• Enkeli

    IVF hösten/vintern 2020

    Ni är sjukt fina! Man pratar alltid om nättroll osv men gud vad det lyckats samlas fina människor i den här tråden. Önskar att varenda en av er får sin önskade bebis i famnen, tänk! <3

    Tack för all pepp verkligen!! Känns mycket bättre redan. Man är så ensam i IVF kampen för alla kan inte förstå och de har sina saker, så man vill inte alltid belasta heller. Tack tack och åter tack <3

  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-27 08:32:33 följande:

    Jamen tack vännen! Väntar otåligt på min mens som ska komma i början av nästa vecka. Sen är vi igång igen med en ny plan,så otroligt skönt. Hur går det för dig? Om jag kommer ihåg rätt så ska ni göra ett nytt FET försök?


    Äntligen ska du få börja, ska bli så spännande att följa. Du får uppdatera massor! Vet inte om du svarade förut eller om jag missat det, men undrade om ni åker till Finland och gör allt där och stannar, eller åker ni fram och tillbaka eller hur gör ni?
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-27 11:16:44 följande:

    Ja de ska jag göra:) Jo jag svara,men de försvinner ibland svaren i mängden här i tråden:) såhär svara jag åt dig:

    Jag gör alla ultraljud på Åland, bara ET och ÄP sker i finland. Skickar över alla resultat på Journaler,äggblåsor och storlekar via mail,funkar jättebra

    På den gamla kliniken så låg ett försök med alla behandlingar på 2400? plus spermaprovet varje gång som kostar typ140 ?. Så efter avdragen man får göra har vi betalat precis under 2000?/gång.

    Sen alla ultraljud jag gör här på holmen 160?/gång och resorna till finland ca 100-150 ?/gång Och alla mediciner innan jag kom upp till högkostnadsskyddet har blivit ca 1000?.

    Räkna ut att ca 9000? har vi lagt ut hittills. Det är fan inte billigt....men alla pengar kommer att vara värda det bara vi lyckas nångång...

    Nya kliniken är dyrare,därav valde vi inte dom först...men kanske vi var dumsnåla,har fått en helt annat bemötande och tankar om vårt problem hos den nya kliniken.

    Läkaren jag har verkar verkligen vilja att vi ska lyckas, vilket Aurakliniken inte gjorde. Där kändes det som de bara körde i på med samma upplägg med en aning modifikation. Bara de fick pengar var de nöjda var min känsla tillslut.


    Ok- låter ändå som att det är billigare i Finland än här. Vårt försök kostade 35000, plus mediciner och blodprover blir typ 40000, hade varit smartare ta det där paketet om 3 försök för 75000 men då tänkte vi att vi lyckas nog med första. Jaja det är som det är! Som sagt värt det när man väl lyckas.. önskar er stort lycka till verkligen !
  • Enkeli
    Always choklad skrev 2020-10-27 11:50:09 följande:

    Hej

    Fick tag på labbet på morgonen för att bromsa upptiningen och fick åka dit tidigare för att göra ett urinprov, höll mig ca 3h och sen när jag kissade gjorde det inte ont.

    Det var dock urinvägsinfektion, de har skickat det på odling nu så jag får rätt typ av antibiotika.

    De gav mig valet att genomföra eller ej återföring men påpekade att det inte kanske skulle ge de bästa förutsättningarna då kroppen slås ut man kan få svampinfektioner etc. Jag höll helt med, ingen bra grogrund så jag skjuter upp det till nästa månad.

    Får bära med mig från idag i alla fall att mina 3 är safe and sound i frysen.

    Nu läka fysiskt och psykiskt å ladda för nästa period.

    Men det känns hemskt hemskt orättvist ändå.


    Åhh vilken otur!! Hemskt trist men samtidigt- bäst att man är i bra form först!! Gäller det vid nästa ägglossning då eller?
  • Enkeli
    Lunaymar skrev 2020-10-27 08:21:26 följande:

    Det är nyttigt att sörja <3

    Jag tror att det där med frysen är lite som lotteri, ibland vinner man och ibland inte. Så tänk inte så mycket på det utan fokusera på att ta hand om kroppen och återhämta dig innan nästa behandling :)


    Tack snälla! Är så jättelycklig- fick lite brunt på pappret idag och har lite mensvärk. Så det kanske betyder att nästa riktiga mens kommer i slutet av november. Tänker mig sörjt klart när blödningen klar sen..

    Och en till sak- svärföräldrarna erbjöd sig ge lite pengar för vårt nästa försök! Det behövs kan jag säga så är en tröst verkligen..
  • Enkeli
    eeerica skrev 2020-10-27 05:48:51 följande:

    Så ledsamt att höra att det inte gick bra för dig <3

    Alla är vi olika, jag har tex aldrig ätit p-piller pga ?risker i släkten? har aldrig blivit gravid naturligt, fick inga till frys på mitt första äggplock, på andra fick jag 3 till frysen och en et. Jag gick på samma protokoll och mediciner, skillnaden jag gjorde inför andra ÄP var att jag fick akupunktur och såg till att få i mig alla vitaminer, men tänker att det inte kan göra så stor skillnad.. Så nej, jag tror inte dina ägg är urkassa.

    Skickar lite styrkekramar och hoppas jag orkar spendera tid här snart igen. Jag mår så fruktansvärt dåligt men tackar han där uppe för att jag jobbar hemifrån.


    Tack snälla för pepp! Ja- jobb hemifrån är guld värt i dessa lägen, när man mår dåligt. Jag är också glad för det, vet inte hur jag hade orkat annars- hade nog sjukskrki it mig. Är du illamående eller? Och en fråga- är detra just din andra IVF?
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-27 16:58:42 följande:

    Jo,kollade på Carl von linne kliniken först. Där låg ett försök på 38000 kr om jag kommer ihåg rätt. Och 3 försök på 80.000 kr. Så det är lite skillnad finland och Sverige emellan. Här i finland finns inte sånt där paketpris,iallafall inte på de kliniker jag har haft kontakt med,eller tittat på. Tack! Och jag önskar er detsamma<3

    Läste att det hade kommit lite lite blod nu för dig,hoppas det är pågång ut allt nu och du kan ta nya tag snart igen. Kram!


    Det är just Carl Von Linne vi går på :) hur kommer det sig att det var just den kliniken ni kollade på i Sverige?

    Bara lite brun flytning och mensvärk, men tror mensen sätter igång iaf senast imorgon.. skönt!
  • Enkeli
    eeerica skrev 2020-10-27 18:54:33 följande:

    Jag driver eget företag så jobbar alltid hemifrån :)

    Första omgången ivf jag gjorde: ett ÄP en insättning blödde ganska omgående. Nästa ÄP, en insättning som inte fastnade och 3 till frysen. Sen gjorde jag FET och dottern kom.

    Nu 5 år senare är det syskonförsök genom FET

    Ja jag mår sjukt illa, är i närheten av toaletten hela tiden, känns som att kräket sitter i halsen hela tiden, men inget kommer ut.


    Så inget till frysen första gången om jag tolkar dig rätt, men på andra fick du både insättning och till frysen. Av de i frysen fick du din dotter och ni även denna graviditet? Har jag förstått rätt? Visst sade du att du tog akupunktur- var det ngt speciellt just för fertilitet? Vilka vitaminer tog du? Ingen alkohol undr sprutorna?
  • Enkeli
    Ölandstoka skrev 2020-10-27 16:21:19 följande:

    Får partnes vara med hos dig? Här är det fortfarande totalt besöksförbud, det känns konstigt att göra allt ensam.

    Visst är det kul att ha en bild som säger att det faktiskt hände :) Tänk vad häftigt att kunna säga till sitt barn att det där är du när du var 5 dagar gammal :)


    Har jag förstått rätt (hittar inte ditt inlägg nu) men att du ruvar nu? Förlåt om jag blandar ihop..
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-28 08:26:17 följande:

    Igår kväll kom det lite lite blodblandade flytningar,hoppas att det är mensen som är pågång lite tidigare! Molar ordentligt oxå.

    Nog för att jag bara är på dag 24 idag,så att den ska starta såhär tidigt är lite konstigt,men men...jag är glad om jag får starta med sprutorna denna vecka redan :D


    Men ojjojjoj vad spännande!!! Hoppas hoppas hoppas. Ibland överraskar kroppen.. du skrev att CVL är ledande i Europa, var har du läst det? Skulle vara spännande läsa :)

    Hur är de i Finland?
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020