• smölan

    Får ingen sömn med den här bebisen. Är jag den enda som har en bebis som beter sig så här?!

    Klockan är nu före 4 när jag skriver det här i ren frustration.

    Tårarna är så nära, det känns som att enda sättet att få någon sömn med den här ungen är att ta livet av sig.

    Fick en sladdis i april, barn nr 3. Världens absolut gulligaste unge, jag är upp över öronen kär. Men han sover skit och har enda sen start sovit dåligt jämfört med mina andra två o hur de sov när de var små. Den här ungen vaknade kanske 3-4 ggr per natt som standard (00-06) u början, men var vaken i minst 1 timme per gång. Så det var mkt vakentid och det var väldigt jobbigt, men vid 2 mån slutade vi amma då det inte funkade längre o han vart mkt nöjdare med bara flaska och slutade då vara vaken långa pass när han vaknade nattetid. Vaknade samma tider, alltid gjort, men somnade om vid mat eller tröst.

    Nu sedan kanske en månad tillbaka har han börjat med något som är så fruktansvärt enerverande. Han vaknar och ligger liksom och flänger omkring. Huvudet från ena sidan till andra sidan, fram o tillbaka, fram o tillbaka, och kroppen likadant. Ligger på rygg, kastar sig till sidan, tillbaka till rygg, kastar sig till sidan o så håller han på så här.. Hela jävla nätterna. Han kan somna tillslut, nån gång hjälper det med mat, ibland hjälper det när jag flyttar över han o hans babynest till mig och håller om honom. Men vissa nätter hjälper ta mig fan ingenting. Och det går inte få någon sömn. Det låter som en jävla brottningsmatch o ibland blir han ju ledsen o frustrerad själv, så jag måste va där med nappen, men 2 sekunder senare har den ju flugit ur igen. Jag har ingen möjlighet att sova i ett annat rum eller testa att ha honom i eget rum, för där vi bor har vi 3 sovrum o vi har ju två större barn. Det är dessutom väldigt lyhört här, så jag skulle heller inte kunna sova om jag så gick ner o sov o min man testade att ta honom.

    Jag vet att man ska försöka avlasta varandra, men jag förstår också att min son går igenom någonting (bortsett från det 4e helvetessprånget som ska vara över nu vilken dag som helst o att de även lägger om hela sin jävla sömn vid den här tiden, men det här har pågått så jävla länge nu så jag undrar fan vad felet är. Han behöver mig, förmodligen som fan, så därför klarar jag heller inte av att låta min man försöka. Sen har inte min man alls samma tålamod som mig, utan han tappar humöret mkt snabbare än mig och jag tycker det känns skitjobbigt om han ska försöka ta vår son på natten o så vet jag att han kmr bli arg tillslut. Det kommer liksom inte hjälpa vår son att somna om ifall han typ blir arg o höjer rösten till han eller går därifrån o låter han ligga o skrika. Jag kommer ju inte få sova ändå.

    Vår son har fått eksem sedan en vecka tillbaka, dock är det liksom som små prickar här o där så ingenting som ser ut som att de kliar som fan o han verkar helt obrydd dagtid, då söver han alltid superbra o utan problem. Vi smörjer enligt rekommendation av läkare o bvc o det har blivit bättre. Vi tänkte att det kanske hängde ihop med hans dåliga sömn, men eksemen började för en vecka sen medan han hållit på så här i minst 1 månads tid.

    Det känns som jag är den enda som har en bebis som håller på så här. Ingen jag känner lan minnas att deras bebisar också låg o flängde så här fram o tillbaka i timmar.

    Han har inte ont någonstans för det hade vi märkt o oftast gråter han inte ens utan gnäller bara till när han tappat nappen.

    Allt är bra dagtid, beter sig inte alls så här. Aldrig gjort. Somnar fint i vagnen.

    Jag vet inte vad jag ska göra snart. Jag håller på att bli galen snart. Så fort det varit en lite bättre natt, så kommer skiten tillbaka i dubbel bemärkelse natten efter.

  • Svar på tråden Får ingen sömn med den här bebisen. Är jag den enda som har en bebis som beter sig så här?!
  • smölan
    Elin P skrev 2020-09-04 09:52:12 följande:

    Har ni utrett antingen mjölkproteinallergi samt reflux? Kräv att de kollar sånt, och kanske andra allergier också.

    Sen måste ni ändå hjälpas åt på något sätt. För oss som haft 2 av 3 barn som sovit uselt så har det varit räddningen. Ibland har vi delat själva natten vissa tider och ibland tagit varannan natt. Klarar din man inte att ta nätterna så kanske du behöver vara sjukskriven en period och din man föräldraledig så du kan sova dagtid istället. Du måste ställa krav på honom.


    Han erbjuder sig, tro mig. Men jag känner att det känns osmart att göra stora förändringar nattetid o ta ifrån min son sin trygghet (mig) på natten när han uppenbarligen går igenom något väldigt jobbigt. Min man brukade ta han på morgonen istället så jag fick sova kvar, men nu kan ju min son krångla så mkt så jag får gå upp o vagga i vagnen mitt i natten. Allt blir liksom kaos o helt fel.

    BVC vet inte heller vad de kan vara. De känner inte igen just de där flängandet med huvudet o kroppen. Läkaren sa att vi får utgå ifrån att de är eksem först då han mådde helt bra i övrigt. Ingen feber, ont någonstans osv. Så läkaren ringer mig på söndag igen då jag smörjt han i en veckas tid så ska vi se hur det gått.

    Det har blivit bättre, men det kmr nya prickar på andra ställen, men de är väldigt svaga prickar men det stör oss ändå eftersom han fram tills för 1,5v inte hade några alls. Men jag hade eksem som liten o de är ärftligt, så därför var läkaren ganska säker på att det är atopiskt eksem. Men om det INTE blir bättre, så skulle vi nog testa utesluta mjölkprotein men bvc tyckte att han borde ha reagerat på det för länge sen i så fall. Han är ändå 5 månader snart.

    Alla jag känner till som är allergiska mot det har ju märkt det direkt. De har både haft ont, går inte upp i vikt, utslag osv. Min son har inga problem att gå upp i vikt kan jag lova ???? jag får stora barn vid födsel, o de äter bra. Alla har gjort det. Har inga allergier själv varken jag eller min man.

    Men vi får se. Just eksemen blir iaf bättre av krämerna men jobbigt när de kommer nya på andra ställen.
  • smölan
    Drottningen1970 skrev 2020-09-04 18:35:44 följande:

    Nej jag har aldrig blivit arg på en bebis och i det här fallet är det ju dessutom pappan som blir arg och höjer rösten mot bebisen fast han knappt tar något ansvar alls för nätterna. Och jo det är ett enormt problem om man som förälder inte vågar dela ansvaret med den andra föräldern av rädsla för att denne ska skrika år bebisen eller lämna barnet att gråta och istället går under av sömnlöshet. Oerhört problematiskt.


    Du har verkligen feltolkat så jävla mkt.

    Tänker inte ens försöka förklara för dig. O att du aldrig skulle ha blivit arg på en bebis, det tror jag inte på. Men visst, om de är så, grattis! Då är du den enda jag någonsin hört talas om som aldrig någonsin blivit arg o frustrerad.

    Sen kan du gärna sluta skriva att jag är rädd för att min man ska SKRIKA åt vår son. Det har jag aldrig skrivit ens en gång. Jag skrev höja rösten alt gå därifrån o låta bebisen gråta/skrika

    Du kan höja rösten utan att skrika, men det vet väl inte du eftersom du "aldrig" blivit arg på en bebis.

    Lämna gärna min tråd.
  • Drottningen1970
    smölan skrev 2020-09-04 18:41:07 följande:

    Du har verkligen feltolkat så jävla mkt.

    Tänker inte ens försöka förklara för dig. O att du aldrig skulle ha blivit arg på en bebis, det tror jag inte på. Men visst, om de är så, grattis! Då är du den enda jag någonsin hört talas om som aldrig någonsin blivit arg o frustrerad.

    Sen kan du gärna sluta skriva att jag är rädd för att min man ska SKRIKA åt vår son. Det har jag aldrig skrivit ens en gång. Jag skrev höja rösten alt gå därifrån o låta bebisen gråta/skrika

    Du kan höja rösten utan att skrika, men det vet väl inte du eftersom du "aldrig" blivit arg på en bebis.

    Lämna gärna min tråd.


    Är det inte ganska illa att höja rösten och lämna barnet att gråta i din värld? Att ni pga pappans dåliga uppförande inte kan dela på ansvaret ÄR problemet vare sig du vill inse det eller inte. Nej det är inte alls vanligt att höja rösten åt en bebis.
  • Aurora Borrealis

    Kan det inte bara vara så att han vaknar för han piggnar till och flänger för att han har energi att göra av med? Jag är en nattmänniska och när jag inte kan sova på nätterna flänger jag hit och dit i sängen, ändrar position, ligger på ena sidan och vänder mig sedan till nästa för att se om det är bekvämare och om det går att somna. När jag inte somnar på den sidan heller vänder jag på mig igen och så håller det på. Alla människor är inte morgonmänniskor. Din bebis kanske sover bättre på dagarna än nätterna? När bebisen då vaknar på natten och har energi i kroppen flänger hen hit och dit, som många människor som ligger vakna och försöker somna? Tänkte bara på att din bebis beter sig som mig på nätterna. Så ja, det kan vara en bearbetning av dagens intryck. Att man har svårt att slappna av och sova när man "ska" sova, dvs på natten när "alla" sover. Vissa människor blir piggare efter kl 22. Er bebis kanske är en sådan, för du skriver ju att dagtid har hen inga problem att sova.

    Jag vet naturligtvis inte säkert. Det är väl bara för att det är jobbigt för er som ni vill att bebisen ska sova just på nätterna? Om bebisen varken gråter eller skriker utan bara flänger i sin säng och sedan somnar kanske det inte betyder att det är något annat än överskottsenergi och uttråkning att behöva sova när hen piggnar till på natten? Många som vaknar på natten pigga ligger kvar och flänger från ena sidan till den andra för att försöka somna igen, även vuxna. Är man pigg i kroppen på natten blir liggpositionerna så obekväma av någon anledning.

    Men självklart bör ni fråga BVC. Det jag skriver här är bara en tanke då jag beter mig som er bebis gör när jag ligger sömnlös i sängen på natten

  • S23
    Drottningen1970 skrev 2020-09-04 18:45:27 följande:

    Är det inte ganska illa att höja rösten och lämna barnet att gråta i din värld? Att ni pga pappans dåliga uppförande inte kan dela på ansvaret ÄR problemet vare sig du vill inse det eller inte. Nej det är inte alls vanligt att höja rösten åt en bebis.


    Förlåt med vad lever du i för värld? Så glad att ts själv förstår att det du säger är totalt struntprat.

    Det tas tom upp på föräldrautbildningen att de allra flesta föräldrar någon gång känner att de vill kasta ut sin unge genom fönstret och att man i det läget skall lägga barnet på en plats hen inte kan skada sig, exempelvis i spjälsäng, och lugna ner sig i ett annat rum.

    De är väldigt noga med att detta är normalt och att man inte är en hemsk människa som känner så.
  • smölan
    Drottningen1970 skrev 2020-09-04 18:45:27 följande:

    Är det inte ganska illa att höja rösten och lämna barnet att gråta i din värld? Att ni pga pappans dåliga uppförande inte kan dela på ansvaret ÄR problemet vare sig du vill inse det eller inte. Nej det är inte alls vanligt att höja rösten åt en bebis.


    Vet du vad bvc o läkare rekommenderar föräldrar att göra som har barn med kolik? Exakt det. Gå ut ur rummet, låta barnet skrika o så man kan samla sig.

    Det kan alla föräldrar stöta på o behöva.

    Men jag bad dig om en sak. Lämna min tråd.

    Min man har erbjudit sig flera gånger att avlasta mig på vilket sätt jag än behöver, så du behöver inte dra dina jävla förutfattade meningar utifrån en text där jag inte direkt skrivit hela mitt liv o hur dagarna ser ut hos oss, eller har jag gjort det? Har jag skrivit att han saknar ansvar över sin son? Nej det har jag inte.

    Lämna min tråd. Svar från mig får du inge mer, för du sitter inne med så sjukt mkt förutfattade meningar när du inte har en jävla aning.
  • smölan
    S23 skrev 2020-09-04 19:00:41 följande:

    Förlåt med vad lever du i för värld? Så glad att ts själv förstår att det du säger är totalt struntprat.

    Det tas tom upp på föräldrautbildningen att de allra flesta föräldrar någon gång känner att de vill kasta ut sin unge genom fönstret och att man i det läget skall lägga barnet på en plats hen inte kan skada sig, exempelvis i spjälsäng, och lugna ner sig i ett annat rum.

    De är väldigt noga med att detta är normalt och att man inte är en hemsk människa som känner så.


    TACK!!! En NORMAL verklig förälder som inte låtsas vara felfri. Tack
  • Drottningen1970
    S23 skrev 2020-09-04 19:00:41 följande:

    Förlåt med vad lever du i för värld? Så glad att ts själv förstår att det du säger är totalt struntprat.

    Det tas tom upp på föräldrautbildningen att de allra flesta föräldrar någon gång känner att de vill kasta ut sin unge genom fönstret och att man i det läget skall lägga barnet på en plats hen inte kan skada sig, exempelvis i spjälsäng, och lugna ner sig i ett annat rum.

    De är väldigt noga med att detta är normalt och att man inte är en hemsk människa som känner så.


    Känna och gapa mot är två olika saker. Och anledningen till att de ger rådet att gå ifrån är för att förhindra att en förälder som är utomsig istället i värsta fall skakar barnet istället. Det innebär inte aty dey är mer eller mindre normalt att gapa på en bebis. Gör man så behöver man söka hjälp i sin föräldtaroll.
  • Drottningen1970
    smölan skrev 2020-09-04 19:01:53 följande:

    Vet du vad bvc o läkare rekommenderar föräldrar att göra som har barn med kolik? Exakt det. Gå ut ur rummet, låta barnet skrika o så man kan samla sig.

    Det kan alla föräldrar stöta på o behöva.

    Men jag bad dig om en sak. Lämna min tråd.

    Min man har erbjudit sig flera gånger att avlasta mig på vilket sätt jag än behöver, så du behöver inte dra dina jävla förutfattade meningar utifrån en text där jag inte direkt skrivit hela mitt liv o hur dagarna ser ut hos oss, eller har jag gjort det? Har jag skrivit att han saknar ansvar över sin son? Nej det har jag inte.

    Lämna min tråd. Svar från mig får du inge mer, för du sitter inne med så sjukt mkt förutfattade meningar när du inte har en jävla aning.


    Detta rekommenderas som en nödåtgärd när alternativet kan bli att man skadar barnet. Förstår inte varför ni tolkar det som nåt som är normalt bland större delen av föräldrarna. Då har ni missförstått saken.

    Jag har absolut inga förutfattade meningar än det du själv berättat. Att du håller på att gå under av sömnlöshet och inte kan avlastas av pappan eftersom denne blir fort arg och gapar på bebisen. Det anser jag vara ett stor problem som behöver åtgärdas.
  • Drottningen1970
    smölan skrev 2020-09-04 19:02:52 följande:

    TACK!!! En NORMAL verklig förälder som inte låtsas vara felfri. Tack


    Det är ett tämligen långt steg mellan Vara felfri till Bli arg på bebis..
Svar på tråden Får ingen sömn med den här bebisen. Är jag den enda som har en bebis som beter sig så här?!