Inlägg från: Anonym (sådär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sådär)

    Jag den andra mannen - också fylld av sorg, saknad och skam

    Anonym (M2) skrev 2020-10-13 05:47:30 följande:
    Jag kommer inte fortsätta med något eftersom jag och min man håller på o separera nu. För andra anledningar. Så allt jag gör nu gör jag utan dåligt samvete. Men tänker oavsett inte fortsätta med mannen på jobb. Det har blivit för komplicerat med känslor inblandat.
    "av andra anledningar".... eller hur!

    Det är väl klart att du inte har något samvete, du är ju en hejare på att bortförklara allt för dig själv och förlåta dig själv i samma sekund.....det är bara mänskligt.... det kan hända alla....etc...etc...etc...
  • Anonym (sådär)
    Anonym (bumerang) skrev 2020-10-13 11:32:22 följande:

    Jag måste bara fråga...är du inte rädd för att hennes man ska hämnas? Som jag skrev tidigare, du är medskyldig till att ha försökt splittra hans familj, skilja honom från hans barn så att han träffar de (i bästa fall) bara varannan vecka. För honom är familjen kanske en mening med livet och nu har du tagit det ifrån honom. Du är en främling som tog sig rätten att förstöra hans liv och hans barns barndom. Det gjorde hans fru också, men hon är mor till deras barn och därför är risken stor att all ilska vänds mot dig istället. Är du inte rädd för hämnd?


    Jag tror inte människor som TS (och vissa andra) resonerar så. De tar för givet att alla andra alltid ska agera korrekt, förstående och empatiskt. Det är bara de som får vara "mänskliga" och bete sig irrationellt. 

    Otrogna människor skiter fullkomligen i vilka konsekvenser deras agerande kommer få för deras partner och barn... men när de bli påkomna så ska de genast påpekas hur viktigt det är att inte splittra familjen "för barnens skull" och alla ska agera jättevuxet

    De behöver inte ta hänsyn till andras känslor men andra ska givetvis ta hänsyn till deras, förstå och vara empatiska.

    De behöver inte agera moralisk, men andra ska agera moralisk mot dem

    De behöver inte respektera andras känslor men andra ska respektera deras

    etc...etc...etc....

    Det ingår nog i den egoistiska mentaliteten.

    När jag var ung fanns det en man i mina föräldrars umgängeskrets (ingen vän utan någon som var bror till en i bekantskapskretsen) som var ökänd kvinnokarl. Han så bra ut, charmig, vältalig och sprang omkring och drog över den ena efter den andras fru. Fram tills dess att han drog över fel snubbes fru. Han åkte på så mycket stryk att han blev sjukskriven i flera månader, såg ut som en trafikolycka i fejset och ett sönderslaget knä. Ingen tyckte såklart att det var rätt gjort (lite lätt övervåld) men ingen var speciellt förvånad eller tyckte speciellt synd om honom heller.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (J) skrev 2020-10-13 15:08:11 följande:
    Alla gör det de känner att de måste göra. Är det på den nivån man vill lägga det med de växlarna är det väl så. Återkommer till att det inte är ett brott att vara otrogen men att slå någon fördärvad är defacto ett brott man kan lagföras för och sannolikt i längden ganska kontraproduktivt.  
    Men att bedra sin partner och förstöra sin egen familj samt delta i att bedra någon annan och sabba hans familj är på en så mycket högre och bättre nivå?

    Precis som man kan skita i att såra och förnedra andra är fel och göra det ändå så kan man väl skita att något är brottsligt och göra det ändå?

    Lagförs kommer personen göras efter att det redan skett vilket inte hjälper dig speciellt mycket egentligen, skadad kommer du ju bli oavsett om han straffas eller ej.

    Kontraproduktivt är det absolut, men din otrohet var ju oxå kontraproduktivt och det stoppade ju inte dig, eller hur?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (J) skrev 2020-10-13 15:17:48 följande:
    Fick det den bedragne mannen att må bättre eller att enklare hantera sin sorg över det han förlorat, blev det ogjort och släppte han det och ansågs som en jävligt reko snubbe med vissa våldsamma tendenser. Förlät samhället honom för "det är ju sån han är" för hans grova misshandel med straffskala 1-10år. För honom kanske det var värt det. Vad vet jag. Jag vill tro att vi alla vet om konsekvenserna. Vissa av oss är villiga att ta dem. Oavsett om det är en villkorlig fängelsedom eller ett söndertrasat hem. 
    Ingen aning, vet vem det är men känner honom inte. Men jag förmodar att han tyckte det var värt det eftersom han gjorde det.

    Sorg över det han förlorat eller brydde sig om vad hans fru tänkte tror jag inte han brydde sig speciellt mycket om eftersom han dumpade henne och skaffade sig en ny partner.

    Jo påstår att du vill tro att vi alla vet om konsekvenserna men du har ju bevisligen inte agerat efter det och gör inte det nu heller. Precis som du sket i konsekvenser och var otrogen ändå så kan ju även hennes man tänkas göra likadant, eller hur? Eller tror du att det bara du som kan agera omoralisk och irrationellt? 
  • Anonym (sådär)
    Anonym (bumerang) skrev 2020-10-13 15:42:49 följande:
    haha så slugt och lågt! Man kan hämnas på olika sätt och det behöver inte innebära våld. Men, den bedragna mannen är en desperat man som skiljs från sina barn mot sin vilja, med en splittrad familj som betydde allt för honom och han kanske inte ser längre någon anledning att leva. Tror du verkligen att det spelar någon roll för honom om han hamnar i fängelse?

    Det finns skrivna och oskrivna lagar. 
    Jo det är mycket fina ord på TS men hans egna handlingar går ju rakt emot det han säger. Och mär väl hur han utgår ifrån att det är bara han som får agera omoraliskt och irrationellt, alla andra ska agera korrekt och tänka på konsekvenser.

    Väldigt typiskt för otrogna människor.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (J) skrev 2020-10-13 16:00:14 följande:
    Det är väl det jag säger, alla gör det man måste göra. Vi är inte tolv och med handlingar kommer konsekvenser. Sen kan de vara roliga eller mindre roliga. 
    Knulla någon annans fru är iof inget man måste göra, det är snarare något man gör för att man kände för det. 

    Precis, du är inte 12 men ditt agerande och ignorerandet av eventuella konsekvenser påminner kanske om någon som är 12. 

    Men det är bra att du inser att precis som du kan bete dig som en 12 åring så kan även han sänka sig till samma nivå. Det går åt båda hållen.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (bumerang) skrev 2020-10-14 11:49:30 följande:
    Ja, det är väl så när man är en ynkrygg som bedrar sin egen fru och tror att han helt ostraffat kan ge se på någon annans. Jag kan bara tänka mig alla känslostormar som härjar i mannen som blev bedragen, känslor av ilska, hat, besvikelse, hopplöshet, ilska, hat, aggression, förtvivlan etc. Jag menar TS är i det här fallet en, för den bedragna mannen, vilt främmande man som klampat in i hans liv och familj och ställt till med så mycket skada, smärta och skam.  

    Jag är muslim och även om jag är mycket sekulär (kommer  från ett europeiskt land) så ser man mycket allvarligt på otrohet (och det är lika allvarligt oberoende om det är en man eller kvinna som är otrogen). Nämligen det handlar inte bara om besvikelse, trauma, smärtan och förstörda familjer utan det handlar också om förnedring, skammen för hela familjen och det handlar om heder (något som TS helt saknar). Tyvärr, är det inte ovanligt att sådana, långvariga klavertramp (läs otrohet) slutar med mycket allvarliga konsekvenser.

    Som sagt, det finns skrivna och oskrivna lagar. En bra människa känner till och respekterar båda.
    Jodå. jag tror att tanken på att lära den andra personen en läxa i varför man ger fan i andras partner kommer upp i alla  huvud någon gång. Det är ganska naturligt att ogilla ALLA som deltagit i att såra och förnedra dig. Att de allra flesta sen väljer att inte göra något för att inte själva hamna i trubbel eller för att de helt enkelt är bättre människor är en helt annan sak.

    Och det är ju uppenbar hyckleri att tycka att man själv kan bete sig hur fan man vill för att man blev kåt eller kär men kräva att alla andra alltid ska agera vuxet och korrekt mot en själv.

    Dessa oskrivna lagar tror jag handlar om instinkter, det är fullt naturligt att bli förbannad på någon som behandlat dig illa. Jag tycker frågeställningen alltid framställs sjukt vinklat. Det är som att titta på när en person spöar upp en annan och tycka det är "mänskligt" att bli förbannad och slå någon, men när personen som blev slagen sen vill slå tillbaka så börjar man yla om hur fel och omänskligt det är.... så jävla löjligt.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (bumerang) skrev 2020-10-14 13:26:45 följande:
    Jag förstår inte riktigt vad är ditt problem. Jag menar, det är här ett forum! Och vad gör man på ett forum? Jo, man diskuterar olika frågor, tar ställning och förklarar varför man tycker som man tycker, och det är precis vad vi gör. Vissa frågor är man mer intresserad av och det borde inte heller vara ett problem. Och det spelar absolut ingen roll vem har sista ordet, men uppenbarligen spelar det stor roll för dig. Jag tycker att TS som startade tråden borde vara mera aktiv i sitt tråd, och om han vill det, alltid få sista ordet. Det är löjligt och patetiskt att tro att alla ska hålla med eller vara tysta. Så funkar det inte varken här eller i verkligheten.
    Jag tror att loo är en sån där lite naiv person som tycker att man alltid måste vara positivt till precis allting och får aldrig någonsin ifrågasätta eller kritisera saker oavsett vad folk säger eller gör och att döma är mycket värre än handlingen som döms... livet ska bestå av en enda stor konsensus festival där alla tar varandra i handen och sjunger akumbaya 24/7. Flört
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Loo) skrev 2020-10-14 14:43:48 följande:
    Precis det här jag pratar om. Hur mycket är det här att diskutera med?
    Ungefär lika mycket som ditt inlägg kanske?
    Anonym (Loo) skrev 2020-10-14 13:14:27 följande:

    Att ni orkar...jag själv avskyr otrohet och kan nog säga att jag fortfarande är ganska bitter på den person som bedrog mig men skulle aldrig orka hålla på som ni gör; Svarar nästan bara i otrohetstrådar, alltid lååånga inlägg om vilka låga, hemska varelser de otrogna är, svarar på varandras inlägg och hetsar varandra...gud, blir ni inte trött på att vara så bitter?? Jag håller med er i sak, men det går ofta rätt snabbt från diskussion till ren hets när det blir så här, vilket ganska ofta ställer till att många lämnar tråden, inkl. Ts. Så blir det bara ni kvar. Och ärligt talat, det är också ganska lätt att folk slutar ta en på allvar när man alltid måste skrika högst och alltid ha sista ordet. Vilket ämne det än gäller.


    Hur mycket är det här att diskutera med?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Loo) skrev 2020-10-14 14:41:50 följande:
    Jo, det är ett diskussionsforum och det är precis det jag menar...när det går från diskussion till att mest spy ur sig hat så blir det ju inte mycket till diskussion till slut...då tröttnar många.

    (Nu syftade jag iof inte så mycket på dig med mitt inlägg, som på vissa andra...)
    Är så kanske du blandar ihop kritik och ifrågasättande med hat?

    Du vet väl att man inte alltid måste tycka allt alla gör är ok. Man får tycka att saker folk gör är fel och man behöver inte alltid vara PK?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (håller med) skrev 2020-10-14 17:59:54 följande:
    Håller med! Väldigt svartvitt tänkande. Tycker ts verkar klok och balanserad.
    Cynisk och slug skulle jag hellre kalla det. Det är bara att jämföra det han gör med det han säger så ser man ju ganska tydligt hur klokt och balanserad han egentligen är Flört Jag menar, det är ju lätt som en plätt att skriva fina ord och framställa sig själv som klok och balanserad men det är i slutändan det man gör och inte det man säger som räknas.

    På vilket sätt är det klokt och balanserat att bedra sin fru?

    På vilket sätt är det klokt och balanserat att delta i att bedra någon annan?

    På vilket sätt är det klokt och balanserat att fortsätta ha kontakt med älskarinnan när fun varit snäll nog att förlåta?

    På vilket sätt är det klokt och balanserat att fortsätta delta i att svika älskarinnans man genom fortsatt kontakt med älskarinnan?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (J) skrev 2020-10-14 22:16:17 följande:
    Fan, skulle gå ur men kan inte bortse från denna. 

    Cynisk och slug, eller realistisk och smart, eller kallhamrad och resultatorienterad...Jag kanske nyanserar orden men låt mig säga att även du, om någon är en "ordsmed" av rang. Snyggt. Att vara balanserad vill jag tro, inte handlar om skillnaden mellan ord och handling. Det är enligt mig att ha förmågan att se just den skillnaden och kanske inte rusa åstad oavsett vad dessa två kommer till dig med.. 

    Det är varken klokt eller balanserat att bedra sin fru. Det är nedrigt och förkastligt men kanske belönande. 
    Det är varken klokt eller balanserat att delta i att bedra någon annan. Det är ingenting. Det är dennes val och nedrigt och förkastligt av denne men kanske belönande. 
    Frun är inte snäll som förlåter-frun är cynisk och slug och tänker att det finns en relation efter otroheten och att vara destruktiv nu skapar mer problem senare. Hon kanske är egoistisk och smart. 
    Det är varken klokt eller balanserat att delta i att svika älskarinnans man genom att fortsätta ha kontakt med älskarinnan. Det är ingenting och ingen för jag må ha ansvar gentemot henne och min familj men inte mot honom. Lika lite som hon har ett ansvar gentemot min fru. 
    kallhamrad... absolut, det krävs en viss kyla och empatilöshet för att gå bakom ryggen på sin partner en längre tid och dessutom fortsätta göra så efter att man blivit förlåten

    resultatorienterad.... stämmer bra det med, egoism är ju alltid resultatsorienterad fast alltid till din fördel oavsett vem det drabbar

    Ja du är onekligen en hejare på "nyansera" orden och få rent vidriga saker att låta lite finare än vad de är och få dig själv att framstå som klok och balanserad samtidigt som dina handlingar talar för något helt annat. Som sagt, cyniskt och slugt.

    Och så har vi den klassiska ursäkten... "jag har inget ansvar för andras liv". Jo det har du faktisk... så fort du medvetet väljer att göra saker eller delta i att göra saker som påverkar andras liv så har du absolut ett ansvar för det. I detta fallet har du valt att fortsätta delta i att svika och förnedra honom. Du vet ju deras situation ganska väl. Men det skiter ju du i för i din värld existerar bara du och vad du vill ha (kallhamrad och resultatorienterad)

    Det är ju väldigt lustig hur du och andra otrogna människor alltid hävdar att livet inte är svart eller vitt och att det finns så många nyanser och omständigheter, men när det kommer till att ta ansvar för sina handlingar nä då jävlar är det hur svartvitt som helst. Drömmer
  • Anonym (sådär)
    Anonym (M2) skrev 2020-10-14 20:45:40 följande:
    Var har jag skrivit jag inte tyckt det var något fel med min otrohet? Snacka om att slänga med osann fakta.

    Ingen har heller påstått att ts borde fortsätta ha kontakt med kvinnan, men man kan finnas som stöd och bollplank i det han går igenom utan att hat-hetsa.
    Om man skriver att det man gjort är fel... följt av 500 olika ursäkter och bortförklaringar som alla syftar på att lägga ansvaret för det man gjort på någon eller något annat så klingar ju det ganska falskt, tycker du inte det?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (M2) skrev 2020-10-14 20:45:40 följande:
    Ingen har heller påstått att ts borde fortsätta ha kontakt med kvinnan, men man kan finnas som stöd och bollplank i det han går igenom utan att hat-hetsa.

    Ingen i TS fanclub har heller skrivit att han ska sluta med det omedelbart heller.

    Stöd är jättebra för människor som blir drabbade av andra skit. Stöd för människor som själva utsätter andra för skit är mindre bra eftersom det får dem att tro att deras handlingar är helt ok och att det är dem det är synd om. Det har en normaliserande och förminskande effekt.

    Bollplank är väl bra men det beror kanske i vilket syfte man bollar: Om man bollar tankar i hur fantastiskt fint det är att fortsätta gå bakom ryggen på sin fru efter att man blivit förlåten och hur enormt synd det är om en själv så är väl det kanske mindre bra.. eller rättare sagt, det är säkert skitbra för de som är helt ok med att bedra andra, men det blir ganska vidrigt för de som inte gillar sånt beteende.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (M2) skrev 2020-10-15 14:21:16 följande:
    Du verkar vara en mycket osäker man då allt ditt fokus ligger på älskarinnans man. Känner du dig väldigt osäker i ditt eget förhållanden och att det är därför du går igång så? Älskarinnan är den som är skyldig sin man något, inte ts. Det är hon som skadat sin man och sin familj via sina handlingar, vilka hon får ta konsekvensen av.

    Till ts, vill du verkligen ha tillbaka henne så sluta hör av dig. Hon kommer höra av sig till sist. Dock tycker jag du bör lämna din relation om du vill fortsätta otroheten, då är du uppenbarligen inte med rätt person.
    Haha, men fyfan vilket löjligt argument.... så du menar på fullt allvar att om man vill behandla andra människor med respekt och inte springa omkring och knulla deras fru så är man "osäker"? 

    Även om man inte har ett ansvar för andras förhållande så har man absolut ett ansvar för sina egna handlingar och vad man väljer att delta i. Väljer man medvetet att göra saker eller delta i att göra saker som påverkar andras förhållande så kan man absolut inte sen spela oskyldig och påstå att man inte har något ansvar.

    "Då är du uppenbarligen inte med rätt person".... så länge man tycker att man kan ha både en partner och en eller flera till vid sidan av så kommer det aldrig finnas någon "rätt person" för problemet ligger då inte hos partnern utan hos TS. Det ska väl vara om han går in i ett öppet förhållande istället, det kanske passar TS bättre. Men då får han ju tåla att hans partner oxå tar sig samma friheter som han gör.
Svar på tråden Jag den andra mannen - också fylld av sorg, saknad och skam