• elalaroné

    Kvinnor, varför har vi inte råd att skilja oss?

    "Danske Bank gjort som visar att många kvinnor inte har råd att separera från sin partner.


    "En undersökning som Ipsos genomfört på uppdrag av Danske Bank visar att 37 procent av de svenska kvinnorna anser att deras ekonomi är ett ganska stort hinder för att kunna separera från sin partner. Motsvarande siffra bland männen är endast 18 procent."
    Vidare visar undersökningen att var femte kvinna säger att de inte har råd att separera, och hela 37% ser ekonomin som ett stort hinder för att kunna separera. Detta gäller för en tiondel av männen som inte har råd att separera och 18% som ser ekonomin som ett stort hinder. Så här är det tydligt att kvinnor är i ekonomiskt underläge i relationer. Tänk att känna att man inte har råd att gå från en partner som man inte trivs med?"
    Varför sätter vi oss i den sitsen? Är vi för kravlösa mot män eller spenderar på skit?
  • Svar på tråden Kvinnor, varför har vi inte råd att skilja oss?
  • momjanet
    Less is more skrev 2020-09-21 11:30:53 följande:
    Det är sån icke-politik. Att man behöver ett hem är så basic. Tycker även att det är löjligt med detta vurmande för att bygga smålägenheter.

    Hur länge har man nytta av en liten etta ? När man är väldigt ung eller väldigt gammal tänker jag. I övrigt vill man ju kunna bjuda hem familj och vänner. Men nej, varför ska vi vilja göra det i Sverige
    ?

    Skulle bostadsbidrag hjälpa ? Nä, inte ett skit eftersom det är till för dem med väldigt, väldigt låga inkomster.
    Icke-politik?
    Larvigt?
    Det var faktiskt det mest verklighetsfrämmande jag hört.

    Faktum är att det är väldigt vanligt att man vill bo mindre så fort ungarna flugit ut. Då har man långt kvar till att bli "väldigt gammal".

    Alldeles oavsett att vi tycker olika här så har Sveriges bostadspolitik havererat för många decennier sedan. Idag domineras byggmarknaden av korruption och där har vi en av förklaringarna varför sveriges byggkostnader är mycket högre än i vilket annat land som helst nästan.

    Till det komemr ett vurmande om att alla ska äga sin bostad för att kunna göra bostadskarriär, en gigantisk flopp vars enda syfte var att ett fåtal ska skapa sig enorma förmögenheter samtidigt som stora grupper i samhället stängs ute från att kunna ha ett eget hem.

    Det finns former av bostadsbidrag som fungerar utmärkt men för att se det måste man inse att det finns fler system än det vi har i Sverige.
  • Anonym (Man)

    När man ser kvinnor på stan som skyndar fram med en stor kaffe latte och man vet att det kostar cirka 8 600 kronor om året inser man varför kvinnor har mindre pengar än män.

  • Steven01

    Det är nu två trådar här på FL som förklarar varför kvinnor har mindre pengar än män. Dels tråden om hur bra det är att amortera av huslånen samt en om hur bra det är att placera pengar i fonder. Garanterat två upplägg att säkerställa att man inte har så mycket pengar som man kunde haft.

  • momjanet
    Anonym (Man) skrev 2020-09-21 16:39:08 följande:
    När man ser kvinnor på stan som skyndar fram med en stor kaffe latte och man vet att det kostar cirka 8 600 kronor om året inser man varför kvinnor har mindre pengar än män.
    Haha.
    Försök att provocera på ett mer sofistikerat sätt. Det här går ingen annan än en dumskalle på. Tungan ute
  • Mimosa86

    Jag tror man måste dela upp frågan beroende på vart man bor. Detta känns mer som ett storstadsfenomen främst.

    Sen tar kvinnor större ansvar för hem och barn, går ner i tid och tar mestadels föräldraledighet. Fler kvinnor jobbar också statligt (för att kunna kombinera jobb och familj) och har då lägre lön. Kvinnodominerande jobb är sällan välbetalda. Självklart blir det ett ekonomiskt slag. Fler kvinnor bränner ut sig och sjukskrivs, också ekonomiskt bakslag.

    Jag jobbar själv heltid på ett välbetalt jobb i stor stad.... och det är en kamp när man har barn. Stresspåslaget är högt och känslan att aldrig räcka till kan göra en sömnlös flera nätter i rad. Förut förstod jag inte kvinnor som deltidsjobbade men nu gör jag verkligen det. För det är svårt att få det att gå runt. Och tyvärr tror jag också att krav utifrån könsnormer spär på känslan av otillräcklighet hos oss som kan leda till psykisk ohälsa. För det är helt ok för min man att prioritera sitt jobb, men det är aldrig aldrig aldrig någonsin ok att jag som kvinna (med samma lön och utbildning som honom) låter karriären gå för familjen. Ve och fasa för sådana kvinnor..

    nej vi ska vara multitaskande bläckfiskar som gör Knut på oss för allt och alla.. men vem tänker i slutändan på mamma?

  • momjanet
    Mimosa86 skrev 2020-09-21 16:57:26 följande:
    Jag tror man måste dela upp frågan beroende på vart man bor. Detta känns mer som ett storstadsfenomen främst.
    Varför tror du att det är ett storstadsfenomen?
    För att du själv bor i en stor stad?
  • Mimosa86
    momjanet skrev 2020-09-21 16:53:39 följande:

    Haha.

    Försök att provocera på ett mer sofistikerat sätt. Det här går ingen annan än en dumskalle på.


    Jo. Han har tyvärr en poäng i detta.

    Huuuuur stor del av en kvinnas inkomst går inte åt påförbruknkngsprodukter såsom smink, kläder, hudvård, hårvård, skor, behandlingar, inredning utifrån årliga trender?

    Tänk om majoriteten av kvinnor nöjde sig med och lade ner samma tid på sin skönhetsritual som män? Hur många miljoner hade inte kunnat sättas av till pension eller aktier?

    Ja han provocerade här. Men det är faktiskt otroligt provocerande att vi har en skönhetsindustrin som omsätter många miljarder årligen på kvinnors osäkerhet kring sig själva.

    Män lägger mer pengar på investeringar och saker med ett andrahandsvärde. Här har vi kvinnor en läxa att göra.

    Och det måste bli dags snart att kvinnor gör revolt mot den massiva påtryckning i media, reklam och influencers som fullständigt hjärntvättar kvinnor att de måste köpa en massa nya produkter för att duga.
  • momjanet
    Mimosa86 skrev 2020-09-21 17:06:45 följande:
    Jo. Han har tyvärr en poäng i detta.
    Nej det har han faktiskt inte.
  • Mimosa86
    momjanet skrev 2020-09-21 17:02:23 följande:

    Varför tror du att det är ett storstadsfenomen?

    För att du själv bor i en stor stad?


    Jag har bott på landet, småstad, storstad och ja det är stor skillnad på att bo i ett område där ett slitet radhus ligger på 5 miljoner i utgångspris eller 50 tkr. Klart som sjutton det påverkar vart man bor. Jag känner ju fler från stan som suttit i en ekonomisk rävsax Vid separation än de från landet.
  • Mimosa86
    momjanet skrev 2020-09-21 17:07:41 följande:

    Nej det har han faktiskt inte.


    Motivera. Du anser inte att kvinnor lägger mer pengar på förbrukningsvaror än män generellt?
Svar på tråden Kvinnor, varför har vi inte råd att skilja oss?