• Anonym (Kan inte sluta älta!)

    Mitt ältande förstör mitt äktenskap!!!

    Jag har erkänt att jag har snokat på min makes messenger och där såg jag att han hade skrivit till en kollega på jobbet. Inget allvarligt men typ värst vad du är borta mycket och typ vart är du någon stans. Helt ofarligt jag vet.

    Till saken hör att min man var känslomässigt otrogen för 7 år sedan och att se honom skriva till sin kollega rev upp gamla sår och visst jag har släppt det och litar på honom men har blivit hemskt rädd för att bli lämnad och ältar sedan tre veckor cirka det varje dag. Frågar min man obekväma frågor varje dag och vill ha bekräftelse. Är så himla jobbigt men kommer inte ur tankarna. Är så rädd att förstöra detta.

    Vi har gått i familjerådgivning och det kändes bra. Är så himla frustrerande att jag blivit såhär av något som inte ens är på grund av att sår slets upp. När min man var känslomässigt otrogen sa han även i stundens hetta att han ville göra slut och det är det som har satt sig i min hjärna.

    Innan den 25/8 när jag frågade om tjejen på hans jobb var allt fantastiskt. Helt otroligt bra. Kan inte förstå hur det kunnat bli såhär. Är det normalt att gamla sår ställer till detta så mycket?

    Vi har varit tillsammans 14 år och har två barn. Kan ärligt säga att den emotionella otroheten förde oss närmre varandra och så blir det såhär nu tack vare mina "hjärnspöken"

    Mycket har hänt denna tid oxå. Makens syster gick bort och vi håller på att bygga hus igen....

    Någon som varit med om liknande eller har några inputs?

  • Svar på tråden Mitt ältande förstör mitt äktenskap!!!
  • Anonym (Blomman)
    Anonym (jury) skrev 2020-10-18 19:54:35 följande:

    Du borde ha tagit upp mannens småljugande och småsmusslande inför terapeuten eftersom det verkar vara själva kärnan av problemet. Skall vi inte börja med att konstatera att han inte är så perfekt som du vill göra honom till? Du verkar vara i en rätt så svag position i förhållande till honom iom att du helt låter bli att konfrontera honom på den punkten. 

    Du borde också inför terapeuten ta upp frågan om kontakter med kollegor av motsatt kön på sociala medier i fritiden. Vad är ok och vad är inte ok omkring sådana kontakter? 


    Väldigt bra skrivet. Tror det finns mer under ytan. Ts har lagt all skuld på sig själv.

    Verkar också som om de har ganska tät kontakt, maken och kollegan med tanke på vad ts läst.

    Tror att mannen är den "typen" som gillar att ha relationer med andra kvinnor för bekräftelse. Även om det bara är emotionellt.

    Men du har rätt här att det gäller att bestämma vad som är ok med kontakten med kollegan.
  • Anonym (inte konstigt)
    Anonym (jury) skrev 2020-10-18 19:54:35 följande:
    Du borde ha tagit upp mannens småljugande och småsmusslande inför terapeuten eftersom det verkar vara själva kärnan av problemet. Skall vi inte börja med att konstatera att han inte är så perfekt som du vill göra honom till? Du verkar vara i en rätt så svag position i förhållande till honom iom att du helt låter bli att konfrontera honom på den punkten. 

    Du borde också inför terapeuten ta upp frågan om kontakter med kollegor av motsatt kön på sociala medier i fritiden. Vad är ok och vad är inte ok omkring sådana kontakter? 
    Jag håller med om din sista del att det är bra i en relation att man är överens om vad som är otrohet. Vad får man göra  och inte göra för partnern? Och vad av det går man med på. En kollega, han fick aldrig följa med på konferenser med övernattning för sin fru till exempel - vilket han lydde. Men det blev alltid konstigt när bara han saknades. Självklart hette det ju att det inte var orsaken men alla visste att hon var extremt svartsjuk.

    Om det TS tycker är otrohet är både jag och min sambo otrogna då och då utan att någon av oss tycker att vi är det. Vi har båda kollegor av båda könen och som vi ser som vänner. Och vi berättar inte alltid om kommunikationen vi har. Ingen kollar den andres mobil heller. Och vänner kan ju vara nära varandra. Men självklart finns det en gräns och det är viktigt att båda är överens om var gränsen går.
  • Anonym (Hmmm)

    Du skulle verkligen kunna vara mitt ... ex.. ex
    Hon ältade allt och hela tiden - alltid. Gissa varför hon är ex?

  • Avenia

    Du förminskar dig själv och ber om ursäkt för att du ens andas. Ta lite plats, kvinna!

  • Anonym (Kan inte sluta älta!)

    Usch idag mår jag skit. Naturligtvis blev det prat igår oxå fastän jag inte ville prata igen.

    Det var maken dock som drog upp det där med sexet att vi kanske borde ha sex lite mer sällan för att få lixom sakna varandra och tagga lite. Han menade att vi borde göra såhär för att behålla det bra sexet vi har så att det inte blir för mycket.

    Som det ser ut nu har vi haft sex nästan varje dag.

    Förstår honom givetvis men blev lite ledsen.

    Vet inte hur jag ska bete mig med honom längre skäms så för allt jag har sagt och gjort.

  • Anonym (Glenn Medeiros)
    Anonym (inte konstigt) skrev 2020-10-18 17:07:10 följande:
    Om jag ska vara krass tror jag rätt många har varit känslomässigt otrogna om det du beskriver ovan är otrohet. Alla förhållanden har svackor och då och då kommer personer som vi klickar med och gärna pratar med utan att det behöver betyda något. Eller så kan det på sikt leda till mer. Men då måste man också fundera på vad man är beredd att förlora. Och det känns som han inte ens var i närheten ens att behöva fundera.

    Men nu blev det en varningsklocka den gången att ert förhållande inte var bra. Din sambo var öppen med vad som kommunicerats och du säger själv att det han skrev inte var allvarligt. Samma sak nu. Jag förstår inte alls det speciella i meddelandet här. Eller är det så han inte får kommunicera med kvinnor över huvud taget för dig?

    Som Doktor Phil brukar säga - hur rolig är du att leva med? Det är lätt att klaga på sin partner men hur agerar man själv i förhållandet?
    Ja, vilken moralisk standard människor har varierar ju. Men det är inget argument för att man ska finnas sig i något som man inte mår bra av.

    Personligen slutar jag aldrig förvånas över hur svinigt människor beter sig mot varandra inom ramen för förhållanden. Man har hemliga kontakter med olika flörtar, och tror att man är oskyldig och oklanderlig bara för att man inte "gjort något". Och en rakryggad människa tar väl upp problem i förhållandet med sin partner, i stället för att ta upp det med en potentiell kommande partner? Att som otrogen komma dragandes med att "vi hade en svacka" är så otroligt svagt och fegt. Var kvar i förhållandet och satsa på det, eller lämna. Vad är det som är så svårt?
  • Anonym (Kan inte sluta älta!)

    Jag håller med om att det var lågt det som hände för 7 år sedan det gör jag.

    Nu har han dock inte gjort något och det är jag som förstorat detta.

    Ser hur mycket har har sårat honom och det gör så ont. Blir påmind jämt. Han säger att det inte är någon fara men min självkänsla har gått i botten av detta känns det som.

    Så det eviga pratandet från min del. Det måste upphöra.

    Jag hoppas att det kommer att kännas bättre om vi inte pratar om det varje dag så nu ska jag skärpa till mig.

    Ska tillbaka till familjerådgivningen om lite mindre än två veckor.

  • Anonym (Kan inte sluta älta!)

    Herregud har sån ångest nu. Är så less på mig själv som ältar dag och och dag in.

  • Anonym (Blomman)
    Anonym (Kan inte sluta älta!) skrev 2020-10-19 12:03:56 följande:

    Herregud har sån ångest nu. Är så less på mig själv som ältar dag och och dag in.


    Mindre sex? Det verkar ju konstigt att han vill dra ner på detta. Vill du också det? Eller han tar beslutet på egen hand. Sen får du fundera över vad som är värst "case scenario". Är det en konkret otrohet eller att ni skiljs åt? Ja bara i tanken då.

    Finns billiga onlinepsykologer som är vana vid dessa problem. Går snabbt att få tid och kostar lite. Kan ju vara en ventil för dig.

    För att ta tillbaka dig själv skulle de behöva göra saker för dig själv. Ta tid att återställa din inre balans genom att vara snäll mot dig själv, träna, gå på massage och var i naturen t ex

    Jag ältade också mycket när jag var yngre. Mina gränser var sämre och jag drogs till män som inte hade mina värderingar. Tyvärr fanns det alltid ett korn av sanning i mina tankar och relationen tog slut på mitt initiativ.
  • Anonym (Kan inte sluta älta!)

    Vi har haft sex nu nästan varje dag och det han menade på var att vi kanske ska låta det gå någon dag mellan för att man ska hinna få ner lust och tagga varandra.

    Mår ju dåligt och det vet han och har sagt att sex får mig att komma nära honom. Vet inte varför han inte vill ha sex varje dag faktiskt.

Svar på tråden Mitt ältande förstör mitt äktenskap!!!