• SML89

    Baka flicka 2020

    Gurkan25 skrev 2021-01-29 13:46:26 följande:

    Verkar tyvärr fått ett missfall, blödigt en del de senaste dagarna och inte orkat skriva, vi får göra ett nytt försök lite senare i vår när kroppen har återhämtat sig. Kanske beror på att mina 2 tidigare graviditeter har varit täta.


    Nej va tråkigt, beklagar verkligen :( Fy vad jobbigt. Många styrkekramar till dig! Vi finns här om du vill skriva av dig eller bara stötta för när ni känner att ni vill försöka igen
  • SML89
    Al88 skrev 2021-01-29 15:04:56 följande:
    Tusen tack!Har undvikit kött och druckit citrondryck samt försökt ha sex senaste 3 dagar innan ÄL(blev kanske 2-3 ) men planen var egentligen 4.Hade sett MA i september så har hållit låg profil och inte berättat annat än för de närmsta.
    Nej förstår, på ett sätt vill man ju berätta men å andra sidan vill man inte förrän man känner att man är förbi den mest riskfulla fasen. Sist mådde jag så dåligt att jag va tvungen att berätta på jobbet samt närmsta. Ska ni ta reda på kön? :)
  • SML89
    Al88 skrev 2021-01-30 14:25:43 följande:
    Ja så snart det bara går :).Med yngsta tid jag reda på könet i v 14+5 och har svårt att hålla mig så jag tror det blir innan v 16 med denna också.
    Okej spännande =) Håller tummarna!

    Pandar­inen hur går de för dig?
  • SML89
    urba skrev 2021-02-01 21:01:42 följande:

    Vill inte vara negativ men måste bara få skriva av mig lite. Jag ville gärna ha en flicka och försökte med alla dessa metoder i ca 8-9 månader. Blev till slut gravid men fick då missfall och nu bryr jag mig inte öht vilket kön det blir. Vill nu bara ha ett friskt syskon till mina barn. De dieter man följer kanske påverkar ens förmåga att få barn öht. Det sägs att man ska undvika salt för att få en flicka. Det man inte tänker på är att salt med jod måste man få i sig för att kunna bli gravid. Samt kan jodbrist ge missfall. Vill bara varna för att slaviskt följa dessa råd. Det kan dessutom ta betydligt längre tid att bli gravid genom att hålla på och räkna ut och stressa om när man ska ha sex innan äl osv


    Tack för dina tips och att du delar med dig av dina erfarenheter. Jag har aldrig hållit dieten helt och hållet. Har försökt så gott jag kunnat men salt får man i sig nästan var/varannan dag på ett eller annat sätt ändå. De har sin funktion i kroppen som ska inte uteslutas helt, det tror jag de flesta här förstår i alla fall.

    Jag har tagit till med många fler "oskyldiga" grejer i kosten som att öka intaget av mjölkprodukter, äta magnesium och tranbär. Undviker rött kött och salt så gott de går, men äter självklart fortfarande av båda (nötfärs och så kanske jag använder buljong istället för rent salt).

    Jättebra att du delar med dig, sen är de alltid upp till var och en vilka metoder de vill ta till :) tror de flesta gör en vettig bedömning. Jag har faktiskt fått ett bättre PH värde av mina förändringar i kosten.
  • SML89
    LyCKa55 skrev 2021-02-02 09:33:59 följande:

    Jag är så otålig just nu! Jag är i v.19(18+2) men har inte RUL förrän nästa vecka på tosdag. Kommer då vara i v 20(19+4). Jag har hela tiden haft en känsla att det är en tjej. Kan vara att jag så gärna vill det men jag har mått annorlunda denna gången o varit sugen på annat. Surt, älskar apelsinjuice! Inte haft så med mina grabbar.

    Jag "råkade" köpa flickkläder på rea i helgen..haha. Hoppas jag får användning av dom! Annars blir de fina presenter till någon annan.

    Självklart är jag glad för vår 3:a oavsett kön men önskar så att det är en flicka efter två pojkar!


    Spännande, hoppas veckan går snabbt! Haha då får vi verkligen hoppas på att du väntar en liten flicka så kläderna kommer till användning =)
  • SML89
    urba skrev 2021-02-03 22:05:52 följande:
    500usd skulle det kosta för att få testat urinprov 2 månader. Det borde ju då räcka om det nu visar sig att det är en tjejcykel så är ju nästa pojkcykel osv. Dock menar de att man ska ha sex hela cykeln och inte bara vid ägglossning. De säljer även hemmatest där man kan själv kan se extremt tidigt vilket kön det blir. Han har tydligen forskat på detta sedan 80-talet. Dyrt men betydligt billigare än på speciella kliniker där man kan välja kön.
    Jätte svårt, som det nämns så finns det många olika teorier. Vem vet vad som faktiskt stämmer. Jag har lite svårt att tro 100 på detta, men inte möjligt att det finns en poäng i det.

    Jag tror främst att gener har en viss påverkan (mannens spermier kan bestå av fler x-kromosomer resp. fler y-kromosomer. Eller ungefär lika mycket av båda. De där är genetiskt. Och till viss del är det slumpen (vilken spermie som faktiskt "vinner" loppet om du förstår hur jag menar).

    Sedan tror jag att annat som underlivets/livmoderns miljö etc. kan vara påverkande faktorer som kan gymma en viss typ av spermie.
  • SML89

    Är på äl+10 idag (min bim - kort lutealfas) och testade total negativt. Känner mig inte ett dugg gravid utan snarare tvärtom så känns mensen på g. Så har lite gett upp hoppet på denna månaden. Går isf in på försök nr 6 och kommer säkert släppa lite ytterligare på flick försöket. Vill så gärna bara bli gravid nu!! =(

    Kommer fortsätta med mycket mejeriprodukter och undvika salt och rött kött i den mån de går (får ju som sagt i mig ändå). Magnesium fortsätter jag med, men kanske inte köper på fler tranbärskapslar. Lägger mest fokus på att äta produkter med kalcium och magnesium bara.

    Hur går de för dig pandar­inen?

  • SML89
    Inteamanda skrev 2021-02-07 17:52:15 följande:
    Förstår dig helt, i slutändan är ju ett barn det viktigaste - vare sig pojke eller flicka. Speciellt när det inte finns någon garanti för att det man gör fungerar ändå. Hejar på er! Hoppas det blir ett plus snart!!
    Ja verkligen, nu går vi in i försök nr 6 så nu är de bebis oavsett kön som gäller. Tack <3 :) Längtar verkligen och bara drömmer om den där känslan man känner när man får sitt plus.
  • SML89
    LyCKa55 skrev 2021-02-10 17:52:00 följande:

    Imorgon har jag mitt ultraljud! Börjar bli nervös! Vill så gärna att de ska se en liten tjej där inne!


    Åhh kul! Hör av dig sen med vilket kön de blir :)
  • SML89
    LyCKa55 skrev 2021-02-11 16:32:15 följande:

    Jag är såå lycklig!! Vi ska få en flicka i sommar!! Teorin om ägglossningen funkade:)


    Stoort grattis =) härligt att det funkade och blir en flicka som ni ville!!
  • SML89
    pandarinen skrev 2021-02-14 15:46:43 följande:

    Jag har plussat! Tjohoo! Är så lycklig. Det känns bara så spännande, galet, underbart. Nu börjar en härlig resa!


    Stort grattis, va spännande =)
  • SML89
    pandarinen skrev 2021-02-16 21:07:04 följande:

    Lyckan varade inte i så många dagar. Fick missfall idag.....


    Nää va tråkigt :( usch då.. förstår att de måste kännas tufft nu när du äntligen fick ditt plus efter kämpandet med dieten och allt. 
  • SML89
    Gurkan25 skrev 2021-02-17 14:44:14 följande:
    Hände mig för några veckor sedan, fruktansvärt. Min mens har kommit tillbaka och vi hoppas på nästa gång, BIM är 3/3
    Ja usch. Hoppas det går vägen detta nya försök för er.
    Jag själv väntar på en ägglossning som inte verkar komma denna månaden. Tror jag aldrig längtat så här mycket efter ett plus som jag gör just nu, och ändå känner mig så långt ifrån.


  • SML89
    Melii skrev 2021-02-23 13:54:20 följande:
    Har testat i 10 dagar, får enbart blinkande gubbe så ingen ägglossning på mig denna månaden, skitkonstigt... 
    Nej va segt.. ibland kan det ta tid att få den fasta gubben, men 10 dagar kanske är lite länge. Kan också vara att stegringen sker så snabbt att den missas.
    Jag tror inte heller att jag hade ägglossning denna månaden, negativa äl tester och ingen direkt tempstegring. Så får vänta 3-4 v till nästa försök istället. Känns så drygt med sån lång väntan på att ens få försöka. Hoppas nästa månad blir vår tur!!
  • SML89
    Gurkan25 skrev 2021-03-03 13:54:02 följande:
    Tog ett test imorse som visade positivt! Enligt appen är BF 7/12 så nu hoppas jag verkligen att det går vägen!
    Grattis!! =) håller tummarna för att de går vägen denna gång.
  • SML89

    Hej,
    Va länge sen jag skrev här nu. Körde hyfsat hårt på teorin till en början, men då blev jag ju inte gravid alls. Började släppa på det men fortsatte ändå med vitaminer/dieten. Kan säga att jag väntar 2 pojkar trots det, så detta funkade inte alls för oss haha. 2-äggs tvillingar så hade ju kunnat bli 2 flickor eller en av varje, men icke.. 2 pojkar haha =) är ändå jätteglad, har en underbar pojke och ska bli mysigt att få två till. Men tror nog lite mer på gener och slump även om man kanske kan påverka liite genom detta.

Svar på tråden Baka flicka 2020