• BombayPizza

    Hur många/långa förhållanden förväntas man ha haft när man fyllt 40?

    Hoppas inte att titeln var allt för förvirrande nu...

    Men jag undrar vad kvinnor (och män också för den delen) i 40-årsåldern förväntar sig att en ny partner har för erfarenhet? Kan man varit "för mycket" singel? För få eller för många tidigare sexpartners?

    Låt oss säga att någon har varit singel i mestadelen (över 90%) av sitt vuxna liv, skulle det vara avskräckande?


    ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD!
  • Svar på tråden Hur många/långa förhållanden förväntas man ha haft när man fyllt 40?
  • Anonym (Petter)
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2020-10-19 11:48:35 följande:

    Mindre intressanta än casanovan kanske, men inte nödvändigtvis ointressanta. Sen beror det ju på varför han inte är så erfaren. Vill kvinnor inte ha honom, eller finns det andra anledningar? Är han bara lite introvert, har han satsat på karriären, eller har han suttit hemma i pojkrummet i 30 år? Har han utseendet eller personligheten mot sig? Osv
    En man kan ha många olika ursäkter. Men det är just vad det är, ursäkter.
    Hans marknadsvärde är lågt i kvinnors ögon.
  • BombayPizza

    Tackar för svar. Det var väl lite ungefär vad jag förväntade mig. Det är svårt men långt ifrån omöjligt...


    ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD!
  • mari123

    Jag skulle tänka att ju färre tidigare förhållanden desto bättre! Inga förhållanden alls funkar också för mig. Finns ju många som har fokus på annat här i livet och liksom ställt detta med kärlek på "vänt".

  • sextiotalist
    Anonym (Ola-Conny) skrev 2020-10-19 11:00:33 följande:

    Alltså samma som för nån som passerat 30 känner jag.

    Om jag träffar en person som passerat 30 och som har bott själv sedan hon var typ 19.. Och typ aldrig haft ett seriöst förhållande.Då blir jag osäker.

    Tänker fördomsfullt att hon nog vant sig vid sina rutiner och får svårt att kompromissa och anpassa sig till vardagslivet i ett förhållande..


    Eller så har hon pluggat, rest etc. Dvs väldigt flexibel.
  • Anonym (Länge sen)

    Min man var 39 när vi möttes. Han hade aldrig haft en flickvän. Det var inget som avskräckte mig alls. Jag hade haft ett långt seriöst förhållande och några korta.

  • Anonym (Igen)
    BombayPizza skrev 2020-10-19 12:10:42 följande:

    Tackar för svar. Det var väl lite ungefär vad jag förväntade mig. Det är svårt men långt ifrån omöjligt...


    Beror ju helt på varför man varit singel länge. Hur har ditt liv sett ut fram till nu, utbildning, jobb, karriär, boende, socialt liv, fritidsintressen, vänner?
  • Anonym (Igen)
    Anonym (Petter) skrev 2020-10-19 10:38:00 följande:
    Ja, jag är en. Jag skrev att de flesta kvinnor vill ha män som är attraktiva och intressanta för kvinnor. Du vet, Alfahannen. Syns och hörs, och har stor framgång med kvinnor.
    Egenskaper som stabil ekonomi, vårdat utseende, social kompetens, någon form av framgång, ordnat liv sånt som gör det lättare att hamna i en seriös relation.


  • Anonym (minst ett par)

    Minst ett par långa, minimum 4-5 år skulle jag tycka eller ett långt på minst 10 år och lite sexerfarenhet. Har träffat en del män som aldrig haft längre relationer än 2 år och då blir jag ganska misstänksam. De har alla levt väldigt tonårsaktiga liv och haft svårt med anpassning och att ge av sin tid. Känslomässig erfarenhet gör en människa mer attraktiv och ofta mer stabil och trygg i sig själv vilket återspeglas i relationen till andra. Vill inte ha en pojke eller nån som legat runt en massa en aldrig klarat av att stadga sig. Män som har barn blir ofta mer intressanta har jag märkt. Det händer något i mognaden som dem mer empatiska och intressanta.

  • Anonym (Q)
    Anonym (Länge sen) skrev 2020-10-19 13:37:59 följande:

    Min man var 39 när vi möttes. Han hade aldrig haft en flickvän. Det var inget som avskräckte mig alls. Jag hade haft ett långt seriöst förhållande och några korta.


    Hade han haft sex förut eller var du hans första där med?
  • Anonym (hind)

    Jag skulle tycka det var "vanligt" om man har haft minst ett längre förhållande (5+ år) eller flera mellanlånga (1-4 år)., samt någon/några dejter/flings, som man legat med men som aldrig blev något mer. 

    Min man hade dock bara haft en relation på tre år, inga andra sexpartners, när vi träffades och han var över 40. Singel i över 15 år. Jag blev lite fundersam, men han är mer flexibel och inkännande än vad jag är ( som har haft fler förhållanden) så det är verkligen inte enda faktorn som spelar roll.  

Svar på tråden Hur många/långa förhållanden förväntas man ha haft när man fyllt 40?