Inlägg från: Marimardi |Visa alla inlägg
  • Marimardi

    Vår letrozol resa- följas åt?

    Anonym (Reed91) skrev 2020-11-20 17:13:42 följande:

    Har inte skrivit på ett tag men vad kul att se att det blir allt fler och fler i gruppen som skriver:) jag har nu tagit med första kur letrozol och är nu på CD 24. Lämnade progesteronprov igår som visade på 19, inte hunnit få återkoppling om det var bra eller inte. Någon annan här i gruppen som har någon koll på vad värdet ska ligga helst över för bekräfta en ägglossning. Har ju aldrig gjort något VUL så man har ju ingen aning men känns tyvärr som att det inte

    blir något plus denna månad heller:(


    Hej igen!! Har ingen aning faktiskt, är också nyfiken. Du har inga som helst symptom på graviditet?? Tog du ovitrelle spruta också eller enbart letrozol?
  • Marimardi
    33villbligravid skrev 2020-11-22 12:56:32 följande:

    Hej alla! Hur går det?

    Jag ska imorgon på VUL så är lite pirrig. Hoppas hoppas gyn ser något fint ägg på G. Eller kanske t.o.m. två. Känner inget själv så ska bli intressant att se om kuren burit frukt!


    Hej!! Jag har känningar i äggstockarna, dock så har jag ingen tid för VUL inbokad. Det blev lite konstigt den här månaden, de har konstiga telefontider och varje gång jag ringer så säger telefonsvararen att tiderna är fulla för dagen och att jag får testa igen imorgon. Har dessutom praktik så jag hinner inte heller alltid ringa dem varje dag. Så jag har beslutat att inte gå på vul denna månad, utan jag får väl helt enkelt mysa på och hoppas på att ägget släpper. Lycka till imorgon på VUL!! Vilken cd är du på?
  • Marimardi
    barnlängtan2021 skrev 2020-11-22 13:22:37 följande:

    Spännande! Du får skriva sen hur det gick :) Vi väntar att veckorna ska gå så vi kan ta ett test haha


    Ja absolut! Vad kul, allltid den där jobbiga väntan tills man kan ta test haha :/
  • Marimardi
    33villbligravid skrev 2020-11-22 14:37:49 följande:

    Tack! Imorgon på CD 10 så känns lite tidigt för VUL men brukar å andra sidan ha ÄL tidigt så säkert därför. Detta är första kuren och gyn sa att om allt ser bra ut behöverjag inte göra vul varje cykel i framtiden.. hur många kurer har du ätit? Kör du med ÄL-test istället då? :)


    Oj ja det var lite tidigt, men som du säger så är det väl för att du har äl tidigt:) har din gyn erbjudit åtminstone blodprov då istället för vul varje cykel? Jag är på min andra kur och kommer nog ha äl nästa vecka, jag har PCOS så jag litar inte på äl tester så jag kommer nog bara köra på den här kursen och hoppas på det bästa :P
  • Marimardi
    33villbligravid skrev 2020-11-22 20:09:48 följande:

    Nä - inget blodprov! Hon sa att vi gör vul första cykeln för att kolla doseringen är rätt och verkar den vara det så får vi köra på tre kurer totalt och sedan kollar vi på nytt! Jag hoppas så att det ser bra ut imorgon!!

    Jag har ju inte pco och ägglossar spontant men tydligen lite för tidigt för att de ska hinna mogna tillräckligt. Kan ju vara en förklaring till att de tycker uppföljningen av att ÄL skett inte är lika viktig..

    Skönare kanske att bara köra på istället för ÄL-testa! Blir kanske mindre stress då? :)


    Hur gick det på vul? :)
  • Marimardi
    33villbligravid skrev 2020-11-23 11:50:44 följande:

    Okej! Här kommer rapport från mitt VUL: 18 mm äggblåsa på höger sida. Livmoderslemhinna på 7,någo mm. Gyn trodde jag sku få positivt på ÄL-test antingen idag, imorgon eller i övermorgon. Så ganska nöjd är jag. Bara CD 10 så hoppas växer till sig lite ännu och släpper typ på ons :)

    Min gyn påstår dock att det bästa är om spermierna hinner mogna i äggledarna i ett par dagar innan ägget släpper (men jag är skeptisk) så hon tyckte vi sku ligga idag.

    Köpte ÄL-test på vägen hem och tog precis ett men det var inte alls positivt, d.v.s. teststräcket var knappt synligt så tror ÄL kommer tidigast om några dagar. Hur hade ni tänkt? Sexat nu eller sexat senare när testen blir positivt?


    Åååh vad roligt! Asså CD 10 är ju ganska tidigt men eftersom den är 18 mm så brukar den ju släppa vid typ 20-22 mm har jag för mig, så den kan ju släppa när som helst under veckan. Så jag tycker ni ska börja ligga åtminstone imorgon eller på onsdag. Hellre att ni börjar för tidigt än för sent. Om ni inte orkar ligga varje dag så ligg varannan eller vad tredje :) jag är så nojig så jag och min sambo brukar ligga varannan dag för att vara på säkra sidan. Dock inte varje dag eftersom man vill låta spermieförrådet ?fyllas på? också haha :P ;)
  • Marimardi
    33villbligravid skrev 2020-11-23 13:35:33 följande:

    Var i cykeln är du själv? Väntar på BIM redan? När vågar du testa?


    Jag är på CD 12 men eftersom jag inte haft Vul denna månad så vet jag inte om ägget ens växer eller kommer släppa. Men om det fungerar lika bra som förra kuren så ska jag väl ha ägglossning denna vecka. Jag kör aldrig med ÄL test eftersom de är opålitliga för mig, men jag tänker testa gravtest om mensen inte kommer senast typ 5 dagar efter bim eller så. Försöker att inte stressa upp mig själv för mycket över det här haha :)
  • Marimardi
    Anonym (Reed91) skrev 2020-11-23 11:59:35 följande:

    Här kommer en liten uppdatering från mig också. Progesteronvärde 19 = ingen ägglossning enligt bm. Jag ska öka upp letrozol dosen nästa cykel. Får fortfarande inget ultraljud då man inte gör det på min klinik. Får ingen ägglossningspruta heller, dom säger att Vid ägglossningsstimulering med Letrozol, används samt förskrivs ingen ägglossningsspruta. Känns deppigt.

    Men det glädjer mig att läsa om hur det går för er andra, känner mig mindre ensam i allt detta helvete. Hoppas vi alla får ett stort + i julklapp!


    Åh vad tråkigt! Förlåt om du redan har skrivit ut detta förut men vad hade du för symptom sist? Kände du ens av några äl symptom eller inte? Så tråkigt ifall man har symptom o så sker inte ens någon ägglossning :(
  • Marimardi
    Anonym (Mommo) skrev 2020-12-04 06:31:18 följande:

    Hade lite ont i magen när jag vaknade, som begynnande mensvärk. Så jag var rädd att det var mensen som var på g.

    Men det är ett solklart plus!


    STORT grattis!!!:)
  • Marimardi

    Jag har beräknad mens nu i helgen. Inga symptom på graviditet denna kur heller tyvärr... Blir lite orolig också då jag förmodligen inte kommer kunna gå på vul nästa kur heller för jag antar att de kommer ha stängt nu över julen och nyår??

Svar på tråden Vår letrozol resa- följas åt?