Inlägg från: Anonym (Eve) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Eve)

    Hur gör ni med stora bonusbarn?

    Nu ska jag säga spontant vad jag tycker. Det är givetvis självklart att sonen tar sitt pick och pack och flyttar in på heltid hos den tomma lägenheten hos pappan, inget snack om saken. Hade inte resonerat lika hårt om alla barnen haft egna rum men nu får du stå upp för era gemensamma barns rätt till varsitt rum. Din fru verkar enbart kämpa för sin stora bebis, säkert inte medvetet men hon jobbar för hans trevnad och skiter fullkomligt i era barns behov. Därför är det dags att du positionerar dig och tar upp kampen för era barns rätt till egna rum, det är din skyldighet som pappa och du får strunta i att hon blir arg. Gör det för era barns skull.

    Sen undrar jag vad det är för fel på dagens unga vuxna? Vem sjutton vill bo hos mamma, styvpappa och småsyskon i en trång lägenhet när det finns en tom lägenhet att husera i? Snacka om patetiska jättebebisar.

  • Anonym (Eve)
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-06 12:30:34 följande:

    Tack och det är så jag känner idag. Jag ska ta med ditt inlägg och visa upp det för henne när hon tycker att jag är en hemsk människa som inte vill hennes son väl. 

    Jag tror tom att jag visar hela tråden så att hon själv får ta del av diskussionen. 


    Gör det, visa hela tråden du.

    En sak till, reagerade också på att du verkade tycka att upplägget var okej så länge sonen kom varannan vecka och det är inte ett alternativ. Dina barn får inga egna rum med ett sånt upplägg heller så det där ska du inte gå med på. Du får stå på dig om rummen och det är där du ska lägga ditt fokus. Killen kan komma och hälsa på och sova på soffan ibland på helgerna om han vill men en 20 åring behöver knappast bo varannan vecka och tulta fram och åter som en liten bebbe, egentligen borde han flytta hemifrån men går inte det så får han bo i det hem med bäst förutsättning och i det här fallet är det hos pappan. Motsätter sig din fru det här så kräver du att ni flyttar omedelbart så att alla får sina rum. Medla inte!
  • Anonym (Eve)
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-06 13:39:22 följande:

    Jag gick med på detta för ett par år sedan och då var syskonen fortfarande ok med att dela rum. Den mellersta är 12 och sedan i somras när hon fick sin första mens så har hon förändrats på ett sådant sätt som inte jag kunde förutspå. Hon har mognat och hon har stor integritet och behöver komma ifrån lillebror och detta hade jag ingen kännedom/kunskap om. Därför har det för egen del blivit väldigt påtagligt nu på senare tid. 

    Sedan så ska jag ärligt erkänna att jag sover väldigt lätt och med tanke på att han har mycket sena vanor så blir jag väckt stup i ett och när jag har blivit väckt en gång så har jag otroligt svårt att somna om. Vi har tjatat jätte mycket om att han måste komma in i vår rytm och rutiner men utan resultat. Sömnen har påverkat mig och jobbet. 


    Det är inte okej att en snart tonårstjej ska behöva dela rum med sin lillebror bara för att en vuxen ska claima andra rummet när denne dessutom har en helt annan lägenhet att bo i. Det är oacceptabelt och jag blir så fruktansvärt ledsen för dina barns skull, är så lätt hänt i såna här familjekonstellationer att de gemensamma barnen skuffas undan i ett hörn pga att den nya partnern fogar sig för sin partner som låter sitt barn sen tidigare agera ensam herre i hushållet.

    Det är fruktansvärt och du måste få ett slut på det här.

    Tyvärr får jag väl säga så måste du sätta dina barn framför din fru. Vägrar hon förändra den här situationen så tycker jag att du ska lämna och skaffa ett boende där dina två barn får egna rum. Visa dina barn att iallafall du står upp för dom...även fast inte deras mamma gör det. Du måste ta fajten och det nu!
  • Anonym (Eve)
    Anonym (Mor till vuxna barn) skrev 2020-11-06 15:19:47 följande:

    De får väl dela av rummet med en skärmvägg eller något.

    Att kasta ut sonen för att de nya ungarna inte kan dela rum är ju rent vansinnigt.

    Snacka om att han skullle känna sig utslängd, för att mammans karl inte vill ha honom boende i sitt eget hem längre.

    Det vore fruktansvärt.

    Jag tycker också att en separation låter som det bästa alternativet, men av helt andra anledningar.

    Mamman bryr sig säkertligen om sina yngre barn, men för den skull ska hon inte behöva visa sitt äldre barn på porten.

    Hade jag varit mamman i familjen så hade jag övervägt skilsmässa och låtit min stora son bo kvar, alternativt flytta med.


    Då är du en riktigt usel mamma. Man är ingen bra förälder om man vurmar enbart för sitt vuxna barn och skiter helt i sina yngre.

    Sen är det en vuxen man vi talar om här och ingen liten sjuåring som ska kastas ut på gatan. Han har en tom lägenhet hos pappan som vore det normala för honom att vilja nyttja när han är i den åldern. Vill han inte festa, ta dit tjejer (eller killar), kompisar och njuta av sin egna frihet? Det är ju sjukt att grabben hellre bor trångbott med mamma, styvfar och småsyskon? Det är inte synd om honom men man förstår att det finns vuxna människor därute som beter sig som små barn när det finns föräldrar som dig och TS fru.
  • Anonym (Eve)
    Anonym (Mor till vuxna barn) skrev 2020-11-06 17:22:05 följande:

    Dumheter.

    Småsyskonen kan gott dela rum. Annars får föräldrarna flytta ut i vardagsrummet.

    Man kastar inte ut en familjemedlem.

    "Vuxen man" va... annars tjatas det om att hjärnan inte är färdigutvecklad innan ca 25 års ålder. Men det gäller inte när  dessa människor ska slängas ut antar jag.

    Som mor hade jag inte tillåtit det. Aldrig.

    Och någon "usel" mamma är jag då rakt inte. Tvärtom, jag har ALLTID satt mina barn i främsta rummet. 


    Skämtar du med mig eller? Hade inte sagt så mycket om småsyskonen var små förskolebarn men stora flickan är nästan tonåring och du menar att hon och lillebror ska dela rum medans deras vuxna bror ska ha två hem och och två rum? Som mor hade du tydligen tillåtit det, det kallar jag uselt.

    Då drivs ditt föräldraskap av att ta lättaste vägen för dig där du gynnar de barn som matar ditt stora bekräftelsebehov. Bravo bravo!
  • Anonym (Eve)
    Anonym (Mor till vuxna barn) skrev 2020-11-06 19:27:03 följande:

    Vad du kallar det för struntar jag i.

    Jag skrev att föräldrarna kan flytta ut i vardagsrummet för att ge plats åt de två yngre barnen. Missade du det?

    Antingen är man tonåring eller så är man inte. "Nästan" är bara löjligt. Det är två barn som delar rum oavsett och det är enkelt att lösa som jag berättar om nedan.

    Så återigen, nej dessa yngre barn behöver inte dela rum. Föräldrarna kan sova i vardagsrummet.

    Den äldre brodern har inte två hem, han bor i ts hem. I ett rum.

    Nej, jag skämtar inte. Gör du? Och usel för att man månar om sina unga, nyligen "vuxna" barn? Ja, tyck det du. Det gör DIG mer usel än mig. Kom igen när du har ett barn i 20-årsåldern.

    För du har såklart äldre barn? Ja, såklart du har det!

    Iallafall under ditt anonyma nick.

    Såklart. 


    Visst kan de göra det och det råder hade jag gett ifall grund som hade varit 16-18 år men en man som snart är 21 år gammal? Lägg ner! Aldrig i livet, inte efter rådande omständigheter med en tom lägenhet som står och väntar på honom.

    Du är lika anonym som mig här, om du ska vara spydig mot mig så kan jag väl också säga att dina inlägg färgar av sig. Du har din 23-åring i en kuvös där hjärnan ska växa till sig i två år till och det är dags för nattamaten för den lille parveln.
  • Anonym (Eve)
    Anonym (Mor till vuxna barn) skrev 2020-11-06 19:58:50 följande:

    Jag beklagar att du har något fel på din empatiska förmåga.

    Det kan du inte hjälpa så jag ska inte säga något mer om det.

    Har jag min "23-åring"? Vilken 23-åring?

    Grannens? Eller en katt som är överåring? Min äldsta katt blev 18. Hur gammal blev din? 

    Vet du vad, jag har svårt att diskutera med människor som ligger långt under min nivå  Både empatiskt och rent intelligent.

    Men jag önskar dig ändå en fin kväll.


    Jag har ingen bristande empatisk förmåga utan tvärtom. Jag resonerar kring ett åldersperspektiv här faktiskt, jag ser att barn under 13 far mer illa av att inte ha eget utrymme än vad en snart 21 åring gör som dessutom har valmöjligheter? Han har väl alltid haft eget utrymme och eget rum tillskillnad från dom? Han är ju dessutom i den åldern då han borde vilja ha sitt eget.

    Men trots det så lägger du offerkoftan på en vuxen man istället för på två små barn som alltid har fått sålla sig i ledet, det säger mer om dig än om mig. Är det min eller din empatiska förmåga som sviktar?
  • Anonym (Eve)
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-06 23:44:20 följande:

    Jag klarar inte av att vara varannan vecka förälder. Jag vill ha mina barn på heltid och jag älskar naturligtvis min fru. Detta är min Akilles häl och det vet hon om. Men jag kommer att utröna varje alternativ, möjlighet innan jag ger upp. Det finns ingen överdrift i min beskrivning av situationen med vår bonusdottern och kommer vi inte längre i diskussionen så ska hon få ta del av trådarna. Jag vill ändå kunna se mig själv i spegeln när barnen känner förtvivlan över ett slutgiltigt beslut.


    Det här känner jag så väl igen mig i, ingen vill bara ha sina barn varannan vecka och det är därför man stannar kvar alldeles för länge. Priset blir däremot att man tillåter ens barn att växa upp som de ständiga birollsinnehavarna, vad det gör med deras självkänsla kan man bara spekulera i. Då är det bättre att låta de få skina och vara högst prioriterade iallafall varannan vecka när du har dom, tycker du inte det? Eller så kanske din fru vaknar upp och blir lika engagerade i dom när hon bara har varannan vecka, hon kanske behöver det där dåliga samvetet över sina skilsmässobarn för att bli den optimala mamman? Vissa personer är ju så och det kanske du får fundera på. Dina barn ska du sätta främst, det är din skyldighet.

    En annan tanke är att du kanske ska strunta helt i att försöka gå via din fru utan hennes son är vuxen, prata med honom. Dina syskon behöver varsitt rum som du kanske förstår, du har inga planer på att flytta till din pappa? Hade du varit min son så hade jag haft den här diskussionen ändå, det handlar om boyta och inget annat. Inte på ett otrevligt sätt kan man framföra det utan var bara tydlig och schysst. Han är vuxen och du bor med honom, klart ni ska kunna kommunicera.
  • Anonym (Eve)
    Anonym (Bonuspappan som duger ibland) skrev 2020-11-07 13:56:50 följande:

    Jag försökte prata med honom senast i fredags men då duckar han och går sin väg utan att vilja prata.

    Jag är nog ganska medveten om alternativen. Även om de skulle kunna få det bra hos mig så kommer de inte få någon förbättring hos sin mamma och snarare en försämring då hon kommer inte att ha råd till en större lägenhet. Jag ska lösa i kapp mig och sammanfatta alternativen inom kort.


    Han beter sig inte som en ung man just för att han behandlas som ett litet barn av sin mamma. Det är kanske dags att du ryter till riktigt ordentligt då? Man kan inte leva med nån som behandlar en som luft heller. Jag vet hur tufft det är att bli arg på ett bonusbarn just för att man lär sig att trippa på tå och ses som osynlig men man har rätt att ta plats.

    Jag förstår att det är tufft och du får ta en dag i taget. Men börja med att tuffa till dig, kör rak kommunikation med sonen och visa dina barn att du står upp för dom och deras rätt till egna rum.

    Jag hejar på dig!
  • Anonym (Eve)
    Anonym (Typiskt svenskt) skrev 2020-11-07 16:04:03 följande:

    Det är så typiskt svenskt att kasta ut ungarna så fort de har tagit studenten.

    Jag jobbar med de där VUXNA MÄNNISKORNA som ni kallar dem, 20-åringar som precis har börjat på universitetet. Det är så otroligt många som mår dåligt framför allt nu pga Corona. Det är svårt att plugga på distans och många failar på tentorna. De måste titta på timvis av inspelat material och lära dig utifrån det istället för att aktivt kunna fråga läraren eller kompisar under undervisningen.

    Majoriteten sitter uppe till sent på natten och pluggar eller spelar, det är inget konstigt. Det är en tjugo-någots dygnsrytm.

    Ert hem är lika mycket hans hem så mamman ska inte behöva stämma av med dig TS för att han bestämmer sig att han ska bo där. I en så redan isolerad värld vi lever i nu vill du skjutsa ut honom till en lägenhet helt alena, när det är svårt eller nästintill omöjligt att träffa eller skapa vänner. Han behöver er, även om han är kylig.

    Han kommer inte att bo hos er för evigt. Be honom att hjälpa till mer visst men att kasta ut honom är fel.


    Det är väl rätt typiskt svenskt att curla sönder vuxna barn.

    Klart unga vuxna kan bo hemma om utrymme och rum finns men här finns inte förutsättningen för det, en ung tjej som närmar sig tonåren ska inte behöva dela rum med sin yngre bror. Det här är skandal, inte en ung mans rätt till flera rum i flera bostäder där han vill leva som att han har roomservice.
Svar på tråden Hur gör ni med stora bonusbarn?