Inlägg från: Anonym (Ledsen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ledsen)

    Giftig arbetsplats, tips för att härda ut?

    Physalis skrev 2020-11-20 11:38:09 följande:

    Vad tråkigt. Det låter inte ens som att du gjort något fel utan har fått skulden för andras fel och blivit klagas på för småsaker. Men om chefen ser det som anledning att säga upp dig så säger ju det en hel del om den chefen och du kan nog skatta dig lycklig i slutändan.

    Hur kommer det sig att du har 14 veckor kvar av anställningen om det är en provasntällnig? Där hade jag kollat upp om du verkligen är tvungen att vara kvar så länge (om du nu inte vill). Annars utnyttja tiden som någon sa. Se det som ett lärotillfälle. Ge dig attan på att bli så bra att de ångrar att de sa upp dig.


    12 veckor är det, skrev fel. Det är ingen provanställning, utan en visstidsanställning med möjlighet till förlängning.

    Jag måste vara kvar så länge jag får eftersom jag behöver inkomsten.
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Ninni) skrev 2020-11-19 23:24:41 följande:

    De känner sig hotade av dig! Är de äldre än du?

    Har upplevt flera ggr att äldre kvinnor känner sig hotade och vill sänka en. En fick mig uppsagd pga att hon sa att jag inte kan något, bara lögn.

    Om det ligger något verkligt bakom borde du veta det. Sannnolikheten för att de bara känner sig hotade av din närvaro är stor. De vill ge igen för att du får dem att känna sig små.


    Tror inte de känner sig hotade av mig, det har de ingen anledning till. De har fasta anställningar sedan länge.

    Några är äldre, men de flesta är yngre än jag.
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-20 21:39:04 följande:

    Ja det tycker jag låter som ett märkligt beteende. Jag förstår att du är ledsen och besviken och vill ge dig följande två råd.

    1) Om det är så kollegorna beter sig så är det antagligen en arbetsplats du inte vill jobba på i längden. Så även om det är tungt nu så kan du vara glad på sikt för att inte bli fast där. 

    2) Gör verkligen allt du kan för att vara så bra som möjligt nu sista tiden. Dels för att visa kollegorna att de har fel i sin kritik men framförallt för att få bra referenser till ett nytt jobb. 


    Tack! Nä jag vill inte jobba där i längden, det handlar bara om att stå ut och göra det bästa av den tid som är kvar...
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Elin) skrev 2020-11-20 23:25:56 följande:

    Åh vad jag fick ont i hjärtat att läsa detta! Ska tyvärr alltid finnas folk som ska klaga och speciellt såna som varit på ett ställe länge och tror att någon ny ska kunna allt direkt.

    Är också introvert och hade blivit jättestött och ledsen ifall någon klaga på något som man ?bara är? och inte kan göra något åt, och vadå läsa en bok på sin rast? Man får ju göra vad man vill då? Blir nästan provocerad.

    Att man frågar mycket och vill veta saker är ju bra och visar intresse när man kommer till nytt ställe. Verkar som du hamnat på ett ställe med många rövhattar tyvärr.

    Skulle egentligen säga att visa din bästa sida av dig själv nu sista tiden. De kommer få dåligt samvete att göra en människa illa som bara försökte göra sitt bästa och är fin som människa. Så gör jag alltid ifall någon ?do me wrong? och ifall de är någorlunda sympatiska så får de alltid dåligt samvete, vilket jag tycker att dina kollegor ska få.

    Be the bigger person and the best you.


    Tack! Ja, jag kopplar helst av och läser en bok eller tar en promenad på rasten. Och det är flera andra som också alltid drar sig tillbaka, en del går hem och rastar hunden, någon lägger sig i vilrummet etc.

    Jag har frågat om saker som är nya för mig, hur ska man annars lära sig? Och alla har varit trevliga och sagt att det är bra att jag frågar och att jag inte ska tveka att fråga om det är något jag undrar över.

    Vi har pratat, skrattat och skämtat och jag kände på något sätt att jag tillhörde en gemenskap.

    Det kändes väldigt jobbigt att få höra vad de sagt bakom min rygg...
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (samma här) skrev 2020-11-21 22:06:31 följande:

    Det där låter precis som min arbetsplats, du kunde vara den som kom i mitt ställe. Allt det du skriver är samma jag upplevde på min arbetsplats och orsaken till varför jag slutade. 

    Du är inte ensam om detta. Och som du vet är det inget fel på dig. 


    Så trist att du också varit med om samma.

    Jag känner att eftersom det är flera som klagat, så passar jag inte in. De vill ha bort mig, och det känns verkligen jobbigt.

    Hade jag haft möjlighet så hade jag slutat omedelbart, så illa känns det.
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (samma här) skrev 2020-11-21 22:35:20 följande:

    Jag förstår precis hur det känns, att man är "fel" och inte platsar in fast det inte är något fel på en. Bara att man på något sätt blir missförstådd, feltolkad osv... Kan du inte sluta tidigare? 


    Jag hade mer än gärna slutat tidigare, men jag behöver lönen. Behöver också arbeta 6 månader för att få a-kassa.
  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (M) skrev 2020-11-21 23:30:57 följande:

    Fy vilka osolidariska och osympatiska människor det finns.

    Tyvärr känner jag igen det där alltför väl..

    Jag förstår hur du måste må i detta, men du ska INTE ta det personligt!

    Om en tid kommer du fira att du inte blev kvar där.

    Det är en dysfunktionell arbetsplats och vad är det för ryggradslös jävla människa till chef ?!!

    Han eller hon ska se till att arbetstagare har en dräglig arbetsmiljö - han/hon ska se till att du får en adekvat introduktion i ditt arbete som nyanställd. Komma med påhopp......!!

    Men det är precis som en tidigare skrev här i tråden: kvinnor i grupp... brrrr....


    Jag kan inte låta bli att ta det personligt :(

    Varför vill de få bort mig? Vad får de ut av det?

    Chefen går bara efter vad kollegorna säger, han ser inte hur vårt arbete ser ut.

    Jag vill verkligen inte vara kvar, men måste stå ut tre månader till.

    Tack för ditt svar!
  • Anonym (Ledsen)

    Stort tack för era svar!

    Att chefen tog upp det där med vad jag gör på rasterna är antagligen pga att kollegorna tycker att jag är osocial och inte vill umgås eller liknande. Fick den känslan, även om han inte sa det rakt ut.

    När det gäller själva arbetet så tog jag några exempel på saker jag tyckte jag hade skött bra, men då sa han typ: "Men dina kollegor delar inte den uppfattningen".

    Det var tex ett moment som blev väldigt stressigt men jag tyckte ändå att jag och kollegan jag jobbade med löste det på ett bra sätt trots allt. Jag tog upp det, och då sa han "ok, men var det tack vare dig det blev bra?"

    Usch, jag har nog rejält överskattat mina färdigheter, känner jag...

    Jag kan inte sjukskriva mig, har inte råd just nu. Har dålig sgi efter att inte jobbat heltid på många år, och behöver få bättre sgi och även få a-kassedagar.

    Har sån ångest över att behöva gå dit i morgon. Vet inte vem jag kommer jobba med, risken är stor att det är någon av dem som vill göra livet surt för mig.

    Har hjärtklappning och tryck över bröstet, svårt att andas. Vill inte...

  • Anonym (Ledsen)

    Jag sjukanmälde mig idag, trots att jag inte borde.

    Sömnlösa nätter har inte hindrat mig från att jobba tidigare, men nu hade jag så mycket ångest. Hjärtklappning och skakningar.

  • Anonym (Ledsen)
    Anonym (Jag ja) skrev 2020-11-24 08:17:39 följande:

    Förstår dig,din hälsa är viktigare.Det ska inte kännas så att gå till jobbet.


    Tack, nej det ska ju inte kännas så!

    Jag var så glad och positiv i början, tyckte det kändes så kul och givande att få börja på en ny arbetsplats med nya utmaningar och träffa nya människor. Även om jag är introvert, så är jag inte osocial. Jag pratar på i en konversation, har lätt för att skämta. Vilket inte uppskattas av alla, har jag märkt.

    Nu känner jag mig så himla ledsen och besviken.

    Jag har inte fått någon positiv feedback alls på jobbet, utan bara klagomål på att jag är långsam och frågar för mycket.
Svar på tråden Giftig arbetsplats, tips för att härda ut?