Inlägg från: Så allting gick |Visa alla inlägg
  • Så allting gick

    Regeringens el-fiasko

    KillBill skrev 2022-11-12 16:26:56 följande:
    Vad menar du? Sverige begränsar inte exporten till Finland. De som producerar el säljer till marknaden utan att göra skillnad på vem som ska köpa.
    Jag menar att kraftledningarna kan inte leverera hur mycket som helst, exakt samma som man inte kan leverera inom Sverige, på samma sätt kan inte finnen heller få hur mycket el som helst via vattenkraften. men man kommer öka betydligt med den nya kraftledningen, men även den har sin begränsningar och den kommer mest troligt leverera på sin maxgräns även med dom redan befintliga som redan finns på plats, dessa går redan på max.

    Det krävs enorma kraftledningar för att kräma ur vattenkraften.
  • Så allting gick
    klyban skrev 2022-11-12 16:54:24 följande:

    Så detta vart nästa näckrosblad, och denna sjunkit alla ggr innan, så varför tror du det ska funka denna gången för?
    Att vi ska ha glömt?


     


    Vi får tacka den avsatta regeringen för ett så gediget jobb med energin att vi nu har en av de absolut lägsta energipriserna i Europa.
    Det verkar göra dig svårt upprörd grant att elpriserna är en av de billigaste i Europa.


    Kanske denna gången komemr kristenssons lögner om elen, eller när kommer detta näckrosblad sjunka?


    Och vad du vill ha sagt med desinformation är omöjligt att förstå, man blir undrande varför du för desinformation och syftet med det.


    För det första finns det näckrosblad som bär en människa.

    Men finnen kan bara få 800 Megawatt från dessa nya ledningar, det motsvarar bara ca 100 vindkraftverk, men kostar 3 miljarder o bygga, Eu betalar hälften, finnen betalar sin del och 80% av Svenska delen. Visst hade finnen vilja ha ännu mer, men priset o bygga ännu kraftigare o fler skulle kosta åtskilliga miljarder.
  • Så allting gick
    klyban skrev 2022-11-12 17:34:06 följande:

    Jaså, inga av dina näckrosblad gör, då det är desinformation du ger.


     


    Och ja, energi kostar pengar, sicken nyhet, och vi vet hur bra den avsatta Regeringen har varit och en av de billigaste elen i Europa.


    Det verkar reta dig svårt att elen är så billig i Sverige, men det berättar allt vi vet redan och att den avsatta Regeringen gjort ett gediget jobb ända tills Nazisten putin´s Spceial Opereration Folkmord i Ukraina och svåra krigsbrott där man tex systemiskt bombar vårdinrättningar osv...osv...osv...osv...osv...osv... och många osv... till.


    Sorry har inget med nedlagda kärnkraftverk o göra.  Även om kriget avslutas kommer priser på el vara den samma. Eller har du saknat o handla av Putin?  Kommer du starta direkt kriget är över oavsett utgång. Verkar som du dras till Putin hela tiden o har svårt o se en framtid utan han.

  • Så allting gick
    klyban skrev 2022-11-12 18:10:19 följande:

    HAHAHAHA, såklart att priserna kommer kvarstå om kriget avslutats och nazisten kvar, då putin sprängde gasledningarna.


    Äsch Magdalena har meddelat att Sverige har kommit fram till vem som sprängde ledningen, man berätta Unknown = "Un Known" = UK. sprängde den, hahaha
  • Så allting gick
    klyban skrev 2022-11-12 18:51:35 följande:

    Vad ska detta gallimatias berätta mer än att du för desinformation?
    Så vad är nästa näckrosblad som som sjunker som en sten?


    Nått om att det var ett affärsmässigt beslut av vattenfall?
    Eller blir det desinformation av den samma?


    Vi vet Uniper vill inte bygga kärnkraftverk i Sverige, trots att dom redan är delägare i 3 st Svenska, vi vet vidare att regeringen kan inte förhandla med Uniper i frågan, för Tyska staten äger Uniper efter årsskiftet, och det blir tysken som godkänner vad Uniper tar för beslut.
    Men vi vet att det finns andra aktörer som är intresserade, hur det kommer gå till vet jag inte.
  • Så allting gick
    klyban skrev 2022-11-12 20:44:09 följande:

    SÅ detta är din nya utväg med nonsens och nya näckrosblad.


     


    Men väldigt gulligt du tror att nya verk är så enkla att reda ut, men såklart det har med din desinformation och göra.
    Så vad är ditt nästa näckrosblad?(Och du vet inga av dessa näckrosblad i Sverige håller ens för 200g.
    Så kristenssons lögner?
    Desinformation om det affärsmässiga beslutet du berättade om när du skulle svartmåla vattenfalls ordförande, som just berättade för oss alla det var just endast ett affärsmässigt beslut.


     


    Intressant du tror desinformation berättar något mer än att du fabulerar.


    Vi vet det är mycket snack om att vindkraftverk går snabbare o bygga, men vad man inte nämner är att Svenska kraftnät berättar att få ut kraftnät till alla vindkraftverk kommer inte hinnas ens nära 2030, lite som jag visa siffror på finnen som bygger en tredje kraftledning från vattenkraft, den motsvarar bara 100 vindkraftverk o kosta 3 miljarder.

    Sedan är det mycket snack om att bygga nära elkunder, vi vet dom flesta vindkraftverk byggts norr om Dalälven, det handlar om mindre med markägare som överklagar, man vill gå emot Nimby, (not in my backyard) det är inte bara i Sverige, hela världen, ingen vill ha vindkraft som granne, det sänker hela värdet på sin bostad. man vill ta bort kommunens veto, och det utgör att man kan bygga var som helst, det är ungefär som att ge körkort till alla som fyller 18 år vare sig dom kan köra bil eller inte.  Medan kärnkraft bara byggs på redan befintliga platser, där folk är positiva det ger arbeten till bygden.
  • Så allting gick
    KillBill skrev 2022-11-13 11:11:55 följande:

    Det är inte byggtiden som är problemet med vindkraft det är tillståndsprocessen. Den kan Regeringen korta ner om man vill. När det gäller vindkraft till havs så finns det många intressanta lägen i Södra Sverige som ligger nära befintlig infrastruktur. Vindkraftverk till havs ligger dessutom oftast så långt ute till havs att den inte stör boenden. 


    Man vill satsa ca 400miljarder på havsvindkraft, men då är inte kraftledningarna med räknade, ju längre bort desto dyrare blir det, det vet vi bara med sydvästlänken, den byggdes på land och har bara skapat problem o fördröjningar.

    Man vill att staten ska betala för kraftnätet, samtidigt som vi vet Putin kan spränga ledningarna på ett ögonblick och Sverige saknar el. nästan omöjligt o försvara havsledningar mot sabotage.

    Vi vet även att man snackar om Sveriges total el produktion, men ingen pratar om el den ögonblick man behöver den, el går inte o lagra, den måste produceras samma ögonblick den ska användas, ta ett stålverk, man behöver konstant mängd dygnet runt och året runt. det gör den total mängden el helt ointressant.
  • Så allting gick
    KillBill skrev 2022-11-13 12:07:37 följande:
    Om Putin vill spränga går inget säkert och då är kärnkraften ett lika stort problem som våra kraftledningar. Sverige är sannolikt det land i Europa som kan täcka det egna energibehovet med egen elproduktion.  När det gäller våra stålverk så vill de att Sverige ökar takten när det gäller byggandet av vindkraft. 
    Nej kärnkraft saboterar man inte frivilligt, inte ens Putin ger sig på kärnkraftverk det har vi sett i Ukraina, el kraftverk blåser han lätt bort.

    Skulle något land få för sig att bomba ett kärnkraftverk skulle det få konsekvenser för angriparen. även för Putin.
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2022-11-13 13:57:45 följande:
    Det är väl känt att UK refererar till Ulf Kristersson Förvånad
    Kan vara så.
    Men beslutet är taget redan i Mars i år att fasa ut ryskt beroende, man tog beslut att fasa ut rysk olja o gas fram till 2027 eller 2030, dvs europa kommer inte koppla på ryskgas vad än som händer.
    Vi följer REPowerEU åtgärder.

    Innebär bla, solpaneler ska installeras på nästan alla nybyggnationer, ökad kostnader utsläppsrätter, energibesparing, samt högkostnadsskyddet, dvs det är ett EU överenskommelse och inte en Svensk idé.
    Ut över detta ett samarbete med energi över gränserna, dvs utan kärnkraft kommer vi ha europa priser framöver. Pengar kommer tas från eu kassan, hjälpa länder med omställning, eller exempel elområden som Skåne, skulle inte Skåne vart ett elområde hade dom inte haft chans o få eu pengar.
    Sedan något konstigt med utsläppsrätter, där man helt plötsligt skruvar upp en kran, gratis till flyg osv. Om jag har uppfattat det helt rätt?
Svar på tråden Regeringens el-fiasko