Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Regeringens el-fiasko

    Padirac skrev 2022-08-15 15:56:43 följande:
    Verkar som att du menar att MP vill tillbaka till 1979-talet precis som SD ideligen pratar om?
    Det går inte utesluta att en del av medlemmarna i MP tillhör den äldre miljörörelsen där miljön var viktigare än populismen.
  • nattuw
    nihka skrev 2022-08-15 17:28:41 följande:
    Har inte inträffat här och kommer inte heller inträffa här.
    Du får uppdatera dig på vad en storskalig vedeldning skulle innebär.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-08-16 16:52:25 följande:
    Och du tror att det är möjligt att dessa av dig tänkta medlemmar har konspierarat med Putin och resten av världen för att sänka den svenska levnadsstandarden? 
    Putin och konspirationsteorierna lämnar jag åt dig.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-08-18 08:38:53 följande:
    Det är utan tvekan den som påstår saker som att 'det går inte att utesluta att en framtvingad elransonering' som har en konspiration att bevisa och således stpr för konspirationsteorierna
    nattuw skrev 2022-08-15 15:39:34 följande:
    Tidigare talades det inom miljörörelsen om att dagens resursutnyttjande inte var långsiktigt hållbar och att vi måste sänka vår levnadsstandard. Även om det inte längre talas öppet om den saken så går det inte utesluta att en framtvingad elransonering är ett sätt att tvinga fram just den sänkning av levnadsstandarden som då sågs som önskvärd. Den nivå det då talades om var inte någon stenåldersnivån utan handlade om en återgång till 1970-talet.

    Vem menar du har eller ska framtvinga en elransonering?
    Om elen inte räcker till tvingas vi ransonera elen. Det är inte teori utan fakta.

    Samma sak gäller övriga resurser. Det spelar inte heller någon roll hur eller varför det uppstår en resursbrist. Om det blir en brist så finns det inte längre tillräckligt med resurser för att tillgodose efterfrågan. Det oavsett om vi pratar halvledare, vatten, olja eller el.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-08-18 18:45:18 följande:
    Ingenting av de fakta du lägger fram stödjer dina andra påståenden om att elransonering är framtvningad för att sänka levnadstandarden.

    Av vilka är den framtvingad? Vilka är en del an den stora konspirationen som krävs för att skapa ett krig och stoppa gas och oljeleveranser, höja temperaturen sp att kärnkraftverk inte kan köras, sänka vattennivåer i magasin.   Det är ingen liten uppgift du gett dessa personer eller organisationer som framtvingar en elransonering för att sänka levnadstandarden.

    Det du gär är att blanda fakta med spekulation och konspirationsteori - på samma sätt som en rad skribenter på FL liksom den radikala högern blandar fakta och spekulationer för påstår att 'ingenting omöjlig och allt kan vara sant'  
    Jag har inte påstått att elransoneringen är framtvingad för att sänka levnadsstandarden. Däremot har jag spekulerat i om en framtvingad elransonering kommer att att sänka levnadsstandarden. Och jag har dessutom berört att det tidigare inom miljörörelsen ansågs som önskvärt att sänka levnadsstandarden för att skapa ett hållbarare samhälle. Vilket skulle kunna innebär att en del personer inom ett av regeringspartierna faktiskt insåg vad resultatet av deras energipolitik skulle kunna leda till men att de valde att vara tyst. Jag inser att jag inte borde överskattat trådens deltagare utan borde formulerat mig på ett sätt som gjorde att inlägg #3284 kunde förstås av samtliga.

    Originalinlägget (#3284) med en ändrad formulering:"Tidigare talades det inom miljörörelsen om att dagens resursutnyttjande inte var långsiktigt hållbar och att vi måste sänka vår levnadsstandard. Även om det inte längre talas öppet om den saken så går det inte utesluta att en framtvingad elransonering Skulle kunna (är ett sätt att) tvinga fram just den sänkning av levnadsstandarden som då sågs som önskvärd. Den nivå det då talades om var inte någon stenåldersnivån utan handlade om en återgång till 1970-talet."
    Det fetade inom parentes var vad det stod i originalinlägget. Den fetade texten utan parentes är den formulering jag borde använt. Så nu hoppas jag att inlägget kan förstås av samtliga.

    Angående vem som tvingat fram en eventuell elransonering så är den eventuella elransoneringen främst en följd av en ansvarslös energipolitik. Nu är det inte säkert att det behöver bli en ransonering. Om de höga elpriserna dödar en tillräckligt stor del av den svenska tillverkningsindustrin kan det mycket väl bli så att vårt behov av el minskar. Vi kan då till priset av en ökad arbetslöshet uppnå en balans i elsystemet som gör att en ransonering inte behövs.

    Konspirationsteorierna är och förblir helt och hållet dina egna.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-08-20 16:26:43 följande:
    Att du försöker påstå att det är sittande regerings energipolitik som lett till energisituatien i den gemensamma elmarknaden inom europa är om inte en konspirationsteori en total brist på kunskap om Sverige och omvärlden, marknad och marknadsekonomi. 
    Den sittande regeringen har uppvisat en häpnadsväckande oförmåga eller möjligen ovilja att ta tag i samhällsproblem. Ett av de områden där de misslyckats är energipolitiken. Och det misslyckandet blir inte mindre för att regeringen och dess handgångne hen försöker skylla allt på någon annan. Hade det bedrivits en ansvarsfull och långsiktig energipolitik hade vi varit i ett betydligt bättre läge.

    Och dina konspirationsteorier är och förblir dina egna.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-08-25 17:47:40 följande:
    Nu är det ju dina inlägg som enbart skyller på regeringen - vad var dety någon skrev i trådarna här : det ger mer effekt att skylla på regeringen
    Fel. Jag har pekat på att den sittande regeringen uppvisat en häpnadsväckande oförmåga eller möjligen ovilja att ta tag i samhällsproblem. Vilket inte är samma sak.
  • nattuw
    Friger skrev 2022-08-27 00:19:07 följande:
    Jag fattar ju att ni är någon form av "miljömuppar" men vindkraft leder ju till ökade utsläpp av växthusgaser eftersom du måste ha två kraftkällor när du bygger vindkraft.
    Jag tror ingen miljömupp, åtminstone inte av den gamla skolan, vill ha vindkraft med de ingrepp det innebär i naturen. Däremot tycks vindkraften vara rätt populär hos miljöpopulister.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-08-27 00:39:16 följande:
    Vem ska produceera denna planerbata elkraft? Statliga kraftverk som inte drivs på marknadsmässiga grunder?
    Om det är vad som krävs för att kunna garantera en stabil elförsörjning så ja då får vi lägga skattepengar på att driva statliga kraftverk. Hela fundamentet för vårt moderna samhälle baseras på att vi har tillgång till ett stabilt elnät. Det är därför elnätet är för viktigt för att lämnas vind för våg.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-08-27 20:51:43 följande:
    Det finns ingen silver bullit - problemet är mångfacetterat och en rad helt olika system och villkor måste lösas i samspel med varandra.
    Vilket är anledningen till att elförsörjningen inte bör lämnas vind för våg.
Svar på tråden Regeringens el-fiasko