• IVF2021

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-04-19 22:25:10 följande:

    Min kropp räknade äggplocket som ÄL och mensen kom 14 dagar efteråt. Men den kan nog bli lite svajig. Olika för alla, och lutinus kan t.ex. förskjuta den lite vad jag förstått.


    Får hoppas det inte dröjer allt för länge för dig. När man väntar och längtar så är varje dag dyrbar. Blev sjukt frustrerad på min kropp som tog lång tid på sig att ägglossa i cykeln därefter, allt jag ville var ju bara att få mensen så jag kunde börja med nästa stimulering, så ville ha snabb ÄL :) men icke, 4 dagar senare än jag brukar få.


    Clemmentina skrev 2021-04-20 08:02:16 följande:
    Min mens kom ca 10 dagar efter äggplock när jag tog Suprefact istället för Ovitrelle. Väntar nu in ägglossning och den verkar bli sen. Håller tummarna för att din mens inte blir sen!
    Hurra! Mens! Känns som enda gången någonsin man längtar efter mens, då det får en att komma framåt i dessa väntetider. Blev exakt 10 dagar efter äggplock för mig också. Verkar som att båda era ägglossningar blev sena cykeln efter dock. Hur har det gått för dig, Clemmentina?

    Nu håller jag tummarna för en inte allt för sen mens i kommande cykel. Vore sååå skönt att köra försök 2 så snart som möjligt för att inte inkräkta på sommaren och allt badande mer än nödvändigt. 
  • IVF2021
    Bejby2021 skrev 2021-04-27 19:31:44 följande:

    Åh... Frustrerande... Väntar in mens som borde ha kommit idag.. Så jag kan få börja med mina sprutor.

    Har sååå ont i brösten o mensvärk men ingen mens?

    Väldigt jobbigt att första gången längta efter mens o så kommer den inte.. Haha..


    Vi har alla varit där! När man längtar efter något man skytt så länge. Konstig känsla. När vi blev inskrivna på RMC längtade jag efter att tre cykler skulle passera på en endaste gång (då oftast kan starta en på cykel tre från inskrivning). Segt är det, men det sker ju till slut!

    Hoppas mensen kommer snart, eller låter bli att komma på nio månader förstås.
  • IVF2021
    Bejby2021 skrev 2021-04-28 12:57:22 följande:

    Tack!

    Ja, mycket konstigt hoppandes, tre cykler hade varit så jobbigt nu!

    Idag kom den iaf! Så börja med sprutor på fredag och förhoppningsvis ÄP V.19. Första gången så måste sluta läsa skräck historier dock...


    Härligt att du ska få börja nu! Kollat in sprutorna med en längtande känsla? Jag håller tummarna! Och bry dig inte om skräckhistorierna. Det verkar vara sååå olika för oss alla. För min del var sprutor och äggplock otroligt enkelt men återhämtningen efter har varit riktigt jobbig. För andra verkar det vara helt tvärt om. Så det är bara att ge sig in i det hela och hoppas på det bästa. Stort lycka till!
  • IVF2021
    Smilla93 skrev 2021-05-04 20:37:56 följande:

    Är det någon som vet hur läget är på RMC Malmö just nu?

    Jag anmälde första mensen i slutet av mars och blev då nekad, vilket jag var inställd på.. Skulle höra av mig efter en månad om min mens inte kom, eftersom att min mens är väldigt oregelbunden. Nu sitter jag här och har inte fått mens och ringde därför RMC igår för att meddela att jag varken fått ägglossning eller mens.. Jag skulle få Provera för att framkalla mens och starta på den och hon på RMC så att de inte hade tid för mig att börja förrän om en månad, känns ju jävligt surt att behöva vänta ytterligare en månad.. Dessutom finns ju en risk att min mens kommer innan jag ens hinner börja med Provera och då sa hon att jag antagligen kommer bli nekad.. Då måste jag alltså vänta ännu längre.. Sorry för långt inlägg men känner mig så uppgiven, så jobbigt att vänta när man inte vill annat än att få dra igång den här resan.


    Oj så stökigt det låter. Inte alls kul ju när det inte ens går att beräkna mensarna och därav trolig start. Jag tror att det oftast blir start på cykel tre, alltså två nekanden. Det är ju deras regel i vanliga fall, utan pandemi. De verkar försöka hålla den och inte neka fler gånger i alla fall. Får man starta efter endast ett nekande ska man nog se det som en bonus. Jag fick starta efter två nekanden.
  • IVF2021
    Frida123123 skrev 2021-05-07 19:48:45 följande:

    Hej alla som kämpar! Imorgon har jag testdag, dvs graviditetstest, vilket blir på dag 16. Har satt in en 3-dagars. Så pirrigt. Som jag skrivit i tråden tidigare så är detta mitt tredje försök, men hittills bästa, för denna gång kunde vi även frysa in två blastocyster. Jag är 41 år så detta är verkligen i sista snurran med barnförsök. Inga andra barn sedan tidigare. Så håll tummarna för mig imorgon, så gör jag detsamma för er ??


    Håller alla tummar och några till för att det ska visa sig vara din lyckodag imorgon!!
  • IVF2021
    Jenzia skrev 2021-05-08 08:09:17 följande:

    Kan knappt fatta att jag skriver detta, men jag är gravid!!!! Helt sjukt!!! Jag väntade på att testet skulle vara lika blankt som alla andra gånger och istället kom strecket direkt!! Jag bara skrek rakt ut till min man! Tror vi båda blev väldigt chockade. Jag har ju noll symptom och var helt övertygad om att det inte blev något denna gången heller, men tji där fick jag!! Och det är helt fantastiskt att bli motbevisad Tack för allt fint stöd i tråden! Kommer fortsätta följa er <3


    Jag är såååå för din skull! Enormt stort grattis.
  • IVF2021

    Så många ni var som körde behandling samtidigt nu och så många som precis plussat! Fantastiskt. Är det någon som är på g med behandling snart? Jag hade ÄL här om dagen och ska starta med försök nr 2 vid kommande mens om 2 veckor. Första försöket var med Menopur 112,5 IE, Fyremadel från dag 5 och sen Suprefact som ägglossare istället för Ovitrelle pga risk för överstimulering. Blev 18 omogna ägg plockade, inga befruktade och någon slags överstimulering som tog två veckor att hämta sig efter. Ser så mycket fram emot ett nytt försök! Denna gång blir det Gonal-F i dosen 87,5 med första VUL dag 5. Ingen planering lagd för när start av Fyremadel ska ske än. Gissar att de bestämmer det på VUL. Någon som har erfarenhet av så många omogna ägg?

  • IVF2021
    Jill92 skrev 2021-05-11 17:59:54 följande:

    Det låter som att vi är lite liknande sits! :) Vi har försökt 1,8 år, de hittar ingen förklaring. Nu startar vi vårt första IVF (kort protokoll) nästa vecka; också gonalF 125 och sedan fyremadel. Kul att följas åt lite :) Antar att du också har rätt bra äggreserv om du fick så? låg ? dos gonal.

    Klurar också på vad man ska säga på jobbet! Jag vill inte att varken min chef eller kollegor ska veta. Kommer nog säga att jag ska gå igenom en ?medicinsk behandling? och att jag kommer behöva gå på ett par läkarbesök under juni. Sedan ta en sjukdag under äggplock. För man har ju rätt att sjukskriva sig då det räknas som operation om fattat det rätt.


    Då är vi ett litet gäng som snart ska starta upp. Jag börjar med försök två i början av vecka 21 är tanken. Oändlig väntan! Försökt i snart 2 år, oförklarligt barnlös, god äggreserv och låg dos Gonal.

    Jag berättade för cheferna och mina närmsta två kollegor innan vi körde igång. Har varit guld att ha dem med på tåget då jag mått lite upp och ner i detta.
  • IVF2021
    endotjej92 skrev 2021-05-11 20:18:14 följande:

    Guud när jag läser i tråden verkar de flesta som kör med gonal f ha ungefär 125 min läkare har ordinerar att jag ska ta 300 när jag börjar 

    Hon sa att det såg ut som jag hade hög äggreserv blir lite rädd nu att jag ska köra så hög dos


    Det tycker jag låter rimligt. Många i trådarna här har haft den eller kanske till och med högre. Tror det är jag som har ovanligt låg av någon anledning. Man får ju ändå tro att de vet varför de väljer ena eller andra dosen även om man skulle vilja höra hela deras resonemang kring val.
  • IVF2021
    Truuly skrev 2021-05-11 21:34:39 följande:

    Samma här. Efter att ha försökt i 2år utan resultat så fick vi äntligen starta behandling förra veckan! Kort protokoll, gonal 125. Tyckte det lät lite lågt och har nojat lite om några äggblåsor har växt. Har typ inte känt nånting ännu, men det kanske inte alla gör? Första VUL imorgon iallafall. Sjukt nervös men hoppas på bra eller hyfsat bra resultat!

    Har du redan fått klartecken att få börja nästa vecka? :) eller du kanske går privat? Annars får man inte besked förrän mensen har kommit?

    Spännande att vi verkar vara några här som ligger nära tidsmässigt med behandlingsstart!


    Behöver inte vara katastrof att du inte känner något! Jag kände absolut ingenting under hela min första stimulering och den slutade ändå med 18 ägg. Så tror du ska försöka njuta av att du mår bra istället :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021