• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Blev f.ö inget till frysen, det andra embryot utav de två som blev befruktade klarade sig inte. Så nu är det all in på ruvarn :)

  • Dibella
    Sweetpineapple skrev 2021-03-08 19:13:17 följande:
    Nu är jag hemma, blev längre dag än jag tänkt mig. Man kunde se på ul att jag hade vätska i buken. Fick ta blodprover och skickades på en lungröntgen med kontrast då man var lite orolig för propp i lungan. Blivit sjukskriven denna vecka.

    Blodproverna såg bra ut bortsett från avvikande kalium. Hcg visade 540 vilket var normalt för min tid. Dock kunde man ännu inte se något i livmodern, lite för tidigt enligt läkaren.

    Tyvärr fann man ett bifynd på röntgen. En knöl på halsen. Jag ska tillbaka imorgon för ny provtagning. Vet inte vad jag ska känna o tänka - mer än oro, både för mig själv och för framtida bebis :(
    Skönt att HCG nivåerna såg bra ut. Låter läskigt med knölen där, men de flesta brukar vara godartade och det är förmodligen ingen fara Hjärta. Skönt att  du kunde få en tid för provtagning redan imorgon.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-09 14:58:06 följande:
    allt gick bra idag på kliniken och än så länge känner jag inte av något illamående men har svårt att tro att man ska klara sig när man ändå blivit så utsatt en hel natt :/ 

    jätteskönt att äntligen få vara ruvare och idag är väl dag 0 då hehe! l

    äkaren trodde ev att de kunde frysa en också, skulle få besked i morgon bitti! är mensen på väg nu tror du?

    blev inget sovande men däremot några timmar lyssnande på ljudbok, härligt med tid för sig själv utan att kunna jobba så man slapp dåligt samvete hehe!
    Yay för ruvare nu :) hoppas du håller dig frisk o kry från lillans ev. magsjuka! 
  • Dibella

    Hur vanligt är det att man känner absolut nada på ruvardag 7 med en 2 dagars? Känns som varje cykel, både i kroppen och mentalt, PMS humöret börjar tränga sig på, samma dag som varje cykel.

  • Dibella
    Asplövet18 skrev 2021-03-10 13:39:40 följande:

    Hoppar gärna in här! RD2 idag efter insättning av en blastocyst i måndags. Första ivf och et... är sååå spänd och nervös och kan inte slappna av. Kan inte sluta googla statistik eller hur många som plussar första försöket :( 


    Välkommen, både hit och till att ruva! Känner igen mig i att vara spänd och inte kunna slappna av. Sitter på jobbet och smyg-googlar statistik och lyckohistorier halva dagarna känns det som. Får hoppas att det går bra och ett plus dyker upp här om någon vecka Solig
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-10 14:00:22 följande:
    jag skulle tro att det är rätt vanligt faktiskt, närmare BIM är det väl mer troligt att man känner något, men inte då heller. Min molvärk och lite ryggvärk fick jag efter BIM förra gången. 

    Kanske är så att symtom kan komma efter BIM. Känns som det är så många som känner innan.


    Jag letar bara efter tecken hela tiden. Är nästan sugen på att testa redan nu på fredag, främst för att jag även ska ut med vänner som ska dricka och hade velat veta, men tror inte jag hade vågat dricka även om det var negativt haha. Så kanske lika bra att vänta, svårt att ha is i magen bara.


    Har du hunnit tänka något på testdag? Såg att det inte blev något till frysen, supertråkigt. Får verkligen hoppas på ruvarn nu då!

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-10 18:17:37 följande:
    ja svårt att veta vad som är gravidsymptom eller annat när man proppat i sig en del hormoner och olika progesteron etc Obestämd vore ju märkligt om man inte blir påverkar av allt det där heller, men givetvis har många tidiga symptom också! 

    Vilken RD blir det på fredag? jag tänkte testa nästa tisdag på RD 6, har fått positivt på RD6 tidigare så tänkte att om det är nåt då kanske jag kan se tillstymmelse till streck...
    På fredag blir det RD9, på en två dagars. i en vanlig cykel hade det väl räknats som 11 DPO och man bör kunna se ett sträck, tror det blir att vi testar på nästan "samma dag", fast på olika dagar :)
  • Dibella
    Bella87 skrev 2021-03-11 07:20:39 följande:

    Hej igen alla, kul att se att så många ruvar. Själv väntar jag ivrigt på att få ruva då jag gjorde äggplock i januari, men på grund av risk för överstimulering måste jag vänta två cykler.

    Första mensen efter äggplock kom som vanligt och efter ca 2 veckor hade jag ägglossningskänningar. Väntar nu på att mensen ska komma för att ringa klinikem och boka in besök för att se hur slemhinnan växer och därefter planera för FET.

    MEN! Skulle haft mens för tre dagar sen och får bara lätta bruna spottings, brukar aldrig få det. Är det här mensen? Någon som varit med om liknande? Tänkte ringa kliniken sen och fråga hur jag ska göra...


    Bäst är nog att prata med kliniken och kolla, om blödningen är annorlunda från vad den brukar. Finns det anledning att kanske ta ett grav.test för säkerhets skull?


    Hoppas allt ser bra ut ändå under cykeln och att du får tillbara och får ruva på ett FET :)

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-11 09:13:31 följande:
    Ok, ja RD 9 skulle man ju ev kunna se något med en 2 dagars, men fortfarande inget definitivt svar. jag har vart och köpt hem lite gravtester nu i alla fall Drömmer 

    ska i väg i helgen och är väl liiite sugen på att testa lördag morgon men det är ju RD 4 då och jag har nog aldrig hört om någon som sett något då... (får väl googla ihjäl mig igen haha). kom på att min RD 6 är visst på måndag så då kommer jag def testa i alla fall! Hur känns det för dig?
    här är det ingen känsla alls, hade nästan hoppats att känna nåt stick i livmodern eller nåt då vissa verkar känna typ när ägget fäster.. men det borde de ju redan ha gjort vid det här laget.. kanske händer det på natten och man lär ju knappast vakna upp av en sån grejTungan ute 

    Jag pendlar i när jag tänker testa hehe, men håller nog fast vid söndag på RD 11, då borde man kunna se ett definitivt resultat.


    Är nog mer värt att vänta till RD6, även om jag förstår att det hade vart gott att få testat under helgen.


    Jag känner inget alls, bröst-ömheten börjar gå ned nu, vilket jag antar var ovitrelle biverkningarna som börjar gå ur kroppen. Vanligen brukar de vara ömma fram till dagen innan mens. Däremot har jag inte haft min humörs PMS än, brukar ha en dag i månaden där allt bara är ilska och sorg haha, som brukar vara en varning att mensen är inkommande. Så kanske är avsaknande av det ett tecken, eller så är det för att hormonerna är knasiga denna månaden så det inte fungerar som vanligt. Jag har inga större förhoppningar utan har redan siktat in mig på nästa omgång med bättre resultat och förhoppningsvis kunna få ut mer ägg och en blasto insatt istället, inbillar mig att det är mer lyckosamma resultat där.


    Får hoppas din blasto smygfäste under natten helt enkelt, och att du snart får lite symtom Solig men klart man måste ju inte känna symtom heller trots allt Drömmer

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-11 10:39:04 följande:
    ja det låter som en bra ide att vänta till söndag, och för mig att vänta tills åtminstone måndag. när har du BIM? jag har inte känt något alls i mina bröst, tror inte jag gjorde det förra behandlingen heller.. det är så märkligt hur alla kroppar reagerar olika Tungan ute någon PMS har jag heller aldrig märkt av (är kanske tjurskallig som det är ändå haha!) 

    Jag antar att vi får snällt vänta om det blir något nu eller inte och sen ta ett snack med kliniken om eventuella ändringar. (ja eller definitiva ändringar!) men jag väljer nog att fundera på det när jag vet hur det går denna gången. har din klinik sagt nåt om vad ni skulle ändra i så fall? eller skulle du byta klinik och köra dina 'gratisförsök' nästa omgång i om det blir en?

    Nog vettigt att vänta trots allt, trots att jag har en djävul på axeln som försöker pressa på att IDAG! idag ska vi testa Drömmer 


    Jag har BIM på tisdag nästa vecka, om man tänker att plock är ÄL, så brukar mensen alltid komma natten till dag 15 efter ÄL. Får vi se om det blir så även efter IVF. När har du?


    Men bra att tänka som du säger, att man får ta nästa planering när man vet hur det blir helt enkelt. Men förändringar måste väl läkarna ändå ha i åtanke när det inte gick som tänkt första gången. Jag, kontrollmänniska och planerare in i det sista som jag är, försökte redan innan plock (när vi visste att det bara var 3 blåsor) prata med läkaren om nästa planering. Det vägrade hon gå med på hehe. Så jag har inte fått någon respons eller tanke på hur nästa försök kan se ut, utan får ta det vid ett negativ sa dem.


    Vi har köpt 2 försök privat i väntan på landstinget eftersom de var lite lång kö. Så vi lär använda det 2a försöket med, annars går det andra försöket förverkat ändå. Och blir det inte på de två får vi vänta in kallelsen via Landstinget, som det nog är ett tag kvar i kön på än. Har ni köpt paket eller betalar ni per omgång? Har er läkare sagt något om ev. förändringar i behandling?


     

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021