• Jenzia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    MoonK skrev 2021-02-22 19:23:09 följande:

    Vad spännande! Jag hade också 12 äggblåsor :) håller tummarna att allt går bra!


    Hej! Såg att du ruvar på två små embryon nu, håller tummarna för att iaf ett tar sig!

    Såg också att bara 4 av 12 befruktades....Gjorde ni vanlig IVF eller med ICSI? Det är min mardröm att få många ägg men att få eller inga befruktas I vårt fall ser makens spermier inte helt optimala ut heller...
  • Jenzia

    Någon här inne som haft symptom på överstimulering under behandlingen? Mådde rätt dåligt igår kväll och idag på förmiddagen, mycket värk i äggstockarna och illamående Som tur är har det lagt sig nu, ja illamående iaf. Får väl bara vara uppmärksam på mitt allmäntillstånd och ringa RMC om det blir värre.

    Förhoppningsvis får jag ok imorgon om äggplock på fredag, vill inte fortsätta hormonbehandlingen över helgen också om jag ska må skit :-/ Hade 12 blåsor igår (efter 7 dagar med menopur 150) som alla var mellan 13-16 mm. Någon som har erfarenhet kring när äggplock skett i en liknade situation?

  • Jenzia
    Smilla93 skrev 2021-02-23 16:02:27 följande:

    Tänkte kolla om någon vet vad som ingår i de 3 försöken man får av landstinget? Innebär det att de sätter in 3 embryon totalt eller ingår "alla" embryon man får av tre rundor med hormoner och äggplock? (Ledsen för min okunskap i det här)


    Alla embryon som du får ut av 3 hormonbehandlingar ingår
  • Jenzia
    Miilna2015 skrev 2021-02-23 15:56:22 följande:

    När mina äggblåsor var mellan 13-16 mm (på dag 8) fick jag fortsätta fyra dagar till, men jag var kanske svårstimulerad. (Hade bemfola 225 om det säger nåt)


    Ahh ok! Låter ju inte som om du var jätte svårstimulerad direkt. Hormonbehandling på 11 dagar är nog rätt normalt

    Idag är jag på dag 9 med sprutor, så vi får se imorgon om det räcker, för jag antar att jag i sådant fall behöver ta ovitriellen senast imorgon kväll om det ska bli äggplock på fredag?
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-02-23 19:40:07 följande:

    Hej! låter som att det är ett bra resultat med 12 äggblåsor som växer till sig =)!

    Blåsorna ska vara 22-25mm när de plockas för att vara en bra 'mogenhetsgrad' har jag för mig, så du vill inte plocka för tidigt, utan hellre vänta lite längre, men allt det där löser ju kliniken!

    Det låter inte som att du är överstimulerad men givetvis är kroppen väldigt ovan att gå runt med en massa ägg så obekvämt och jobbigt/ont minns jag också att det var när jag hade liknande resultat 2018! 

    Lycka till på VUL i morgon


    Tack för ditt svar! Ja, kliniken kommer ju bestämma vad som ger bäst resultat Blev bara lite orolig över att jag skulle bli överstimulerad och inte få tillbaka något embryo efter äggplocket :-/ Och jag fattar inte hur dubbel så stora ägg ska på plats där inne, hahaha!

    Och nej, det är verkligen inte skönt att odla ett dussin ägg! :-P

    Lyckades du på din bli gravid på din första IVF-behandling?
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-02-24 08:42:56 följande:

    jo jag var också orolig över det första gången jag gjorde IVF, men tror det är ganska låg risk ändå om man inte har PCOS redan, då finns en viss risk för överstimulering. Men, du måste ju lyssna på din kropp och som sagt får du svårt att kissa eller andas så får du ju berätta det för kliniken.

    Även om man inte får syndromet överstimulering kan de ibland avråda från att sätta tillbaka i färsk cykel ändå om de ser att man har mkt vätska i buken vid ultraljudet, men då väntar man bara en cykel och får tillbaka nästa gång :) Det är heller inget man kan bestämma själv.. man får förlita sig på kliniken där (också..) 

    Jag blev gravid på min andra stimulering 2018, med första FET - så tredje återföringen totalt. Jag hoppas ultraljudet på fredag visar att jag har fler blåsor i bra storlek, är nog ändå lite besviken efter första ultraljudet igår där de bara kunde mäta fyra äggblåsor då resten var för små.. visst har du ultraljudet imorgon?


    16 äggblåsor på VUL idag och inbokat äggplock på fredag!!! Sån lättnad att slippa fler hormonsprutor och att gå runt med alla dessa ägg över helgen!

    Fick du öka din dos efter första VUL:et då? Eller hur göra man för att de små blåsorna ska växa till sig? Håller tummarna för att det ska se lite bättre ut på fredag <3
  • Jenzia
    Krizty88 skrev 2021-02-24 13:13:47 följande:

    Det gick tyvärr som väntat, ingen större förändring från igår.

    En blåsa har dragit iväg rejält och är i princip övermogen, 2 till är i hyfsad storlek medan de andra ligger långt efter. Så jag fick avbryta här. Och ska nästa cykel testa med långa protokollet för att undvika detta. Känns riktigt tungt och är ej sugen alls på långa, det verkar så mycket tuffare. Men men, inget att göra något åt, vilket är så frustrerande! Vänta och vänta och vänta. Vårt ?problem? skulle ju inte vara det här.....


    Fy vad tråkig Stor kram till dig!
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-02-24 13:18:11 följande:

    vad skönt att det går enligt plan för dig skönt att ha äggplock inbokat! 

    nej jag fick fortsätta med samma dos som ändå är hög, 300ie. får se hur det går på ultraljud på fredag, vill ju gärna att det ska kännas värt att göra ett äggplock och inte bara få ut ett par ägg heller, får se vad de säger helt enkelt. 

     


    Ja, jag är himla tacksam så här långt. Det känns som om det kritiska för oss blir befruktningen, iom att min mans spermier inte ser så bra ut. Han har tillräckligt många och snabba, men utseendet var inte som önskat, så vi får hoppas att ICSI löser problemet

    Ahh, ok, då förstår jag att dosen inte bara kan ökas på hur som helst. Men rimligtvis borde ju några av de små växt till sig, så att du kanske får ut åtminstone det dubbla, det hade väl varit värt att plock? Stor kram och lycka till på fredag <3
  • Jenzia
    Smilla93 skrev 2021-02-24 15:06:41 följande:

    Tack för svaret. :)låt säg att 4 ägg blir befruktade första rundan, så ingår alltså 4 insättningar (beroende på hur det går om må fryser och tinar och alla sådana risker)?


    Ja, om fyra ägg befruktas och utvecklas till blastocyster så får du (förhoppningsvis) tillbaka en färsk återföring (ET) och sen fryser man ned resterande 3 för fryst återföring (FET) i senare cykler
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-02-24 19:21:44 följande:

    Hej.

    Vad har ni upplevt för biverkningar av gonal-f?

    Jag är så galet trött. Vet inte om det beror på sprutorna eller nåt annat.


    Dibella skrev 2021-02-24 20:50:48 följande:

    Vet inte hundra, men har haft en hel del huvudvärk, tung och seg/tröghet i huvudet, trötthet överlag, känner mig varmare än normalt och allmän "hängighets" känsla, är supernojad över att dra på mig någon förkylning som gör att allt måste ställas in.. Men tror att det är Gonal-Fen, tog 7e sprutan idag.


    Jag har tagit menopur, men fick samma känsla efter 6:e sprutan och så höll det i sig två dagar. Var också orolig över att jag skulle bli sjuk och behöva ställa in, men efter lunch på tredje dagen försvann allt och sedan dess mår jag bra igen
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021