Inlägg från: Rumpelstiltskin |Visa alla inlägg
  • Rumpelstiltskin

    BIM Februari 2021 - första barnet

    Hej! Hoppar in här från januaritråden. Det tog sig inte denna gången heller. Hade en väldigt bra magkänsla men sen kom mensen ändå. Har ganska lång lutealfas så BIM är inte förrän i slutet av februari. Lång väntan framåt nu.

    KNAS2, 3/2, 31 år (7:e försöket)

    Tekvinnan, 5/2 28 år (8:e förösket)

    Mellowjello 6/2, (7:e försöket)

    NAJAO 6/2, 26 år, (4:e försöket)

    Emlan93 7/2, 27 år (4:e försöket)

    MsTintin 8/2 28 år (10:e försöket)

    Mizzi26,?/2 (4:e försöket)

    Link92, 10/2, 28 år (19:e försöket

    Rumpelstiltskin, 24/2 (6:e försöket)

  • Rumpelstiltskin
    msofia91 skrev 2021-01-14 19:10:17 följande:

    Haha! Hade råkat skriva 1a istället för 2a på datumet

    .. Har uppdaterat med rätt datum nu.

    KNAS2, 3/2, 31 år (7:e försöket)

    paperlanterns, 3/2, 32 år i feb, (2:a försöket)

    Tekvinnan, 5/2 28 år (8:e försöket)

    Mellowjello 6/2, (7:e försöket)

    NAJAO 6/2, 26 år, (4:e försöket)

    Emlan93 7/2, 27 år (4:e försöket)

    MsTintin 8/2 28 år (10:e försöket)

    Bananmilkshake, 8/2, 35 år (5:e försöket, två ma)

    Sockerplanta, 8/2, 26 år (5:e försöket)

    Mizzi26,?/2 (4:e försöket)

    Link92, 10/2, 28 år (19:e försöket)

    Snäckan92, 14/2, 28 år (3e/4e försöket)

    Rumpelstiltskin, 24/2 (6:e försöket)

    Msofia91, 26/2, 29år (7:e/8:e försöket)

    Fråga: är emda sättet att veta om man har haft ägglossning att ta blodprov eller funkar det också att tempa? Ältester är ju ingen garanti.. :)


    Som jag förstått det är det enda sättet blodprov eller tempa. Äl-tester visar ju bara att kroppen producerar LH och försöker/jobbar mot att släppa ett ägg, men får du en tempohöjning i samband med positivt äl test och höjningen håller i sig kan du vara ganska säker på att du ägglossat!
  • Rumpelstiltskin
    Sellerin skrev 2021-01-26 15:43:34 följande:

    Hmm, idag fick jag en sån där liten känslo-dipp när en bekant kom ut med sin graviditet... Man är ju glad för deras skull, men det gör ont i hjärtat att man står här utan. Vi har bara aktivt försökt 4 gånger tidigare, men det har snart gått ett år sedan jag slutade med p-piller och mensen har dykt upp hela tiden, kanske ibland med lite fördröjning. Vi trodde nog faktiskt det skulle gå av sig själv redan i somras, utan att vi aktivt skulle behöva försöka tajma runt ÄL. Det var ju fel.

    Beräknad ÄL på lördag. Tagit två ÄL-test (stickor) igår och idag och hittills inget tecken på LH-stegring. Fortsätter testa och snart dags för det här forcerade liggandet, som jag tycker är så svårt! Hur gör ni för att få lust utan att det känns som ett tvång? 


    Jag tänker att det är helt okej att inte reagera med omedelbar lycka när är bekant kommer ut med en graviditet. Jag blir alltid nedstämd när jag får gravidbesked från folk, blev det även innan vi började försöka. Jag har velat ha barn i många år, men mannen har velat vänta och det har varit jobbigt när andra blivit gravida och jag tror att lite av det sitter kvar. Man önskar ju så innerligt att man själv var den som fick komma ut med en graviditet. Jag kan känna lite likadant när alla här kommer ut med sina plus. Jag är superglad för deras skull, verkligen! Men det gör ont. Och det får göra ont.
  • Rumpelstiltskin

    Hallå på er. Hur tolkar ni detta? Appen tolkar det som ?high? men inte fullt positivt. Jag brukar dock inte ha fullt positiva test. Hoppas att äl dröjer ett par dagar till då mannen arbetar borta till på söndag.. känns nu som att vi kommer att missa denna månad tyvärr. Brukar ha äl runt CD20 i vanliga fall men är bara på CD14.

  • Rumpelstiltskin
    Soff skrev 2021-01-27 22:37:12 följande:

    Hej! Skulle tolka det där som nästan positivt. Det kanske rentav är positivt nu om du testar igen.. hade jag tagit ett test och det såg ut så, så skulle jag tolka det så iallafall. Hoppas för din skull att det dröjer lite ändå, så ni hinner med detta försök. 


    Tack för din tolkning! Tolkar det nog också tyvärr som positivt. Testade senare under eftermiddagen och då var det betydligt svagare och idag fortsatt svagt. Kanske att peaken var lite tidigare under dagen. Ingen temphöjning ännu dock. Hoppas innerligt att kroppen misslyckades med att ägglossa och försöker igen om några dagar.
  • Rumpelstiltskin

    Hörni, nu är jag här med frågor kring äl-test igen... jag upplever att hela mitt nya paket med äl-tester ser lite konstiga ut, jag tycker att kontrollstrecken är väldigt ljusa. Vad beror detta på?

    Hur gör ni om kontrollstrecket är ljusare än ?normalt?? Räknar ni att ett äl-test är positivt om teststrecket är lika starkt som kontrollstrecket, även om kontrollstrecket är lite ljusare?

    Bifogar bild på mitt test från imorse.

  • Rumpelstiltskin
    Sellerin skrev 2021-01-31 18:19:06 följande:

    Tycker testen varierar lite i färg emellanåt. Jag tolkar det som positivt om kontrollstreck och teststreck har samma styrka i färgen, även om kontrollstrecket inte är "jättemörkt". Detta test ser väl ut som att du är nära ÄL, men tror man ska tolka det som negativt då det vänstra teststrecket är ljusare. 

    Håller tummarna för dig, Sockerplanta =D 


    Tack för ditt svar! Jag tog ett test som var liknande detta tidigare i veckan, men då var bägge strecken lite mörkare. Skillnaden mellan nyanserna i strecken var dock ganska likvärdig. Därefter har det bara varit svagare test. Mannen har varit iväg med arbete till idag, och jag har varit rädd att äl inträffat i veckan redan men då kanske det inte är kört än. Får hoppas!
  • Rumpelstiltskin

    Nej men alltså hörni nu håller jag på att bli galen. Jag har fått glad gubbe på mina äl-test i 5 dagar. Använder clearblues vanliga digitala, inte det avancerade digitala. Började bli lite skeptisk till det så igår och idag tog jag även ett icke-digitalt äl-test i samma urin och tycker inte att det ser positivt ut. Kan det vara något fel på min ?digitala stav? eller vad man nu ska kalla det? Skickar med bild på det som det digitala anser är positivt. Har min kropp grova problem med att släppa ett ägg denna månaden eller vad sker? Har ni varit med om detta?

    Obs nej det beror ej på graviditet. Har testat negativt.

  • Rumpelstiltskin
    Soff skrev 2021-02-05 17:25:53 följande:

    För er inte som inte orkar läsa ett deppigt inlägg kan hoppa över detta.

    Är på ÄL+7/bim-6 idag. Jag läser lite i tråden ibland. Många är ivriga att testa och  låter så hoppfulla inför bim. Känner en sorg över att jag typ inte känner så längre.  Känner mig varken intresserad av att testa längre, och känner inget direkt hopp. Känns som att det kvittar att testa, då det kommer vara negativt ändå. Jag vet att detta låter så himla tråkigt, men det är bara så jag känner. Kan inte lura mig själv till att vara hoppfull och ivrig att testa.. I början var jag det, men det har bara dött mer och mer... :( känns liksom inte värt att ens hoppas, för blir bara besviken. 


    Herregud vad jag relaterar. Nu har du visserligen försökt några månader mer än mig, vi har bara försökt 7 månader. Men jag relaterar så mycket till vad du skriver. Det känns som att jag gett upp hoppet redan vid ägglossning. Jag känner mig så uppgiven och överallt känns det som att folk blir gravida på första försöket eller ?hoppsan råkade visst bli gravid utan att vi försökte hihi?. Jag vill mest slänga mig ner och sparka i golvet och skrika att jag också vill. Jag är exakt 0% ivrig, 0% hoppfull och 100% trött på att bli besviken.

    All jäkla cred till alla som orkar kämpa i flera år. Jag vet att man inte har mycket till val om man nu vill ha barn, man måste liksom bara fortsätta men herregud så starka alla är. Motgång efter motgång och man ställer sig upp igen. Jag vill mest bara ligga kvar.
  • Rumpelstiltskin

    Något som inte hjälper en frustrerad människas bitterhet? Att få glad gubbe på ägglossningstest 6 dagar i rad. Alltså vad är det som sker??

Svar på tråden BIM Februari 2021 - första barnet