• Anonym (suck)

    Hur skulle ni reagera om du inte blir bjuden på bonusbarnets bröllop?

    Har varit gift sedan flera år tillbaka med en man som har vuxna barn. De har inte gillat mig för att deras mamma har pratat skit om mig och totalt hjärntvättat dem. Snart ska min mans dotter gifta sig och alla är bjudna utom jag. Det är deras mamma som har arrangerat allt och bestämmer. Jag blir så arg och besviken! Hur skulle ni reagera? Min man vet inte hur han ska göra eftersom jag nu också tillhör familjen och han och flera andra tycker att det är helt fel att jag inte får vara med.

  • Svar på tråden Hur skulle ni reagera om du inte blir bjuden på bonusbarnets bröllop?
  • sextiotalist

    Om man ser det utifrån. Jag skulle ana en rejäl dysfunktionalitet i familjen. Dvs inga bra signaler utåt. 

  • Anonym (M)
    Anonym (Ö) skrev 2021-01-15 09:58:50 följande:

    Varför accepterar mannen att hans barn inte tar egna beslut och gör egna bedömningar? Är barnen svagbegåvade?


    Hur vet du att barnen inte tar egna beslut och gör egna bedömningar? Känner du barnen?

    Att TS skyller allt på mamman som är typiskt för bonusföräldrar som har dålig relation med barnen innebär inte att det är inte barnen själva som tycker illa om TS som individ.
  • Anonym (Alice)

    Men alltså. Visst att man "ska" bjuda båda i etablerade par, men det finns ju undantag. Dottern vill ju självklart att hennes mamma och pappa ska komma. Om TS närvaro skulle riskera drama, tjafs eller att t.ex. mamman inte kommer är det ju inte konstigt att TS inte blir bjuden. Jag skulle inte vilja chansa och "hoppas" på att alla uppför sig när det gäller ett bröllop, främst för jag vet att det sällan fungerar. Det kan ju vara ett "peace of mind" för bruden att veta att det inte kommer bli problem på dagen just för att TS inte är där och att hon därför inte behöver stressa eller vara orolig över just det.

    Det är ju en knepig situation, "pest eller kolera" oavsett vad dottern väljer och nu valde hon att inte bjuda TS. Det gör henne inte socialt inkompetent, bortskämd eller illa uppfostrad då vi inte vet något om hur situationen faktiskt ser ut. Såvitt vi vet kanske pappan var otrogen med TS och lämnade frun efter ha blivit påkomna. 

    Som flera andra har sagt får man väl ta upp problemet om TS exkluderas från grillningar och söndagsmiddagar, men bröllopet får hon faktiskt blunda för. Och självklart ska pappan gå oavsett. 

    Sen om bröllopet sker snart kommer man ju ändå inte kunna bjuda speciellt många. Är väl 8 personer som gäller för en privat sammankomst? Inte konstigt då att paret prioriterar vilka de bjuder. 

  • Ess
    Anonym (M) skrev 2021-01-15 09:37:25 följande:

    Varför skulle du ens vilja gå dina hatade bonusbarns bröllop?

    För att låtsas och spela spel för de andra gästerna ?

    Så vitt vi vet är TS inte särbo , så hon kan inte bestämma att dottern är inte välkommen i pappans och hennes gemensamma hem.


    Det handlar om att respektera mannen/pappan och därför hålla en god min.

    Självklart kan man hindra en otrevlig person tillträde till ens hem. Vill mannen träffa barnet så kan han åka hem till det.
  • Mandel

    Var du orsaken till att de separerade?
    Var barnen redan utflugna när du träffade din man?
    Det är alltid svårt att som "utomstående" ha åsikter om vad andras barn gör eller inte gör oavsett ålder. Det är inte alltid man har alla fakta.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • DVQ
    Anonym (Louise) skrev 2021-01-14 19:36:34 följande:

    Ni som säger att man ska bjuda båda ur ett etablerat par, ni har fel. Tänk om man t.ex. inte känner den andra partern, ska man då ha en främling på sitt bröllop? Och ännu mer fel blir det om man har ett väldigt litet och intimt bröllop. 


    Har man ett stort bröllop får man räkna med att det kommer personer som man känner mindre väl.

    Om man absolut inte kan tänka sig att bjuda t ex en ytligare kompis partner som man aldrig träffat har man i stället ett litet och intimt bröllop. Ens närmaste släktingars och bästa kompisars partners känner man troligen sedan innan.

    Sedan är en inbjudan inte en kommendering. Om man blir bjuden till ett bröllop genom sin partner där man inte känner någon finns inget som hindrar att man vänligt tackar nej. Men brudparet ska ändå bjuda båda i ett par som en gest.
  • Gameofthrones

    Jag skulle strunta i det faktiskt. Man kommer inte överens med alla det är synd att det ska vara släktrelaterat. 

    Jag kommer överens med alla i smått och gott, generellt. Svärmor och jag har ingen relation , men vi kan sitta i samma rum kunna ta konversationer, umgås på neuttalt sätt. Jag lägger mig inte så mkt energi på att inte tycka illa om människor, heta diskussioner kan man ha utan att tycka illa om ngn. Det finns värre grejer än sådana här situationer.

    Jag vet att det är ingen kul och bli inbjuden Men håll minen. Du vinner på att inte ge igen , va"vuxen"

  • Anonym (M)
    Ess skrev 2021-01-15 11:48:19 följande:

    Det handlar om att respektera mannen/pappan och därför hålla en god min.

    Självklart kan man hindra en otrevlig person tillträde till ens hem. Vill mannen träffa barnet så kan han åka hem till det.


    Hur gör man i praktiken pappan om inte håller med? Du känner inte TS man , så du vet inte om han vill låsa ut hans barn eller ej.
  • Anonym (Nemesis)

    "Ska snart gifta sig"?  Det kommer att gälla coronarestriktioner länge än så det torde bli ett diskret bröllop med max åtta personer allt som allt.... Nu gäller dessutom pandemilag så ordningsmakten kan braka in vid större tillställningar och bötfällning lär bli slutresultatet på festen. Kul!!

    Men bortsett från detta lilla problem:

    Har pappan god kontakt med sin dotter? Då bör han gå. Han kan välja att endast närvara vid vigselakten eller också stanna för mottagning/middag efteråt , hålla ett kort tal och sedan gå. Alltså inte stanna länge än så när de formella kraven på honom är uppfyllda. Då har han uppfyllt sin pappaplikt men även visat att allt inte var OK enligt honom.

    Hade jag haft din erfarenhet av sur bonusdotter som inte kan stryka streck och visa välvilja,  skulle jag nog snarast varit glad över att slippa gå, men din man bör nog på något sätt visa att sådana fasoner är barnsliga och hämndlystna.

  • Anonym (M)
    Anonym (är pappan en amöba?) skrev 2021-01-14 22:14:19 följande:

    Flera som pratar om att TS ska "hålla pappan borta" från bröllopet.

    Har pappan ingen egen vilja?

    Om det finns risk för konflikter och drama så får dottern naturligtvis avgöra vilket som blir bäst men i pappans läge skulle jag välja att prata med dottern och fråga själv, mellan fyra ögon.

    Det ska finnas starka orsaker till att jag går på ett bröllop inom familjen utan min fru. Vi är tillsammans och bjuder man mig så förutsätter jag att inbjudan gäller oss båda, annars tackar jag vänligen nej.

    Jag skulle se det som väldigt respektlöst att bjuda den ena av två i ett gift par om det inte finns mycket allvarliga orsaker, mer än att någon inte "gillar nån". Folk kan väl uppföra sig på ett bröllop, alla gillar inte alla och då håller man sig ifrån varandra, hur svårt ska det vara? Är det barnungar det handlar om?

    Krasst sätt skulle jag nog låtsas som jag inte hört att jag var ensam inbjuden och svara: "Tack, vi kommer gärna båda två!". Skulle dottern då verkligen säga att min fru inte är välkommen skulle jag svara: "Oj, det var väldigt tråkigt att vi inte är välkomna."


    Det är också ett etikettsbrott att ta med objudna extragäster / crasha ett bröllop.

    2 fel ( etikettsbrott ) gör inte 1 rätt.

    Man förutsätter ingenting om en bröllopsinbjudan utan läser / lyssnar på vilka är bjudna.

    Tacka nej får man såklart göra om man är missnöjd.

    En inbjudan är inget order.
Svar på tråden Hur skulle ni reagera om du inte blir bjuden på bonusbarnets bröllop?