• Anonym (suck)

    Hur skulle ni reagera om du inte blir bjuden på bonusbarnets bröllop?

    Har varit gift sedan flera år tillbaka med en man som har vuxna barn. De har inte gillat mig för att deras mamma har pratat skit om mig och totalt hjärntvättat dem. Snart ska min mans dotter gifta sig och alla är bjudna utom jag. Det är deras mamma som har arrangerat allt och bestämmer. Jag blir så arg och besviken! Hur skulle ni reagera? Min man vet inte hur han ska göra eftersom jag nu också tillhör familjen och han och flera andra tycker att det är helt fel att jag inte får vara med.

  • Svar på tråden Hur skulle ni reagera om du inte blir bjuden på bonusbarnets bröllop?
  • Anonym (Helena)

    Om jag inte hade haft en sådan långvarig och bra relation med bonusbarnet att hen hade velat bjuda mig på sitt bröllop av "sig själv" så hade jag som andra också skrivit, bara varit glad att slipa möta exet och alla släktingar på den sidan.

    Om jag haft en långvarig relation. kanske bott ihop (och trott bra) relation med bonusbarnet så hade jag kanske blivit lite besviken, men främst för att jag och det nu vuxna bonusbarnet då inte hade den vänskapen som jag hade trott. Det har ingenting med mannen (pappan) och exet att göra. All inblandade är vuxna människor och om det vuxna barnet inte vill bjuda mig ja då får det väl vara så då.

    Självklart skall pappan gå på sitt barns bröllop, du gör en jättedum sak ts om du inte accepterar eller tycker han skall gå.

  • Anonym (Kanske såhär)
    Förstår inte att man blir besviken om det är underförstått med er dåliga relation. Hennes bröllop som handlar om hennes kärlek till sin blivande man har inte att göra med en försoning till dig. 

    Dessutom kanske hon vill undvika eventuell drama om du skulle vara där. Inte nödvändigtvis du/hon utan kanske du och mamman då. Givetvis kommer ju hennes mamma först och du bra långt lägre i en perioriteringsstege, och då blir det ju mamman som får gå och du får stå över. 

    Tycker pappan ska gå. Det här är ju en negativ konsekvens av ett problem som ni borde ha tagit tag i bra mycket tidigare. Såhär blir det ju årsvis i efterhand annars. Inte för sent att tänka på. Ni kan ju försöka förbättra det framöver till andra större högtider kanske. 
  • Anonym (ME)

    Trots att man "ska" bjuda båda från gifta par tycker jag att det finns undantag.

    Men i slutändan är det paret som ska gifta sig som måste bestämma vad de vill ha för bröllop. Vill de riskera bråk för att deras mamma aldrig accepterat dig eller tar de det säkra före det osäkra? Och de verkar ju stå sin mamma närmare än sin pappa.

    Så det blir ett tråkigt resultat av det men inte mycket att göra.

    Personligen tycker jag att din man ska gå på bröllopet om han nu inte vill klippa helt med sitt barn. Hans barn stod inför två val som båda kan sluta illa. Din man har två val där det ena kan göra att han förlorar sitt barn och kanske framtida barnbarn. 

  • Anonym (.)

    Jag skulle troligtvis blivit sårad, lerdsen, känt mig hatat, mobbad och utstött.
    Och jag hade vältrat mig i självömkan. Ett tag, en dag eller tre.

    Sedan hade jag kastat av mig den tätstickade kliande offerkoftan och tänkt att det är deras förlust. Hade vägrat låta de påverka mitt liv mer negativt än vad de redan gjort. Sedan hade jag gjort måbra saker och tänkt på alla positiva saker i mitt liv.

    Hade jag varit pappan till barnen hade jag grämt ihjäl mig över vad som gick fel. Skulle ha mycket svårt att förlåta mig själv för att jag misslyckats så kapitalt med att uppfostra mina barn.

  • Anonym (Hold my beer)

    Man är inte tvingad att ha personer man tycker illa om på sitt bröllop, att man "måste" bjuda båda i ett par är förlegat. Jag skulle inte vilja ha min dag förstörd på det sättet!

  • Anonym (Mia)

    Har du inte varit med sen barnen var små,så är du inte viktig person hos din mans barn.Du är bara pappas nya,och kommer alltid vara det.Trist ändå.

  • Anonym (M)

    Har du bevis att deras mamma har pratat skit om dig och totalt hjärntvättat dem?

    Eller det är din åsikt?

  • Anonym (M)

    De flesta bjuder sina nära och kära på sitt bröllop.

    Du hör inte till den gruppen helt enkelt.

  • Lönnsirap

    Tråkigt nog hade jag förstått om jag inte blivit bjuden om en person nära brudparet, viktig för dem hade en konflikt med mig. Det är oartigt att inte bjuda båda i ett par, men ibland är kombination stress, konflikt och stor livshändelse lite väl komplicerad.

    Trist men förståeligt. De känner väl sin mor....

Svar på tråden Hur skulle ni reagera om du inte blir bjuden på bonusbarnets bröllop?