Inlägg från: Gasellen87 |Visa alla inlägg
  • Gasellen87

    Vi som planerar syskon 2022

    Anonym (Jenn) skrev 2021-03-17 11:44:18 följande:

    Jag är 35 år gammal och ätit ppiller sedan vårt första barn kom, dvs ca 4 år har jag ätit dem. Och slutade med pillerna i slutet av januari.. 

    Min cykel innan var rätt regelbunden om jag minns rätt, runt 27-29 dagar.


    Okej, men det är ju inte så länge sedan då. Tänker att de kanske tar lite tid för kroppen att komma tillbaka bara. Tycker inte du ska oroa dig ännu. Mensen kan ju va lika konstig efter en förlossning oxå men att den sedan blir som vanligt igen :)
  • Gasellen87
    Utepålandet skrev 2021-03-18 21:01:10 följande:

    Hoppar in här. Vi började försöka vid nyår, fick ett plus på tredje försöket men genomgår dessvärre ett tidigt missfall just nu. Så det blir till att hoppas på 2022 istället.


    Va kul med fler! Beklagar missfallet, vet hur det känns. Har ett ma i bagaget. Starkt av dig att se det positivt.
    Utepålandet skrev 2021-03-19 00:02:33 följande:

    Jag fyller 37 i år så känner att det gäller att tuta och köra. Vi har redan tre barn, vår inställning är mest ?blir det så blir det?. Men när man liksom landat i att man hoppas på ett barn till så längtar man massor, trots de barn man redan har (och såklart är jättetacksam över).


    Vi ska oxå börja försöka med fjärde barnet nu i april. Jag känner samma. Trots att man redan har tre fantastiska barn så längtar man och vill när man väl bestämt sig. Hur gamla är era tidigare barn?
  • Gasellen87
    Utepålandet skrev 2021-03-19 20:16:27 följande:

    Mina är 4, 9 och 10. Yngstas första tid i livet var tuff med lång intensivvård så jag har inte känt mig redo förrän nu. Nu har jag ingen aning om när kroppen kommer komma igång med ägglossning igen, men jag hoppas det går hyfsat snabbt.

    Grattis i efterskott Hoppas2022! Vi är en bra årgång. ;)


    Låter tufft med minstas första tid i livet. Förstår att det tar tid innan man blir redo igen då. Kul ändå med fler syskon.

    Jag fick ma i v 12 i min första graviditet och trots att jag ändå gått hyfsat långt så fick jag äl igen ca 4 veckor efter allt kommit ut. Håller tummarna för att kroppen återhämtar sig snabbt.
  • Gasellen87

    2/4 88a - 32 år (första försöket) ett barn

    16/4 Hoppas2022 - 37 år (första försöket) tre barn

    18/4 anonym(försöktillsyskon) - 30 år (tredje försöket) ett barn

    19/4 muffins88 - 32 år (andra försöket) ett barn

    20/4 gasellen87 -33 år (första försöket) tre barn

  • Gasellen87

    Vi har bestämt oss för att köra nu i april. Jag många tankar ang allt. Jobbet, vaccin mot covid, tiden och allt. Men känner att ska vi ha fler så vill jag ändå inte vänta. Vår yngsta blev som sagt 1 år i slutet av februari och om jag får önska så vill jag gärna ha runt 2 -2,5 år mellan. Men jag ska erkänna att jag är lite rädd. Fyra kids liksom, känner knappt någon som har tre, 1-2 är standard. I vårt samhälle finns endast två familjer med fyra barn. Vet att man inte ska bry sig och försöker att inte göra det men vet att många har åsikter om antal barn.

    Hur känner ni andra som har tre barn sedan innan?

  • Gasellen87
    Hoppas2022 skrev 2021-03-24 19:36:13 följande:

    Jag känner helt igen mig i dina tankar. Känner en viss oro över om det är rätt beslut, jag söker jobb, tänk om jag blir gravid direkt? Känner att det skulle vara pinsamt att direkt meddela det då... Och tänk om jag blir gravid och därför inte får en anställning? Samtidigt är jag rädd över att inte bli gravid, tog ju 10 år sist...


    Skönt att inte vara ensam i sina tankar. Jag är en riktig tänkare och hatar det vid tillfällen som dessa. Jag är oxå så rädd att inte lyckas bli gravid eller få behålla det om det blir något. Jag har blivit gravid relativt snabbt alla gånger men är ständigt orolig att det ska vara för sent, inte gå osv. Beundrar verkligen din styrka, 10 år är lång tid. Så starkt att inte ge upp. Håller verkligen tummarna för att det går bra och snabbt för er denna gång.

    På tal om jobb så var jag höggravid med första barnet när jag fick min nuvarande anställning. Jag arbetar som lärare och var skeptisk till att skicka in en ansökan ens men jag fick komma på intervju och fick jobbet. ( pendlade 6,5 mil enkel väg tidigare och kändes inte bra att fortsätta med det efter föräldraledigheten) så fick börja efter 1,5 år senare när dottern blivit större. Hoppas de löser sig för dig oxå isf.
  • Gasellen87
    Hoppas2022 skrev 2021-03-24 22:07:28 följande:

    Så kul, det ger mig hopp, jag är med lärare :) Har nyligen börjat söka jobb men inte fått komma på en intervju ännu. Så jag är redan orolig och en graviditet ovanpå det så blir man ännu mer orolig. Jag tänkte börja jobba först i augusti så jag har ju tid på mig att hitta ett jobb. Jag resonerar även som så att om jag blir gravid och inte hinner få jobb så överlever vi ändå. Vist är det jobbigt att leva på mannens lön 1 år men i slutändan är det totalt värt det <3 Men ja man blir ju ändå orolig och tänker mycket fram och tillbaka om man är riktigt klok.

    Tack för tummarna:) Vi gav faktiskt upp efter 8 år och förlikade oss med att det inte blir fler barn. Så vår sista är på något sätt oplanerad men väldigt efterlängtad <3 Nu hoppas jag på att jag blivit mer fertil på äldre dagar ;) Vill gärna att de är nära i ålder.


    Hoppas det löser sig på ett eller annat sätt. Och som du säger, man klarar sig på mindre om man måste. Jobba ska man ändå göra resten av livet sen, barn kan man bara få en begränsad tid.

    Är du nyutbildad eller har du arbetat innan? Jag ska börja jobba is augusti igen. Har tidigare bara arbetat på lågstadiet (förutom idrott som jag haft f-6) men nu ska jag upp på mellanstadiet. Får min ?gamla? klass som då börjar fyran. Spännande men samtidigt nervöst och mycket jobb. Vad har du för årskurser?

    Vilket litet mirakel, förstår att ni vill ha syskon nära i ålder. På våra stora skiljer det 2 år ( 8 och 6 blir dem i år) och de har så mycket glädje av varandra även om de såklart bråkar en del oxå ;) hur gamla va era barn?
  • Gasellen87

    Kul med fler som hittar hit :) och kul att så många börjar försöka. Jag har fått lite kalla fötter :/ tanken va att börja nu i april och jag har äl nu i dagarna, sambon är med på banan men jag vet plötsligt inte hur jag ska ha det. Är som sagt orolig för min ålder men samtidigt vill jag hinna jobba lite (börjar i början av aug), funderar återigen kring vaccinet om man ska vänta in det osv. Så jobbigt. Pratade lite med sambon igår om vi ska skjuta på första försöket till maj.. han sa att jag får bestämma. Om det skulle ta sig nu i april så får vi bf 28 dec. Har gått över med alla andra så blir troligen januari.. men då hinner jag inte jobba mer än en termin.

    Blev rörigt.. någon som har några råd eller tips på hur jag kan tänka?

  • Gasellen87
    Sopkvasten skrev 2021-04-04 09:33:03 följande:

    Hej! Jag tror att försöka i april eller maj inte spelar någon roll faktiskt :) en månad till eller från gör ju inte så mycket, och du kommer väl behöva gå hem när terminen slutar i dec oavsett om det skulle ta sig i april eller maj? :) Haha, typiskt ens man att säga att man själv får bestämma :) kanske blir du lite tryggare om du pratar länge och väl med honom och resonerar fram och tillbaka? Ang vaccin och liknande så tänker jag bara att min kropp blir äldre för var dag (34 år och just haft mf) så jag tänker inte vänta Pga covid.

    Jag räknar också på äl och bf. Haft tidigt mf nu i mars så tror jag kommer ha äl kanske Tors-sön den här veckan. Hoppas på den 10 för då skulle jag ha bf den 1 januari vilket vore kul!


    Nä, april eller maj kanske egentligen inte gör till eller från. Jag har tidigare jobbat till v 38+0. Min yngsta är född i slutet av feb -20. Tycker det är så svårt med covid.. önskar vaccinationen kunde gå snabbare och var i ett längre skede så man hade vart mer säker på något sätt. Förstår dig, jag fyller 34 i höst och tycker åldern känns väldigt jobbig och som för din del, de kanske inte går bra när man väl blir gravid och då tar de ju än längre tid.. så sjukt svårt.
  • Gasellen87
    LinaJ87 skrev 2021-04-04 10:12:25 följande:

    Lätt att fastna i tankarna. Självklart vill man ha de bästa förutsättningarna för ens graviditet, barn och framtid, men allt går inte att planera. Livet har en tendens att välja sin egen väg.

    Såvida du inte har väldigt tidig menopaus i släkten kan du nog vara lugn gällande åldern ett par år eller så.

    Vad gäller vaccinet så räknas alla vara klara till slutet av sommaren, dock osäker på om de menar första eller andra dosen. Sen är det inte rekommenderat att bli gravid 2-3 månader efter det. Om du vill vänta så länge är det absolut en faktor, annars släpp den frågan och vaccinera dig när du fött och slutat amma. <3 Fick min sista spruta i slutet av januari så passar lagom att bli gravid först nu.

    För min del är ett syskon välkommet precis när som. Vi har fasta jobb och ett tryggt boende. Folk har fått barn i betydligt sämre situationer och klarat sig fint. <3


    Precis, vad gäller jobb, boende osv är det väldigt tryggt. Vi har båda fasta trygga jobb som inte påverkas av varken pandemi eller annat. Bor bra osv. Det som känns ?dumt? är ang jobbet. Jag tar en ny klass i aug och känns så sjukt dumt att komma med att man är gravid igen..

    Just vad gäller menopaus så är det lite oklart kring det då min mamma både är rökare, levt under extrem stress i många år osv. Så om det var relativt tidig menopaus (runt 40) eller ett resultat av andra saker är det ingen som vet riktigt då hon aldrig kollade upp det och mensen försvann utan minsta tecken på klimakteriet från en dag till en annan. Andra släktingar har det varit mer ?normalt? för. Och det är väll egentligen detta som gör mig mest stressad av åldern eftersom vi inte vet. Hade det inte varit för det så hade jag nog velat vänta något år.

    Jag skulle oxå gärna va vaccinerad innan.. men känns länge att vänta spex med tanke på det ovan..
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022