Inlägg från: Gasellen87 |Visa alla inlägg
  • Gasellen87

    Vi som planerar syskon 2022

    Ik96 skrev 2021-06-04 06:29:18 följande:

    Igårkväll kände jag att jag och sambon behövde ventilera angående att försöka bli gravida. Har känt stress och en oro kring det de senaste veckorna. Min första letrozoldos har inte funkat och därför har jag inte fått någon mens än.. Är inne på cd35. Har börjat dricka donaferty igen som jag gjorde i april och som gav mig både ägglossning och mens så hoppas det ska funka denna månaden också :) berättade för honom att jag tycker att det är jobbigt att inte kroppen funkar som den ska och det har gjort att jag börjat tänka praktiskt om vi har råd, plats osv också för det är svårt att tänka positivt nu. Känns som man liksom är boven i dramat på något sätt och det ända jag vill är att min kropp ska funka så vi har bra förutsättningar iallafall. Jag och sambon hade ett bra samtal och idag känns det bättre. Har BIM idag och hoppas att mensen kommer inom de närmsta dagarna.

    Tack för en bra tråd! <3


    Skönt att ni hade ett bra samtal och att det känns bättre. Så jobbigt när kroppen inte funkar som den ?ska?. Håller tummarna för äl och ett plus.
  • Gasellen87
    Magdalena88 skrev 2021-06-03 12:57:38 följande:

    Och där kom mensen. Nya tag!


    Tråkigt! Hoppas det ska vara er tur nästa gång!
  • Gasellen87
    ugglans skrev 2021-06-04 07:17:28 följande:

    Nu vågar jag tro på det! Tog det vanliga testet först som visade ett litet, litet streck. Sambon ska iväg hela helgen så kände att jag gärna ville berätta ikväll då vi knappt ses i helgen. Och ja - det kan jag göra! Nu måste jag bara komma på nåt fyndigt sätt att berätta på


    Stort grattis!
  • Gasellen87
    Hoppas2022 skrev 2021-06-04 10:28:18 följande:

    Tack <3 Det är inte helt säkert vi hinner få till det under äl eftersom min man är på affärsresa. Om vi har tur så är han hemma perfekt till min äl :) Var samma då min dotter blev till, min man kom hem precis då jag hade äl och jag blev gravid då efter tre års försök :) Det hade varit kul om det hände igen :)


    Det är ju lite som att det är meningen ännu en gång då. Håller tummarna för det!!
  • Gasellen87
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-06-04 10:34:14 följande:

    Jaa, jag förstår det!! Avvakta och se hur det går, annars kan du ju ta kontakt med vården och förklara och se om dom kan hjälpa dig på något vis :)

    Ja, jag hoppas det också! Nu vill dock inte sambon agg vi ska skydda oss och bara köra på. Blir det så blir det. Men utan att vi tar äl tester osv. Men jag blir typ stressad när jag inte vet hur det blir med jobb och allt. Plus att jag skulle skämmas om jag fick en fast tjänst för att sen säga en månad senare typ, eh jag är gravid.. Vet inte hur jag ska tänka sätter sånna griller i huvudet på mig. Vill ju så gärna ha en till, men bästa vore att vänta tills jag vet att jag har en fast tjänst eller iaf ett vikariat en längre tid..


    Nu kanske jag lägger mig en pågående diskussion men tänkte bara flika in och säga att det är ju ingen på jobbet som vet om graviditeten är planerad :) och heller ingen som vet hur lång tid det tar att bli gravid. Om jag va ni skulle jag köra på enligt sambons önskemål ;)

    Hur gammalt är ert första?
  • Gasellen87
    Anonym (88a) skrev 2021-06-05 21:20:05 följande:

    Huuuuur går det för er alla? Så roligt med alla plus här inne! :) <3


    Här väntas det på bim, men har inga förhoppningar på något annat än mens så ser inte ens denna omgång som ett försök. Så väntar väll mer på mens som bör komma om drygt 1 vecka. Sedan SKA vi köra på riktigt!

    Hur går det för dig?
  • Gasellen87
    Emmissss skrev 2021-06-09 21:12:27 följande:

    Åh vad spännande!!! Du måste uppdatera hur det går :-*

    Igår kläckte sambon "blir det så blir det" fan, jag vet inte om jag är redo än... aaaaah.


    Förstår din känsla, jag har vart lite likadan. Men blir man nånsin helt redo?

    Det är ju ganska lång leverans tid på en bebis. Jag vet inte heller om jag är 100 redo egentligen. Men tänker att de kanske tar tid, säg att bebis som tidigast anlände om 1-1,5 år. Det hinner hända mycket på den tiden och ett barn har sådan glädje av syskon i relativt nära ålder. Vi har 2 år mellan våra stora. Och deras relation är fantastisk att se ( bråkar såklart en del oxå nu) ser även på lillebror hur han älskar sina äldre syskon. Tänk att lyckas ge även honom någon i nära ålder <3

    Mest bävar jag inför att vara gravid de första månaderna tror jag, illamående from hell, troligen småblödningar och denna ständiga oro.. men vet ju att det förhoppningsvis är värt allt i slutendan.
  • Gasellen87
    Emmissss skrev 2021-06-10 06:27:05 följande:

    Vad gullig du är. Ja för oss tog det ju 8 månader och då tajmade vi varje gång. Nu har vi bara sagt att vi inte skyddar oss. Slutade dock med ppiller I mars. Vill inte stressa som förra gången, det höll på att ta kål på oss. Men tror att blir vi inte gravida spontant inom tid så kommer stressen komma ändå haha.

    Hur känner du? Våra små är ju lika gamla, även om ni är fler i familjen såklart.

    Jag kommer ju börja jobba igen I augusti och det känns rätt kul. Bra att få in lite lön igen också hehe.


    Jag är oxå kluven och framförallt velig. Vissa dagar känner jag bara JA! Nu kör vi, andra dagar mer nja.. inte än. Är mycket som det är. Men nu är min sambo den som verkligen vill. Och jag vill oxå, snart.. men som sagt kan ta tid så vi kör på nu. Blir det så blir det.. hur går dina tankar?

    Jag börjar oxå jobba i aug och ser så mycket fram emot att få vanlig lön igen! Ska bli så härligt. Dock har de gått åt betydligt mindre pengar denna föräldraledighet pågrund av Corona.

    Förstår att det är jobbiga tankar. Jag blir oxå lätt stressad av sånt här. Börjar direkt leta fel på mig om det inte tar sig på första eller andra försöket. Håller tummarna för att det går fortare för er denna gång.
  • Gasellen87
    Hoppas2022 skrev 2021-06-15 13:20:05 följande:

    Fick nästan positivt på äl testet i morse, ska ta ett nytt om en liten stund och sen ett ikväll med om det inte är positivt nu då. Troligtvis blir det äl onsdag kväll/torsdag natt då :) det är kul att man börjar se ett mönster nu, två sista gånger har jag fått likadana utslag på morgonen som idag och sen fått positivt på kvällen och därefter haft äl dagen efter på kvällen/natten. Känns skönt att man kan planera med sexet. Vi hade sex igår och förhoppningsvis imorgon om inget kommer vägen. Idag blir det tyvärr inget eftersom han jobbar och är hemma på natten. Jag hoppas ändå såklart men han kommer säkert vara helt slut och däcka direkt.


    Spännande! Skönt om kroppen funkar som den ska! Och det borde ju gott och väl räcka med varannan dag. Håller tummarna!
  • Gasellen87
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2021-06-15 13:42:03 följande:

    jag är på cd 7. minst en vecka kvar till positivt ältest och insåg nyss att fotbollsem förmodligen kommer förstöra alla chanser denna månaden.  Om min kropp funkar som den brukar så bör äl vara nånstans mellan 23-25:e juni så håller tummarna att det inte är några intressanta matcher då. 


    Hoppas ni kan få till det trots em! Min sambo är totalt ointresserad av fotboll, här är det istället jag som älskar sporten :)
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022