Inlägg från: Gasellen87 |Visa alla inlägg
  • Gasellen87

    Vi som planerar syskon 2022

    Emmissss skrev 2021-04-04 10:18:38 följande:

    Vi fortsätter följas åt i tankarna, jag blev kontaktad om ett ev nytt jobb i torsdags, så jag är också upp & ner. Annars går jag också tillbaka i augusti och stannar jag kvar på jobbet är det inga problem men det är det här om man ska byta... Första riktiga cykeln är här och mensen är 2 dagar sen.. sjukt att man redan blir stressad. Vill bara komma på banan!


    Så svårt ju med jobb och familjeplanering osv.. känns som

    ett stort trassligt garnnystan när man börjar fundera. Är det en tjänst du gärna vill ha? Har ni börjat försöka ännu så det finns chans till graviditet? Eller är det kroppen som strular?
  • Gasellen87
    LinaJ87 skrev 2021-04-04 12:21:49 följande:

    Tror du der gör skillnad om du väntar en termin? Nu hinner du ju förhoppningsvis vara med en hel termin och slipper gå på föräldraledigt mitt i.

    Men då förstår jag att du oroar dig till viss del. Kontakta din vårdcentral och be dom ta hormonprover och ett AMH-värde (mäter din äggstocksreserv). Kanske ger lite lugn på den fronten?

    Själv hade jag haft svårt att tänka mig att vänta till slutet av detta året. Bara för att vara vaccinerad innan graviditet. Just nu gäller dessutom samma restriktioner för vaccinerade som icke vaccinerade.


    Nä, egentligen spelar de nog ingen roll. Helst vill man ju ha klassen iaf 1 år men det är förhoppningsvis inte aktuellt i vilket fall här nu.

    Jo, det är ett alternativ men tror jag bara skulle bli mer stressad då de testerna egentligen inte säger något om hur fertil man är väll? Utan egentligen bara hur äggreserven är, inte kvalite på äggen. Känns inte heller som de tar emot för en sådan sak. Är nog mer om man konstaterar har svårt för att bli gravid/ska göra ivf tänker jag. Har regelbunden mens, tydliga äl-flytningar och inga ?känningar? på att något skulle vara fel egentligen. Är en tänkare och ältar ofta saker fram och tillbaka.

    Nä, det är ju det. Jag skulle kunna tänka mig att avvakta några månader men är ju inte säkert ens man fått sitt vaccin förens till hösten och sen två månader på det.. nja.. de kanske jag ändå ska släppa.
  • Gasellen87
    LinaJ87 skrev 2021-04-04 14:05:13 följande:

    Förstår. Tänkte mest att det vore bättre att gå till jullovet än mitt i vårterminen. Dock noll koll på skolvärlden, bara en tanke.

    Hormonprover och äggreserven säger ju en hel del om hur fertil du är och om du riskerar att komma tidigt i menopaus. Huruvida man kan göra en sådan undersökning via offentligt finansierad vård är kanske inte helt solklart.

    Tycker det är fullt rimligt att du funderar på vaccinet, men att vänta med bebisverkstad till jul känns som en stor uppoffring. <3


    Jo det är klart. Men tänker att det är mer till för de som har svårt/ gör ivf men tack ändå. Jag ska försöka sluta noja och tänka positivt. Och hur eller hur så är ju familjen viktigare än jobbet. Har även pratat mer med sambon nu idag och nu är vi helt överens om att vi kör i maj. Det känns bra för oss båda. Vaccinet får nog vänta helt enkelt och skulle de ta sig direkt så blir det troligen bebis i slutet av januari isf. Tack för dina stöttande och kloka tankar <3
  • Gasellen87
    Emmissss skrev 2021-04-04 15:45:28 följande:

    Jag har varit på mitt jobb sedan min examen (6år) så jag var helt hundra på att jag skulle byta o inte gå tillbaka.

    Det blev en gång när vi avbröt, så skulle haft mens i fredags enligt appen men ännu ingen här.. har alltid haft regelbunden cykel tidigare. Tog 8 månader för oss att bli gravida sist så känns osannolikt att det skulle tagit sig. Så nu nojjar jag göt att kroppen fått något fnatt :(


    Men spännande! Ska du inte testa? Känns ju mer sannolikt att du är gravid om du har regelbunden cykel än att något strular? Men jag är samma, har aldrig testat innan jag gått nästan en vecka över tiden.
  • Gasellen87

    Eftersom jag fick lite kalla fötter och började vela så bestämde vi oss för att första riktiga försöket blir i maj. Så jag flyttar ner mig till den beräknade mensen i maj.

    2/4 EmmalinneaS - 29 år (första försöket) ett barn

    11/4 Hoppas2022 - 37 år (första försöket) tre barn

    18/4 anonym(försöktillsyskon) - 30 år (tredje försöket) ett barn

    19/4 muffins88 - 32 år (andra försöket) ett barn

    22/4 Sopkvasten -33 år (andra försöket, 1 mf) två barn

    28/4 LinaJ87 - 34 år (första riktiga försöket) ett barn

    2/5 88a - 32 år (andra försöket) ett barn

    18/5 Gasellen87 - 33 år (första försöket) tre barn

  • Gasellen87
    LinaJ87 skrev 2021-04-04 18:38:22 följande:

    Håller tummarna för att det blir en bebis i januari för er. <3


    Tack snälla du <3 håller tummarna för er oxå!
  • Gasellen87

    Jag ramlar visst ur ;)

    2/4 EmmalinneaS - 29 år (första försöket) ett barn

    11/4 Hoppas2022 - 37 år (första försöket) tre barn

    16/4 Utepålandet - 36 år (fjärde försöket, 1 mf) tre barn

    18/4 anonym(försöktillsyskon) - 30 år (tredje försöket) ett barn

    19/4 muffins88 - 32 år (andra försöket) ett barn

    22/4 Sopkvasten -33 år (andra försöket, 1 mf) två barn

    28/4 LinaJ87 - 34 år (första riktiga försöket) ett barn

    2/5 88a - 32 år (andra försöket) ett barn

    2/5 lottizm - 36 år (första försöket) två barn

    18/5 Gasellen87 - 33 år ( första försöket) tre barn

  • Gasellen87
    EmmalinneaS skrev 2021-04-07 20:37:30 följande:

    Nu förstår jag varför jag inte fått någon mens i april :O Är lite i chock, detta var inte så vi planerade. Men är så glad att vi ska få vår andra lilla <3

    Blir att tänka om och att fokusera på en bebis i december 2021 istället. Önskar er alla stort lycka till och att det blir massor av plus i vår :D


    Stort grattis! Hoppas allt går bra :)
  • Gasellen87

    Va kul att det är så många som börjar hitta hit :) jag är fortfarande lika velig men nu är sambon ( som tidigare varit lite tveksam till fler barn) verkligen sugen på en liten fyra, så nu väntar jag in mens om ca 1 vecka och sedan kör vi och hoppas på bebis framåt nästa år.


    Magdalena88 skrev 2021-04-11 10:31:24 följande:

    Hej alla, tänkte också hoppa in här. Fick missfall i januari i vecka 12. Har varit såååå tufft att komma över och samtidigt har min cykel blivit helt utflippad. Fått en ägglossning på 3 månader. Och idag kom mensen igen.

    Nu hoppas jag så mycket att det tar sig snart. Blir tredje barnet. Har två på 3 och 6 år.


    Beklagar ditt missfall, vet hur det känns. Jag fick ett ma i v 13 som upptäcktes på kub när jag var gravid med det som skulle blivit får första. Hoppas din cykel rättar till sig snart och att ni får en lyckad graviditet.
  • Gasellen87
    mape92 skrev 2021-04-12 09:52:00 följande:

    Hej alla! Lite hastigt och lustigt så har vi nog (tror jag) bestämt att jag ska sluta med p-piller nu och börja försöka med ett syskon till vår son som föddes mars 2019. Jag har på sista tiden blivit heeelt bebisgalen och läser alla trådar jag kan. Men samtidigt så är jag så sjukt rädd för hur det ska bli med två barn, får vi plats i huset? Vad kommer sonen tycka om ett syskon? Hur kommer jag må? Men mestadels längtar jag efter att bli gravid :) Vet inte när jag kommer ha BIM eller ägglossning då jag precis slutat ta mina piller. 


    Välkommen! Och va spännande att påbörja resan mot syskon. Jag gick i samma tankar men allt gick bra. Jag mådde väldigt dåligt de första månaderna men de gick bra ändå. Och kan säga att syskon den finaste gåvan jag givit mina barn, den glädjen de har av varandra är så fin. Visst blir de bråk osv men de goda överväger. Hur bor ni idag?

    Hoppas din äl kommer igång direkt och att din cykel blir som ?vanligt? snabbt.
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022