• Anonym (slav under modet)

    Hur fräscha och moderiktiga är ni?

    Är det viktigt för er att se moderiktig ut och att hålla viss standardiserad fräschhet? Alltså viss frisyr som ser salongsfixad ut, hyfsat rätt färger och stil på kläder, moderna skor med rätt typ av klackar osv? Att ha en välsorterad garderob med mycket olika matchningar och plagg att välja mellan?

    Kräver ert jobb att ni ser modern ut tex?

    Du som svarar nej och inte bryr dig. Hur mår du om du tex hamnar i ett sällskap där alla är stylade och väldigt moderiktiga, kan du då känna dig bekväm trots allt med din bohemiska stil?

  • Svar på tråden Hur fräscha och moderiktiga är ni?
  • Anonym (Blyg)
    Anonym (farmaceut) skrev 2021-03-07 11:04:20 följande:
    De är ju propert klädds, hela och rena. Svart är ju en ganska proper färg. Sen har jag inte lagt märke till om de har några märkesloggor på kläderna. Vi ska väl egentligen ha svarta kläder från arbetsgivaren, med företagets logga på, men jag tror de flesta av oss köper eget som sitter snyggare och är bekvämare. 
    Hade ingen aning om att det var en strikt klädkod förutom rockarna 
  • Gameofthrones

    Jag klär mig i mkt variationer- älskar det.

    Min bäste vän är väldigt vintage. Hennes hem och kläder =)

    Jag har vanlig inredning mörka och ljusa färger.

    Klädstilen är finbyxor lågbudget eller lyx har endel koftor avlånga, trenchcoat svart, eller träningsjacka, sportbh, vanliga bh.

    Köper ifrån Versace, LV, Ralph Lauren, Calvin klein, Adidas, Nike, New Yorker, H&M och secondhand =)

    Köper för att det är snyggt, klädkod på arbetet.

    Men köper inte varje månad. Tills det blir trasigt, utnött. Men det är jag det.

  • Anonym (Kvinna)

    Jag vill vara hyggligt fräsch, men modet bryr jag mig inte om. Så jag färgar håret, tar bort hår på benen om jag ska visa dem, sminkar mig lätt på jobbet, har i regel målade något längre naglar. Det mesta gör jag själv.
    Sedan går jag i bekväma kläder som passar min kropp sett till färger och liknande. Normalt tar jag ca 2 rejäla shoppingrundor/år sedan kan jag ha kläderna jag köpt i 10 år tills de är slitna. Vad som är på modet märker jag då jag shoppar, ibland kan jag köpa mer då det passar mig och ibland blir det svårare. Går på vanliga, billiga kedjor, köper inget på nätet då jag skulle vara dålig på att skicka tillbaka.

    Mitt jobb har ingen uttalad klädkod.

    jag har väldigt svårt att se att jag någonsin skulle hamna i en situation är alla är stylade och moderiktiga,  men ska jag gå på tex ett bröllop köper jag självklart en lämplig klänning om jag inte hittar någon i garderoben och har ett par skor med så hög klack som jag klarar av att gå snyggt i, även om jag i regel har skor utan klack (eller typ 2-3 cm) i vardagen.  

    För mig är min tid viktigare och jag lägger hellre mina pengar på resor, god mat och vin än kläder. Samtidigt så vill jag inte sticka ut i att vara ofräsch

  • Anonym (Rosie)
    Anonym (Hatar dagens mode) skrev 2021-03-07 20:13:46 följande:

    Jag gillar inte alls dagens mode, brukar kolla morsans bilder från mitten/slutet på 90-talet/tidigt 2000 hur de såg ut när de var unga, kläder, frisyrer osv. Hundra ggr snyggare. Avskyr upp i armhålan-byxor då var det mer att byxor skulle inte hänga men vara lågt skurna, definitivt absolut inte gå över naveln som idag. tatueringarna som var inne då var snyggare med. Typ band runt armen, tribals, stor över svanken som syns med lågt skurna byxor. 


    Om något finns det ju mängder med kläder i 90-tal/tidigt 00-talsanda? Svämmar ju rent över i affärerna. Vill du bara ha lite inspo kan du ju kika på t.ex. asos. Såg att de hade en klänning som var så lågt skuren i ryggen att de lagt till en "fejk string" som syntes. 

    Gillar man den stilen lär det ju knappast vara ett problem att hitta såna kläder idag.
  • Anonym (slav under modet)
    Xlr8 skrev 2021-03-08 05:52:47 följande:

    fräschhet?? Ja veto tusan vad du menar

    Man är väl ingen jävla matvara.

    Nää har inte tid och stoltsera junt som någon primadonna på rosa moln. Jag kör varmt, skönt och praktiskt.

    Min arbetsgivare kräver att jag när flammskyddade kläder enough said. Avundsjuk på någon finare klädd nä knappast, att stå och skaka som ett asplöv klarar man sig utan.


    Mycket som verkar ha undgått din världsbild som är norm för så många. Måste vara väldigt befriande:P
  • sextiotalist
    Anonym (slav under modet) skrev 2021-03-08 14:07:53 följande:
    Mycket som verkar ha undgått din världsbild som är norm för så många. Måste vara väldigt befriande:P
    Om man läser svaren här så är det fler som inte delar din norm än de som gör det. 
  • Anonym (Anonym)

    Jag bryr mig om att ha rena kläder, och att jag har duschat om jag ska iväg någonstans. (Går jag en promenad själv kan jag strunta i hur jag ser ut.)

    Sedan bryr jag mig om att klä mig efter sammanhang. Är det en fest klär jag upp mig. Är det en begavning har jag självklart svarta kläder osv.

    Minimum- jag duschar, borstar tänder och har rena/hela kläder när jag ska träffa andra människor.


    Allt beror på tillfälle alltså hur pass 'fixad' jag är. Mode bryr jag mig generellt inte om. Jag använder de kläder som jag själv anser är fina och/eller bekväma.
  • Stårschan2
    Anonym (Hatar dagens mode) skrev 2021-03-07 21:26:41 följande:
    :) Finns ett kort på mamma och kompisar till henne från 2002...(Jag var 4 då) Alla 3 på bilden har korta jeanssjorts med string som sticker upp ovanför jeanskanten och tröjor som slutar precis under bhn och piercad navel.

    Ett annat foto lite äldre 00 kanske där mamma har mysbyxor, men hon har rullat ner midjan på dem lågt så stringkanten sticker upp även där. Verkade vara poppis att visa trosorna "titta jag har string"-typ. Även om man gick med barnvagn i mysbyxor :)

    Så blir hon sur när jag försöker vara lika cool :D har inga barn ännu och men troskanter har jag:D
    Tack och lov att det modet är över! Det var ju rent äckligt att se trosor och kalsonger på alla ungdomar som hängde i tunnelbanan. Och synd om dem, när de svassade omkring med stora bylsiga dunjackor som knappt nådde ner över naveln, som gärna skulle vara bar även om det var minusgrader och styv kuling. Och det fanns inte på världskartan att vara gravid och INTE köpa särskilda mammakläder eftersom allt var så barnavlat och slimmat.
    De kan bytas ut mot Vi. Dem kan bytas ut mot Oss.
  • sextiotalist
    Stårschan2 skrev 2021-03-08 14:43:24 följande:
    Tack och lov att det modet är över! Det var ju rent äckligt att se trosor och kalsonger på alla ungdomar som hängde i tunnelbanan. Och synd om dem, när de svassade omkring med stora bylsiga dunjackor som knappt nådde ner över naveln, som gärna skulle vara bar även om det var minusgrader och styv kuling. Och det fanns inte på världskartan att vara gravid och INTE köpa särskilda mammakläder eftersom allt var så barnavlat och slimmat.
    Det var nog decenniet med det fulaste modet någonsin, nerhasade byxor för både killar och tjejer, så man såg mer än vad man ville se.
  • beccagranen

    Njä, trenden som vart med magtröjor är inget att haka på för min del, typ 90 tals modet med träningstights och kort collagetröja. Vissa plagg ser helt enkelt bättre ut och ska överlåtas till tonårsflickor. Tycker överlag att trenderna inte ändras så mycket, till vintern är det alltid samma höstiga stickade tröjor. Till våren är det alltid aktuellt med sjömansmodet, marinblått, beige och vitt. Sommaren är det kjol och klänning i alla dess kulörer. Snyggt sittande jeans, blusar, kostymbyxa och fäsha v-ringade t-shirts är säkert kort. Jag köper förre plagg i antal men bättre kvalite och klassiker, och det jag tycker om så kan påverkas av modetrender. Men framför allt funktionellt, att gå i ullkappa när det regnat dagligen må vara snyggt men inte funktionellt.

Svar på tråden Hur fräscha och moderiktiga är ni?