• Syren93

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    September1518 skrev 2021-05-04 19:07:43 följande:

    Jag funderar på om jag ska hålla mig till på torsdag att ta mitt sista ultratidiga test eller om jag ska ta det redan imorgon (två dagar efter senaste testet). Vad tycker ni?


    Jag hade väntat till BIM, men det är ju bara min personliga åsikt :) jag vill vara så långt in i graviditeten som möjligt när jag tar reda på det (även om det kanske bara skiljer en vecka)
  • Syren93
    September1518 skrev 2021-05-04 20:04:27 följande:

    Precis sådär kände jag också innan missfallet. Men nu råkade det bli en grej bokat idag som jag absolut inte kunde göra om jag var gravid, svårt med test så tidigt det vet jag. Men när jag fick svaga plus avbokade jag trots att jag inte är säker. Så nu är jag såklart jättenyfiken eftersom jag fått två svaga plus. Om jag verkligen är gravid och det inte är missfallet som spökar så bör dom väl bli starkare plus snabbt kanske redan imorgon eller åtminstone på torsdag, har läst att hcg dubblas varannan till var tredje dag typ.

    Annars håller jag med dig eftersom risken för missfall är så stor innan mens så ?mensen? kan lika gärna komma oavsett. Men är så jäkla nyfiken nu alltså, frågan är väl om det öht är möjligt att det är någon skillnad imorgon eller om torsdag är säkrare... nu babblar jag haha!

    Tack så mycket för ditt svar! :)


    Ja då förstår jag att du är nyfiken! Om det finns en hcg ökning lär den ju synas tydligare torsdag än i morgon, men det beror ju på hur nyfiken man är! I värsta fall får du införskaffa fler tidiga test! :D
  • Syren93

    Jag blir så ledsen.. Ringde till gynmottaginingen här där jag bor, dom sa i princip att dom inte kunde göra något, nej absolut inte kolla med ultraljud, och att jag måste åka till gynakuten. Mitt besvär är ju absolut inte akut så att jag behöver sitta på gynakuten i 8 timmar?? Är det ända sättet man ska kunna få kolla så allt är ok efter ett missfall? :(:(

    Har verkligen ingen möjlighet att lämna mitt jobb. Är alternativet bara att hoppas så allt är normalt?

  • Syren93
    Eclipse skrev 2021-05-05 09:13:43 följande:

    Låter ju himla knepigt. För mig var det inga problem att få en tid på mottagningen. Uppdatera mig lite vad du har för problem så kanske vi kan hjälpas åt med en formulering till en ny kontakt med dem?


    Jag tyckte också det lät väldigt märkligt. När jag fick mitt missfall ringde jag också dit, och då sa dom att jag skulle avvakta och återkomma för eventuellt behov av ultraljud, men nu var det ett absolut nej "det kan vi inte hjälpa dig med här".

    Mitt problem är detta : fick missfall 29e mars, blödde kraftigt 3 dagar (totalt ca 1,5 vecka), vid ägglossning denna månaden fick jag väldigt ont i magen som aldrig släppte, har inte kunnat ha sex för att livmodern är såå öm. Hela magen har gjort ont (inte endast en sida), varit öm. Jag har även fortsatt testa positivt under hela denna perioden.. Nu i söndags fick jag mens, och då såg det ut som att det kom ut rester, mycket slem och mörkt blod. Blödde sen sparsamt i 2 dagar till. Min önskar till gyn är att se så att allt faktiskt är ute!!

    Har ringt en annan barnmorska nu där jag vet att det finns en gynläkare,, får se vad hon säger.
  • Syren93
    September1518 skrev 2021-05-05 09:30:27 följande:

    Vad konstigt att du inte får komma in om du har ont i magen fortfarande!

    Jag fick missfall i vecka 12 i början av mars, ringde gyn som sa att jag skulle ta test om 4 veckor för att se så allt var ute. Testade då positivt och ringde in igen men fick då bara höra att jag skulle testa igen om 1,5 vecka och att eventuella rester kommer ut med mensen. Fick mensen ca en vecka efter första testet och tog ett negativt test några dagar senare, detta var 6 veckor efter missfallet.

    Här var de också väldigt motsträviga mot att jag ville komma in och se så allt såg bra ut. Nu har jag inte haft ont i magen dock och det tycker jag du ska ringa igen och trycka mycket på att du har väldigt ont i magen som inte gått över på flera veckor!

    Försök kanske förklara varför du inte kan sitta på akuten och vänta och säg att du verkligen skulle uppskatta en ul-tid för nu är du bara orolig och jätteledsen och ville så gärna ha barn och det blev missfall och nu det här. Säg att ni inte ens kan ha sex för att det gör för ont. Tyvärr gäller det att nå fram till ?rätt? person som känner medlidande för dig.


    Låter ju lite samma som mig, hon ombed mig att ta nytt test efter 4 veckor också, och det var ju fortsatt positivt. Men tog faktiskt ett nytt test idag också som nästintill är negativt, så det känns ju bra faktiskt. Förstår inte heller varför det ska vara så krångligt. Kvinnovården är tyvärr undermålig... Jag försöker hitta en gynekolog som skulle kunna undersöka, men det verkar inte finnas någonstans där jag bor?
  • Syren93
    Eclipse skrev 2021-05-05 10:47:43 följande:

    Håller med, tryck verkligen på det som september skriver och att du har haft ont länge och att det är ett akut uppkommet problem, kanske ska säga till och med att det går bra med en tid senare i veckan just för att det är något långdraget som du vill ha en koll på. Smärtan ska de ju definitivt ta på allvar. Mig tog de in trots att jag inte hade direkt ont, allt för att ändå utesluta att något annat var galet och konstatera MF, så himla trist det ska skilja så mellan regioner.


    Pratat med en annan barnmorska som också hänvisar till gynakuten, det är tydligen bara dom som kan kolla detta... Verkar så onödigt att sitta där! Ska avvakta till helgen och se, annars får jag väl spendera min ledighet där..

    Tack för ert stöd!
  • Syren93
    Hallonglass91 skrev 2021-05-05 14:04:57 följande:

    Alltså fy vad dåligt? Verkligen så konstigt att det skiljer sig så mellan olika kommuner. Finns det ingen privat mottagning då kan boka tid på så? Det är ju såklart tråkiga pengar men då kan du ju iaf boka in dig på en tid. Kanske värt att fundera på. Även om du får tid om en vecka eller så kan du ju avboka den om allt känns bra då eller testet är helt negativt.

    Hoppas det ordnar sig! Är ju helt orimligt att du ska sitta på akuten.


    Har försökt hitta privat, hittar inte ens en gynekolog där jag bor...! Verkligen konstigt.
  • Syren93

    Efter en del övervägande åkte jag till gynakuten tillslut, väl där fick jag lämna ett gravtest som nu var negativt (äntligen), dock fortfarande ont i magen. Fick sen träffa en sjuksköterska som sa att dom inte kommer undersöka mig med VUL och att dom tror att allt kommit ut. Hon frågade mig om jag var nöjd med detta, jag svarade såklart nej och uttryckte min frustration. Jag fick då till svar att om jag fortsatte ha ont i magen fick jag gå till vanliga akuten eftersom att "jag inte är gravid längre". Snacka om slag i magen. Aldrig känt mig så utlämnad.

    Så nu får jag väl gå hem och hoppas att allt är bra och att en nytt frö vill gro på nått nån gång....

  • Syren93
    Hallonglass91 skrev 2021-05-08 15:58:03 följande:

    Alltså, så dåligt! Blir så ledsen och besviken. Fy fy fy. Ett VUL tar ju verkligen inte lång tid om de har rätt person på plats redan, låter som de varit så säkra på sin sak trots att du har magont och tvivlar på att allt är ute. Stackars dig. Som jag skrivit förut så är det sjukt att det är så olika i olika län. Men det bra är ju iaf att du inte har hcg kvar enligt testet och kan fokusera på de nya istället nu förhoppningsvis.


    Ja, besviken kan man säga att jag blev.. Men men, ett negativt test känns bra i alla fall! Nu kan jag fokusera framåt igen. Får bara hoppas att man slipper gå igenom samma igen, för man känner sig verkligen ensam!
  • Syren93
    September1518 skrev 2021-05-08 17:36:52 följande:

    Fy så tråkigt och fel att det blir så! Hoppas magontet går över nu annat måste du åka till akuten och få hjälp.

    Skönt med negativt test i alla fall. Då håller vi tummarna för att du blir gravid snabbt och det går hela vägen denna gång!


    Ja, nya tag nu! Vi satsar på denna månaden! (:
Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?