• Syren93

    Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?

    Gabriella33 skrev 2021-06-30 11:16:44 följande:

    Så himla synd! Tycker ändå vården bör lägga lite mer sympati kring missfall, det är redan jobbigt som det är både psykiskt och fysiskt. Att gå i 6v o vänta på hjälp är rena rama tortyren! Man vill inget annat än lägga det bakom sig.. varför vägrade dom vul? Kanske får vända dig till den privata sektorn isåfall.. bör inte vara så men känns ibland som man inte har andra alternativ än sin egna bedömning..

    Kram!


    När jag väl tog mig till gynakuten så var mitt gravtest negativt (hade testat fortsatt positivt 4 dagar innan, ca 6 veckor efter missfallet) och då sa dom i princip, du är inte gravid längre du får söka vanlig akutvård om du fortsatt har problem...

    Nu är vi inne på 4 e försöket efter missfallet, bim - 5 :)
  • Syren93
    Hallonglass91 skrev 2021-07-01 09:35:06 följande:

    Är så besviken? testade mig idag på BIM-5 med testa tidigt test och det var negativt. Vet att man borde ha tålamod men detta är liksom 3e månaden vi försöker sedan MA och det känns så segt. Hoppas ni har en bättre dag! Idag ska jag prata med psykologen igen så ska ge er en uppdatering efter om jag får några insikter/kloka råd.

    En annan sak - jag vill egentligen byta jobb, då jag är supertrött på mitt jobb och inte ser att jag kan jobba där när jag har ett barn då det är mycket övertid osv, men jag vill samtidigt ha jobbat minst 6 månader men helst ett år när jag berättar att jag är gravid/går på mammaledighet. Känns annars som det är risk att man bli uppsagd eller att man inte kommit in tillräckligt för att ha något att komma tillbaka till. Någon mer av er som är i samma sits? Man vill ju inte byta från något stabilt om man kan bli gravid fort, men samtidigt behöver man ju vara nöjd med livet också ifall detta tar typ flera år? Hur tänker ni med era framtidsplaner, kör ni på som att ni är gravida eller tänker ni att ni inte kommer vara gravida om ex 1 år?


    Jag testade mig också i morse, helt blankt. Bim sönsag/måndag. Även tempen hade sjunkit en del i morse..Detta är också mitt 3e försök efter missfallet.. Jag känner mig lite uppgiven..ska testa till helgen igen.. Annars får vi hoppas det är vår tur snart igen!
  • Syren93
    Hallonglass91 skrev 2021-07-01 17:01:36 följande:

    Åh, det känns så så långt för mig med de tre gångerna och samtidigt när du skriver tre gånger vill jag skriva till dig att det inte är alls lång tid. Knäppt hur man ser så olika på andra och sig själv.. Tack för medlidande ;) Ja, snart ska det banne mig vara vår tur!!!


    Håller verkligen med dig!! Det som är mest frustrerande är att det tar så lång tid innan man kan försöka igen liksom.. En cykel känns som en evighet!!

    Jag har idag fått mensvärk och spottings.. Dock hade tempen gått upp idag igen, men känns precis som när jag ska få mens (dock nån dag tidigare än vanligt) , så jag hoppar att ens testa och siktar på nästa månad..

    Jag har gått på semester nu och försöker njuta av det så mycket jag kan och tänker att det förhoppningsvis är vår tur i höst (då måste jag inte känns press på att det ska ske under sommaren) :)
  • Syren93

    Hej! Tog ett gravtest (rfsu) igår som jag anser vara positivt! Har haft/har fortfarande molande värk i magen och i ryggen som kommer och går lite, blev dock väldigt chockad. Vågar knappt lite på det än, och är ju såklart rädd att jag ska få missfall igen.. Tänker ta ett nytt test i mrogon.. Vill så gärna att det ska gå vägen! Fick mitt missfall efte första försöker, och detta blev alltså 5e försöket! Bifogar bild på testet :)

  • Syren93
    Salladen skrev 2021-07-31 17:31:58 följande:

    Jag skulle säga att det är positivt, jag håller tummarna för dig!

    Förstår din oro, den är nog svår att bli av med - särskilt om man haft missfall tidigare. Man får försöka fokusera på att man gör allt man ska (slutar dricka m.m) och det är det enda man kan göra. Det är lätt annars att man fastar i oron istället för glädjen :) klen tröst kanske men tror du förstår hur jag menar :)


    Ja, jag försöker tänka att risken för missfall inte är större bara för att man haft det 1 gång innan, men det är ju såklart fortfarande läskigt, och hade blivit så ledsen om det slutar på samma sätt.. Men försöker så smått glädja mig! :)
  • Syren93
    Tiffany skrev 2021-08-02 01:35:11 följande:

    vi är i exakt samma sits just nu. Jag har flera mf och MA bakom mig och hade lika svagt test som dig på BIM men det har stigit nu som sagt, är så glad o hoppas ddetta går vägen. imorrn går jag in i v6 ! :DDDD


    Jag tror egentligen att BIM är idag, så första testet tog jag bim - 3, tog ett nytt igår som var starkare, samt även ett clear blue som visade ett tydligt plus, så det känns skönt! Enligt natural cykles så är jag i 4+1, känns som dessa första veckorna kommer vara för evigt!

    Hoppas verkligen det är vår tur! Spännande med vecka 6! :)
  • Syren93
    September1518 skrev 2021-08-04 13:10:32 följande:

    Stort grattis till ditt plus!! Jättekul att se att fler plussar i tråden :D Denna gång går det säkert vägen, ovanligt med fler missfall i rad även om det händer. Lycka till, hoppas du får njuta nu!


    Tack så mycket!! :) jag hoppas verkligen verkligen att det går vägen! Jag lovar att hålla er lite uppdaterade.. :)
  • Syren93
    September1518 skrev 2021-08-04 16:53:47 följande:

    Gör gärna det! Jag har varit väldigt orolig hittills men det börjar lägga sig nu. Jag är i vecka 16, snart rul :D Hoppas tiden går snabbt för dig! För mig har det gått otroligt segt!


    Gud så spännband!! V. 16 är ju nästan halvvägs!

    Haha jag tycker bara dagarna sedan jag plussade känns som en evighet... 4+3 nu, så det är ju en låång väg kvar! Men det känns kul, jag känner mig orolig och överlycklig om vartannat! Hur har dina 16 veckor varit?
  • Syren93
    September1518 skrev 2021-08-04 21:23:15 följande:

    Ja det har du rätt, längtar till halvvägs och sen vecka 22 när bebisen kan överleva om den föds :)

    Förstår det, tiden går så långsamt. Tror särskilt för oss som fått missfall och man är ständigt medveten om risken på ett helt annat sätt än innan man upplevde missfallet.

    Jag har mått bra, spytt en del vilket har känts skönt då det är ett tydligt symptom. Förra graviditeten hade jag inga som helst symptom på alla 12 veckor fram till missfallet. Men i övrigt har jag inte känt något och jag har hela tiden försökt avskärma mig utifall att så vet inte om jag riktigt greppat att jag är gravid än. Ibland kommer jag nästan på det i vissa situationer ?juste jag kan inte dricka på festen på lördag, jag är ju gravid!? Sen nästan känslan av ett litet ?eller??. Längtar till RUL då jag får se bebisen igen! Nu känns det nästan overkligt faktiskt (:


    Ja, jag tror absolut att man får en liten annan syn på en graviditet efter ett missfall..

    Haha, gud kan verkligen tänka mig att det är så! Jag kommer nog inte fatta att jag är gravid på ett tag.. Jag längtar efter att få lite symtom! Nu är jag mest trött, lite ont i magen, väldigt hungrig :)

    Så häftigt att få se bebisen!
  • Syren93

    Igårkväll började jag få lite mörka, vattniga flytningar som så småningom blev mer blodiga. Har nu fortsatt mörka flytningar under morgonen. Blir så otroligt ledsen, känns exakt som när jah fick missfall förra gången. Smärtan i magen har även förändrats från molande till mer "ont i magen".

    Det känns som att jag aldrig kommer lyckas. Hur ska man någonsin orka genomgå detta igen och igen?? :'(

Svar på tråden Fler som vill bli gravida efter mf och vill följas åt?