Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Nu har jag varit på kub! Jag fick bra resultat och allt annat såg bra ut. Barnmorskan var inte den charmigaste men hon gav mig bilder och lyste upp lite på slutet och sa att nu ska jag bara slappna av och njuta och att vi ska vara rädda om varandra. Hjärta Har fått mitt bf-datum spikat också nu så jag ändrar och lägger in en ny lista. Glad

  • bananmilkshake

    Har gått igenom hela tråden nu för att få rätt BF-lista (har fortfarande inte vant mig att skriva bf-lista utan skriver hela tiden bim-lista och får ändra haha). 

    Här är iaf den senaste! Ändrar mitt datum, gör gärna det ni med som kanske flyttats lite hit och dit! Så får vi komma ihåg att på sida 83 finns just nu den aktuella listan. Solig


    Sellerin, 32 år, BF 16/11

    Grapefrukt89, 31år, BF 1/12.

    Hjzxmjyr, 27 år, BF 2/12

    Bananmilkshake, 35 år, BF 3/12

    H3JH3J, 34 år, BF 5/12

    KNAS, 31 år, BF 7/12

    MrsXy, 31 år, BF 7/12

    jksk, 34 år, BF 7/12

    Neongirl, 38 år, BF 10/12

    Russin112, 27 år. BF 11/12

    VirrePirre06, 30år, BF 11/12

    Litalu, 26 år, BF 14/12

    Emjol, 25 år, BF 15/12

    Hatamig, 34 år, BF 16/12

    thewalk, 35 år, BF 16/12

    BFdec2021, 32 år, BF 18/12

    Emlan93, 27 år, BF 27/12

    Fjaril90, 30år, BF 28/12

    Miss00J, 27år, BF 29/12

    mandarincurd , 26 år, BF 29/12

    Partytsljus75, 36 år BF 31/12

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-05-25 18:13:39 följande:

    Så härligt för dig! underbart ju :) Det är något magiskt när man själv kommer till den punkten att: oj, jag kanske faktiskt kan börja slappna av och njuta på riktigt nu! <3

    Igår fick jag tillbaka NIPT-testet som visade på ett normalt resultat av kromsomerna 13, 18 och 21. Var väldigt skönt. :) Idag berättade jag för min chef, och han tog det himla bra! Det såg nästan ut som att han blev lite blank i ögonen och började prata om egna upplevelser angående att vänta barn. Han såg på mitt kroppsspråk att jag hade lite dåligt samvete med tajmingen att precis ha bytt tjänst, men han försäkrade mig att han ju haft med det i beräkningen att jag förr eller senare skulle komma med ett sådant här besked, att vi har gott om tid att planera för min frånvaro. Kändes väldigt skönt :) 


    Verkligen, så är det, jag trodde nästan inte den dagen skulle komma faktiskt. :)

    Men vad skönt!! Och vilken fantastisk chef, precis så där det ska vara ju. Vad kul att han blev så glad. Det känns bra att ha kommit till den punkten nu att det är okej att berätta om man behöver, typ i jobbsammanhang och så. Eller om man i nåt sammanhang blir bjuden på nåt man inte kan äta eller dricka! Inte som i typ vecka 4 när man kände sig tvungen att mörka allt. :)
  • bananmilkshake

    En fråga! Blir ni liksom trötta i magen när ni anstränger er? Jag plockade ogräs och satt mycket på huk och det känns lite obekvämt, som att det tryckte för mycket på magen (ska såklart byta ogrästaktik och stå på knä istället). Det blev mycket upp och ner och böjande och fick som en obekväm obehagskänsla i magen. Är i vecka 13 snart 14.

    Kan det vara ligamenten och det som inte hängde med i mina rörelser? Växtvärk i livmodern som vaknar till när jag rör på mig? Det försvinner fort när jag vilar. Nån som upplever samma?

  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-05-26 17:26:35 följande:
    Vad härligt att höra att allt såg bra ut även om barnmorskan inte var den charmigaste. :)
    Tack! Nä, man kan inte få allt liksom. Tungan ute Är glad att jag fick bra personal dom gånger jag verkligen behövde det. :) 
  • bananmilkshake
    Thewalk skrev 2021-05-26 17:25:35 följande:

    Idag var jag på inskrivning, gjorde alla tester osv.
    Jag hade också turen att få göra ett snabbt UL. 
    Jag var lite orolig att något ev. skulle ha hänt en av tvillingarna och ville verkligen se att båda vuxit. Det var så häftigt, och jag är så tacksam mot barnmorskan som lät mig göra detta fast det egentligen inte "ingår" i detta besök
    Fullt ös var det. Den ena var väldigt livlig och det såg ut precis som att den vinkade, den andra lite lugnare men allt med tillväxt och hjärtslag såg bra ut :)

    Det är verkligen otroligt att få se de små liven! Obeskrivligt :) 


    Men så härligt, och vad fint gjort av henne. Glad Och vad kul att dom var så aktiva! Måste varit fantastiskt att se. Hjärta Min lilla låg rätt stilla, den kanske sov, haha.
  • bananmilkshake
    Fjaril90 skrev 2021-05-26 19:21:03 följande:
    Vad jobbigt :/ jag har inte märkt något sådant, men kan inte heller säga att jag har varit så aktiv på senaste. Får dock ont/obehag när jag nyser eller hostar, men det är ju en helt annan sak haha. 

    Det låter dock väldigt rimligt att det är ligamenten som blir lite extra dragna i, i vissa positioner/rörelser. 
    Jag har inte heller varit så aktiv, så kroppen kanske fick en chock. :) 

    Ja, jag tycker också det, baserat på vad jag läst. Det känns iaf inte som att det ska vara nåt dåligt. Jag gjorde en tråd om det också, men det har inte kommit några svar där än. Kanske ringer bm imorgon bara för att höra! 
    mandarincurd skrev 2021-05-26 19:43:06 följande:
    Jag har inte det än men jag är bara i vecka 10 snart. Men har hört att situps kan vara väldigt obekvämt och då ?klämmer? du ju ihop dig på samma sätt! :)
    Jaha, ja men då borde det ju kunna vara samma fenomen. Usch, kan verkligen inte tänka mig situps nu (aldrig annars heller iofs...)! Men då känner jag mig lite lugnare. Kanske ringer bm imorgon för att höra, alltid skönt att höra direkt från kunniga även om internet ofta ger bra svar. :) 
  • bananmilkshake
    Fjaril90 skrev 2021-05-26 19:21:03 följande:
    Vad jobbigt :/ jag har inte märkt något sådant, men kan inte heller säga att jag har varit så aktiv på senaste. Får dock ont/obehag när jag nyser eller hostar, men det är ju en helt annan sak haha. 

    Det låter dock väldigt rimligt att det är ligamenten som blir lite extra dragna i, i vissa positioner/rörelser. 
    Kom på en sak, om du inte provat redan, så se till att inte ha kroppen raklång när du nyser, utan luta dig lite framåt/dra upp benen/kryp ihop lite. Då gör det förhoppningsvis inte ont! 

    Jag har tydligen haft ligamentsmärtor även som icke-gravid. Har så länge jag kan minnas fått ont när jag nyser, det känns precis som en sträckning. :) 
  • bananmilkshake
    Emlan93 skrev 2021-05-27 08:43:21 följande:

    Alltså funderar så på när jag ska berätta för mina (och min mans) föräldrar. Vi är säkra på att vänta till efter kub för våra vänner. Men funderar på om vi kanske ska berätta för föräldrarna i helgen, är då i (v.9+6) så nästan v.11.

    Men vet inte om vi ska vänta lite till iallafall.. För mina föräldrar är det typ denna eller nästa helg, helgen efter det ska vi köra en stor flytthelg för mitt syskon. Så då hade det ju varit skönt att de vet om att jag kanske kan må illa eller bli extra trött. På onsdagen efter den röj-helgen är det kub. Tänker att till mitt syskon får jag berätta den helgen.

    Hur gör ni? :)


    Vi berättade för hans föräldrar och min ena förälder+syskon direkt efter plusset. Jag berättade också för mina två bästa vänner. Eftersom vi haft missfall så ville vi inte behöva låtsas som ingenting om det hände igen. Jag träffar min förälder ofta dessutom så jag orkade inte ljuga om varför jag inte drack kaffe eller alkohol ibland. :) Min andra förälder ska jag berätta för vilken dag som helst men jag är nervös av nån anledning och drar på det lite. :) 

    Nu efter kub tänker jag att jag inte kommer hålla det superhemligt, om jag tex måste säga nåt på jobbet av någon anledning (mitt ena jobb har ofta tunga lyft), men jag vill vänta tills minst efter RUL innan vi säger nåt på sociala medier och så. 
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET