Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Emlan93 skrev 2021-05-27 10:00:09 följande:

    Tycker verkligen det är svårt att resonera kring mest lämplig tid. Kub är ju v 13(12+) och även då missfallsrisken går ner. Vi hade ju ett tidigt missfall I februari i v.6(5+4) och det berättade vi för våra föräldrar då de först trodde jag hade utomkvedshavandeskap och skulle opereras. Men det var det alltså inte. Så det är ju redan med på resan ändå, hade det hänt något nu igen hade jag nog berättat för dem. Ska fundera lite till. Men börjar bli svårt att hålla sig. Jag är ju så trött också, brukar ha en helt annan energinivå. Nu har vi också precis gift oss för snart 2 veckor sen så mycket energi gick åt till den dagen, fortfarande så tacksam över twinsen att de skötte sig bra i magen och lät mig på topp för en dag :)


    Men ååh, grattis till giftermålet! Hjärta Vad roligt, och skönt att du mådde bra! 
  • bananmilkshake
    MrsXy skrev 2021-05-27 09:37:11 följande:

    ...
    Tänker kanske berätta för släkt om några veckor, ses inte så ofta pga bor på annan ort. Har dock iiiingen aning hur man framför något sånt?! Trodde typ aldrig den dagen skulle komma. 


    Alltså jag visste tidigt att jag ville göra det enkelt, har jättesvårt för det där "samla-hela-familjen-och-vi har något att berätta"! 

    Jag träffade min mamma och hon hade precis visat mig något, så sa jag att jag också skulle visa en grej, men att det är väldigt litet. Så fick hon helt enkelt se testet, haha. Det var ju med streck så det tog en liten stund innan hon kopplade. Men jag är verkligen inte en högtidlig person så det kändes bra att göra det enkelt. :) 
  • bananmilkshake

    Nu kommer en total gissning! Men är siffrorna ens fostrets hjärta? Det kan inte vara själva ultraljudet? Det skickar ju ut ljudvågor. Jag har nämligen själv tittat på och undrat över siffrorna som står på mina ultraljudsbilder och där står det precis som på ditt en massa mått på olika cm, som man ju skulle tycka är fostrets mått men det är det ju inte. Bara en tanke! Din bm skulle ju som du säger absolut ha sagt nåt annars. <3 


    Fjaril90 skrev 2021-05-27 20:38:27 följande:

    Har gått på mitt tidiga ultraljud nu och barnmorskan var hur trevlig som helst och sa att allt såg bra/normalt ut. Kändes som hon var noggrann.

    Upptäckte dock sen på en kort video jag fick med att det står bpm 260 (!?) som verkar vara nästan omöjligt när jag googlar. Måste ju stå fel!? Barnmorskan skulle ju ha sagt något om det stack ut så otroligt mycket...

    hade iaf en timme av lugn innan jag upptäckte det haha... får ringa till de imorgon och fråga.. skönt att det var en levande krabat där inne iaf.


  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-27 20:53:46 följande:

    Hej allihopa! <3


    Har följt er i tystnad sen en vecka tillbaka och inte varit superaktiv på senaste pga oro.Vill ändå säga att jag finns i bakgrunden och peppar på!  Efter min störtblödning 4/5 så var det lugnt och det bekräftades med UL. Sedan en 10 dagar sen började jag dock blöda brunt dagligen, som en mindre mens, och det fortsätter även nu.. Har därför känt mig extra orolig och låg, samt spänd inför KUB...


    Men idag hade jag KUB och pyret lever loppan där inne! BF är precis som beräknat av mina appar, 1/12 och nu är RUL inbokat. Eftersom att allt såg fint ut på ultraljud försökte BM lugna mig med våra siffror vi fick för just trisomi 21.


    Fick där en sannolikhet för trisomi 21 på 1:811, vilket i Skåne gör att man går vidare med NIPT (för allt under 1:1000) om man nu vill det. De andra värdena såg bra ut. Det var tydligen mitt blod som drog ner siffran rejält, trots att snittet för kvinnor i min ålder enligt BM ligger på 1:531 typ. Så då har jag lite över snittet som förväntas för min ålder tydligen... Hm... De flesta i mina kretsar och i min ålder, 31 ,som precis fått barn eller är gravida har fått superbra siffror (typ 1:20.000 osv) så jag och sambon hoppas att NIPT kan ge oss lite mer tydlighet och ro.


    Går och gör prover på tisdag morgon och får reda på resultat inom 2 veckor efter det. :)


    Massa pepp till er från mig ^^ <3


    Hej! Men att kroppen ska hålla på och luras så där... lider verkligen med dig, men så skönt att allt stod rätt till! Är jätteglad för din skull! Nu tycker jag det får vara nog med skrämsel från din kropp. <3 

    Jag har också läst att många säger att KUB kan ge massa onödig oro. Eftersom det ofta kan vara missvisande, åt det negativa hållet. Antar det är för dyrt att bara göra NIPT direkt? Det verkar rätt komplicerat trots att det bara är ett blodprov. 

    Håller tummarna!! 
  • bananmilkshake
    Fjaril90 skrev 2021-05-27 20:38:27 följande:
    Frågade min sambo, jag hade fel, haha. Ultraljudet mäter i hertz och bpm är hjärtat. Och att den kan vara felaktigt inställd så det som står inte stämmer, men, också att små foster ju har väldigt snabb hjärtrytm. Så ring och hör imorgon för din sinnesros skull! Hjärta
  • bananmilkshake
    Fjaril90 skrev 2021-05-28 10:37:28 följande:

    Phewww, har pratat med barnmorskan nu och allt var lugnt. Tydligen så registrerades det dubbelt pga båda hjärtkamrarna så rätt är drygt hälften. De brukade inte ha med den infon på bilderna de skickade med så därför hon hade glömt berätta det. Ahh okej, nu känns allt bra igen haha. Tack för att du också försökte hitta ett logiskt svar o det hela haha.


    Oj jaha!! Ja det hade nog ingen kunnat gissa sig till! :D Vad bra!
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-05-31 10:35:42 följande:

    Hello måndag :) hur mår alla?

    Jag är överlycklig då jag upptäckt att Actimel är sjukt bra mot hård mage. Äter en järntablett varannan dag och har inte en tillstymmelse till förstoppning, så gött! Äter Nifefex, de ska vara snällare mot magen.

    Försöker även boka in tidigt ultraljud privat. Hoppas jag får någon tid!


    Hej! Tack för tipset, jag ska prova Actimel. :)

    Jag mår bra, förutom pollenallergin som är rätt jobbig då dom tabletterna som är okej att äta som gravid inte direkt hjälper. Tänker nog också boka ett privat ultraljud främst för att min sambo ska få vara med, men också pga min noja (har haft tre redan inkl kub men nu är det ju en hel månad kvar till nästa). Fast mest hoppas jag restriktionerna ska hinna ändras så han får följa med! Min bm har precis infört att förstagångspartnern ska få vara med på två valfria besök, men det gäller inte ultraljud än så länge. Men det kan ju hinna ändras. :)
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-05-31 15:02:21 följande:

    Gört!

    Fy vad jobbigt. Jag har också pollenallergi och fick äta mina receptbelagda samt den receptbelagda nässprayen tack och lov, annars hade jag nog avlidit haha.

    Jag har ingen noja riktigt men med tanke på att jag inte får göra kub så känner jag att jag vill göra ett ultraljud för att kunna se hyfsat bra att allt ser rätt ut! Hoppas också restriktionerna släpper snart. Får dock ta med sambon på privat klinik så zdg känns kul. :)


    Vilken tur! Jag tänker varje år att jag måste fixa receptbelagt men det blir aldrig av...

    Hade gjort likadant! Vad kul att ha med sambon. :) Har ni en bokad tid redan? Jag är lite tveksam om det ens går att hinna få en tid, dom är alltid så fullbokade.
  • bananmilkshake
    MrsXy skrev 2021-05-31 20:45:48 följande:

    Hej kära ni 

    Jag har extremt tråkiga nyheter. 

    På KUB idag märkte man att barnet inte hade några hjärtljud, dog för en vecka sedan..... Extremt ovanligt med missed abortion............

    Helt förstörd. 


    Åh vännen, vilket fruktansvärt tråkigt besked. :( Beklagar så mycket att du fick uppleva detta. Det är mörkt men du kommer ta dig igenom det! Det finns kuratorhjälp att få, dom brukar erbjuda det. Ta hand om dig!! <3
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-05-31 22:40:16 följande:

    Ja jag försöker tänka lite likadant! Passa på att njuta av att faktiskt må helt okej bra!

    Håller verkligen med om byxorna, får ont i magen av att gå och hålla in den och alla byxor gör ooont...


    Måste bara flika in att jag köpte ett par mammajeans från hm nu... så skööööna!! Köp! :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET