Anonym (D) skrev 2021-04-19 15:56:49 följande:
Jag växte upp på 70-talet, med chokladpudding, nyponsoppa och sött bröd. Frukost var ofta fruktyoghurt och släta bullar. Måltidsdrycken var oftast mjölk.
Hade inga hål i tänderna som barn, och bara något enstaka hål i tänderna som vuxen. Blev inte heller sockerberoende eller fet.
Mina barn äter en blandad kost, och äter gärna frukt och grönt. Ibland kan de ta lite choklad till efterrätt och någon gång i veckan i snitt kan det bli glass från en närliggande glassbar.
Tycker att det är bra att de tar eventuella sötsaker direkt efter middagen, så kan de borsta tänderna direkt efteråt. Dessutom är det bättre för blodsockret att ta sötsakerna som efterräätt.
När de får godispåsar på kalas äter de upp chokladen och några enstaka bitar, resten blir kvar. Brukar sluta med att jag eller maken får ta med överblivet godis och ställa ut på jobbet.
De har inget behov av att hetsäta sötsaker, utan tar bara en lagom mängd av sådant de tycker är gott.
Löjligt att angripa andras föräldrarskap p.g.a. att barnet får lite sötsaker då och då.
Jag är lite yngre än dig men växte också upp med nyponsoppa, skogaholmslimpa och chokladpudding. Rörde mig dock mycket, man lekte ju i skolan hela tiden och lekte på fritiden, så jag var inte heller överviktig. Åt dock också massor av grönsaker och blandad husmanskost och älskar idag både nyponsoppa, glass, broccoli och linser. Och att röra på mig...