• Tow2Mater
    Anonym (Gravid) skrev 2021-06-23 13:20:31 följande:
    Jag klippte in citat från den länkade artikeln ovan:

    "The virus transmissibility is higher with this variant and I think the big problem is that the health system for maternal care in Brazil is very bad.?

    ? I think we have more cases because of the variant, and because our maternal health system is very fragile, we have this result."

    För mig tyder det på att de har en bristfällig mödravård, så när fler smittas i ett så välbefolkat land som Brasilien, smittas även fler gravida. Delar av Brasilien är ju också tyvärr väldigt fattigt, vilket man väl också sett är en riskfaktor för värre sjukdom pga boendesituation etc.
    AndreaBD skrev 2021-06-23 11:18:55 följande:
    Jo, jag har också läst det. Men frågan är ju om det beror på att det är en annan variant, alltså den här gamma-mutationen t.ex., eller om det kan bero på att sjukvården inte hinner med/har kollapsad? Kanske inte bara det, det kan ju bli värre om andra delar av samhället inte fungerar så bra längre. Jag tänker då rent vatten och liknande. Andra sjukdomar kan ju spridas som resultat av allmänt kaos och kris. 
    Men naturligtvis beror det ju på flera saker. Men är man ute efter att söka medhåll i sin mening att inte vilja vaccinera kan man ju koncentrera sig mest på att deras mödravård inte håller svensk standard och att deras befolkning är större och strunta i allt annat. Sveriges gravida har det rikemansprivilegiet, tills svensk vård kanske blir överbelastad pga mutationer.


  • Tow2Mater
    Anonym (Mimmi) skrev 2021-06-24 22:00:14 följande:
    Sweet, sweet Sofia... I work in Norway as a nurse.

    Har du hört den låten? Den handlar om en människa som aldrig kan ge sig oavsett hur många gånger hon slängs ut så snirklar hon sig alltid tillbaka.
    Kan vi inte bara lämna tråden åt henne och Klyban så kan de fortsätta sitt tjafs i all oändlighet? Lika barn leka bäst heter det ju.
  • Tow2Mater
    Pope Joan II skrev 2021-06-24 22:27:50 följande:
    Tänk om de kunde hålla sig till den här tråden? Forumets två allra mest funktionsnedsatta skallar (varav en ständigt får falska smickrande utmärkelser som "naturvetare" och "biokemist" (HAHAHAHAHA!)) av en annan "säregen" ) vars ihåliga huvuden slår mot varandra helt utan att förstöra andra trådar.

    Vilken skön utopi.
    önsketänkande, önsketänkande....
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2021-06-27 15:17:44 följande:
    Det är ju det du gör! HÄR! Just om man inte tänker vaccinera sig - då kanske man säger det en gång och så är det bra med det. Förutom förstås om man inte är säker och vill ha mer information för att kunna bestämma sig, så som den gravida kvinnan. Men om man vet att man inte vill ta vaccinet - och man bryr sig inte om att det skulle kunna skydda andra och inte heller bryr sig om att ta reda på om man själv har haft det - måste man då upprepa det flera gånger? Då blir man ju självklart misstänkt att vara antivaxer. 
    Inget annat i tråden har ju upprepats till förbannelse och bortom.
  • Tow2Mater
    Anonym (Nejnej) skrev 2021-07-01 22:59:06 följande:

    "Och som jag förstår så de som kommer, kommer inte ens i närheten ha 100% skydd."

    Det betyder inte att man avfärdar allt som som inte ger 100%. Inget är 100 %, men hon menar att man bör kunna begära NÄRA därpå.


     


    Har man följt AC Engwall så vet man att hon absolut inte är någon antivaxxers. Men vissa vill leta halmstrån för att misskreditera.

    MPR-vacinet  fungerar mycket bra, NAturligtvis inte 100%, men nära.


    citerar du klyban?
  • Tow2Mater
    Pope Joan II skrev 2021-07-01 23:03:52 följande:
    AC Engwall? Det där är klybancitat. klyban som i hela den här tråden varit en väldigt aktiv och hånfull inläggspostare har själv haft alla de idéer, föreställningar och oro kring vaccinet som jag klippt in här. 

    Han är för övrigt ingen hon. 
    Tyckte väl det var ganska oförståeligt.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?