• Tow2Mater

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Y) skrev 2021-07-06 20:32:49 följande:

    Ni i tråden som har läst mycket, jag letar efter information om ett finskt vaccin som ges i nässpray form. Jag läste för ett tag sen en artikel om det men jag hittar den inte igen. Jag blev nyfiken på det då och skulle vilja veta hur det gått. Förstod det som att man då påbörjat djurförsök så de borde kommit längre nu.


    yle.fi/uutiset/osasto/news/future_of_finlands_covid_nasal_spray_vaccine_uncertain/11921318

    finns även  fler linkar i den ovan givna
  • Tow2Mater
    Anonym (Y) skrev 2021-07-12 18:32:01 följande:

    Fick veta idag att man kan få covid av vaccinet. Detta är tydligen känt på IVA. Någon mer som hört det. Alltså inte bara lite feber nån dag utan verklig covid.


    Nej det kan man inte.

    ?An mRNA vaccine is not a virus and can?t cause disease.


    The other authorized vaccine uses a modified virus that can?t replicate and does not cause any disease, including COVID-19.?


    www.aafp.org/dam/AAFP/documents/patient_care/public_health/COVID19-Vaccine-FAQs.pdf
  • Tow2Mater
    EpicF skrev 2021-07-16 00:54:10 följande:
    Hade jag haft ett betyg i Svenska så hade du gärna fått sett det. Men det har jag inte eftersom jag aldrig läste svenska i skolan, gick inte i skola i Sverige under högstadiet och gymnasiet. Och som du vet så få man inte betyg i låg- och mellanstadiet...
    Det förklarar ju kanske varför du har lite problem med hur ordet "kurativ" används och inte....
  • Tow2Mater
    Pope Joan II skrev 2021-07-16 09:39:53 följande:
    För min del är jag helt övertygad om att EpicF inte driver utan har språkliga svårigheter. Du tror ju inte att klyban driver och han har ju minst lika stora svårigheter att uttrycka sig begripligt och korrekt som EpicF har.
    Hon har tydligen dyslexi iallafall sa hon i nån tråd.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2021-07-16 12:44:48 följande:
    Det förklarar inte det här. 
    Oavsett, de förstör båda varenda tråd de tjafsar i. Det är så tråkigt.
  • Tow2Mater
    Anonym (Ingen tvekan) skrev 2021-07-21 00:24:08 följande:

    Har fått första sprutan (Pfizers) och fick inga biverkningar alls förutom lite ömhet i armen vid sticktället i ett dygn.

    Väntar otåligt på dos två och tar gärna en tredje dos om det rekommenderas sen. Samtliga i min närhet (ca 10 personer) som är vaccinerade har enbart känt lite ömhet i armen men inga andra biverkningar (Pfizers där med).


    Dos två blir mycket värre, moahahaha!
  • Tow2Mater
    KingsCrown skrev 2021-08-03 18:10:19 följande:
    Jo, men om alla vaccinerade dör i hjärtinfarkt om fem år så är det bra om vi ovaccinerade finns kvar och kan återbygga samhället igen. GladMisstänkta biverkningar av Pfizers vaccin utreds i Norge (expressen.se)
    Sant. Hos oss vaccinerade en förälder medan den andra avstår, så pojken förhoppningsvis har en förälder i livet om fem år. Man ska tänka på allt.
  • Tow2Mater
    KingsCrown skrev 2021-08-04 15:41:05 följande:
    Tror inte man kan lita på det. Kan säga att min mormor har fått hjärtflimmer efter vaccinationen. Visst är hon gammal, men hon hade inga hjärtproblem innan, och  det har INTE rapporterats in som en misstänkt biverkning för vaccinet.

    Tyvärr tror jag inte det är ovanligt att biverkningar "går under radarn". Folk generellt har en väldigt dålig koll på sitt egna mående. En huvudvärks avfärdas som bara en huvudvärk, högt blodtryck skylls på stress o.s.v. Men det KAN vara relaterat till vaccinet också och bör därför rapporteras - men oftast gör det inte det.

    Till slut kommer vi förstås få bättre kunskap om allt, men jag tror det kommer ta mååånga år.
    Men även tvärtom; folk som inte tidigare tänkt på den där stresshuvudvärken som dykt upp emellanåt, eller blodtrycket som ju var tillfälligt på ovre delen av skalan sist det kollades men sen ignorerades, etc - tills de vid vaccinationen kände efter både fram och bak och kom fram till att de nog hade symptom på allehanda krämpor.
  • Tow2Mater
    FDFMGA skrev 2021-08-04 10:02:40 följande:
    Haha, utanför vinbaren så är det ingen nyhet och något man egentligen inte ska behöva läsa sig till utan förstå på egen handSkrattande

    "En rad internationella experter är överens: Coronaviruset sprids nästan aldrig via ytor."

    www.svd.se/cdc-minimal-risk-att-smittas-via-ytor
    AndreaBD skrev 2021-08-04 00:20:14 följande:
    Men hallå! De rönen har funnits i över ett år! Covid-19 smittar via droppar, även via aerosoler, men knappt över ytor. Det har man vetat i mer än ett år! 
    Kan inte läsa betaltidningen. Så jag forstår det som att vi kan sluta tvätta händerna stu[p i kvarten (om vi inte tagit en annan människa direkt i hand) nu då?

  • Tow2Mater
    Anonym (M) skrev 2021-08-06 11:53:51 följande:
    Man har dock sett att det är en försvinnande liten del som blir smittade på det sättet. Viruset dör snabbt på ytor, så i princip måste du vara där direkt och kladda med händerna i mitt snor/min hosta för att sedan skynda dig att klia dig i ögat eller peta näsan. Det skulle kunna hända, men sker knappt i praktiken.
    Så jag forstår det som att vi kan sluta tvätta händerna stup i kvarten (om vi inte tagit en annan människa direkt i hand) nu då?
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?