• Tow2Mater

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    broderbob skrev 2022-01-06 02:10:54 följande:
    . Jag tycker man ska göra som i Italien så slipper man dessa diskussioner för och emot
    Publicerat igår kl 22.02
    Den italienska regeringen har infört obligatorisk vaccinering mot covid- 19 för alla över 50 år.
    Vaccinationsplikten gäller alla som är bosatta i landet, även utlänningar och undantag görs endast av hälsoskäl som kan intygas av läkare, och efter sjukdom med uppnådd immunitet.
    österrikarna kommer snart tvångsvaccinera alla från 14 års ålder.
  • Tow2Mater
    Anonym (Hepp) skrev 2022-01-06 02:11:26 följande:
    Som jag ser det finns det tre grupper
    1 De som vaccinerat sig
    2.De som inte får/bör vaccinera sig på inrådan av läkare
    3.De som väljer bort vaccinet

    De som väljer bort vaccinet gör det av rädsla, protest eller egoistiska skäl.

    Av rädsla -
    Rädd för biverkningar (och får hellre covid??)

    Av egoistiska skäl -
    Jag är ung, frisk, stark och kommer ändå inte bli särskilt sjuk
    Covid är överdrivet
    Jag har antikroppar och är naturligt skyddad
    Jag träffar ändå inget folk (jo men tjena, bor du i vildmarken och är eremit?)

    Av protest -
    Tänker inte stödja girig läkemedelsbransch
    Ingen kan tvinga mig
    Viruset är överdrivet/hittepå
    Vaccinet skyddar ändå inte till 100%
    Det är vaccinerade som smittar mest flest bäst
    Litar inte på myndigheter, media, statistik, fakta 

    Sen kommer massa konspiratoriskt hokuspokus om att det skulle mörkas siffror om vaccinbiverkningar, att 5G är inblandat, Bill Gates, microship, att vaccinet inte är godkänt osv

    I grunden tror jag även antivaxxers  styrs av rädsla, men det kommer ut som aggression, motvals och galna konspirationsteorier
    Sen finns det de som t ex mår skit efter forsta dosen och inte vill ta fler. Det finns de som lever isolerat iallafall och inte behover vaccinet. Det finns de som anser två doser får vara nog och inte kommer ta fler. En del vill inte tvinga sina barn utan låta dem ta sina egna beslut. Etc. Att du ser allt så begränsat låter tragiskt och inskränkt.


  • Tow2Mater
    Anonym (Idiotförklarar antivaxxrörelsen) skrev 2022-01-06 11:54:38 följande:
    Vore intressant att se hur det tvånget ska gå till... det blir väl som i Italien och Grekland att vägrar man stå blir det dyrt. De kan ju inte gärna skicka militären.
    Foräldrar som inte har råd riskerar då ha barn som svälter, och forsorjningsstod måste betalas ut, och i slutändan kanske många fosterhemsfamiljer behovs om barnen måste tas om  hand for att de inte vill vaccinera sig. Hur går det när de fortfarande vägrar i fosterhemmen? Tvångsfasthållning medan de sticks? Kanske Sverige borde gå direkt till tvångsfasthållningen for att spara lite skattepengar och tid om det blir aktuellt i Sverige?
  • Tow2Mater
    broderbob skrev 2022-01-07 22:05:58 följande:
    Vad gör vi om det kommer en farligare variant efter Omikron som WHO varnar för ,finns det vaccin det är så många olika frågor som nu dyker och sedan har vi dessa vaccinationsmotståndare som har sina konspirationsteorier som inte förstår att de hela tiden gör det värre som surrar om att de äger sin egen kropp och mänskliga rättigheter stater som ljuger för att läkemedelsbolagen kan tjäna pengar
    Ja, det återstår och se i facit senare.
  • Tow2Mater
    Anonym (Idiotförklarar antivaxxrörelsen) skrev 2022-01-09 14:13:30 följande:
    Det finns uppsjöar av konspirationer likt denna.

    Dock kommer jag inte att visa upp för mycket då jag tror att de kan vara, kanske inte farliga, men besvärliga om de får en aning om vem som visar detta publikt.

    Den 22 januari ska en stor demonstration genomföras, tror jag nämnt det tidigare.  Frihetsrörelsen finns på Facebook och är relativt transparant. Så den vågar jag nog nämna, de fiskar deltagare för fullt och hade sist jag kollade 14 000 anmälda till denna protestaktion.
    Du framstår som en antivaxxer som vill sprida sitt budskap. Bara så du vet.
  • Tow2Mater
    Anonym (Idiotförklarar antivaxxrörelsen) skrev 2022-01-09 14:17:44 följande:
    Hur kan du tolka mig så fel?

    Har du läst alla mina inlägg?

    Jag är definitivt inte en del av antivaxxrörelsen, sen kan jag såklart inte tvinga dig att tro på mig. Men så är det.
    Eftersom du sprider deras budskap här.
  • Tow2Mater
    Anonym (Idiotförklarar antivaxxrörelsen) skrev 2022-01-09 14:22:19 följande:
    Jag öppnar upp deras ljusskygga värld så att andra kan få lite insyn också. Jag ser insynen i deras värld som en tillgång om jag skulle komma i diskussion med en av deras anhängare.
    För mig är det en fördel att känna till motpartens argument innan de ens hunnit dra dem.

    Kan väl inte övertyga dig om motsatsen till vad du tror, beklagar verkligen att du läst mig så fel och hoppas att du är ensam om det.
    Spelar ju absolut ingen roll vad jag tror eller inte tror. Poängen är att du sprider deras budskap. Oavsett anledning blir deras budskap genom dina inlägg delgett till flera än det annars skulle. Bara du är medveten om det.
  • Tow2Mater
    Anonym (Smurf) skrev 2022-01-09 14:44:03 följande:
    Så när någon berättade om vad som hände i Dachau/Birkenau/Auschwitz så spred de nazisternas budskap?
    Tycker inte det är riktigt samma sak som att sprida information om att en stor demonstration ska genomföras nu 22 Januari och av vem, vilken just nu letar fler deltagare.

    Men det spelar ju ingen roll. De har all rätt att demonstrera, kanske ska vi alla gå dit?
  • Tow2Mater
    Maya84 skrev 2022-01-15 01:49:38 följande:
    Du" blir inte sjuk och darfor vagrar du hjalpa till och fa slut pa pandemin", och kallar andra sjalviska..haha ok.

    Efterssom det ar ALLMANT KANT att vaccinerade smittar andra sa kanske en ide vore att alla dem stannar hemma sa dom slipper riskera att sprida smittan vidare?

    De som belastar varden med biverkningar, av vaccinet vill du saklart inte kommentera, som vanligt i dessa tradar!

    Om du inte vill se fler restriktioner, ta da fram ett vaccin som FUNGERAR!

    Borja ocksa och las om forskare som vittnat om att vaccinet ar till for att andra om i vart DNA, for att minska befolkningen inom ett visst antal ar!

    Hur naiv kan man bli! 
    Skulle det då inte ha störst effekt att ta fram ett vaccin som klarar rumstemperatur som de snabbt kunde massdistribuera i U-länder? Där barnalstringen är som störst. Varför görs inte det? Eller vill de bara minska den i I-länderna, så det leder till färre skattebetalare och mindre skattepengar som kan ges i bidrag till U-länderna så de fattiga kan dö naturligt av mer svält istället för av DNA-modifiering?
  • Tow2Mater
    Anonym (3 sprutor och...) skrev 2022-01-30 19:20:45 följande:
    Min ilska kommer av att vaccinerar man sig mot något så skall risken vara minimal att man drabbas av det. Jag vaccinerade mig för att jag inte ville ha covid och för att det var solidariskt att göra så, men den enda effekten vaccinet har haft är att jag blivit sjuk efter varje vaccinationstillfälle och ändå drabbats av covid. Så totalt 3 sprutor = c:a 10 totalt dagar sjuk...för ingenting. För jag fick ändå covid.  
    Förstår dig. Har tagit alvedon och kämpat mig igenom jobbdagar, för att jag inte vill förstöra hela helger med detta "vanliga biverkningar" skit.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2022-02-05 10:38:27 följande:
    Inte konstigt att just den där tidningen publicerar en sån historia. Finns det nånting där som faktiskt stämmer? Alla artiklar verkar antigen helt osanna eller åtminstone väldigt vinklade och överdrivna. 

    Och självklart - kvinnans symptom låter inte alls som biverkningar, jag förstår att flera läkare sa att det inte har med vaccinationen att göra. Det är just såna här krämpor man kan få när man börjar bli lite äldre. Jag har haft liknande i många år, men jag skyller inte på något vaccin. 
    Du har svåra smärtor i höfter och rygg, ben och armar domnade och började sticka och varit sjukskriven, har svårt att gå och kan inte köra bil längre sträckor, kan inte lyfta händerna och efter ansträngning börjar händerna skaka. Allt medan läkare inte kan förklara vad som hänt med mer än att såna här krämpor man kan få när man börjar bli lite äldre?
    Inte konstigt svensk sjukvård är under all kritik.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2022-02-05 17:52:10 följande:
    Jag HAR haft ont i höfter och rygg i flera år och när jag äntligen blev smärtfri ett tag så fick jag astma istället av den där jäkla medicinen (Naproxen, ett mycket vanligt inflammationshämmande preparat). Det varierade i grad. Oftast hade jag måttligt ont, men det har hänt att jag har haft väldigt ont ibland också. 

    Det verkar bero delvis på artros, men inte alla läkare håller med. Har fått 4 eller 5 olika diagnoser och håller det numera någorlunda i schack med rätt och lagom mycket gymnastik. Men det är inte alls ovanligt att det i den åldern kan börja med såna problem och det finns en del som har konstiga ryggproblem. Att något sånt skulle vara en biverkning på en vaccination är väldigt osannolikt. 
    Bara i Sverige har det inkommit drygt 96 000 rapporter om misstänkta biverkningar; varav 90% bedöms som lindriga och drygt 10 % bedöms som allvarliga. Man kanske inte ska spekulare i vilka allvarliga biverkningar som finns om man inte t ex gått igenom den listan.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2022-02-05 22:57:06 följande:
    Och hela internet är full med artiklar och skriverier runt det och det är inte så lätt att hitta någon vettig sammanställning  nu. Dessutom kan man ju tänka sig att det bland dem mer sällsynta biverkningar finns så gott som allting. Och det brukar inte bli kvar några av dessa till slut, dvs. de visar sig i regel inte bero på vaccinationen. 

    Du kan inte heller veta om en enskild person har något i sin egen specifika DNA som just inte går ihop med något i vaccinet. Och då har kanske ingen annan såna problem.  Så, vad hjälper det då att veta det?
    Då är det ju en biverkning för den personen.
  • Tow2Mater
    Anonym (Moa) skrev 2022-02-06 08:44:18 följande:

    En sak till du skriver som jag tror faktiskt är helt felaktigt (det har ju tidigare visat sig att du har lite svårt för procent).


     


    Länka gärna till var du fått infon om att 10% av de 96 000 rapporterna bedöms som allvarliga.


    Min förståelse är att 90 % av de olika biverkningarna bedöms som lindriga. Det är ju väldigt långt ifrån det su skriver, så, som sagt länka gärna så vi kan få bedöma källan och om du missförstått.


    Exempel, en biverkan är Huvudvärk, vilket är ca 32 000 av de 96 000 fallen. 32 000 av rapporterna pekar alltså på en biverkan.


    OM listan av biverkningar t.ex är 20, så är det två av dessa biverkningar som bedöms som allvarliga (10 %), det betyder inte alls att det är ca 9 600 rapporterade fall av dessa två allvarliga biverkningar, det skulle kunna vara 2 rapporterade fall.


    www.svt.se/nyheter/tegnell-om-ovaccinerade-det-ar-orimligt-att-na-hela-befolkningen-1

    Du får fråga Läkemedelsverket var listan finns. 


Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?