• Bx3
  Lör 4 sep 2021 11:01
  252152 visningar
  3295 svar
  3295
  252152

  Vi som försökt en längre tid - första barnet

  Hej!

  Jag hoppar gärna in här, den första tråden jag läst som jag känner att jag ?passar in i?. :P

  Jag är 32år och min sambo 38. Han har barn sen innan men inte jag. Vi har försökt sen maj 2020, var på första mötet på fertilitetsmottagningen feb 2021. Några dagar innan jag skulle spola äggledarna för att se hur dom såg ut så plussade jag för första gången. Fick göra ett tidigt vaginalt ultraljud v 5 men syntes inget, fick göra ett nytt v 6 och då konstaterade dom att jag hade ett utomkvedshavandeskap i vänstra äggledaren. Förjävligt kändes det kortfattat. En timme senare fick jag en spruta methotrexat (cellgift) som ska få ut embryot. 6 dagar senare fick jag ringa 112 och åka med blåljus in på akut operation, visade sig att sprutan inte fungerat och min äggledare brustit. Hade nästan 2 liter blod i buken. Pga cellgiftet fick jag inte bli gravid närmsta 3 månaderna så vi började försöka igen i juli 2021. Har vårt första möte för IVF 13/9 men vi fortsätter försöka spontant. Är på ÄL + 11 idag och testade neg. BIM är senast 7/9, har allt från 28-32 dagar i cykeln så lite svårt att veta.

  Ni som börjat med ivf, vad händer/sägs på första mötet?

 • Bx3
  Lör 4 sep 2021 11:30

  NatMar005 PLUSSAT

  Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

  Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

  Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

  Soffsen, BIM 30/8, 27 år (13:e försöket, två MF)

  Längtartillvår, BIM 2/9, 36 år (sista försöket innan första ivf)

  MsTintin, BIM 3/9, 29 år (18:e försöket)

  RH93, BIM 6/9, 28 år (14:e försöket)

  Bx3, BIM 7/9, 32 år (12e försöket, 3e efter utomkveds, sista innan ivf)

  Sellcarro, BIM 7/9 (13:e försöket, 1 MA & 1 MF)

  Soff, BIM 9/9 (18:e försöket)

  Weloty, BIM 9/9, 30 år (14:e försöket, PCOS)

  Lisen91, BIM 10/9, 29 år (14:e försöket)

  Janni91, BIM 11/9, 30 år (15:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

  Tildasafira, BIM 15/9, 28 år (18:e försöket, upprepade tidiga missfall - inväntar ivf)

  Mirabilis89, BIM 15/9, 32 år (15:e försöket)

  Msofie, BIM 15/9, 26 år (19:e försöket)

  Vickan31, BIM 23/9, 32 år (16:e försöket)

  Mimmi44, BIM 25/9, 26 år (ca 18e försöket)

  Hellow0rld, BIM 29/9, 29 år (16:e försöket)

 • Bx3
  Sön 5 sep 2021 16:16
  Janni91 skrev 2021-09-04 14:21:30 följande:

  Hej och välkommen hit! Usch vad hemskt att ni har behövt gå igenom det, beklagar verkligen! :(

  Spännande att få börja med ivf i alla fall, hoppas att första mötet känns bra! Vi planerar att börja med ivf om någon månad så har inte varit på något möte än, tänkte kontakta kliniken om/när nästa mens kommer :) 


  Tack snälla!

  Okej, spännande för er också då! :) brukar du ta ÄL-test eller? Fick positivt ÄL-test denna månaden och det var första gången på 1 år så har lite högre förhoppningar nu än jag haft tidigare.. Jag brukar ha 28-31 dagar i cykeln och är på dag 30 idag och har fortfarande inte fått mensen.. tog cb digital imorse som var neg, typiskt att det ska vara en av mina långa cykler just denna månaden när det är sista försöket innan ivf.. :P håller tummarna för dig!
 • Bx3
  Sön 5 sep 2021 16:25
  Steeph skrev 2021-09-04 16:48:38 följande:

  Välkommen hit!

  Åh vilken otur och smärta att din äggledare brustit, men vad skönt att ni kunnat börja försöka nu igen.

  Vi har varit på möte (privat klinik) och för oss så fick vi gå igenom vår historia (2 ma på 1,5 år), hur vår hälsa är, hur länge vi försökt, om vi lämnat prover etc. Jag hade lämnat amh, full sköldkörtelpanel, prolaktin, fsh, spolat äggledare 2 gånger och min man har lämnade spermaprov sedan tidigare så vår utredning visade ingenting. Jag fick göra ett VUL där läkaren räknade äggblåsor och mätte äggstockarna. Sen efter det fick vi protokoll, träffa sköterska som instruerade injektioner och nu ligger allt i våra händer när vi vill starta. Vi kommer starta igång i oktober om ni gör via regionen så skulle jag chansa på att man gör VUL, går igenom er historia och pratat lite om hur er ivf kommer planeras (vilken strategi) önskar dig stort lycka till!


  Tack snälla du! Ja den smärtan var inte att leka med.. tur att det inte är vanligare än vad det är!

  Ååå vad bra information! Tack snälla för du tog dig tid att skriva ned! När man googlar och alla poddar jag lyssnat på så får man bara info från att man börjar ta sprutorna fram tills insättningen så jag kände att jag saknade lite info om stegen innan. Väldigt uppskattat! :) vad spännande, då börjar ni kanske samtidigt som oss! Även om jag vet att det inte alltid fungerar med ivf för alla så tycker jag det ska bli så skönt att någon annan blandas in och ?hjälper till? så inte allt ligger på oss bara att pricka in exakt rätt dagar m.m. Ser fram emot att följa allas resa här!
 • Bx3
  Sön 5 sep 2021 22:25
  Janni91 skrev 2021-09-05 18:31:59 följande:

  Fy vad trist att det var negativt, hur många dagar efter ägglossning är du? Åh, förstår att du blev hoppfull då! Håller ändå tummarna :) 

  Tack! :) Jag gjorde det i början men fick typ aldrig positivt förutom på Apoteket hjärtats tester så jag slutade med det och försökte mer hålla koll på sekret. Tog dock ÄL-test denna månaden för jag har fått Cyclogest utskrivet så jag var tvungen att ha lite mer koll på när ÄL var så jag inte tog "progesteron" innan ÄL och skjuter upp den istället. Så jag är också lite extra hoppfull denna månaden :) Är på ÄL+5 nu och tiden går så sakta..


  Jag är på ÄL+12 idag, var rosa på pappret när jag gick på toa precis så det var mensen som kom. Så nu ställer vi om och siktar på ivfen istället! Ja jag har också haft svårt med testen :/ ååå det förstår jag att du också är då! Jag håller tummarna för att mensen håller sig borta för dig! Värsta tiden är verkligen efter ÄL när tiden går i slow motion..
 • Bx3
  Fre 1 okt 2021 02:23
  Majsan187 skrev 2021-09-30 15:18:47 följande:

  Åh vad jag känner igen mig i din situation. Att det fungerade så med missfall och ivf var inget jag visste, kände att allt mitt hopp till det nu bara försvann. Tycker det känns så konstigt att man inte ska kunna få ivf om man har haft missfall!


  Hej Majsan!

  Jag läste även ditt förra meddelande och beklagar ditt X. Jag hade ett X i vänstra äggledaren i mars i år, fick cellgift med 6 dagar senare sprack äggledaren och jag fick åka in på akut operation. Så jag vet vad du känner gällande att behöva vänta ytterligare 3mån! Jag grät dagligen i flera veckor, inte över att jag hade hållit på att dö och fick operera bort en äggledare, utan jag grät av två anledningar: rädslan för att jag kanske aldrig kommer bli mamma och över att skjuta upp försöken ytterligare 3 mån.

  Gällande ditt andra meddelande. Jag vill inte ge dig falska förhoppningar och vet inte din historik med graviditeter men vill ändå berätta att jag hade två misstänkta kemiska missfall innan mitt X (jag misstänker att det var X även då men att kroppen spolat bort det själv de andra gångerna). Min läkare på fertilitetsmottagningen är väldigt tillmötesgående och förstående, det var han som tog upp ivf med mig efter Xet och erbjöd det. När man har haft ett X så tror jag att dom ibland ser lite annorlunda på det eftersom det är livsfarligt och större risk att man får det igen om man haft det en gång. Har du pratat med fertilitetsmottagningen? Förlåt om du redan berättat det tidigare, jag läste lite snabbt nu bara i nattmössan.
 • Bx3
  Sön 3 okt 2021 01:46

  Bx3: Så sorgligt att läsa om ditt X och allt det innebar - jag beklagar verkligen <3 Som du säger har jag också hört att risken kan öka om man haft det en gång eller har något problem med äggledarna, så det är väl därför IVF är en så bra lösning för att inte riskera att få det igen? Vart i processen är ni nu om jag får fråga? <3 Väntar ni på IVF?

  [/quote]

  Tack snälla du! Jag trodde också först att det var så med ivf men det finns fortfarande risk för utomkvedshavandeskap när man gör ivf. Även om ägget sätts in i livmodern är det ingen garanti på att det fäster sig där utan kan ta sig ut i äggledaren och fastna där. Men jag tänker ändå att risken kanske är mindre ändå vid en ivf.. känns så iaf. Vi väntar på klartecken för ivfen nu. Jag fick mens idag så jag väntar på att prata med dom på måndag och få reda på om det finns en ledig tid på kliniken så kan jag börja ta sprutorna på måndag. Annars får jag vänta tills nästa mens. Det finns tyvärr inga kliniker där jag bor så fick välja mellan Örebro och Falun, dom sa att Örebro är underbemannade och överbokade så större chans att få tid i Falun så jag valde dom. Så nu får man bara hoppas att jag valde rätt och dom har tid! 3h enkelresa dit men det är det ju värt om jag får tid snabbare. All den här väntan är fasen det värsta jag vet!!

 • Bx3
  Sön 3 okt 2021 01:49
  Vickan31 skrev 2021-10-01 15:56:56 följande:

  Jenniepennie031: Ååh vad det känns i hjärtat att läsa ditt inlägg Jenniepennie! Jag blir så ledsen att du behövt gå igenom allt det här och att du inte får någon hjälp med IVF. Jag hoppas verkligen att ni trots allt får hjälp, eller att ni plussar snart och får behålla det såklart <3 Vet att det är flera här i gruppen som pratar om att bekosta IVF privat också, om det är en möjlighet. Jag har ingen egen erfarenhet av missfall men kan såklart relatera till att vänta och längta och att känns hjärtat krossas en liten bit varje månad som går för att jag inte heller lyckats än. Det gör ju verkligen att hela ens liv vänds upp och ner, allting känns meningslöst och hopplöst stundtals, och jag känner mig som en bitter och pessimistisk människa nu vilket jag aldrig varit förr. Som du säger behöver man saker för att hitta energi och hopp. Jag vet inte om jag har något bra svar på din fråga, men det kan ju vara alltifrån att tillbringa tid med familj, vänner och djur till att testa någon ny hobby, matlagning, baka, läsa, måla, sy, sticka, gå någon distans/kvällskurs, motionera, något projekt i hemmet (eller att hitta ett nytt hem, nytt jobb etc), gå i terapi, samt att få prata med andra som varit eller är i samma sits - inte minst den här underbar gruppen <3 Mirabilis89: 4 dagar behöver inte vara kört, men jag förstår om du ställer dig in på att oddsen inte är lika bra denna månad. Som du säger kan det ju ändå finnas någonting spännande och hoppfullt med att ni får börja en utredning snart och jag tyckte ändå att det var skönt när den bollen var i rullning just för att då ligger inte all press på oss utan även på att några experter ska kunna utreda om man behöver hjälp eller inte. Håller tummarna att allt går bra för er :) Längtartillvår: Det kan vara klurigt ibland att veta om den första blödningen ska räknas som mens eller inte kan jag tycka, men vad bra att du ska på återbesök då! Hur har det gått idag? :) Spännande att det är så nära nu tills ni får starta! <3 Soff: Tack själv för att du alltid svarar och stöttar och delar med dig också <3 Jag tycker faktiskt också att det är lite märkligt att de inte kan ge en lite mer exakt tid åtminstone, för även om många kan ha oregelbundna menscykler så borde man ju ändå veta vilken månad man ska boka in folk tänker jag? Men är säkert mer komplicerat än så :) Men så himla bra att det dök upp en tidigare tid på Her Care! Hoppas att de är bra där och kan ge några svar snart. Håller tummarna för dig på tisdag och hoppas att du tills dess får en så bra helg som möjligt! <2 Bx3: Så sorgligt att läsa om ditt X och allt det innebar - jag beklagar verkligen <3 Som du säger har jag också hört att risken kan öka om man haft det en gång eller har något problem med äggledarna, så det är väl därför IVF är en så bra lösning för att inte riskera att få det igen? Vart i processen är ni nu om jag får fråga? <3 Väntar ni på IVF?Majsan187: Åååh jag kan bara tänka mig hur hemskt det måste ha varit, och just det där slaget i ansiktet att förutom allt som utomkveds innebär så måste du dessutom vänta tre månader när du redan väntat länge nog <3 Som du säger är ju ovissheten hemsk för alla oss som längtar efter barn men inte kan få det så lätt. Jag läste att du skrev i ett tidigare inlägg om att greppa efter halmstrån och försöka lista ut om det är några förändringar man själv kan göra, och jag känner så igen mig samtidigt som jag vet att man kan göra alla rätt men ändå inte få en fullgången graviditet, och sedan finns det de som inte gör "några rätt" alls men ändå blir med barn hur lätt som helst. MEN, med det sagt så tror jag såklart att du och vi andra här kommer att få våra bebisar till slut, oavsett om vi dricker någon kopp kaffe, vin eller gluten ibland - det tar bara längre tid än vi önskat tyvärr. Det känns verkligen inte rättvist vad så många i den här fina gruppen har varit tvungna att gå igenom, och jag önskar att varenda en av er fick era efterlängtade bebisar helst igår <3 


  Tack snälla du! Jag trodde också först att det var så med ivf men det finns fortfarande risk för utomkvedshavandeskap när man gör ivf. Även om ägget sätts in i livmodern är det ingen garanti på att det fäster sig där utan kan ta sig ut i äggledaren och fastna där. Men jag tänker ändå att risken kanske är mindre ändå vid en ivf.. känns så iaf. Vi väntar på klartecken för ivfen nu. Jag fick mens idag så jag väntar på att prata med dom på måndag och få reda på om det finns en ledig tid på kliniken så kan jag börja ta sprutorna på måndag. Annars får jag vänta tills nästa mens. Det finns tyvärr inga kliniker där jag bor så fick välja mellan Örebro och Falun, dom sa att Örebro är underbemannade och överbokade så större chans att få tid i Falun så jag valde dom. Så nu får man bara hoppas att jag valde rätt och dom har tid! 3h enkelresa dit men det är det ju värt om jag får tid snabbare. All den här väntan är fasen det värsta jag vet!!
 • Bx3
  Ons 6 okt 2021 12:59

  I lördags fick jag mensen och i måndags fick vi klartecken att börja med sprutorna! Så nu är vi igång med ivf-försök nr 1! Har hittills tagit 2 st gonal-f sprutor och dom känns ingenting om ni är oroliga ni som väntar på ivf! Jag är mest orolig för äggplocket.. har hört vissa som säger att den knappt känns och vissa som säger att det är den värsta smärtan de varit med om. Är det någon här som kan berätta sin upplevelse? Jag är redan inställd på att det kommer göra ont, för mig gjorde spolningen av äggledaren (har bara en) galet ont och det hade jag läst att ingen känner av typ. Men jag undrar lite mer hur länge gör det ont? Hade jag vetat innan att spolningen skulle ta ca 2min och sen var smärtan över så tror jag att jag hade hanterat smärtan bättre.. Jag förstår att det inte går att jämföra smärta för alla känner olika, men hur länge varade den värsta smärtan? Är det några sekunder vid varje ?stick? och uppehåll emellan eller går det ont hela tiden?

 • Bx3
  Ons 6 okt 2021 17:44
  apan95 skrev 2021-10-06 14:16:22 följande:

  Hej och välkommen till ivf-klubben haha!

  Roligt att ni är i gång och att det hittills känns så bra :) angående äggplocket kommer det självklart att kännas. Men jag upplevde det verkligen inte så illa som jag trodde. du känner när de lägger bedövningssprutorna i slidväggen på båda sidor att det ?spänner? som när man får en vanlig spruta i armen. Sen känner du när läkaren tränger igenom slidväggen men det var inte så smärtsamt eftersom man är bedövad.

  Det jag tyckte kändes mest isåfall är ju när de suger ut blåsorna. Dock tyckte jag inte att det gjorde så ont heller men tror det beror på hur äggstockarna ligger osv, om det är lättillgängligt! De fyller på morfin hela tiden och så fort de såg på mig att de gjorde ont fick jag mer.

  Försök att inte oroa dig! Det kommer gå så bra :)


  Tusen tack för svar! Jag är nog lite av ett kontrollfreak och känner mig mycket lugnare när jag vet vad som kommer hända och iaf ha en liten aning om hur det kommer kännas. Jag blir lite extra orolig eftersom när min äggledare brast i våras så proppade dom mig full av morfin i ambulansen men det påverkade inte mig någonting. T.o.m sjukvårdaren blev chockad att ingenting bet på mig. Men jag tänkte jag ska prata med kliniken om det och se om det finns något mer man kan få om det inte fungerar. Tack igen snälla du för ditt svar!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet
Logga in
Bli medlem