• Bx3

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    ttcjuliaa skrev 2021-10-13 15:35:19 följande:

    Hej!

    Min sambo och jag är på försök 11.

    Har sedan starten på min senaste mens börjat tempa och göra ägglossningstester för att se om problemet kan ligga i att jag inte alltid har ägglossning. Jag har en normal cykel på 25-26 dagar och är på cd 13 idag.

    Jag har gjort äl-tester sen cd 7 men teststrecket blev aldrig lika starkt som kontrollstrecket och idag är det blankt igen. I bruksmanualen läser jag att teststrecket måste vara lika starkt som kontrollstrecket för att vara positivt men det har det aldrig blivit. Jag hade en temperaturstegring på 0.5° jämfört med igår men kan man få det även om man inte ägglossat?


    Jag tog ägglossningstest i flera månader där det var likadant för mig, svaga streck och sen blankt så då slutade jag ta dom. Men så för några månader sen testade jag att fortsätta ta testen efter att det blev blankt och dagen efter eller två dagar efter har jag fått starkt streck! Insåg då att jag har senare ägglossning än vad jag trodde, jag har på cd 16-18. Så fortsätt ta dom och se om det kanske är lika för dig? Värt att testa iaf!
  • Bx3
    Längtartillvår skrev 2021-10-13 12:34:39 följande:

    Fina bx3, apan och vickan <3

    Tack för era fina meddelanden. Vi har precis kommit hem, äggplocket gick bra. Jag blev ju sövd så var helsnurrig när jag vaknade och känner mig trött nu. Min fina pojkvän gick till svenskbutiken som ligger i närheten av kliniken och köpte svenskt snacks som jag ska äta idag :)

    De fick ut totalt 8 ägg, imorgon ringer de och berättar om några blev befruktade och berättar mer om kvaliteten etc. Har tagit ledigt från jobbet idag och imorgon så nu ska jag bara slappa och återhämta mig från ingreppet imorse.


    Va skönt att höra! :) det låter som en riktigt bra plan, vila och låt din sambo skämma bort dig! Fortsätter hålla tummarna för bra besked imorgon. :)
  • Bx3
    Längtartillvår skrev 2021-10-13 12:34:39 följande:

    De fick ut totalt 8 ägg, imorgon ringer de och berättar om några blev befruktade och berättar mer om kvaliteten etc. Har tagit ledigt från jobbet idag och imorgon så nu ska jag bara slappa och återhämta mig från ingreppet imorse.


    Har tänkt på dig idag, hur har det gått? <3
  • Bx3
    Längtartillvår skrev 2021-10-15 11:27:55 följande:

    Men vad gulligt av dig <3

    Kliniken ringde igår morse och bekräftade följande:

    De fick ut 8 ägg varav 6 var mogna. Igår var det 4 som var befruktade. Imorgon ska de ringa igen för ännu en uppdatering och då vet De mer om kvaliteten tydligen. Hon gissade pga min ålder osv så trodde hon att 2 skulle klara sig till dag fem, en till mig och en till frysen. De har preliminärbokat en tid för embryotransfer på måndag eftermiddag men vad som helst kan ju hända innan dess.

    Hade såklart hoppats på ett större antal ägg, men att 4 av 6 befruktades känns ändå okej. Hoppas hoppas att det iaf blir ett ägg som överlever tills måndag!!

    Hur går det för dig? Har du haft fler VUL och uppdateringar om dina äggblåsor? Blir äggplock fortfarande på måndag?


    Va skönt att flera tog sig! Fortsätter hålla tummarna nu att så många som möjligt klarar sig tills måndag! <3

    Nej jag fick bara göra 1 VUL, kändes lite konstigt eftersom dom la ÄP 7 dagar efter VUL. Jag trodde jag skulle få ett till på torsdagen. Vet inte om det beror på att jag gör mina VUL på fertilitetsmottagningen där jag bor, för Livio ligger 3h härifrån. Men dom borde ju ha lika bra koll tänker jag..

    Då har du insättning när jag har ÄP då, då hoppas vi på en lyckosam dag för båda! :)
  • Bx3
    Steeph skrev 2021-10-15 11:12:11 följande:

    Åh vad spännande för er Vickan även om det rent psykiskt (för mig) är tufft just nu med IVF så är det iaf ett steg framåt i hela den här karusellen. Så fint att du tyckte om både läkare och sköterska, det är så så så viktigt.

    Hoppas ni får starta igång så snart om möjligt

    Vet du om du ska använda menopur eller gonal-f?

    Stor kram


    Har du börjat med sprutorna nu? Eller vart i ivfprocessen är du? Har det också väldigt tufft psykiskt. Tror att fyremadelen påverkar mitt humör, har otroliga humörsvängningar och gråter minst 5 ggr om dagen för saker jag inte brukar. Men även utan sprutorna så är det ju extremt jobbigt att försöka vara positiv och ställa in sig på att bli gravid samtidigt som man är medveten om statistiken och alla risker. Man vill vara optimistisk men samtidigt inte ha för höga förväntningar ifall man inte lyckas. Det är fan omöjligt att hitta en balans i detta!

    Hade du också haft ett utomkveds? (Förlåt, minns inte riktigt) Den rädslan ligger iaf ständigt hos mig att jag kommer aldrig kunna glädjas över ett positivt gravtest utan måste vänta tills dom kan se vart graviditeten ligger på ett VUL i typ v 5-7.

    Du är inte ensam i detta <3
  • Bx3
    Steeph skrev 2021-10-15 11:12:11 följande:

    Åh vad spännande för er Vickan även om det rent psykiskt (för mig) är tufft just nu med IVF så är det iaf ett steg framåt i hela den här karusellen. Så fint att du tyckte om både läkare och sköterska, det är så så så viktigt.

    Hoppas ni får starta igång så snart om möjligt

    Vet du om du ska använda menopur eller gonal-f?

    Stor kram


    Sorry! Skrev fel i förra meddelandet, menade om du fortfarande tar sprutorna? Hur gick VUL i torsdags? Har du fått ÄP inbokat? Har inte sett om du skrivit något om det <3
  • Bx3
    Längtartillvår skrev 2021-10-16 14:01:08 följande:

    Tack fina <3 de ringde imorse igen och berätta att de fyra som befruktades lever fortfarande!! 2 är väldigt bra kvalitet och 6celliga. Den tredje är okej kvalitet men utvecklas lite långsammare-4cellig. Den fjärde går det sådär för, men jag håller ändå mina tummar för den <3

    På måndag morgon ringer de och bekräftar om/vilken tid på eftermiddagen transfer blir. Vilken tid har du ditt äggplock? Håller tummarna för oss båda, och det kommer gå bra för dig ska du se. Det är över snabbt!

    Tror de har bra koll ändå fastän de inte gör VUL. Tar de blodprov istället? Här tyckte jag det kändes lite väl mycket med VUL och blodprov varannan dag. Mina stackars armar är sönderstuckna nu.

    Hur känns det för dig med alla sprutorna som du tar? Idag är det väl dags för trigger sprutan??


    Men wow, låter ju superbra hittills! :) hoppas dom kommer med lika bra besked på måndag! Jag har ÄP kl 7.30 på måndag.

    Nej dom gjorde ju VUL i måndags och bokade in ÄP måndagen efter. Utan några fler tester. Så känns som dom typ chansar hehe men det är ju deras jobb detta så jag får lita på att dom har koll. Ja men precis, idag tog jag den sista sprutan! Jag mår illa, molvärk i magen, sjukt trött och väääldigt känslig/nära till gråt. Hade jag inte varit mitt i ivfen hade jag trott jag var gravid.. :P kände du av något? Förstått att det är väldigt olika.
  • Bx3
    Längtartillvår skrev 2021-10-17 13:13:34 följande:

    Oj så tidigt, måste ni köra 3 timmar för att komma komma då? Men skönt att ha det överstökat så snabbt. Har du tagit ledigt från jobbet eller ska du jobba efteråt?

    Ja de har nog absolut koll, spännande det blir då för dig med antal ägg som de får ut. Jag fick ju inte ut så många som jag trodde, hoppas du får fler och i toppkvalitet! Håller tummarna för dig. Njut av din sprutfria dag idag <3

    Jag har mått oförskämt bra, inte kännt av någonting alls! Tänkte att jag kanske inte skulle få några ägg iom att jag inte märkte av något, men de växte där inne ändå. Efter äggplocket så började jag med progesteron sprutor (bland annat, tar andra sprutor och mediciner också) och min mage blev så uppsvälld, hård och hade så ont efter sprutorna. Ringde läkaren, för det kändes inte normalt, och fick ta extra vagiatorer istället.

    Lycka till imorgon, kommer tänka på dig på morgonen!


    Nej vi tog in på hotell igår så vi hade nära till kliniken imorse. :) kändes bättre än att åka kl 04 imorse. Nej jag behöver inte ta ledigt eftersom jag är sjukskriven sedan mitt utomkvedshavandeskap. Det blev komplikationer efter operationen så har varit hemma sedan dess. Ska börja jobba nästa måndag antagligen.

    Dom fick ut 7 ägg. :) känns helt okej! Sen vet man ju inte kvaliteten så får se imorgon när dom ringer hur många som befruktats. Jag ska bara ta vaginala tabletter 3 ggr om dagen fr.o.m imorgon tills testdagen. Hoppas du mår bättre av att ändra medicineringen <3
  • Bx3
    Vickan31 skrev 2021-10-18 09:34:52 följande:

    Ville bara skicka en kram och önska lycka till idag på ditt äggplock! Berätta gärna sen hur det gick om du vill/orkar :) Håller tummarna för att allt ska gå bra! <3 


    Tack snälla fina du! <3 det gick bättre än jag kunnat hoppats på! Själva ingreppet kände jag inte ens. Lokalbedövningen stack till pyttelite som ett nålstick, kändes knappt. Och tömningen av blåsorna märkte jag inte ens, blev så otroligt lättad att jag nästan började gråta! :P när jag kom tillbaks till mitt rum kom dock smärtan i magen, då gjorde det riktigt ont i ca 20min. Fick någon tablett och smärtan avtog sen successivt. Nu är vi påväg hem och smärtan är mycket bättre, som mensvärk nu. Fick ut 7 ägg som vi håller tummarna för att dom befruktas! Tack för din omtanke <3
  • Bx3
    Steeph skrev 2021-10-18 11:43:10 följande:

    Svarar lite här och ger en uppdatering om ivf runda 1.

    Det går segt för mig tyvärr. VUL nr 2 visade bara 6 ägg i storlek 12-14 mm (1 på 15 mm) och slemhinna på 13 mm.

    Läkarna har sagt att vi höjer på med dos tills på fredag och har inga fler blåsor kommit igång så avbryter vi.

    Detta för att jag har 20-30 små blåsor och ett högt amh. De vill inte ?slösa? ett försök och få ut kanske 6-7 ägg när jag har en större kapacitet. Om det blir avbrutet så kommer jag få köra menopur och gonal-f med lite högre dos (300 sammanlagt) i kombination då jag verkar vara en liten specialare.


    Men oj att du har så många små blåsor! Håller tummarna hårt som tusan att dom växer till sig! Det är ju ändå skönt på ett sätt att veta att dom inte slösar som du säger bort ett försök eftersom man bara har 3. Man vill ju ha så bra förutsättningar som möjligt på alla 3 försöken! Om dom avbryter, får du börja med sprutorna direkt nästa cykel då? Men håller tummarna att det ser bättre ut på fredag!! <3
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet