• Bx3

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    GRATTIS MSofie och apan95!!! Sååå kul att se!

    Och va bra idé med fb-gruppen! Hoppas verkligen på ett plus så man kan följas åt där framöver.

    Detta bättrade genast min dag som varit kass. Har tagit gonal-f i 7 dagar nu och fyremadel 2 dagar och idag har jag varit extremt trött och känslig, inte orkat resa mig och gråter för allt. Insåg tidigare idag att jag råkade ta för stor dos av gonal-f i lördags. Jag antog att den första sprutan var slut för den skulle innehålla 900 och tog därför resterande från nästa spruta.. jag hade läst bruksanvisningen lite för snabbt förra veckan och glömt/missat att det kan finnas mer än 900 laddat i den. Så nu har jag gråtit hela kvällen av rädsla att jag kanske förstört mitt första ivf-försök och kan inte fråga läkaren då det är helg. Ska på ultraljud imorgon kl 9 så hoppas dom säger att det inte gjorde något! Har jag förstört 1/3 försök pga slarv så vet jag inte vad.. blir så sjukt trött på mig själv!

    Hoppas ni andra haft en mycket bättre helg! Mitt fokus har legat hela helgen på att försöka bli okej med tanken på ÄP, att det är tillfällig smärta och värt det. Börjar kännas bättre! Är det någon annan som känner extrem rädsla över ÄP?

  • Bx3
    Msofie skrev 2021-10-11 07:48:07 följande:

    Känner igen mig i de biverkningarna du beskriver från vår första IVF, usch det var tungt. Kanske är trög här men hur mycket mer råkade du ta? Kan ju inte vara den första gången, hoppas det löser sig.

    Jag kände också en ganska stor rädsla för ÄP. Men så här, hur ont det kanske än gör, så kommer du klara det på något sätt. Man har ju överlevt allt fram tills nu. Ofta är saker värre inför i ens huvud än vad de faktiskt är. Hoppas de kommer kännas okej för dig, håller tummarna!


    Okej, du kände inte så i andra ivfomgången? Är ju skönt att veta att det kan bli annorlunda om det blir en nästa gång. Jag råkade ta 75 för mycket. Frågade läkaren på ultraljudet imorse och han sa att det inte var någon fara (Tack o lov). Minns du hur många äggblåsor du hade vid ultraljudet? Var det lika många som du hade sen vid ÄP eller kan det komma fler? Jag hade 13 st nu i väldigt olika storlekar, två var nästan mogna och resten för små för ÄP så fick inbokat ÄP nästa måndag. Dom två som var störst kommer antagligen inte vara bra då sa han så vi satsar man på dom mindre. Men det känns lite med isåfall 11 äggblåsor? Det är ju inte ägg i alla oftast..

    Tack snälla för dom peppande orden! Det är precis så jag försökt tänka senaste dagarna och det känns redan lite bättre. Det kan ju inte göra ondare än när min äggledare brast tänker jag och då tog det 30min innan dom sövde mig. Och nu är det ju något lite roligare som ska göras, nu ska ju ett embryo sättas in i min kropp istället för opereras ut. Sen blir ju inte smärtan mindre för att jag oroar mig så kan istället tänka på dom lite roligare delarna i detta! :)
  • Bx3
    Steeph skrev 2021-10-11 08:46:43 följande:

    Så fint att se plus här i tråden och att ni inger hopp till oss som är inne eller ska in i IVF svängen.

    Jag är på sprutdag 4 idag med menopur och har lite lite känningar i äggstockarna (tror jag haha). Ska på VUL på torsdag för att se om något hänt där inne. Sprutorna går bra och det är mannen som tar dom på mig. Imorgon ska jag lägga till den lite mer läskiga Fyremadelen, men det ska nog gå fint. Angående ÄP så känner jag mig lite nervös över det men är så glad att min man får vara med <3


    Spännande! Jag är på sprutdag 8 och hade ultraljudet imorse, bokat ÄP på måndag. Fyremadeln stack lite första två dagarna för mig när jag tog under naveln, men idag provade jag på sidan av naveln och den kändes knappt. Så testa dig fram lite om du tycker den svider.

    Men gud va skönt att slippa vara ensam! Vart gör du din ivf? Jag är på Livio Falun och dom skulle försöka fixa ett enkelrum till mig så min sambo kan vara med men han fick absolut inte vara med vid själva plocket. Men jag är glad bara jag slipper vara själv hela processen.:)
  • Bx3
    Längtartillvår skrev 2021-10-11 11:07:51 följande:

    Godmorgon tjejer,

    Precis varit hos läkaren som bekräftade att jag har 4 ägg som är helt redo, och 3-4 stycken som verkar vara mogna på äggplocket på onsdag!! Hade hoppats på fler, men känns ändå som en okej mängd ägg. Så min trigger spruta Gonasi kommer jag ta ikväll :)

    Ska bli så skönt att komma till nästa steg. Här i England där jag bor så blir man sövd under äggplocket, så jag är inte nervös inför smärtan, mer över att bli sövd vilket jag aldrig blivit tidigare.


    Skönt att höra att du var redo för ÄP! Hur många dagar har du tagit sprutorna? Var också på ultraljud imorse men var flera som var för små så får vänta en vecka för ÄP. Jag blev också lite besviken över mängden blåsor då man hört dom som haft 20-30 stycken.. men försöker tänka att hellre kvalitet än kvantitet i detta fall och vem vet det kanske är dunderägg som är där inne, då behövs det inte fler. Men ååå vad avundsjuk jag blir, jag hade betalat dyrt för att få sövas! Jag blev sövd i våras när jag hade utomkvedshavandeskap och äggledaren brast. Jag hade en väldigt bra upplevelse. Vaknade upp och var lite förvirrad men framförallt fokuserad på att få saft av personalen, jag var sååå törstig. Jag var extremt pratglad, vet inte om det berodde på narkosen eller morfinet dock. Sen ringde jag sambon och berättade att jag levde. Jag mådde inte alls illa eller något sånt av det.
  • Bx3

    Haha insåg nu hur fel det lät när jag skrev att jag hade en väldigt bra upplevelse meningen efter jag skrivit att min äggledare brast. Menade såklart att upplevelsen av narkosen var bra för mig! :)

  • Bx3
    Msofie skrev 2021-10-12 08:01:27 följande:

    Här är lite information om du/ni tycker det vore intressant från mina IVF, har skrivit ner allt! Beroende på läkare fick jag olika ingående information, ibland mer och ibland mindre, därför ser det olika ut.

    IVF 1.

    VUL 28/5

    9 stycken på 7-8 mm, 6 stycken på 5 mm.

    VUL 28/5 11.15.

    7 över 10 mm.

    VUL 31/5:

    12 över 10 mm.

    3 över 16 mm.

    1 vid 8 mm.

    Äggplock 4/6

    15 äggblåsor, 10 ägg.

    4 befruktade (ICSI), ingen till frysen. Återinförde dag 3.

    IVF 2

    VUL stim dag 8, 22/9

    14 stycken, varierande storlek

    VUL stim dag 10, 24/9.

    11 ägg totalt. 4 över 16 cm. 6 över 10 cm. 1 på 9 cm.

    Äggplock 27/9, stim dag 13.

    12 äggblåsor.

    10 ägg.

    Återinföring 29/9.

    6 embryon befruktade (ICSI). Inga till frysen. Återinförde dag 2.

    Nu blir detta ett långt inlägg haha! Men jag upplevde den andra IVFn som enklare, svårt att säga vad det beror på. Tror dels att man är inställd på hur allt är och hur det kommer att kännas. Kanske var kroppen också mer van? Upplevde varje fall inte lika starka biverkningar. Men hoppas du inte behöver komma dit!


    TACK så hemskt mycket! Jag blir på något sätt lugnare när jag får läsa framförallt siffror, vet inte varför. Jag har ingen i min närhet som jag vet har gått igenom ofrivillig barnlöshet så jag har en konstant känsla av att vara sämst i klassen if that make sense.. Många mår nog bäst av att se lyckade ivf-försök, det gör ju jag också men jag känner också ett behov av att se de som inte lyckas direkt för då känner jag mig inte ensam om det misslyckas och jag har då sett att andra tar sig igenom det vilket ger mig lite mer kraft att också orka. Jag har också tänkt att andra omgången nog känns skönare då man vet vad man har framför sig, jag gillar kontroll och här har man ju 0 kontroll. Tack igen för att du tog dig tid och delade med dig! Nu har jag gjort en egen anteckning i mobilen också där jag skriver ner alla datum m.m! :)
  • Bx3
    Msofie skrev 2021-10-12 08:03:46 följande:

    Jag förstår din känsla när det kommer till det där med antal ägg. Jag följer många personer som gör IVF utomlands, främst USA, och man stimulerar på ett heelt annat sätt än Sverige där 20-30 ägg är standard. Här är 9-12 standard. Givetvis kan det skilja sig åt, men över 15 är ytterst ovanligt eftersom man inte får lika höga doser.


    Jaha!!! Det hade jag ingen aning om, har försökt googla hur många som är standard utan resultat. Tack! Nu känns det genast mycket bättre med antalet. Sen vet man ju inte hur kvalitén är men det visar ju sig snart. :)
  • Bx3
    Vickan31 skrev 2021-10-12 11:51:58 följande:

    Vad jag förstått det som, både när jag lyssnat på IVF-podden och Jag vill ha barn-podden med experter så säger de att det inte alls behöver vara fördelaktigt med många ägg utan att det till och med kan vara dåligt eller farligt för kroppen om den producerar så många som 20-30. För att inte riskera överstimulering tror jag att runt 10 är det man satsar på. Målet är alltså INTE så många som möjligt, så t.ex. 11 äggblåsor som du skriver om Bx3 är väl absolut ett bra resultat tänker jag :) 


    Nej precis, har också lyssnat på dom poddarna men oron som finns är ju hur många blåsor som faktiskt innehåller ägg. Men som sagt, det är ju inget jag kan påverka! Så jag försöker ändra mitt tankesätt nu och ser mer positivt på det och det ska bli intressant på ÄP på måndag att se vad vi har att jobba med eller vad man säger. :) tack för peppandet!!!! :)
  • Bx3
    Längtartillvår skrev 2021-10-12 14:54:26 följande:

    Jag tog sprutor I 9 dagar bara, och triggern på dag 10. Idag inga sprutor och det är så skönt. Ska bara ta antibiotika som jag fått utskrivet. Imorgon är det ÄP som gäller, 08.00 ska jag vara på kliniken och runt 10-10.30 tror de att jag kan gå hem igen. Tack för att du skrev om din upplevelse om hur det var att bli sövd, känns lite tryggare nu. Men vad hemskt att höra om äggledare som brast, det måste ju ha gjort fruktansvärt ont :(

    Hur många dagar kommer du ta sprutorna om det blir äggplock på måndag för dig? Vilka sprutor tar du? Jag antar förresten att man inte kan be om att få bli sövd vid äggplock? Tycker det är så konstigt att det är så olika i olika länder. Många europeiska länder som söver. Hoppas det går bra för dig, du är starkare än du tror och kommer klara det galant!

    Gällande äggblåsor så vet jag att det inte är kvantitet som gäller, men känns ju ändå som man har större chans. Säg att de får ut 8 blåsor imorgon, då kanske det bara är några få som befruktas och klarar sig! Hoppas det ändå är bra kvalitet på de som de får ut.


    Va skönt att få göra ÄP såpass snart ändå. Vad får du antibiotika för om jag får fråga? Inget jag hört förut att man får. Jag började med Gonal-f 4/10, tar en dos på 162,5 och kommer göra till och med fredag. Fyremadel började jag med 9/10 och kommer också ta t.o.m. fredag. På lördag ska jag bara ta ovitrelle (triggern) och på söndag ingenting alls.

    Nej jag får tyvärr inte välja på narkos, då hade jag valt det utan att blinka. Vet inte om det är olika beroende på vilken klinik man är på dock.

    Jag håller med dig gällande äggen, att man vill ju såklart ha många för att bättra oddsen även om man vet att det räcker med ett bra. Sen är det ju också för att slippa ÄP igen och få fler chanser med frysta. Att gå igenom ÄP känns lite lättare tycker jag om man får några till frysen, man vill ju få chans till så många insättningar man kan om det inte lyckas. Men idag har jag sett många videos med par där det inte gått alls bra de första omgångarna och sen till slut har de lyckats på 3e, 4e försöket och det är skönt att ha i bakhuvudet att man får inte ge upp <3

    Håller tummarna stenhårt för dig imorgon och tänker på dig! Hoppas narkosen känns bra och att äggen är dunder!
  • Bx3
    Steeph skrev 2021-10-12 20:58:42 följande:

    Åh vad härligt! Skönt att ha äp bokat. Hur många blåsor hade du på ultraljudet? Hur mår du? Några biverkningar som molvärk eller så?

    Jag gör privat på Linnékliniken. Känns så skönt att få eget rum och att han får följa med <3 jag förstår absolut att du är glad att inte behöva vara ensam hela processen. Skönt att din sambo får vara med innan och efter äggplocket


    Jag hade 13 blåsor totalt. Dom vill att blåsorna ska vara minst 17mm vid ÄP sa dom. Jag hade spridda skurar.. 2 som var över 15mm, några som var 10-13mm och några under 10mm. Min läkare sa att dom som är 15 skulle vi kunna plocka efter två dagar men eftersom det var fler som var små så satsar vi på dom istället och lägger ÄP efter en vecka. Då kommer antagligen dom 2 stora blåsorna vara dåliga men förhoppningsvis är dom andra bra då och fler än 2.

    Jag började få biverkningar när jag började med fyremadelsprutan men inget som jag mår direkt dåligt av. Varit extremt trött, lite lätt illamående ibland och haft molande värk som mensvärk konstant i två dagar nu. Är även uppblåst. Gör inte särskilt ont i magen utan mer som en lätt mensvärk hittills. Känner du av något än? Spännande med VUL snart för dig! Håller tummarna att allt ser toppen ut på torsdag!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet