• apan95

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Soff skrev 2021-12-13 11:10:10 följande:

    Goda nyheter här! <3<3 

    Dom ringde igen från reproduktionsmedicin i Huddinge! Vi har fått ett nybesök på tisdag nästa vecka! Är såå lättad att vi får komma dit innan detta året är slut, och äntligen få komma igång med processen <3 Känns så himla bra. Man har gått runt i ovisshet så himla länge, när man ska få komma framåt, och äntligen har vi ett konkret datum! 


    Äntligen Soff, äntligen! <3
  • apan95
    Vickan31 skrev 2021-12-14 15:34:52 följande:

    Sorry för så många inlägg på raken, men nu kommer en liten uppdatering från mig också så ska jag försöka att inte ta över tråden ;) Det är tyvärr en inte så glad Vickan just nu för jag har börjat blöda nyss på ruvardag 10 (testdag på måndag, ruvardag 16) och känner bara att allt hopp har försvunnit. Ringde till kliniken och de sa att allt jag kan göra nu är tyvärr att vänta, men att det inte behöver vara dåliga nyheter utan det kan blöda lite i början på en graviditet inte minst pga Lutinus som gör slemhinnorna sköra. Men det är så svårt att hålla hoppet uppe, tårarna bara rinner och jag orkar inte med det här att det alltid ska gå så himla dåligt när det gäller just det man önskar mest av allt i hela världen...


    Fina Vickan <3

    Vet precis känslan och besvikelsen! Började också blöda under mina ruvardagar första omgången och när det till slut blev klumpigt osv så slutade jag med lutinus för att släppa fram mensen (efter ok från kliniken). grät som ett barn några dagar där men det sköna var att när testdagen var där så hade jag redan bearbetat klart och var så redo för ny månad! Hoppas så för din skull. Om inte denna gången så nästa <3 kram!!
  • apan95
    Vickan31 skrev 2022-01-17 09:28:16 följande:

    Hej på er! Nu var det många veckor sedan jag var inne här, och jag har inte hunnit läsa ikapp så förlåt att jag missat så mycket här men ni ska veta att jag tänker på er alla jättemycket! Här började året tyvärr inte så bra: istället för en ny IVF ska jag och min sambo gå skilda vägar. Det känns som rätt beslut trots allt, men när man har en sån stark barnlängtan som jag har så förstår ni att det även är den drömmen som krossas och jag tror att det var den gemensamma drömmen som höll ihop oss mer än något annat. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga just nu, allt känns väldigt rörigt i huvudet. Vi skulle egentligen ha flyttat tillsammans till en ny fin lägenhet i början av januari men nu har jag flyttat själv istället. Allt känns såklart konstigt och overkligt, men jag försöker att ta en dag i taget. Stor kram till alla er kämpar, ni är fantastiska! 


    Vickan <333 så ledsen att höra detta, men samtidigt glad att du känner någonstans att det är rätt. Jag tror 100% att du kommer bli mamma på ett eller annat sätt framöver. hejjar på dig <3 stor kram!!!
  • apan95

    ni kanske inte alls minns mig med måste ämdå säga att guuuuud va spännande med er som ruvar och er som snart ska ruva! Kul att ni har någon att följa som är i samma fas, det underlättar så mycket tyckte jag! 
    va inte alls längesen jag själv var en ruvare så minns verkligen alla känslor ni skriver om och även sprutorna. 
    följer er alla fortfarande och är inne och läser dagligen! 


    håller tummarna SÅ mycket för er alla ? kram!

  • apan95
    Soff skrev 2022-02-21 21:40:40 följande:

    Jag minns dig mycket väl <3 Hur går det för dig apan!? Har tänkt på dig ibland!! 


    Jag ska på första ultraljud imorn för att se hur det artar sig med äggen, men det kanske du läste : ) <3 mycket spännande! 


    Kramar! 


    Carina82 skrev 2022-02-21 22:07:38 följande:
    Klart jag minns dig <3 Hur går det med allt? :) 

     Fina ni <3 
    det går bra, är inne i v 24 nu med vår lilla flicka som är beräknad 18 juni! känns helt overkligt fortfarande. men hon är där inne och jag känner hennes sparkar. Så underbart <3
    vi lyckades ju på vår andra FET, och jag misstänkte verkligen ingenting innan jag plussade. så bli inte besvikna om de inte fäster första gången, och inte heller om ni inte känner massa symtom för de är så otroligt olika! 


    är självklart mycket oro fortfarande, och har delvis svårt att se att vi ska ta oss enda i mål men jag inser också att man måste våga tro. så sjukt att jag för bara 5 månader sedan fortfarande var på kliniken till o från för undersökningar & insättningar och nu står man här med en kula som inte går att dölja längre. 
    längtar så otroligt tills ni får uppleva detta för det ÄR något speciellt när man har kämpat så mycket som vi har gjort. jag är så tacksam att vi kämpade på och för all hjälp&pepp vi fick från vår klinik. Hoppas ni trivs där ni går också, det är SÅ viktigt. 


    kommer fortsätta följa er här och ser sååååå framemot att få se er lyckas så småningom. det är ni så värda <3 kram!!

  • apan95

    Funkar inte alls att citera nu av någon anledning.. 
    men glad att kunna ge lite hopp till dig RH93! man behöver lite solskenshistorier under resans gång! <3


    och gud va spännande för dig Soff med äggplock!! minns de så tydligt och tyckte att det ändå va en helt okej upplevelse och nu i efterhand när man vet vad de leder till så är det ju sjukt motiverande!! 
    stor lycka till <3

  • apan95

    Kan inte citera som vanligt? 
    Men STORT grattis till dig RH93!!!! Suttit hela morgonen och uppdaterat i väntan på ditt inlägg! 


    gud va underbart!!! <3 
    Fortsätter hålla tummarna för er andra som ruvar just nu eller ska riva inom kort! kraaaam!Hjärta

  • apan95
    Soff skrev 2022-04-22 10:32:51 följande:

    Ja, man har ju inte mycket till val tyvärr :( <3 jag hoppas verkligen det blir din tur snart <3 


    Ja jag hoppas verkligen att det bådar gott <3 redan i Onsdags så var det flera som var så pass stora att hon övervägde att göra äggplocket idag, Fredag, men hon beslutade att vi gör äggplocket på Måndag. Så sista gången med gonal-f och fyremadel ikväll, ovitrelle imorn.


    Tack så jättemycket <3 Kramar 


    Stort lycka till på måndag Soff Hjärta håller tummarna för dig som alltid! 
  • apan95
    Vickan31 skrev 2022-04-26 13:52:38 följande:

    Hej allihop!

    Som några av er kanske minns så hängde jag i den här tråden sedan start och försökte skaffa barn med mitt ex i nästan 2 år. Jag kraschade lite efter min IVF i december och separation i januari, så jag har inte hängt med här i gruppen sedan dess men ser vid en snabbtitt att jag fortfarande känner igen flera namn. Vad har hänt för er under 2022 hittills? Jag såg att Soff precis gjort äggplock, vilket fantastiskt resultat! Skrattande Håller alla tummar för er!

    Jag hoppas att det är okej att jag tittar in här, även om jag inte gör några aktiva barnförsök nu efter min separation 1 januari. Mycket har hänt sedan dess, inte minst att jag hittat kärleken i en fantastisk vän som jag känt i 12 år och nu äntligen var vi singlar samtidigt och så fort vi började dejta så föll vi handlöst. Det känns verkligen så rätt, att jag hittat min person nu. Vi vill båda ha barn så vem vet, jag kanske kommer tillbaka till tråden i framtiden när vi börjar försöka Glad Jag har fått sånt enormt stöd av er under mina år med ofrivillig barnlöshet och om det är okej för er så tittar jag gärna in här lite framöver för att heja på er fantastiska kämpar! Hjärta


     Åååh! Men gud va kul att höra från dig! så glad att höra att livet är på väg tillbaka och att du är lycklig! så underbart Hjärta
    hänger också kvar här lite i bakgrunden i tråden, kan inte släppa den haha! 7 veckor kvar tills vår lilla prinsessa är beräknad. Baby
  • apan95
    Soff skrev 2022-04-26 22:26:41 följande:
    Så himla sjukt att det snart är dags!!!! <3 :) Vi har ju följt varandra länge. Overkligt!! <3 Önskar dig all lycka <3 

     


    ja men de är såååå overkligt! efter allt jävla kämpande så står man liksom här och har svårt att ta in det. har fortfarande katastroftankar dagligen så man fattar ju ändå att resan har ?ärrat en?? 
    längtar så mycket tills du får uppleva detta Soff, det är som att allt kämpande, all skit och alla tårar helt plötsligt får en mening Hjärta snart är det din tur Hjärta

  • apan95
    Soff skrev 2022-04-27 17:21:57 följande:

    Idag blev det återföring! Av mina 15 ägg blev 6 st befruktade; varav 1 sitter i mig nu och 3 kommer odlas vidare på. Antar att resterande 2 inte var tillräckligt bra kvalitet på helt enkelt.


    Resultatet kan naturligtvis bli mycket värre, det kan ju hända att inga ägg blir befruktade! Men jag kände/känner mig lite ledsen och besviken över detta. Trodde nog ändå att det skulle bli fler som skulle odlas vidare på denna gången. 


    Kan heller liksom inte låta bli att jämföra med den förra ivf:en där det också var 3 st som odlades vidare på, och 0 gick till frysen. Är så himla rädd för att det ska bli samma scenario igen. Även om jag vet att detta är en helt ny omgång och kan vara heeeelt annorlunda..


    Jag vet, så himla dumt att ens tänka på detta nu. Jag ska fokusera på det embryo som nu "skvalpar runt" i mig. Han sa att det var av "högsta kvalitet", vilket såklart är väldigt positivt. Nu kan man bara hålla tummarna. 


     


    Jag förstår verkligen din besvikelse men samtidigt är det ju tacksamt att de är såpass ?kräsna? med kvaliteten på embryona att de inte sätter in/odlar vidare något ?halvdant?. 
    upplevde ändå att det har lugnat mig mycket i graviditeten med att bebis förhoppningsvis är i toppform redan från dag 1 liksom Hjärta hoppas du ändå kan finna lite glädje i det! 6 st befruktade och 3 som odlaS på kan ju bli superfina resultat! 


    kul att du ruvar igen och lova att uppdatera om du tjuvstartar eller liknande, är sååå nyfiken & hoppfull. Lycka till Hjärta

  • apan95
    Soff skrev 2022-05-10 13:34:22 följande:
    Jag kan inte tro att det är sant!!!! Jag tog ett test bara för att ?riva av plåstret?, så jag skulle hinna sörja klart inför helgen när jag ska stå på marknad, men så dök det upp ett streck nästan på en gång!!!!! herregud vad jag grät av lycka och mina händer skakade att jag knappt kunde ta upp testet och kolla på det!! Finner inga ord!! det är så overkligt så det finns inte!! Det har gått nästan 2 år sen vi började försöka och har bara sett blanka test tidigare. Kan inte fatta!!!!
    Detta ÄR så fantastiskt Soff! 
    tänk när vi hängde i BIM-trådarna för 2 år sedan och peppade varandra och nu står du där me plusset på stickan!! är så otroligt glad för dig, du är SÅÅÅ värd detta. Håller tummarna att allt rullar på felfritt nu Hjärta
  • apan95
    Soff skrev 2022-05-20 18:36:53 följande:

    Hej <3 Hoppas ni alla mår bra <3 


    Ringde till kliniken idag för att meddela om ultraljudet jag bokat in där vi bor, samt att jag ville fråga när man ska sluta med cyclogest. Jag uppfattade ju att man skulle fortsätta med det ett tag om man fick positivt gravtest, men det hade jag ju missförstått hah. Hon sa att det inte gjorde nåt, men att jag kan sluta nu. 


    Jag känner bara att jag får ångest och blir rädd av att sluta med dom. Samtidigt som jag fattar ju att dom vet vad dom pratar om och har gjort det där hur många gånger som helst. Är bara orolig för att progesteronet ska sjunka massor och att det ska sluta i missfall.... man blir ju så nojig. 


    kram på er ! 


     


    Härligt att höra att det fortfarande går bra för dig! 


    förstår precis vad du menar och tyckte också att det var väldigt ångestladdat sluta med progesteronet så jag fortsatte fram till ultraljudet faktiskt.. vet folk som ringt kliniken och fått mer utskrivet men jag hade kvar hemma från tidigare så jag körde på typ 2 veckor till och trappade sedan ner istället för att sluta tvärt.. 
    gör det som känns bäst! Hjärta

  • apan95
    Soff skrev 2022-05-20 22:04:16 följande:
    Åh okey, ja då kanske jag också gör det. Tycker det känns otroligt läskigt att bara sluta. Det känns som jag chockar kroppen och allt ska gå åt skogen liksom >< 
    jag har ett par förpackningar kvar. Kanske Jag trappar ner till 1 om dagen till att börja med så får vi se... du menar ultraljudet v.7 då? <3 

    Ja precis! Jag trappade ner till typ en om dagen (hade 3 innan, och lutinus då) men sen dagen innan VUL där i v 7 tog jag ingen för ville inte att hon skulle märka att jag hade fortsatt hahaha! Drömmer


    men tycker absolut du kan fortsätta och successivt trappa ner om de känns bäst i magen, skönt sen när man fått se lite hjärtslag som RH93 skriver! Hjärta

  • apan95
    Vickan31 skrev 2022-08-25 11:54:23 följande:
    Hej och vad roligt att du skriver här, jag har inte varit in och kikat på ett tag så jag såg det först nu dock! Så spännande med första IVF:en! Glad Du och jag har ju följts åt (och är i samma ålder om jag minns rätt) då vi startade våra aktiva försök ungefär samtidigt, så det är fint att få en uppdatering från dig Hjärta Hur har det gått för dig och vad var din upplevelse av IVF? Jag gjorde ju en IVF förra året med mitt ex och hade en väldigt positiv upplevelse, än om det inte blev något plus.

    Jag vet inte om du kommer ihåg det (jag förväntar mig inte det eftersom det var längesen nu och tråden varit lite inaktiv de senaste månaderna) men jag och mitt ex gick ju skilda vägar och nu har jag flyttat till min hemstad och blivit sambo med min "nya" pojkvän. Vi har faktiskt börjat försöka bli gravida och jag fick mens nu i veckan efter vårt andra misslyckade försök. Vi är alltså bara i startgroparna, men det känns inte som försök nr 2 för mig utan snarare nr 22 eftersom jag och mitt ex försökte i två år utan ett enda plus (det bagaget och alla känslorna kommer jag inte ifrån, även om jag vet att med ny partner är det såklart nya förutsättningar). Under utredningen förra året sa de att jag har en blockerad äggledare, så jag är inne på att kolla upp det igen så snart som möjligt hur det ser ut nu, även om jag och min nya kille inte försökt så länge än. 

    Hur går det för er andra? Glad

     


    gud va roligt att få läsa från dig Vickan ! Underbart att höra goda nyheter och hoppas att de snart tar sig för eran del på ett eller annat sätt! Hjärta


    ligger här jämte min snart 3 månader gamla dotter estelle och känner att ja, livet har verkligen fått sin mening Hjärta

    hoppas få läsa fler goda nyheter från dig framöver! 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet