• apan95

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Kände för att skriva in mig i BIM tråden igen! Allt har ju legat på is för oss nu under sommaren och jag har passat på att dricka många goda drinkar, enstaka koppar kaffe men framförallt njutit av sommar och semester med min sambo!

    Kommande mens ska jag börja med letrozol dag 3 för att sedan göra en stimulerad FET. Tabletterna är hämtade och sprutan ligger i kylen. Nu längtar jag efter mens haha!

    Tog mig friheten att radera passerade datum förutom er som plussat! (om jag råkat ta bort eller göra fel får ni rätta till såklart!) TAGGA HÖST!

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    Vickan31, BIM 31/7, 32 år (14:e försöket)

    RH93, BIM 6/8, 28 år (13:e försöket)

    Längtartillvår, BIM 7/8, 36 år (11e försöket)

    apan95, BIM 9/8, 25 år (inväntar FET)

    Lisen91, BIM 11/8, 29 år (13:e försöket)

    Sellcarro, BIM 13/8, 28 år (12:e försöket, 1 MA & 1 MF)

    Soff, BIM 14/8, 33 år (17:e försöket)

    Janni91, BIM 17/8, 30 år (14:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Tildasafira, BIM 19/8 (17e försöket, upprepade tidiga missfall)

  • apan95
    RH93 skrev 2021-08-01 11:22:56 följande:

    Va spännande att ni får komma igång igen och det finns en plan. Hoppas verkligen det går vägen :)


    Tack! :) känna roligt att komma tillbaka till gruppen igen och följa er andra och era resor!
  • apan95
    Längtartillvår skrev 2021-08-02 21:47:25 följande:

    Hej alla,

    Liten update från mig - ägglossning är över för den här gången och ca en vecka kvar till bim. Har fått min andra dos vaccin, blev så dålig (lyckades ändå ha sex, yay) så tänker att cykeln kanske har flyttats fram lite, vilket den verkar göra för en del. Känner ingenting i vanlig ordning, så mensen kommer nog som den ska. Men det känns helt okej, för idag hämtade jag ut två!!! påsar med medicin för IVF som startar om mindre än en månad!

    Känns både så spännande och riktigt läskigt efter att jag sett alla sprutor jag måste ta! På måndag har jag samtal med läkaren igen som ska gå igen all medicin inför start.

    Känns sjukt att I september (om allt går som det ska) har jag en mycket större chans att faktiskt bli gravid!

    Någon annan som har tid för IVF snart?


    Gud vad spännande! Kan verkligen känna igen pirret nu, och även lättnaden att snart förhoppningsvis vänder det! ska göra FET nu i augusti antagligen så vi är väll lite på samma bana förutom att jag gjorde del ett med sprutor och äggplock i maj :)

    Lycka till!
  • apan95
    Längtartillvår skrev 2021-08-02 22:58:32 följande:

    Vad spännande! Önskar dig stort lycka till också! Och hoppas att du orkar hålla oss uppdaterade :) hur gick det med sprutorna och äggplocket för dig? Här säger de att man sövs när de plockar ut äggen, var det så för dig också?


    Det gick jättebra! Sprutorna var enklare än jag trodde och äggplocket gick smidigt. Nej, jag var vaken hela tiden, fick morfinliknande preparat genom en infart i armen samt att de lokalbedövade med två sprutor i slidan. Plocket tog kanske en kvart och jag fick följa allt på en tv-skärm samtidigt som en sköterska stod och klappade på mig hela tiden. helt klart över förväntan!

    Problemet var bara att de plockade ut 21 ägg, och de då fanns en risk för överstimulering, så blev ingen insättning utan totalfrys på våra 6 embryon.
  • apan95
    Längtartillvår skrev 2021-08-03 09:25:24 följande:

    Ja men just det, det kommer jag ihåg nu när jag läser det! Åh tänk att dina söta små embryon väntar på dig i frysen! Håller så tummarna att det går vägen nu är en sätts in <3


    Ja det är det som känns motiverande just nu. Pratar så mycket med min sambo om vad de är för kön på embryona, känns helt overkligt att det redan är bestämt haha. Men framförallt hoppas vi ju att de är starka o fina.

    Desamma till dig, ska bli roligt att få följa :) <3
  • apan95
    Soff skrev 2021-08-04 11:12:34 följande:

    Fick svar på mina kortisolprover. Dom visade totalt tvärtom mot vad jag trodde(!), nämligen rätt låga kortisolvärden! Men har tydligen missförstått att kortisolet skulle ligga högt under en lång tids stress/utmattning, då ligger det med största sannolikhet lågt! Det är skillnad om man tillfälligt blir stressad, då blir det kortisolpåslag. 

    Mina värden låg både inom referens och under referens (man mäter flera gånger på en dag). Men man skulle helst ligga "inom det gröna" i en graf, inte i det orangea ovanför eller nedanför det gröna. Jag låg i det orangea fälftet nedanför hela tiden förutom den sista mätningen (där låg jag inom det gröna). Vid ett tillfälle vad mitt kortisol nästintill obefintligt (vid 17:00-tiden). 

    Detta kan faktiskt vara väldigt intressant, då man med stor sannolikhet har hormon-obalans vid lågt kortisol. Det KAN vara svar på saker.. men ska vänta tills jag får svar på det andra innan jag eventuellt en läkare angående detta. Tänkte kanske kontakta Her Care isåfall.

     


    Gud va intressant!! hur/var tar man dessa proverna? Hade gärna velat veta hur man låg där. Får man någon information i hur man ska hantera detta och förbättra värdena också eller är det endast genom medicinering? :)
  • apan95
    Soff skrev 2021-08-13 12:21:24 följande:

    Varning för dystert inlägg. Så för er som bara orkar peppande ord just nu behöver inte läsa. 

    Just nu är det bara mörker. Känner att mensen ska komma närsom, igen. Känns totalt hopplöst. Varför kan det aldrig bli vår tur!!??? Är så trött på detta att det inte finns ord. Har haft huvudvärk sen i Tisdags som fortfarande inte helt har släppt, även om det är på bättringsvägen. Detta har brutit ner mig totalt både fysiskt och psykiskt. Har inga krafter kvar. Sen ska mensen dessutom komma! och jag ska behöva hantera kraftig mensvärk och psykisk smärta att det inte gick denna gången heller?? Jag orkar bara inte. Plus att jag nu ska börja jobba i allt detta. Allt gör bara ont. Och det är smärtsamt att jag i detta läge känner så mycket ilska. Varför ska det vara så jävla orättvist?! Varför ska vissa vara så jävla privilegierade för!?? Varför kan inte jag bli en av dom!? Förtjänar jag det inte!?

    Denna gången gör det bara så ont ända in i själen. Förmodligen för att jag är så svag av alla dessa dagar med huvudvärk också. Har inga krafter nog att bekämpa detta. Kan man få några positiva besked någon gång? Kan det bara vända snart? Vet inte mer vad jag ska säga. Bara gråter och vill helst bara slå mig medvetslös tills allt löst sig. 


    Jag förstår precis vad du menar och dessa tankar slår mig var och varannan dag. En del utav mig vill att alla ska gå igenom samma helvete som oss, för att få förståelse ödmjukhet och tacksamhet till vad som kommer efter. Men samtidigt skulle jag inte önska någon att gå igenom det här, och då borde inte jag heller behöva det.

    Jag tycker det är så fruktansvärt orättvist och jag sörjer dagligen känslan över hur jag trodde det skulle vara att skaffa barn. Jag sörjer att det inte blev en rolig och spännande upplevelse så som andra har det. Men jag tröstar mig i att det finns tid för att kanske få det så i framtiden. och jag tröstar mig med att i slutändan så spelar det väll antagligen ingen roll hur barnet blev till så länge de finns.

    Men jag tycker vi har rätt att älta och sörja. Vi kommer vara så in i helvete starka individer och mammor sen i slutet, det lovar jag!

    Kram <3
  • apan95
    RH93 skrev 2021-08-19 20:23:21 följande:

    Idag var vi på första besöket hos sophiahemmet och det kändes verkligen jättebra. Bara vetskapen om att vi kommer få lite svar på om nåt är fel nu eller inte lugnade oss båda. Läkaren va supergullig och förstående. Hon gjorde ett ultraljud och sa att allt såg bra ut. Hon kunde även se att jag hade en äggblåsa som var större och hon beräknade på den att ägglossning skulle vara i slutet av helgen. Det stämde exakt med mina egna beräkningar så det kändes lugnande att jag nog har rätt bra koll på min cykel. Fick ta blodprov för att kolla sköldkörteln och äggreserv. Sköldkörteln är något jag är väldigt spänd på att få svar på då jag prickar in en del symtom för hypotyreos och varit lite orolig för det. Min sambo kunde boka sitt spermaprov redan i början av september, dom sa innan att det kunde vara lång väntetid, så blev väldigt glad över att det känns som allt gick mycket fortare än jag trott. Vet inte hur lång tid man behöver vänta för svar dock. Ska kontakta dom när mensen kommer för att boka in tid för spolning.

    Är ju i min lite mer positiva period nu när ägglossning närmar sig men gick verkligen därifrån med en känsla av att det här kommer fan lösa sig på något sätt.


    Vad roligt att du fick en positiv känsla efter första mötet. Det fick vi också, hoppas att den peppen kan hålla sig kvar lite och att allt fortsätter rulla på i snabb takt för er. Lycka till vilket sätt de än blir, håller tummarna! :)
  • apan95

    Igår var jag på kliniken för VUL innan FET (dessa förkortningar asså haha!) tagit letrozol 2 tabletter mellan cykeldag 3-7 och nu kollade vi om ägglossning var på g samt slemhinnan.

    Slemhinnan var treskiktad och fin, ägget var på 13 mm så inte ägglossning riktigt än. Får jag inte omslag på LH-testet innan fredag denna vecka så kommer jag att ta Ovitrelle-sprutan på fredagkväll för att framkalla ägglossning så att återförandet inte sker på helgen. Och får jag omslag innan fredag så kommer jag oavsett att ta Ovitrelle-sprutan ändå för att förstärka ägglossningen.

    Så nästa vecka, senast fredag kommer jag att få återförande av ett utav våra 6 embryon från frysen <3

  • apan95
    RH93 skrev 2021-08-24 18:27:07 följande:

    Åh så spännande att ni äntligen får göra återföring!


    Ja det känns helt fantastiskt, efter något man påbörjade i maj liksom haha! :)
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet