• apan95

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Bx3 skrev 2021-10-06 12:59:47 följande:

    I lördags fick jag mensen och i måndags fick vi klartecken att börja med sprutorna! Så nu är vi igång med ivf-försök nr 1! Har hittills tagit 2 st gonal-f sprutor och dom känns ingenting om ni är oroliga ni som väntar på ivf! Jag är mest orolig för äggplocket.. har hört vissa som säger att den knappt känns och vissa som säger att det är den värsta smärtan de varit med om. Är det någon här som kan berätta sin upplevelse? Jag är redan inställd på att det kommer göra ont, för mig gjorde spolningen av äggledaren (har bara en) galet ont och det hade jag läst att ingen känner av typ. Men jag undrar lite mer hur länge gör det ont? Hade jag vetat innan att spolningen skulle ta ca 2min och sen var smärtan över så tror jag att jag hade hanterat smärtan bättre.. Jag förstår att det inte går att jämföra smärta för alla känner olika, men hur länge varade den värsta smärtan? Är det några sekunder vid varje ?stick? och uppehåll emellan eller går det ont hela tiden?


    Hej och välkommen till ivf-klubben haha!

    Roligt att ni är i gång och att det hittills känns så bra :) angående äggplocket kommer det självklart att kännas. Men jag upplevde det verkligen inte så illa som jag trodde. du känner när de lägger bedövningssprutorna i slidväggen på båda sidor att det ?spänner? som när man får en vanlig spruta i armen. Sen känner du när läkaren tränger igenom slidväggen men det var inte så smärtsamt eftersom man är bedövad.

    Det jag tyckte kändes mest isåfall är ju när de suger ut blåsorna. Dock tyckte jag inte att det gjorde så ont heller men tror det beror på hur äggstockarna ligger osv, om det är lättillgängligt! De fyller på morfin hela tiden och så fort de såg på mig att de gjorde ont fick jag mer.

    Försök att inte oroa dig! Det kommer gå så bra :)
  • apan95

    ruvardag 4 och har sedan i söndags haft otroligt ont i halsen. Var bombsäker på att jag skulle utveckla en förkylning. Men halsontet håller sig kvar utan några andra symtom och gör fortfarande så fruktansvärt ont. Alvedon hjälper sådär..

    fick ringa 1177 i natt då det svullnade mycket och va svårt att få luft, men fick väll ingen vidare vägledning?

    Istället vaknade jag upp av typ en magsjuka!? spydde först på tom mage och sedan direkt efter jag ätit frukosten. sen dess inget mer, fått behålla 2 brödbitar, en banan och ett paket hallon hittills. Tacksam för det. Min sambo tror att jag är gravid haha men jag tror snarare att allt detta sjuka i min kropp inte bidragit särskilt bra till ruvningen :(

  • apan95
    Bx3 skrev 2021-10-06 17:44:33 följande:

    Tusen tack för svar! Jag är nog lite av ett kontrollfreak och känner mig mycket lugnare när jag vet vad som kommer hända och iaf ha en liten aning om hur det kommer kännas. Jag blir lite extra orolig eftersom när min äggledare brast i våras så proppade dom mig full av morfin i ambulansen men det påverkade inte mig någonting. T.o.m sjukvårdaren blev chockad att ingenting bet på mig. Men jag tänkte jag ska prata med kliniken om det och se om det finns något mer man kan få om det inte fungerar. Tack igen snälla du för ditt svar!


    Inga problem, bara säg till om du vill veta något mer!

    Förstår att du är ärrad efter det, tror det är jättebra att du pratar med dem innan! Tror absolut att du kan få lite extra stöd i det! Fortsatt lycka till <3
  • apan95
    Msofie skrev 2021-10-06 20:00:30 följande:

    Sitter här och hulk gråter. Jag har fram tills nu varit rätt okej i IVFn, känt att det får gå som det går och är meningen. Förra IVFn fick vi inga embryon till frysen och har tänkt att det inte skulle bli så denna gången. Trodde genuint jag var okej med det. Men nu fick vi brev om att ingen av våra 5 embryon har klarat sig till frysen. Är helt förstörd igen.

    Det är så jävla orättvist. Folk som blir gravida naturligt. folk som får embryon till frysen. Är så jävla trött på att kämpa och vara olycklig. Allt känns nu helt hopplöst, igen, precis som de gick förra gången. Varför skulle detta embryot klara sig om de 9 andra inte gjort det? Får återgå till att hulk gråta och tycka livet är orättvist.


    Vet inte ens vad jag ska säga, bara såååå ledsen för er. Finns det något svar på varför de inte klarar sig? :( med tanke på att de ändå va fem st?

    Stor kram. Vi finns här <3 ta din tid
  • apan95
    Msofie skrev 2021-10-06 21:08:06 följande:

    Jag tänker att jag kommer fråga kliniken inför en ev tredje rundan. Men eftersom de inte är genetiskt testade, allt befruktades normalt, slemhinnan såg bra ut mm tror jag tyvärr inte att vi kommer få ett svar. Men kommer absolut vilja ha någon form av diskussion om det.


    Det tycker jag absolut! Jag tycker det låter konstigt om så många klarade of till dag5 men sen inte nerfrysning? Känns som de måste finnas någon anledning?
  • apan95
    Msofie skrev 2021-10-07 09:01:40 följande:

    Vet faktiskt inte när de slutade klara sig. På dag 2 såg alla bra ut varje fall, vet inget därefter.


    Ja okej, hoppas du får lite svar från läkarna iallafall <3 hoppas att lillen i magen stannat kvar me!
  • apan95

    Skriver in mig i listan enligt tradition haha..

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    apan95, testdag 16/10, 25år (2:a FET)

    Vickan31, BIM 21/10, 32 år (17:e försöket, godkänd remiss och inväntar IVF)

    Längtartillvår, BIM 27/10, 36 år ( första IVF försöket)

    Hellow0rld, BIM 28/10, 29 år (17:e försöket, remiss till ivf skickas denna månad)

    RH93, BIM 2/11, 28 år (15:e försöket)

    Soff, BIM 2/11, 33 år (20:e försöket, 1:a med progesteronkräm)

    Janni91, BIM 2/11, 30 år (16:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Mirabilis89, BIM 3/11, 32 år (17:e försöket)

  • apan95
    Soff skrev 2021-10-08 19:41:40 följande:

    Jaaa <3 <3 <3 !! Precis, man är lite rädd för att hoppas, men samtidigt... det känns ju väldigt hoppfullt <3  

    Aa, det är tungt. Men på något sätt så har det känts jobbigare när hon var gravid. Så på nåt konstigt sätt så känns det som att det värsta är över!?... men på ett annat sätt inte.. kommer nog bli extremt känslomässig när jag träffar bebisen.. vet inte hur jag kommer reagera... 

    Ja precis <3 känns verkligen bra att få testa det <3 och att hon dessutom bekräftade att det var mycket som tydde på att jag behövde det! kändes skönt att höra. Kramar, hoppas du mår bra <3 


    förlåt att jag kapar tråden lite men måste verkligen säga att jag håller med dig Soff, tycker också det är jobbigare när vänner/nära är gravida och lättare sen när bebisen har kommit. undra varför egentligen? tror kanske just att de blir så verkligt att det är deras bebis och inte min, vilket gör att de känns lättare. medan graviditeten är mer generell på något sätt. skönt i allafall att du känner så. om du orkar så säger ju folk att de ska hjälpa att lukta på bebishuvud haha! kan ju vara värt ett försök <3
  • apan95
    Carina82 skrev 2021-10-09 00:21:23 följande:

    Åh jag tycker också det är jobbigare med graviditet än bebis! Har tänkt på det en del, jag fokuserar så mycket mer på att BLI GRAVID än att få en barn, tror kanske barn känns så långt bort att det blir svårt för hjärnan att greppa? Knasigt hur man funkar haha!


    håller med! har så svårt med att längta till själva bebisen, känns för långt bort. just nu längtar jag verkligen till graviditeten först o främst <3 så konstigt haha!
  • apan95
    Msofie skrev 2021-10-09 08:58:37 följande:

    Detta är det absolut galnaste jag har varit med om. Jag är gravid.

    TRIGGER VARNING, berättar om hur jag fick reda på det.

    Igår bestämde jag och min kille att vi skulle ta ett test idag, på ruvar dag 10. Jag vaknar tidigt, runt 7. Han brukar alltid vakna ganska sent. Jag känner sån ångest kring testet, har aldrig fått ett endaste streck. Tänker att jag vill inte göra en stor sak av det. Vi tar aldrig test i normala fall tillsammans. Jag tänker att jag går upp och tar det negativa själv, inte en tanke om att det skulle vara positivt.

    Jag väntar aldrig tiden ut utan jag börjar alltid stirra på testet direkt. Efter 1 minut börjar jag se ett spöksteck. Tänker att folk får ju det, men jag har ALDRIG fått ens en antydan till ett streck. 1 minut till går. Jag börjar skaka. DÄR ÄR NÅGONTING. Börjar gråta när jag inser att det är för starkt för vara spök, även om de fortfarande är svagt.

    Sätter mig på golvet och tar ett digitalt. Vid denna punkten är jag säker på min sak. Och som sagt, det kommer upp gravid 1-2. Jag bara gråter och skakar. Hämtar en barnbok som jag köpt för snart två år sedan, lägger på köksbordet tillsammans med testen och kallar på min kille att han ska komma då vi kan testa. Han kommer ner, jag filmar. Hans reaktion var PRICELESS. Får vara ut ett ljud som låter som en höna haha.

    Vad ska jag göra nu?? Hur ska jag bete mig??


    NÄÄÄÄ ÄR DET SANT??? wow vad roligt!!!! Stort grattis till er! <3 njut bara njut av det!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet