• apan95

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Längtartillvår skrev 2021-09-07 16:37:58 följande:

    Tack så himla mycket! Väldigt många känslor och jag har så höga förväntningar att det ska funka nu. Håller så tummarna för dig, längtar nog nästan lika mycket som du på din testdag, haha! Ser framemot fler plus nu när många får hjälp <3


    Ja men precis så kände jag mig också! Att nu kommer lösningen liksom. Därför är man så rädd för negativt nu då de känns så självklart på något sätt att de ska gå bra..

    ja nu va de längesedan de blev några nya plus här så hoppas på lite fler snart! <3
  • apan95
    Msofie skrev 2021-09-10 18:05:22 följande:

    Haha det är verkligen svårt att hänga med här om man inte är med varje dag! Men vad spännande att höra Längrartillvår att du fått ett protokoll. Vilka mediciner och doser är det du har fått? Blev lite nyfiken! När startar ni igång?

    Jag har nu hämtar ut alla mediciner till IVF 2.0. Vi uppnådde högkostnadsskyddet i juni månad, så jag blev lite snopen när vi har tvungen att betala 2300 igen, men det är vad det är haha. Har samma sprutor som förra, dock lite högre dos på Gonal F, vilket jag tycker var bra då vi fick höja någon dag förra gången. Mensen är beräknad nästa onsdag, men känner jag min kropp rätt kommer den nog tills måndag och sen kör vi.

    Vi har även fått bekräftat att sjukvården har skickat remiss för att vi ska stå i kö till IVF genom landsting, läkartid om tre månader. Haha tur man har råd att betala privat.


    Vad skönt att ni snart är i gång igen. Ska bli ?roligt? (kan man ens säga så i detta sammanhanget?) att följa dig igen. Känns extra intressant när man gått igenom de en gång och vet nu vad alla steg innebär liksom.

    Vi har ju stått i kö till landstinget sen i mars tror jag. Vi går ju också privat nu! Men inte hört något än och lär väll inte göra det förän nästa år någon gång i guess. vet dock inte ens hur jag hade känt över att byta klinik nu ändå ?

    Lycka till vännen! <3
  • apan95
    Längtartillvår skrev 2021-09-10 20:37:42 följande:

    I onsdags så berättade jag på jobbet att ska få vård + operation (här där vi bor så blir man sövd när det är äggplock, ser INTE fram emot det)!

    Jag nämnde att jag ska ta en del mediciner och behöver vara på sjukhus en del så de kan hålla koll på nivåerna och hur medicinerna påverkar mig etc. Alla chefer är män så kände mig inte bekväm med att säga att det är ivf jag ska göra. Men allt gick bra, de var väldigt stöttande och sa att det inte är några problem alls, och behöver jag mer ledigt så går det bra också. Känns skönt att ha berättat och att de är så stöttande.


    Åh, wow va modigt av dig att ändå berätta. Skönt att du fick positiv respons och att de inte frågade vidare. Så viktigt att kunna slappna av runt omkring allt som sker med ivf osv!
  • apan95

    Hej alla fina tjejer.

    tyvärr tog min första ivf-omgång slut idag då mensen anlänt trots lutinus och jag har även testat minus. min testdag är egentligen på fredag men mejlade min klinik idag och sa som det var och fick godkänt att sluta med tabletterna och kommer idag att räknas som CD 1.

    Ska börja med letrozol CD 3 igen på fredag då och nytt ultraljud nästa fredag (CD10) inför FET NR 2 nu då.

    Tack fina ni för all stöttning denna omgång. Nu tar jag nya tag och försöker hitta hoppet igen <3

  • apan95
    Soff skrev 2021-09-15 17:33:45 följande:

    Men åh neeeejj! :(( hoppades så för dig!!! <3 <3 

    Skickar massa kramar!!!! <3


    Längtartillvår skrev 2021-09-15 17:48:18 följande:

    Åh vad tråkigt att höra. Beklagar verkligen :( blir det återföring i kommande cykel? Håller tummar och tår att det ska gå nästa gång.

    Stor kram


    Janni91 skrev 2021-09-15 21:06:23 följande:

    Vad fint skrivet, kram <3 Men nej!!! Beklagar verkligen! :( Nästa gång ska det bara vara er tur!!!! <3 


    Tack tjejer vad ni är fina <3 ja det kommer bli återförande igen denna cykelnnom allt ser ut som det ska :) kram <3
  • apan95

    så mycket blandade känslor och det pendlar fram och tillbaks. jag kastas mellan hopp och förtvivlan. men just nu är det mörkt. jag tror jag både kände och såg embryot komma ut i morse. en liten svart klump landade ner i botten på toaletten och jag bara satt och stirrade. en tanke slår mig oftare nu för tiden. tänk om det inte alls kommer gå? tänk om jag bara trott att ivf skulle vara vår lösning men egentligen så kommer det inte leda någon vart. jag sa i går till min sambo, att det känns så sorgligt på något vis, att något som man vet var befruktat och levde senare dog i min mage.

    idag bränner tårarna bakom ögonlocken och jag vet inte om de två Alvedon jag just tog var för att dämpa mensvärken eller de onda i själen..

  • apan95
    Vickan31 skrev 2021-09-16 11:09:07 följande:

    Ååh fy, så himla tungt! </3 Jag lider verkligen med dig, det är fruktansvärt att behöva känna så här och livet känns verkligen orättvist när man tänker på dem som fått barn utan att blinka och här står vi efter ett år eller två och kämpar fortfarande. Men jag är övertygad om att det kommer att gå för er! Även om det inte känns så för dig just nu, och man måste få sörja och vara arg och ledsen bara man är medveten om att det kommer inte alltid att kännas så här tufft. Hoppas att du känner att du orkar med nästa försök och att det leder till er efterlängtade bebis <3 Känns kliniken bra annars? Och har ni ett till fryst embryo i frysen, eller kanske flera?


    Ja allt känns jättebra med kliniken osv, och vi har 5 st i frysen så det är väll ändå det som känns hoppfullt just nu. Känns bara så himla hopplöst. Hade även lite hopp om att vara gravid nu på årsdagen för missfallet så känns lite extra jobbigt att livmodern kommer eka tomt. Tack för pepp <3
    Soff skrev 2021-09-16 11:32:29 följande:

    Kära du <3 :'(( är så himla ledsen att du ska behöva gå igenom detta, och känna sådär. Jag kan känna igen mig i dina tankar om att det kanske inte alls kommer gå, har oftare slagits av den tanken också.. bara senaste dagarna har jag tänkt att jag kanske får leva med att vara barnlös. Men vi får försöka hålla hoppet uppe när vi orkar <3 men också tillåta oss att känna som vi gör ibland.

    Skickar massa kramar till dig! och håller verkligen tummarna för att nästa insättning blir + <3 ta hand om dig nu!! <3 Jag vet inte om du kollat på Carina Bergs tv-program, men det gav iallafall mig lite hopp. 


    Ja i bland måste man bara landa i allt som sker och försöka förstå. det är så lätt att man bara kör på och inte låter de komma till en liksom. Känns också astufft att min fd bästavän ska få sitt andra barn när som helst nu och jag är inte ens i början av graviditet. våran vänskap tog ju tyvärr slut pga av detta också så känns som man förlorat så extremt stora delar av sig själv i detta.

    Vi kollade på serien tillsammans när den kom ut och jag hoppas såklart att det ska gå vägen för oss också till slut <3 tack för all pepp!
    Msofie skrev 2021-09-16 07:54:19 följande:

    Åh jag beklagar :( så så tufft är det. Ibland känns det dock som att väntan i sig är det tuffaste. När man vet kan man börja bearbeta det och förhålla sig till det. Ta hand om er nu framöver!


    Ja denna väntan tär på en rejält. Glömmer liksom av att leva emellan. Och det stressar liksom ännu mer att tiden bara går och ingenting händer liksom. Hade typ kunnat ha två barn vid de här laget liksom.. <3 tack vännen!
  • apan95
    Msofie skrev 2021-09-26 19:43:59 följande:

    Då var vi på dagen innan äggplock! Tog Otrivelle, den sista sprutan igår prick 20.00. Gud vad det känns i äggstockarna nu. Imorgon ska vi vara på kliniken 07.40.

    Helt ärligt, förra plocket var den värsta smärtan jag har upplevt. Men samtidigt vet jag ju om att jag klarade av det och överlevde. Finns en trygghet i att veta hur det kommer vara, men ja nu vet jag ju hur ont det kan göra.

    Var på VUL i fredags som visade 11 ägg, så hoppas på det. Vi fick ut 10 blåsor vid förra plocket, med 9 ägg i.


    STOOOORT lycka till i morgon <3 håller tummarna! :)
  • apan95

    Hej <3

    Tog en liten paus härifrån men har varit inne och läst lite. Såg att Idoh hade plussat! Stort grattis vad roligt :)

    Såg även att du Vickan31 fått mensen igen efter en månad med extra hopp, så fruktansvärt. Exakt så kände jag förra månaden efter FET :(

    Var på VUL i fredags (CD 10) och fick en positiv chock då de redan fanns en ledande äggblåsa på 16 mm, förra månaden på VUL dag 10 var den på endast 10mm så verkar ha reagerat bättre på letrozol denna gången eller om det endast är en slump. Men förhoppningsvis innebär detta att ägglossningen är på G nu i veckan och 6 dagar efter positivt LH-test blir det återföring igen.

    Känner mig laddad och väldigt hoppfull igen, på gott och ont. tror verkligen det är viktigt att gräva ner sig och sörja för att kunna bli så glad och hoppfull igen.

    Ny vecka och nya tag, tur att tiden går så fort som den gör. Kram tjejer <3

  • apan95
    Msofie skrev 2021-09-27 09:51:12 följande:

    Äggplocket är överstökat! Personalen är verkligen så himla omtänksamma och fina. Kan verkligen rekommendera Livio. Allt gick bra och dem fick ut 12 äggblåsor (2 fler än förra gången, så kändes positivt). Ont gjorde det, men man klarar det. Nu ska jag ligga i soffan och äta chips resten av dagen.

    Preliminär insättning på onsdag. Dem kommer endast befrukta med ICSI denna gången, eftersom vanlig IVF inte fungerade alls för oss förra gången.


    Va skönt att höra <3 hoppas så många som möjligt blir befruktade och överlever & utvecklas som de ska! :)

    Njut av en dag hemma med chipsen! Kram
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet