• apan95

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Janni91 skrev 2021-10-09 15:03:23 följande:

    Jag känner också precis så! Tänker typ aldrig på att faktiskt ha barn, utan mer på att vara gravid och tycker det är jättejobbigt med gravida i min närhet.

    Träffade ett medium idag som har spått flera jag känner och haft rätt om mycket, bland annat att en vän till mig skulle få två barn väldigt tätt inom en snar framtid och några månader senare blev hon gravid och det var tvillingar! Mediet sa att vi kommer få en pojke inom 1-2 år och jag väljer att tro på det, även om jag har full förståelse för att många tycker det är helknasigt. Hon sa även att jag ska försöka föreställa mig vårt barn, så nu ska jag tänka på vår lilla pojke och försöka se honom framför mig, det gör mig glad i alla fall <3 


    Ååh! Va fint! det tycker jag absolut att du ska göra. Precis sånt hopp man behöver få höra under denna resan. Hade egentligen också velat gå till ett medium, men är så rädd att få ?fel? svar. Skulle hon tillexempel säga att vi inte får barn eller tidigast om 5 år så kommer jag haka upp mig sååå mycket på det. Så vet inte om jag vågar?
  • apan95
    Janni91 skrev 2021-10-09 15:44:03 följande:

    Precis! Jag förstår det, jag gick först till ett annat medium först och hon sa att hon inte pratar om barn plus att allt annat hon sa inte alls stämde. Hon hade så många fina recensioner på nätet så jag var hoppfull, men nae, trodde inte alls på det hon sa. Så en i min närhet gick till ett medium hon brukar gå till och frågade om mig och fick veta att jag skulle få barn inom två år, så då ringde hon mig och berättade det. Så då bokade jag in en tid för att fråga mer :) Jag var också nervös men jag känner att jag har förutsättningarna för att bli gravid och tror verkligen att det kommer gå bra. Hoppas du kan känna den tron också, och att du träffar ett bra medium om du bestämmer dig för det :)


    Det låter ju jättebra! Får väll helt enkelt göra ordentlig research innan jag går, om jag någon gång kommer i väg! Men är ju sugen men samtidigt rädd. skräckblandad förtjusning hehe..
  • apan95

    Godmorgon tjejer!

    Kan säga att även jag vaknade till en chock idag. Var såå inställd på att ta ett negativt test idag på RD8 men efter 3 minuter visade mitt testa tidigt test 2 ganska starka test så jag tog ett CB digital och ett CB plus.

    Kan inte fatta! JAG ÄR GRAVID!!!!

  • apan95

    TUSEN TACK alla fina tjejer <3 glad att jag kan inge hopp till er och det var precis det jag behövde med. Nu ska jag bara försöka smälta allt detta. Testdag är 16/10 så nästan en vecka kvar! Kram <3

  • apan95

    Tack alla fina tjejer <3

    Vaknade utav en riktig kräkparad även i morse. Pratade med vc och nämnde då att jag plussade i går men hon tyckte det lät osannolikt att det var pga graviditeten. Men tyckte jag skulle kolla upp det då jag just är gravid. Ska åka i väg på drop in nu i eftermiddag och kolla vad det är som händer i min kropp. Efter kl 10 har jag inte spytt mer, precis som i onsdags? Fattar ingenting!

    Håller på er andra kämpar <3

  • apan95
    Gulgja skrev 2021-10-11 18:52:23 följande:

    Tar du några tabletter eller andra vitaminer? Jag blev så förra veckan. Har tagit D vitamin så länge men så fort jag tog tabletten så kom illamåendet och jag spydde. Dagen därpå testade jag igen och samma sak hände. Fast jag inte tog tabletten på tom mage, men ändå spydde jag ut allt. Nu har jag slutat ta alla mina vitaminer just på grund av skräcken att spy igen eftersom jag HATAR det. Tänkte om det kunde vara något sånt? Det kom plötsligt från ingenstans verkligen fast jag tagit det så länge.


    Va precis hos läkaren och fick till svar att det antagligen beror på graviditeten, vilket jag inte tror då jag är dålig i magen andra vägen med men hon trodde även det va symtom.

    Inte tagit d vitamin sen jag blev gravid men kommer nog behöva göra det då jag brukar få låga värden på höst vinter!

    Hoppas i allafall de vänder nu och tack för tips <3
  • apan95

    Fick precis ett sms av 1177 att jag hade ett meddelande där. Så jag loggade in och fick mig en liten chock, en inbokad tid på Sahlgrenska reproduktionsmedicin nu om en månad. Vad gör jag nu? Är det bara att avboka den? Känns så läskigt när man äntligen är framme i kön att man ska avboka, dock har vi ju våra i frysen på den privata kliniken så hade väll fortsatt där ändå. Men vad är oddsen att exakt allt sker samtidigt..? Gläds självklart åt att vara gravid men känns så läskigt att avboka något man väntat på så länge. Förhoppningsvis får någon annan platsen som behöver den mer än mig nu, kanske någon utav er fina tjejer <3

  • apan95
    Janni91 skrev 2021-10-12 11:28:19 följande:

    Hej! Nu har jag opererat bort mina cellförändringar och får tydligen inte försöka bli gravid på 3 månader, vilket innebär att vi förlorar 4 månader totalt. Är så ledsen :( Kommer ta en paus härifrån och hoppas verkligen att det är ännu fler plus här i gruppen då! Lycka till alla <3 


    Fy vilket tungt besked! Men skönt att operationen är klar, håller tummarna för att du finner lite styrka och energi under dessa månaderna så hoppas jag få se plus från dig framöver! Kram <3
  • apan95
    Längtartillvår skrev 2021-10-12 14:54:26 följande:

    Jag tog sprutor I 9 dagar bara, och triggern på dag 10. Idag inga sprutor och det är så skönt. Ska bara ta antibiotika som jag fått utskrivet. Imorgon är det ÄP som gäller, 08.00 ska jag vara på kliniken och runt 10-10.30 tror de att jag kan gå hem igen. Tack för att du skrev om din upplevelse om hur det var att bli sövd, känns lite tryggare nu. Men vad hemskt att höra om äggledare som brast, det måste ju ha gjort fruktansvärt ont :(

    Hur många dagar kommer du ta sprutorna om det blir äggplock på måndag för dig? Vilka sprutor tar du? Jag antar förresten att man inte kan be om att få bli sövd vid äggplock? Tycker det är så konstigt att det är så olika i olika länder. Många europeiska länder som söver. Hoppas det går bra för dig, du är starkare än du tror och kommer klara det galant!

    Gällande äggblåsor så vet jag att det inte är kvantitet som gäller, men känns ju ändå som man har större chans. Säg att de får ut 8 blåsor imorgon, då kanske det bara är några få som befruktas och klarar sig! Hoppas det ändå är bra kvalitet på de som de får ut.


    STORT LYCKA TILL I MORGON!!!

    Kan även inflika gällande kvalitet och kvantitet. Jag fick ju ut 21 ägg (kvantitet) men endast 15 var mogna, 7 blev befruktade och 6 överlevde till dag 5/6 (kvalitet) och de klarade även nerfrysning allihop! Så i slutändan hade det ändå räckt med typ 10 ägg för min del, de andra 11 bidrog endast till risk för överstimulering då det blev totalfrys!

    Kram ! <3
  • apan95
    Msofie skrev 2021-10-12 21:20:53 följande:

    Men oj, vad sjukt. Vill absolut inte vara en party pooper, men du kan inte vänta någon vecka med att avboka den kanske? Om det känns rätt, såklart!


    Ja! Det kommer jag att göra. Vill låta den officiella testdagen komma samt att ha hunnit prata med kliniken iaf! :)
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet