• Melsson

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Åhh Malin! Jag är så himla dålig "familjelivare" på helgen :P Önskar så att det fanns en bra app för familjeliv så det var lite enklare skriva från mobilen :) 

    Ja ert regn i GBG är man ju inte avis på :P Ja alltså åldern är ju självklart en stressfaktor - dock hör man ju om folk hela tiden so blir gravida efter 40 så man borde ju inte känna sig stressad men det ligger ju lite i bakhuvudet ändå :/ 

    SVAMP?????Men fy vad segt hoppas verkligen du slipper det!!! Jag har aldrig haft svamp - dock när jag haft lite obalans brukar jag ta en sån kur med laktal balans..Det har hjälpt då! Kanske kan vara något så länge det inte fullt utvecklat sig till svamp?

    Men du, ser inte tempen jättebra ut? Tänker den ligger ju högre än alla andra månader??? 

  • Melsson

    @Vickan Ja håller såå tummarna för att ni får en riktigt bra läkare, bara en vecka kvar nu ju!! Men håller med Malin om att din temp ser lovande ut!!! Jag fick positivt på ÄL-stickan igår, men har haft fertilt sekret sen i tisdags förra v, så det kanske är bisolvonet? Brukar bara ha det 3-4 dagar annars :P Har testat att boosta lite med D-vitamin i 3 dagar med, tänkte att det kunde ju inte skada!! Vi har fått till det med liggandet rätt bra med, ska försöka få till det ikväll igen!

    @MalinJ Alltså måste det alltid vara en dipp för implantation? Tänker om ägget fäster under dagtid kanske inte det ger en tipp på tempen på morgonen? Inte helt koll just på dippar när ägget fäster osv..Man skulle ju vilja ha lite gravidgrafer att jämföra med :P Jag tänker att första tempen borde vara den som stämmer bäst? dvs den lite högre?? Men så segt att tempen krånglar på morgonen :P

    Jag är ju så dålig på det här med tempen haha, har försökt räkna om lite temperaturer men tkr det är sååå svårt - imorse vaknade jag innan klockan ringde (kanske 30 min) men tog inte tempen innan klockan ringde....Ska jag egentligen utesluta denna temp då?? Vaknade inatt och trodde det var morgon och skulle tempa, men då var klockan 02 när jag kollade hahaha. 

    @Teriz beklagar verkligen dina missfall och välkommen till denna grupp <3 Jag håller med Malin om att du borde ringa och be om tid, ni borde ha rätt till en missfallsutredning? Tänker det är bättre att kolla upp det istället för att ev göra husmorskurer! Kanske din gamla barnmorska el nåt kan hjälpa dig? Stor kram


  • Melsson
    MalinJ skrev 2023-01-31 07:48:22 följande:
    Tipsar om denna sida, så enkelt och räkna om tempen då 😃
     https://www.whenmybaby.com/basalbodytemperature.php

    Jag skulle nog hm.. Ja då ska du nog utesluta den, du ska helst tempa dig direkt när du vaknar och inte kan somna om så att säga.
    Osäker där, men som jag fattat det så ska man väl inte vänta oavsett om man ligger kvar i sängen Lr inte.

    Ang min temp, första tempen tog jag ju trots att det stod siffror där istället för vad det står när man ska ta tempen, så det känns som det borde bli fel med den tempen då? Får se om jag får något svar i andra tråden.

    Tycker också detta med tempen är svår! Haha

    Åhh smart ska spara ned den där sidan :D 

    Tempandet är ju en hel vetenskap alltså :P Ska bli kul att se om FF kommer se att äl skett eller om jag tempat för dåligt haha!!

    Hur många dagar kvar till BIM har du nu?? 
  • Melsson

    Åhh så spännande inte alls lång tid kvar till BIM ju!! Förstår att du är nervös! Dagarna segar sig ju fram när man väntar. Känner du något annat i kroppen? 


    här är min graf, men som sagt, jag är ju sådär bra på att mäta så vet inte hur mkt den säger haha (Nu hamnade den överst är så svårt från mobilen)

  • Melsson

    Men wow vad spännande Malin! Låter ju i tiden som det kan vara en nidblödning. Guuuud vad spännande!!!! Då kanske du till och med kan ta ett test om några dagar?!?!

  • Melsson

    Här är jag ;) 

    Är alltid inne och läser men inte alltid man hinner med att svara :D 

    @Mirabilis åh vad skönt att ni får mer hjälp och uppföljning nu! Håller alla tummar och tår för embryot i frysen!! Får du ev en återföring redan denna månad eller blir det månaden efter?

    @Teriz Gud vad skönt att ni får utredning och hjälp, det måste kännas så himla skönt? Du får hänga här med oss såklart och ge updates :D Försöker ni nu eller har ni paus tills ni har gjort en utredning? 

    @Vickan Din temp ser ju så bra ut ju! Och så spännande med BIM snart, tänk om bisolvonet gjorde susen :D En fråga- fortsatte ni med bisolvon efter ÄL? Jag är ju typ på ÄL+1 idag (tror ÄL var igår tisdag massa smärtor osv och sekretet helt borta idag, positivt på stickan i måndags) och enligt många ska man ju fortsätta med bisolvon men nu glömde jag helt av det imorse :P 

    Skulle din mens komma är det ju ändå jäkligt skönt att bollen är i rullning med läkarbesöket på måndag!!

    @Malin SPÄNNANDE med test!!! Ultratidigt ska man kunna ta typ 4 dagar innan BIM va? :D Tycker du kan testa imorgon om tempen är hög?? Eller hålla dig två tre dagar till om det går hehe....Du har ju varit gravid förut, så du kanske känner igen något symptom? VIsserligen kan det ju skilja sig åt jättemkt från gång till gång såklart. 

  • Melsson

    @Mirabilis oj vad spännande,då håller vi alla tummar för att slemhinnan har växt på sig tills imorgon!! Om inte så är det bara nya tag nästa cykel. Måste ändå vara så skönt att veta att det ligger ett litet embryo och väntar <3

    @Teriz Hoppas de sista hcg går ur snart, blir ju som ett litet hån också att få utslag på gravtest fast man vet att det inte är något där :( Hur känner du nu efter allt? Känns det tungt eller kan du hitta tröst i att ni får hjälp nu?

    @Matilda88 Har dom bara gjort ett prov på din sambo eller har han fått göra flera? Till oss sa dom att är det "dåligt" på första spermaprovet så gör man ofta ett till.....Just spermakvaliteten osv kan man ju faktiskt göra lite åt själv så det kanske inte är helt kört?? Sluta snusa, dricka, inte äta skräpmat och ta tillskott av zink och magnesium ska ju vara super.. Jag har en kompis vars kille hade väldigt få spermier - han slutade dricka helt och slutade även snusa och la om sin kost och då gick antalet upp på bara några månader. Så ge inte upp <3

    @MalinJ Men nääääää vad spelar kroppen för spratt nu då????? Det som såg så himla fint ut ju......Man blir ju tokig när kroppen inte är som vanligt...Tror du att du kan ha haft ÄL tidigare och att det är därför eller känns det som kroppen är lite i obalans? Tänker med din rygg osv kanske påverkat allmäntillståndet lite? <3

  • Melsson

    Jag håller med Happy här ovan. Man kanske inte ska stirra sig blind på tempen? Även om det är svårt att inte överanalysera allt såklart!!

    idag började jag smörja mig med progestoronkräm, hoppas att det ska minska mina mellanblödningar som jag hade förra månaden. jag har ju vagitorer kvar på recept, men tycker det blir så himla kladdigt så kör på krämen hehe. 


    orkade inte fortsätta med bisolvon tre dagar efteråt men tänker det får duga!! 

    @Mathilda ja ge inte upp utan testa lite, just spermakvaliteten går ju faktiskt att påverka väldigt mycket mer livsstil! Du får säga åt din kille att googla lite med och se vad mer man kan göra!! Du får fortsätta hänga här med oss vi andra börjar bli lite lätt desperata och är redo att prova lite vad som haha! 


    @Teriz åh känner igen mig så mycket i det du skriver. Jag brukar försöka tänka att bara för att någon annan blir gravid så minskar ju inte mina chanser, även om det ibland känns så! Men ibland får man vara ledsen, är ju konstigt annars. Speciellt när vänner och familj får barn höger till vänster och man själv står och trampar och aldrig lyckas?Den här gruppen får mig att känna mig mindre ensam i det iaf <3

  • Melsson
    MalinJ skrev 2023-02-04 21:03:57 följande:

    Förlåt för att jag inte skrivit något idag men tempen dök iaf och jag har inte haft mer blödning sen jag fick ut klumpen igår, en sorts hinna med något blodliknande och annat i.

    Men haft lite rosa flytningar på eftermiddagen. 


    Så misstänker att det var en kemisk för mig denna gången 😭 känns tungt, varför får jag inte behålla något?
    Visst jag gjorde det sist men då blev det inget levande i det istället. 


    Nej fy, mår så sjukt dåligt alltså men vi får se. Mensen ska komma om 4 dagar... 


    Åh så segt denna cykel för dig Malin. Men som sagt, det är inte över förrän mensen kommer! 

    varför tror du kemiskt? Pga mellanblödningarna? 


    stor kram till dig <3

  • Melsson

    åh vad tråkigt om det är så:/ Hoppas ni får kallelsen snart så du får kolla så allt ser okej ut! 


    Är ju så segt när man inte vet vad som händer i ens kropp. Man blir ju tokig när man försöker googla etc? Kan inte en fertilitetsläkare ansluta till denna tråden haha, det hade varit välkommet!!!!!!

    Min temp har verkligen skjutit i höjden!!! ÄL är inte bekräftat för jag har missat en temp men ser ut som ÄL var CD14 eller 15? Ska bli spännande att se om den ligger kvar så högt imorgon. Har visserligen druckit en öl till maten idag men det borde väl inte påverka tempen så mkt? inte direkt så man blev lullig haha. 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet