• Melsson

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Åhh Vickan. 

    För det första: så himla skönt att allt såg bra ut, det är ju jättebra!! 


    Jättebra att du stod på dig med att du ville ha spolning också, man hör ju om många som plussar ganska så direkt efter en spolning:) 

    Men det här med olika väntetider, det är ju så stört? Att det ska behöva skilja sig så beroende på vilken stad man bor i? jag Blev också så chockad av att det är så lång väntetid. Känns ju nästan som man ?vill? ha något fel så att man får hjälp?.

    @mirabilis åhhhh vilka härliga nyheter, håller alla tummar för dig i veckan!!! såklart det är lucky nummer four! 

  • Melsson

    Vad tråkigt att mensen kom Malin :( Men ja undrar vad den slemklumpen var, kanske någon rest från tidigare grav? Kemiskt borde ju börjat blöda på en gång annars eller? Lite dålig koll? 

    @mirabilis ja jag tycker med det är kul att kolla på tempkurvor. Nu är jag i sälen så glömde min termometer, så typiskt haha. 


    tempen är bra för att se att man verkligen haft ÄL (tempökning). En eventuell graviditet gör även att man har lite högre temp pga ökat progestoron, man kan även se en ev inplantation (heter det så? Haha) där tempen sjunker en dag och sedan ökar igen! Innan mens och under mens sjunker tempen igen:) 

  • Melsson

    Jag tycker du ska ligga på kliniken lite också Malin. För är man över 35 ska man ju kunna söka hjälp efter 6 månader dessutom? Tycker det är så dåligt du inte ens fått ta prover än? Jag har skrivit till fert. centrum via 1177 och fått rätt snabba svar, så det är ett tips! 

    Håller tummarna för att du slutar blöda snart Teriz. Förstår att det måste vara så jobbigt att gå runt och blöda så länge och konstant bli påmind om vad som inte blev. Men förhoppningsvis kan ni ta nya tag snart igen<3

    Jag är på ÄL+8 idag och har väl inga direkta symptom. BIM är på alla hjärtans dag.....Så konstigt hur hjärnan funkar - varje månad (trots man försökt såååå länge nu) så har man så himla stort hopp och tänker att "detta är månaden det kommer gå - känner det på mig". I och för sig är det skönt att känna hopp men man blir ju så himla nedslagen då när det inte går vägen. 

    Men vi fortsätter kämpa tjejer! En vacker dag är det vår tur <3

  • Melsson
    MalinJ skrev 2023-02-08 13:21:29 följande:

    Har faktiskt fått svar nu, var ett långt och välskrivet svar måste jag säga. 


    Bland anna svarade hon om detta med Uvin osv men jag får återkomma med exakt vad hon skrev för kommer inte ihåg nu. Haha

    Jag står kvar på väntelistan också, som tydligen stod december på, vettefan. Men det är personalbrist och därför tar det så lång tid. 


    Jag fick detta genom dessa just för att det var dom som skötte mitt missfall/aborten, innan har jag inte haft missfall så att jag behövt hjälp. Har ju inte ens lyckats bli gravid mer än en månad innan denna omgången så därför har jag aldrig hunnit komma till inskrivningen heller.

    Varför jag fick göra ett Tidigt ultraljud var just för att jag hade konstiga smärtor på bara en sida och inte liksom över magen. Så dom trodde på utomhavandeskap då.

    Men det var en helt normal graviditet när jag kollade första gången, tidigt i vecka 6, dom såg en stor blåsa liksom, men ingenting mer men han sa då att det kanske är lite tidigare jag ligger så fick då en ny tid 14 dagar efter och då alltså i vecka 8, där hade blåsan växt sig större men dom såg fortfarande inget embryot. Så då fick jag en tid igen 10 dagar efter det, och då konstaterades det helt att det var ofostrig graviditet Och att kroppen inte ville göra sig av med det själv och då blev det abort. 


    oj förlåt, har nog dragit detta en gång förut men nu blev det igen. Men hela denna proceduren gjorde i Borås och dom erbjöd då mig att få gå en utredning eftersom det då var mitt 3 missfall men bara 2a med min nuvarande sambo. 


    Jag är ändå glad för att jag får hjälp av dom men givetvis lite ledsen för att det tar tid. Vill bara ha hjälp och komma igång liksom. Längtar så förbannat efter att få bli gravid och få min bebis ❤️


    Så detta blir mer som en missfallsutredning?  Ja förstår att väntan blir olidlig, blir ju också nervöst om du skulle bli gravid nu innan du fått hjälp med utredning då blir ju oron väldigt stor...Men dom kunde inte ge någon fingervisning alls om när det blir? Vårdgarantin är väl att få hjälp inom 3 månader så borde väl bli snart får vi hoppas <3
  • Melsson

    @Vickan Nej då jag tycker inte det är jobbigt, ger en liten update längre ned:) Men jag förstår verkligen din frustration, man blir ju så irriterad på sin kropp på ett sätt när dom säger att allt ser bra ut, man vill ju bara skrika ut ?men VARFÖR blir jag inte gravid då om allt ser så bra ut?. Vi har börjat planera för en lite längre resa i sommar och även en weekend för att ha något annat att tänka på och något roligt att se fram mot. Hur känner din sambo? Tycker han att det är ?bara att köra på ett år till det kan gå? eller hade han allra helst också velat göra IVF på en gång? 

    Ja spolning har man ju hört många historier om så håller tummarna för den! hur långt är det kvar till mens nu? för visst kunde du boka in en spolning direkt då? Tycker den här gruppen behöver ett plus snart<3

    @MalinJ Tror stenhårt på att du kommer få ÄL denna månad <3 Tänker man får lita på kroppen ibland, att den vill ju faktiskt ägglossa - även om man ibland (ofta) i denna resa får känslan av att kroppen arbetar mot en. Jag tror att missa kosttillskott några dagar är ingen fara, kroppen har ju arbetat upp halter i kroppen med☺️ 

    @Mathilda88
    CD står för Cykel Dag, och mensen första dag är då CD1☺️ Spännande med ägglossningsvecka för dig!! Men åh vad typiskt att du skulle få ont, är det så fortfarande? fungerat det med värktabletter? 


    Liten update om mig då. Jag har haft en SÅ bra känsla denna cykel, verkligen Haft en känsla att ?denna månad kommer det ta sig, jag känner det i hela kroppen?. Idag är jag på cykeldag 28 (brukar ha en cykel på cirka 28-30 dagar)?. Detta test imorse kändes som en riktig jävla käftsmäll. Nu denna månad går vi in på försök 22 tror jag det blir, vi började denna resa juni 21? Men men, bara försöka ta nya tag. Dock börjar jag ge upp detta om att få ett plus på naturlig väg, känns inte som det kommer att fungera för oss?..

  • Melsson

    @Vickan, helt enig. Jag tror något säkert är lite knas men att dom inte hittar det...Men man blir ju tokig när man ska försöka massa grejer själv osv...Många tips är också så himla radikala (typ sluta helt med gluten, sluta helt med koffein bla bla). Man blir ju helt knäpp. Jag har alltid älskat att springa men har dragit ned på det jättemkt för att jag läst att det kan stressa kroppen osv....Detta påverkar verkligen ens liv så mkt, man tänker på det i så mycket man gör.

    Åh vad härligt att ni med bokat in resa, helt rätt - livet är ju ändå här och nu även om man glömmer bort det ibland. Man får försöka ha så kul man kan och göra saker folk som har barn eller är gravida inte kan göra!

    Håller verkligen tummarna att det släpper efter spolningen! Ni får vara lite tjatiga mot läkaren och stålsätta dig innan du går dit..Tänker ligger man på lite kanske man kan gå före? Men det är ju såååå svårt att försöka stå på sig, man känner såg ju så himla liten när man är där. 

    tack för dina peppande ord, det hjälper <3

    @Mathilda88 BIM är beräknad icke mens, så egentligen samma som beräknad mens men vi alla här hoppas ju såklart på en ICKE mens hehe, så därför alla skriver så (jag blev också såååå förvirrad av alla dessa förkortningar när jag började hänga här på familjeliv haha). Skönt att vården återkopplade - men vadå deras förklaring var att du hade ägglossning bara?? Haha man bara ehhh som att du aldrig haft ägglossning inna och vet hur det känns eller? haha. Hoppas verkligen att du mår bättre kommande dagar och slipper ha så ont, så himla typiskt att detta skulle komma nu i de fertila dagarna!

  • Melsson

    Nä men fy tusan vilken alla hjärtans dag du åkte på då :( Så dom tror du kan ha fått en infektion nu pg.a att du hade sex för tidigt? Alltså SÅ segt om det är så eftersom du fått till dig sedan innan att det var OK...

    Jag hoppas du kan få en dunderkur med penicillin eller antibiotika (är ingen sjuksköterska haha men ja någon bra medicin) så att du kan slippa smärtorna så snabbt som möjligt....Du får vara hemma och vila inatt istället för att jobba låter det som, stor kram till dig!!

  • Melsson

    @Vickan ja jag tror som du säger alkohol tobak och koffein är ju det som påverkar mest. Har dock SÅ svårt att sluta med min morgonkopp på jobbet, men det är den enda kaffekoppen med koffein jag dricker - tänker en kopp kan väl inte skada eller ska man testa utesluta den? Slinker kanske ned ett glas vin på helgen med till maten - men herregud känner jag, ska man sitta här barnlös och inte ens få dricka en kopp kaffe eller ta ett glas rödvin ibland till maten, då kommer jag ju bli totalt deprimerad haha!!

    Ja nu får vi se fram mot våra resor, jag har börjat bli inställd på att det nog inte blir någon 23- bebis, men får försöka förbereda sig för IVF till sommaren och ta det därifrån istället. Sitter framför datorn med mensvärk och hatar mitt liv lite..

    På tal om flytningar så läste jag någonstans att det inte alltid behöver komma ut mkt fertila flytningar på pappret när man torkar sig etc - men huvudsaken är att dom finns där inuti hehe. Så antagligen har du det men att dom håller sig där inne nu bara! Alltid en lättnad när man får positivt på stickan (och lite prestationsångest att man måste få till det). 

    @Mathilda Lider så med dig...Usch sån himla otur att du skulle åka på detta...Du får vara hemma nu och bara unna dig att ligga i soffan, titta på en bra serie och dricka massvis med the och äta något gott...Om du vill ha lite serietips så har nya säsongen av You kommit ut, även The last of us har vi börjat kika på som är riktigt bra, en lite deppig men bra ny serie är också Händelser vid vatten..Måtte det gå åt rätt håll nu <3

    @MalinJ Jag är tyvärr också med i din deppklubb just nu, men man får försöka kämpa på ändå trots att man känner att det är kört..Man hör ju trots allt ändå många solskenshistorier med folk som försökt väldigt länge och sen att det bara tar sig...Man får försöka tänka att tänk om det faktiskt är det där superbra ägget och en superspermie som möts just denna månad - även om det är SÅ svårt att motivera sig ibland..

  • Melsson

    @Vickan Då fortsätter jag med min morgonkopp med gott samvete, hemma dricker jag koffeinfritt om jag blir sugen men på jobbet på morgonen så är det så segt att ha med sig eget kaffe hehe. Skönt att läkaren sa så, jag tror ibland man stressar upp sig alldeles för mkt. Jag brukar då tänka på kompisar som har lätt för att bli gravida, dom både hinkar i sig kaffe, dricker massa alkohol och hej och hå- så för oss tror jag egentligen inte det är en kopp kaffe som gör att man inte blir gravid, men man greppar ju verkligen efter halmstrån. Sen ska man såklart inte leva hur ohälsosamt som helst, men känns inte direkt som någon i denna grupp är ute och festar varje helg och bara äter pizza haha. 


    tack för dina fina ord, du kommer också bli en sån himla suverän mamma, tänk bara vilket stöd du är för alla i denna grupp (och andra), då kan jag bara tänka mig vilken supermorsa du kommer att vara ❤️❤️ Ja jag tror verkligen man kommer att uppskatta graviditeten och allt på ett helt annat sätt efter denna resa. Kommer vara så otroligt tacksam. 


    angående flytningarna så kan du ju testa att stoppa in ett finger och veva runt lite (alltså förlåt men det där lät så fruktansvärt hemskt att be någon att göra 🙈) Huvudsaken är ju att dom finns där lite längre upp tänker jag! Hmm ja ibland har man ju positivt två dagar i rad men skumt du fick ett negativt där emellan, men kan ju ha varit att urinet Var lite utspätt? Du får hålla koll på tempen och förföra sambon ikväll med hehe. 

    @MalinJ Ja alltså man ser folk överallt som plussar? Hela min Instagram och tiktok är fylld av gravidmagar och positiva gravtest. Man får verkligen en klump i magen och undrar när man själv ska få uppleva något sådant. Nu är det ju snart ÄL för dig och då kommer ju faktiskt en ny chans att själv få det där positiva testet. En dag kommer det komma ❤️

    jag tror jag ska köra med bisolvon denna gång med, jag körde ju den som man dricker senast men kanske ska testa tabletter denna gång då!!

  • Melsson

    @Teriz Helt förståeligt om du känt sig off, man gör ju det till och från och det tänker jag att man måste få för att orka med <3 
    Men HEJA kroppen, helt sjukt ju! Känns ju verkligen som att din kropp verkligen vill komma igång, så härligt!! Är ju många som faktiskt blir gravida rätt så tätt inpå missfall. Har ni fått till det lite i helgen då? ;) 

    @MalinJ Skönt att ni fick till en snabbis igår, verkar ju som att ägget släppte då och då kan det ju ha blivit ett alldeles perfekt ligg :D Vet att vissa blöder lite i samband med ÄL så tror inte det är något du behöver oroa dig för <3 

    @Mathilda88 Åh vad skönt att höra att du mår bättre, så himla skönt! Gud vad segt med illamåendet - men tur att det vänt. Ni får äta någon riktigt god middag en tråkig måndag istället för helgen då ;) 

    Jag tror egentligen inte att det ska vara någon skillnad mellan tabletterna och det flytande, men måste kanske googla det :P Är ju skönare med tabletter på ett sätt, slippa dricka är ju lite äckligt hehe

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet