• Soff

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Jag kände att jag ville göra en "renodlad" första-barnet-tråd för oss som försökt lite längre, då jag personligen känner att jag både kan ge och få mest stöd i en sådan. 


    (Varje person får dock bedöma själva vad som är en längre tid) 


    Här kan vi stötta varandra i denna tuffa resa till <3 första barnet <3 


    Jag lägger även till en bim-lista så vi kan följa varandra <3 


    Kram till alla kämpar därute <3 


     

  • Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet
  • Melsson
    Mirabilis89 skrev 2023-01-23 10:33:26 följande:
    Precis, spottings efter ÄL och så var det aldrig innan IVFen, men vore ju nästan konstigt om det inte blir lite vajsing i hormonsystemet efter att ha hållit på med alla sprutor och tjohej. 
    Ja nej jag tänker inte mixtra med krämer och sånt själv, läkaren får avgöra vad som är bäst där. Glad
    Ja låter ju som det. Jag har också fått lite problem med det och tror också det är för jag gått på flera "kurer" med letrozol, ovitrelle och progestoron...Men läkarna har ju stenkoll så dom kommer ju kitta upp dig till nästa återföring. Men om ni tar en paus några månader så är krämen najs iaf, skönt slippa mellanblödningar :) 
  • Vickan31
    Melsson skrev 2023-01-22 19:39:57 följande:

    @Malin) och @Vickan31 hur har det gått för er i helgen? Har ni fått till det ordentligt och hur kändes allt med bisolvon? Någon skillnad?


    Melsson: Jag är så less på min kropp just nu, haha, har ingen aning om min ÄL varit eller inte, trots att jag ofta brukar vara ganska säker. Inget positivt ÄL-test, tempen är verkligen hej-kom-och-hjälp-mig och min annars så stabila cykel brukar ju innebära ÄL på CD15 (plus eller minus någon dag) vilket alltså borde ha varit i lördags. Så vi får fortsätta att försöka för att sejfa upp ifall ÄL kommer senare den här cykeln eller något, men vi har väl fått till det så bra vi kunnat trots avhållsamheten kring sambons spermaprov. Märkte ingen skillnad alls med bisolvon, men tänker att jag kanske tester det nästa cykel också, vi få se :) Hur mår du just nu? Trist tid det där med väntan på ÄL, men skönt att mensen tagit slut nu och bra shoppat där med bisolvon och rosenrot ;) 
    MalinJ skrev 2023-01-23 07:17:09 följande:

    Melsson Jag vet inte om det hjälpt faktiskt, så jag vet inte. Men tänker testa även nästa cykel. 


    Min ägglossning kom igår men jag vet inte om det ägglossat helt för min temp steg igår och idag sjönk den, den går upp och ner och inte alls lika stabilt som förra månaden, sen har jag haft mindre älsmärtor än jag brukar ha. 


    Så tror tyvärr denna omgång inte blir något av. Väldigt tråkigt isåfall eftersom jag även boostat med D-vitamin och q10.

    Och fortfarande ingen kallelse, känns så hopplöst allt just Nu.

    Åkte på ryggskott i lördags morse också i samband med äl, och idag är det värre än igår som jag tyckte det började kännas bättre. Men här ligger jag och har smärtor från helvetet, hugger till så fort jag rör en muskel. 


    Meeeen!! Jag hoppas det är bättre med er alla andra, spännande och se vad Vickan tycker om bisolvonet. 


    MalinJ: Skönt att du vet att ägglossningen varit nu, och om du väntar några dagar kanske tempen bekräftar det också? Kan du inte langa din graf så jag får jämföra med min? :) Fy vad jag lider med dig, dels att det känns så oklart med den här cykeln och så ryggskott på det! Usch, så himla jobbigt! Jag vet inte heller om bisolvonet hjälpt något, jag märkte ingen skillnad i alla fall, och det verkar som att vi följs åt just nu med samma problem eller vad man ska säga: mindre känningar av ÄL än tidigare, och en temp som går väldigt upp och ner. Håller tummarna för att er kallelse kommer snart i alla fall! <3 
    Mirabilis89 skrev 2023-01-23 06:44:54 följande:

    Naeh, det gick inte vägen den här gången tyvärr. Testat negativt tre dagar i rad nu, och även om BIM är nu på onsdag och testdag är den 30/1 så förstår vi ju att det är ?kört?. Jaja under sker och hej och hå men nä, realistiskt får vi ställa in oss på nästa omgång.

    Jag tänker dock vilja försöka prata med läkaren OM det är något vi kan göra annorlunda för nästa FET (har en kvar i frysen nu). Har de cyklerna som varit efter missfallet haft en del spottings (som jag aldrig innan IVF haft) så funderar på om det kanske vore bra att prova tex extra progesteron nästa gång iallafall, trots ?naturlig? cykel. Är ju inte alls säkert det hjälper men skadar ju inte ta utifall att liksom? Och så har jag ?läst? att man kan göra en halv-stimulerad cykel ungefär och ge en extra ovitrelle/ägglossningsspruta i samband med positivt äl-test för att boosta och verkligen säkerställa ägglossningen ungefär. 

    ?eller så är det så att den här ?batchen? av embryon inte var bra så vi får göra en ny sprutomgång senare iallafall. Vill jag ju helst inte förstås men är det så så är det? Blir det så kommer jag vilja vänta till mitten av aprils mens iallafall så att jag hinner åka på min födelsedagsresa till Paris och få äta och dricka gott ?fritt? isåfall. 😁


    Mirabilis: Så ledsen jag blir att det känns som att det inte gått den här gången :( Som du säger är ju hoppet såklart inte ute än, eftersom det är långt kvar till testdag, men man kan ju inte hjälpa att känna det man känner. När i cykeln testade du positivt förra gången? Som jag förstått det behöver det inte betyda att hela batchen är "dålig" bara för att majoriteten av äggen inte klarat sig, utan det kan ju absolut finnas en bättre chans för det där embryot ni har kvar i frysen. OM det skulle vara så att det inte går den här gången (jag säger ändå OM) så hoppas jag att du kan få testa progesteron nästa gång samt att du får njuta ordentligt av Paris-resan oavsett om det blir en nykter resa eller inte <3 

    Här kommer min graf där jag räknat bort helgens temperaturer för jag missade ganska rejält med dem plus somnade sent efter att ha druckit ena kvällen xD Dem som jag bett appen att "discard" eller vad det heter är alltså de två prickarna som ligger utan några linjer sammanlänkat:



  • MalinJ

    Jag försöker röra mig så gott jag kan och allt det där men det hugger för minsta lilla verkligen.
    Går ut med hundarna också själv trots att det gör ont när dom drar till osv, haha

    Ja nej en pissdag verkligen.

    Jag tror att ev ägglossningen sker idag eftersom den sjönk lite idag ändå mot igår då den steg. Men den har verkligen gått upp och ner denna gången och sekretet var varit svårt och tyda och jag har inte kunnat kolla mer än det som syns på trosan sen ryggen paja, och där var det knappt kommit så jag vet inte.

    Kommer prova bisolvon nästa omgång också men sen kanske jag låter det vara.

    Kör inga stickor utan har min monitor, okej det är stickor också såklart men som man stoppar in i den och så läser den av östrogen och sen LH ökningen. Så igår var det ökning på LH och idag har den känt av LH så det borde vara klart nu typ, lr ja idag. 


    Får se om tempen stiger imorgon, det borde den Och sen ligga högt. Vi får se dom kommande 3 dagarna. 


  • Melsson
    @Vickan Åhh vad segt att det känns som kroppen krånglar, det där med att inte veta om man haft ÄL eller ej är ju sååå segt. Jag tänkte bara inflika att jag hade ju exakt så förra månaden att jag nästan var bombsäker på att ÄL uteblivit, men sen såg dom ju på fert. kliniken att det var ett ägg som lossat..Ibland tror jag man analyserar kroppen för mkt! Men tråkigt att du inte märkte någon skillnad med bisolvon :P

    När får ni svar på sambons spermaprov?:)

    @MalinJ Alltså HUR typiskt med ryggskott precis när du har ÄL. Suck. Ibland undrar man ju om universum jävlas med en :P Guldstjärna till er dock som fick till det ändå!! Hur såg tempen ut idag då? Sköt den i höjden? :)

    @Mirabilis Förlåt om jag frågar och du behöver inte dela med dig om du inte vill - men hittade dom något på era undersökningar som påverkade chansen till barn eller är ni bara oförklarligt barnlösa trots att allt ser bra ut?
  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-01-24 07:40:11 följande:
    @Vickan Åhh vad segt att det känns som kroppen krånglar, det där med att inte veta om man haft ÄL eller ej är ju sååå segt. Jag tänkte bara inflika att jag hade ju exakt så förra månaden att jag nästan var bombsäker på att ÄL uteblivit, men sen såg dom ju på fert. kliniken att det var ett ägg som lossat..Ibland tror jag man analyserar kroppen för mkt! Men tråkigt att du inte märkte någon skillnad med bisolvon :P

    När får ni svar på sambons spermaprov?:)

    @MalinJ Alltså HUR typiskt med ryggskott precis när du har ÄL. Suck. Ibland undrar man ju om universum jävlas med en :P Guldstjärna till er dock som fick till det ändå!! Hur såg tempen ut idag då? Sköt den i höjden? :)

    @Mirabilis Förlåt om jag frågar och du behöver inte dela med dig om du inte vill - men hittade dom något på era undersökningar som påverkade chansen till barn eller är ni bara oförklarligt barnlösa trots att allt ser bra ut?

    Haha eller hur? Samma dag som jag fick positivt ältest dessutom men att vi lyckades är fan helt otroligt. 

    Min temp steg 0.3 idag och det är väl mellan 0.3-0.5 den stiger efter äl skett så kanske var det igår som beräknat men att smärtorna bara är lindrigare denna gång. 


    Langar grafen också :) 

  • Vickan31

    Mirabilis89: Aaah, då förstår jag, men optimist som jag är har jag ändå tagit fasta på att samma person kan plussa olika tidigt olika cykler. Men om inte annat så håller vi tummarna då för att du kan få hjälp med tex progesteron nästa gång och att det är det som gör susen! :) 

    Melsson: Tack för ditt stöd, jag känner mig fånig som klagar över det här med tempen men den får mig just nu att starta dagen på dåligt humör för att den inte visar det jag vill att den ska visa, haha! Men det känns lite bättre efter ditt svar :) Vi har faktiskt fått svar på sambons spermaprov nu och det såg normalt ut! Jag vet att det inte betyder att det ser bra ut varje månad, men vi båda kände i alla fall en lättnad över att det såg bra ut just nu. Så läkarbesöket den 6/2 ska bli väldigt spännande! 

    MalinJ: Usc jag lider verkligen med dig med ryggskottet, men bra jobbat som sagt att ni lyckades få till det ändå! Hoppas att du tempen fortsätter att stiga närmsta dagarna så att du får svar om ägglossningen varit.


    Någon som har några tankar om min knäppa graf? Trots att jag valt att räkna bort två temperaturer då de togs helt fel tider och efter lite sömn och en del alkohol xD Jag fick inget positivt ÄL-test den här gången men fertility friend säger att den kan ha skett på CD13 istället för CD15 som jag oftast brukar ha. Dt vore ju typiskt om jag fick en tidigare ÄL just den här månaden bara för att vi hade sexförbud pga spermaprovet som lämnades just i torsdags, CD13! 


     

  • Vickan31
    P.S. Det starkaste testet jag hade var på CD13 men det stämmer ju inte, varken för en ägglossning på CD13 eller CD16 Tungan ute Tyckte jag hade lite lite ÄL-smärta på CD16  så jag kanske får "bestämma" att det var då, haha! 
  • MalinJ
    Vickan31 skrev 2023-01-24 14:30:57 följande:
    P.S. Det starkaste testet jag hade var på CD13 men det stämmer ju inte, varken för en ägglossning på CD13 eller CD16 Tungan ute Tyckte jag hade lite lite ÄL-smärta på CD16  så jag kanske får "bestämma" att det var då, haha! 

    Du kan inte prova och räkna om dom två dagar du tagit bort? Och hur var ditt sekret dom andra dagarna?

    Hur var testet där på dag 16? 


    Tack, jag är faktiskt mycket bättre i ryggen idag och det är nog för att vi låtit bli och mysa 🤣 inte helt bra men bättre.

    Ja precis, vi får se hur tempen beter sig. Det skiljer sig verkligen från förra månadens temp så det är också lite kul. Sen om jag haft äl nu så kommer dom nog sätta min linje betydligt lägre än förra månaden också tror jag eftersom jag haft lägre temp denna gången. Den var verkligen varit konstig haha 

  • MalinJ

    Godmorgon,

    Här hinner jag köra en dagens uppdatering också ser jag. Börjar komma tillbaka till det dagliga och skriva på morgonen.

    Sovit sjukt dåligt i natt pga kattungen som härjat och sen min ena hund som har separationsångest som från ingenstans slagit hårt och hon är helt manisk med att hon ska vara på mig typ. Det vill säga vill upp i sängen osv osv.


    Meeeen, tempen har inte sjunkit trots att jag sovit dåligt och var upp ett tag innan tempningen utan den ligger kvar på samma som igår så antagligen hade den varit lite högre om inte varit för en dålig natt. 


    Jag har svettats enormt mycket i natt också vilket började redan igår kväll när jag gick och la mig, det var så varmt! Puuh!

    Något jag glömde nämna igår var dock att jag hade som jag brukar ha dagen efter äl väldigt tjockt och vitt sekret så jag tror det blivit av som vanligt men att jag inte riktigt lönt av den som jag brukar. 


    Och jag kom och tänka på en sak då, sist jag blev gravid så kände jag inte av äl heller, därför jag inte misstänkte att jag var gravid förens jag testade på samma dag som mensen förväntade sig. 


    Så nu hoppas jag nästan att det sker ett mirakel igen, dock har jag haft lite känningar runt livmodern under Morgonen. 


Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet