Inlägg från: Anonym (rita) |Visa alla inlägg
  • Anonym (rita)

    Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)

    Jag har gått på min diet i 10 veckor nu så jag tänkte dela med mig av hur viktnedgången gått vecka för vecka. Jag vet inte om det alls intresserar någon, men jag chansar. Jag känner att jag lärt mig lite grann om viktnedgång under den här tiden. Vid ett par tillfällen har vikten rört sig mycket långsammare än förväntat och de gångerna fick jag alltid panik. Ibland googlade jag trådar på diverse forum där trådstartarna berättat att vikten stått stilla en vecka eller två, och många som svarat har då påstått att det beror på att kroppen ställt in sig på svält och att de måste börja äta mer för att fortsätta gå ner. Och varje gång jag läste det blev jag såklart förvirrad och ifrågasatte mitt eget val att gå på lcd-kost. 

    Det har känts särskilt förvirrande under perioder då jag samtidigt inte känt mig t.ex. svullen i magen, förstoppad eller vätskefylld. Jag kan bli vätskefylld dagen innan mens så jag tycker mig liksom veta hur det känns. Men jag börjar tro att kroppen kan binda vätska ibland utan att man känner av det också.

    Hur som helst, här kommer mina veckovikter:

    Startvikt: 110.0 kg
    Vecka 1: 105.7 kg (- 4.3)
    Vecka 2: 103.8 kg (- 1.9)
    Vecka 3: 102.4 kg (- 1.4)
    Vecka 4: 100.8 kg (- 1.6)
    Vecka 5: 99.1 kg (- 1.7)
    Vecka 6: 98.8 kg (- 0.3)
    Vecka 7: 98.7 kg (- 0.1)
    Vecka 8: 94.9 kg (- 3.8)
    Vecka 9: 94.5 kg (- 0.4)
    Vecka 10: 92.5 kg (- 2)

    Som ni kanske kan tänka er så var jag mycket frustrerad efter vecka 7. Jag kände mig nästan orättvist behandlad av världen och jag tyckte mycket synd om mig själv (charmigt värre). Och så kom plötsligt ett hopp på 3.8 kg, och då sjönk det verkligen in i min hjärna att viktnedgången kan vara mycket nyckfull. 

    På tal om något annat så fotade jag mig själv igår. Jag tog bilder på mig själv (framifrån, från sidan och bakifrån) i början av dieten och var sugen på att se skillnaden nu när det gått ett tag. Och jag måste säga att jag blev väldigt glad av att se resultaten hittills. När man ser sig själv i spegeln varje dag så märker man ju inte alltid så mycket så det var lite av en chock att kunna jämföra fotografierna och se hur stor skillnaden faktiskt är efter bara 10 veckor. Kan verkligen rekommendera alla att ta foton lite nu och då (jag är glad att jag väntade 10 veckor så att skillnaden hann blir såpass märkbar som den blev) för det är nästan mer tillfredsställande än att räkna hur många kg man tappat. 

    Förlåt för det långa inlägget, att hålla sig kort har aldrig varit min starka sida. :) 

  • Anonym (rita)

    Jag har varit inaktiv i tråden den senaste veckan eftersom jag haft hemska biverkningar från en ny medicin jag äter. Har knappt klarat någonting, känns det som. Men min diet har jag hållit mig till åtminstone. 

    Vägde 93.1 kg förra måndagen och imorse vägde jag 90.9, så det är 2.2 kg mindre och det är jag himla nöjd med, särskilt med tanke på att jag varit så stillasittande. 

  • Anonym (rita)
    Anonym (59) skrev 2021-07-19 10:06:48 följande:

    Var ett tag sedan jag skrev här nu. Har dessvärre legat på sjukhus en vecka och trodde väl att jag skulle ha gått upp när jag kom hem eftersom jag knappt rört mig. Men maten där är inte mycket att ha så jag hade ändå gått ner 0,4 kg, nu 61,1 kg.

    Har inte kunnat röra mig riktigt lika mycket hemma nu som tidigare så får se hur fortsatt viktnedgång går!


    Jag undrar om det kan vara så att man förbränner mer som stillasittande när man är sjuk än när man är stillaittande men frisk. För jag har upplevt lite samma sak den här veckan att jag trots stillasittande lyckats gå ner i vikt. 

    Fortsatt viktnedgång kommer säkert att gå jättebra hur som helst så länge du håller själva kostplanen. Det är ju verkligen kosten som är det avgörande, trots allt. Heja heja! 
  • Anonym (rita)
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-20 10:00:00 följande:

    81,6kg idag, exakt like mycket som förr veckan. Det har jag förtjänt med tanke på den stora portionen pannkakstårtan (med nutella, grädde och chokladkeks) och de två påsar chips jag stoppade i mig under veckan. 
    Kroppsfettet visade 35,3% idag, förra veckan var det 36,4%. Vore ju bra om det stämmer, men jag litar inte på vågen.


    Jag tror starkt att skillnaden mellan en person som lyckas nå sina viktmål och en person som inte gör det är att den förstnämnda inte låter en vecka med lite fusk påverka hur de äter veckorna därpå. Att man faller för frestelsen (chips är ju det godaste som finns så det är inte konstigt) betyder inte att man ska vara arg på sig själv och ge upp, utan det är bara att glädjas lite åt att man fick i sig något gott och sedan hoppa på hälsotåget igen. :) 

    (Nu kanske du inte alls är arg eller ångrar något heller, men jag utgår lite ifrån hur jag brukar tänka när sådant händer. :) ) 

    Hur fungerar en sådan våg förresten? Säger den något om hur mycket vätska kroppen innehåller också? Med andra ord, om man tappat vätska men har lika mycket fett i kroppen, går fettprocenten ändå upp? 
  • Anonym (rita)
    velig13 skrev 2021-07-20 10:55:31 följande:
    Sommaren är svår när det gäller frestelser och vi måste vara snälla mot oss själva i det. Inget blir kul med för mycket förbud.

    Blir det varje dag däremot, då är det viktigt att se över om det är det bästa.
    Precis så är det. 
  • Anonym (rita)
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-22 15:42:26 följande:

    Jag är inte alls arg, jag är lättad att jag inte gick upp i vikt Flört Och nu fick jag dessutom mens, så kanske stämmer det att jag gick ner i fett ändå, om jag har lagrat in vätska. Bara det där jävla blodet och vävnaden jag tappar under mensen måste ju väga en del. Det vore ju kul, men det ska jag få se nästa tisdag.


    Ja, vågen mäter, förutom vikten såklart, andelen fett, muskler och vätska. Jag bara tittar lite på muskelandelen (det fins en grafik där också, 9 rutor - 3 för "låg", 3 "mellan" och 3 "hög" och muskelandelen brukar ligga i den högre mellan-delen, vilket är utmärkt om det stämmer) men kolla inte exakt på procenten. Åtminstone inte än. Nu skriver jag upp kroppsfettet i 2-3 månader och om det sedan verkar rimligt på ett ungefär, kanske jag börjar skriva upp även muskelandelen.
    Och ja, om du gå ner i vätska (eller muskel) men har samma mängd fett kvar, går fettandelen upp. Eller tvärtom, kan fettandelen gå ner trots samma vikt, om man lagt till vätska eller muskler.


    Anonym (99.6) skrev 2021-07-21 09:55:10 följande:

    Jag ligger kvar på samma vikt (98.2) men har idag minskat ytterligare en centimeter runt midjan och en cm runt låret. Kan man bygga muskler så här snabbt?!


    Ingen aning hur snabbt det kan gå. Men jag har läst/hört någon gång att muskelvävnaden har, precis som fettvävnaden, ett "minne" och det därför byggs upp snabbare om det har funnits där innan. Jag vet inte om det stämmer, men ifall det stämmer så går det snabbare om du tidigare haft mer utvecklade muskler, tappade dem och bygger upp dem nu igen.

    Vad bra att du inte kände dig arg! Det är nog helt rätt inställning att ha! Och ja, mensen brukar åtminstone påverka mig ganska mycket, och jag har förstått att det är vanligt att den gör det.

    Nu när jag tänker efter så är det ju fullt vettigt att fettprocenten ökar om man tappar vätska. Vet inte riktigt hur jag tänkte där, haha. 
  • Anonym (rita)
    September1518 skrev 2021-07-22 21:19:58 följande:
    Hej, vad fint av dig att tänka på mig! Jo det är bra egentligen. Jag ska vara ärlig och säga att jag helt enkelt blev så fruktansvärt besviken vid senaste invägningen. Detta med vikten påverkar mig mer än det borde och mer än jag skulle önska. Senast jag skrev hade jag vägt in på 64,1 men dagarna efter sjunkit tillbaka till 63,9, jag kände mig så nöjd just då. Gissa chocken sen två dagar senare när jag vägde 64,5! Hade inte väntat mig det och blev verkligen besviken. Tog ett tag att ladda om och landa i att det är naturligt att gå upp. Jag ville hålla vikten första 12 veckorna och det gjorde jag men jag trodde nog verkligen att jag skulle kunna hålla den längre.

    Nu har jag räknat på det och insett att även om jag skulle gå upp 0,5 kg i veckan from nu så går jag "bara" upp 15 kg och det är vad som är rekommenderat, samt det som rann av mig efter förra förlossningen.

    Ny energi nu, träningen är igång, kosten helt ok! Jag känner mig lugnare med viktuppgången nu, behövde bara landa i det lite.
    September1518 skrev 2021-07-23 10:41:51 följande:

    Invägningsdag idag och jag vägde 64,7. Men det känns okej, det går sakta men säkert uppåt. Ca 1 kg på 3 veckor. Rimligt med en takt på 300-400 g i veckan har jag läst. Min gräns går vid 0,5 kg, så får hålla koll och hålla igång!


    Det där när man blir förvånad över att så plötsligt öka i vikt tror jag alla kan känna igen sig i. Men kom ihåg att kroppen är så himla mystiskt. Det låter osannolikt att du skulle ha gått upp 0.6 kg fett på två dagar, utan det är garanterat annat som spökar (den klassiska vätskan, men också t.ex. tarminnehåll). Nu är jag inget proffs på graviditeter och viktuppgång i samband med dem, men utifrån vad jag har förstått så låter det ju som att du gör helt rätt och är precis där du ska vara! 

  • Anonym (rita)

    I måndags vägde jag 90.9 och var så jäkla glad över det. Och i måndags var jag nere på 90.1. Men så igår vägde jag 91.2 och idag 91.0. Och även om jag vet att det är normalt att vikten hoppar upp och ner en del, och det har hunnit hända mig flera gånger sedan jag satte mig själv på diet och det alltid har löst sig till sist, så är det fortfarande sjukt frustrerande när man står mitt i i det.

    Min sambo påminde mig om att jag ju själv sa att jag hade druckit för lite både igår och i förrgår. Man ska dricka minst 2.5 liter när man går på lcd-kost och jag har väl druckit kanske 1-1.5 liter de senaste dagarna (och det märks också då jag kissat mycket mer sällan än vanligt). Så nu undrar jag om det kan påverka. Alltså att kroppen bundit extra mycket vätska för att få hålla kvar det lilla den fått. Så jag ska se det som ett litet experiment och undersöka vad som händer om jag ser till att dricka 2.5 - 3 liter idag. Uppdaterar här sen! :)

  • Anonym (rita)
    Anonym (rita) skrev 2021-07-24 11:32:29 följande:

    I måndags vägde jag 90.9 och var så jäkla glad över det. Och i måndags var jag nere på 90.1. Men så igår vägde jag 91.2 och idag 91.0. Och även om jag vet att det är normalt att vikten hoppar upp och ner en del, och det har hunnit hända mig flera gånger sedan jag satte mig själv på diet och det alltid har löst sig till sist, så är det fortfarande sjukt frustrerande när man står mitt i i det.

    Min sambo påminde mig om att jag ju själv sa att jag hade druckit för lite både igår och i förrgår. Man ska dricka minst 2.5 liter när man går på lcd-kost och jag har väl druckit kanske 1-1.5 liter de senaste dagarna (och det märks också då jag kissat mycket mer sällan än vanligt). Så nu undrar jag om det kan påverka. Alltså att kroppen bundit extra mycket vätska för att få hålla kvar det lilla den fått. Så jag ska se det som ett litet experiment och undersöka vad som händer om jag ser till att dricka 2.5 - 3 liter idag. Uppdaterar här sen! :)


    *whoops, skrev fel. I onsdags var jag nere på 90.1, skulle det stå.
  • Anonym (rita)
    nnnnnnnn skrev 2021-07-24 11:40:40 följande:
    Väg dej inte så ofta, vikten går upp och ner särskilt på sommaren! Det kan skilja 2 kg från dag till dag, har du ätit salt? Har du druckit mer/mindre?
    Så väg 1 gång per vecka, max 2 tex onsdag och söndag. Och se de långsiktiga trenderna, inte kortsiktigt. Vad har hänt på en månad? Går det då åt rätt håll så gör du rätt.
    Jag tycker inte att det fungerar så bra för mig att väga mig bara en gång i veckan. Om vikten har stått stilla den veckan så kommer det som en chock och en gång blev jag extremt deppig efter två sådana veckor på raken. Jag var liksom inte mentalt förberedd när jag väl ställde mig på vågen. :p

    Jag har märkt att jag håller mig lite lugnare om jag väger mig ofta. Det är frustrerande när det inte går dit jag vill att det ska gå, men fortfarande på ett mer hanterbart sätt (för mig) än när jag gör det veckovis, if that makes sense. :)
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)