• LillaGry

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hej, kul att följa en tråd med fler som är lite äldre och försöker få till en bebis (eller två). Själv är jag 39 år och jag och sambon jobbar på att få till ett syskon till våran son som precis fyllt 1 år. Vi är inne på 5e försöket nu (med sonen så tog det 6 månader), så vi hoppas på ett plus snart. Denna månad har vi testat conceive plus fertilitetsgel/glidmedel, är det någon som har erfarenhet av den?

    Känns som december är månaden att plussa, tre i ?bim i december? gruppen har redan plussat och det är inte ens december!!! Tre vänninor som har försöket länge eller fått missfall är nu också gravida så jag håller tummarna för oss som fortfarande väntar på ett plus

  • LillaGry

    Testade positivt!! på covid i veckan , hela familjen trots att både jag och min partner är dubbel vaccinerade. Vid ägglossning mådde ingen av oss toppen men vi fick till det fyra gånger ändå, två dagar innan, två gånger dagen innan och en gång på äl dagen sen var vi båda helt slut. Hoppas infektionen inte påverkar möjligheterna att bli gravid den här gången. Detta var femte försöket, har bim den 13-14 december.

  • LillaGry
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-12-07 11:43:54 följande:

    Det är inte spermierna kroppen har ihäl utan det är imunförsvaret som hindrar det befruktade ägget från att fästa som det ska :) Så visst kan det hjälpa om man är lite nedsatt när det är dags för livmodern att ta emot ägget. 


    Jag hoppas det hjälpte med att vara lite nedsatta denna gången då, är på äl +8 idag så det är fortfarande lite tidigt att testa. Det skulle vara den första positiva effekten av covid jag sett
  • LillaGry
    mamma8212 skrev 2021-12-15 08:14:03 följande:

    Ägglossning pågår, försök 10 nu, tror jag. Snart ett år sen vi började försöka, helt galet.. jag vet ju att allt ser ok ut iallafall, så det är bara att fortsätta försöka, iallafall ett tag till. Har satt en egen gräns att jag vill bli gravid så den isåfall föds inom nästa år då jag fyller 40, sen är jag för gammal.. då får vi bara acceptera att det inte blir fler barn. Jag pendlar mellan att vilja bli gravid, och inte vilja. Dels för att en graviditet tär så mycket på kroppen, orkar jag en tredje gång? Allt efter, med bebistid och sömnbrist. Fast samtidigt vill vi också, såklart.


    Det du skriver stämmer så bra in på mig och om hur jag känner inför en till graviditet (förutom att jag är mitt i lingonveckan ;-( ). Jag vill helst också få barn innan 40, men nu har jag förlängt det så att det är ok att jag är 40 när barnet föds (jag har precis fyllt 39). För mig pendlar det också från att vilja bli gravid och vissa dagar när det är tufft då tänker jag att jag inte har ork och att ett barn är tillräckligt, men innerst inne vill jag nog gå igenom babyperioden igen. Vi börjar på sjätte försöket nu, jag har extremt regelbunden mens och vet exakt när jag har ägglossning, men än har det inte tagit sig. Första barnet tog sex månader (då var jag 37 år). Jag hoppas det inte är försent för oss och att vi får ett plus inom de närmaste månaderna
  • LillaGry
    mamma8212 skrev 2021-12-16 13:17:56 följande:

    Jag har också jätteregelbunden mens och ägglossning, jag använder inte test längre för jag vet när jag har äl. Har blivit gravid jättesnabbt innan, på andra försöken båda gångerna. Och nu har jag gjort utredning där allt ser bra ut. Så av någon anledning tar det bara tid.. Och det gör ju också att man funderar mer och mer. Min man känner att händer det så händer det. Han blir glad för en bebis men måste inte ha en till. Så vi får se vart vi landar :)


    Det är skönt att höra att det är fler i samma situation, inte bara de med väldigt oregelbunden mens som det tar tid för att bli gravida. Jag borde också boka tid hos gynekologen för en vanlig undersökning för att se att allt ser ok ut, jag har inte blivit undersökt sen jag fick barn för drygt ett år sedan.

    Vår son har börjat vakna kl 4 varje natt och är pigg och vill komna upp och leka, så min sambo har med de senaste dagarnas sömnbrist sagt att han är klar med barn nu. Jag hoppas att han skämtar
  • LillaGry
    pandarinen skrev 2021-12-16 18:34:29 följande:

    Har ni sex bara på ägglossningsdagarna? Eller även före och efter? I början körde vi på före, på och efter men efter snart ett år är det inte kul längre med produktionsex så då siktar vi på när fasta glada gubben dyker upp. Så segt att det tar sån tid. Första barnet tog sig på andra försöket.


    Vi brukar försöka de två dagarna som äl testerna visar stegring och dagen efter vilket jag antar är äl dagen, däremellan blir det ingenting tragiskt! Men det är inte så lätt att vara spontan när man är småbarnsförälder, när tillfällena väl kommer är det inte alltid lusten finns där.
  • LillaGry
    pandarinen skrev 2021-12-31 12:18:19 följande:

    Orden INTE GRAVID, lyser klart på gravidtestet - det är som ett kraftig slag mot bröstet. Jag känner mig tom, tom på ord, vill gråta men måste behärska mig inför min 2 åriga son. 

    I tre minuter satt jag nästan och blundade, hjärtat bultade, och i mitt huvud snurrade frasen- gode gud låt det stå gravid, gode gud låt det stå gravid. 

    Istället blev det ytterligare en besvikelse, smärta som inte går att beskriva, blandad med en tom känsla och en trötthet. 

    Det är 1 år sen nu som vi bestämde oss för att vi vill ha ett syskon. Redan på andra försöket blev jag gravid, men det slutade i ett tidigt missfall, sen har resan varit lång, tuff, känslomässigt som en berg och dalbana och psykiskt jobbig. 

    Jag hade ett hopp, en känsla att få överraska min man idag på nyårsafton med nyheten att jag var gravid. Känslan har varit annorlunda den här cykeln. Jag brukar ha ömma bröst och molnande värk. Den här gången har jag haft mer lätta ilningar i brösten, och ingen molnande värk, snarare lite stick i nedre delen av magen- mot livmodern. 

    Tårarna har runnit ner för mina kinder, jag stirrar ut med en tom blick. Ville så gärna avsluta det här året med att vara gravid. 

    Samtidigt någonstans långt långt där inne, har jag fortfarande ett litet litet hopp, kanske testade jag mig för tidigt? Kanske är det inte för sent den här cykeln?  Jag har inte BIM förrän imorgon, eller söndag. Men borde inte testet ändå gett utslag GRAVID isåfall idag? 

    Så mycket tankar, så mycket känslor, så mycket smärta snurrar just nu i huvudet. 


    Jag känner så väl igen mig i det du skriver, du kan verkligen sätta ord på dessa känslor och jag lider med dig när jag läser detta. Jag hoppas att början på 2022 blir bättre, det är en jävla bergochdalbana att försöka bli gravid och åldersstressen gör det inte lättare (själv är jag 39 år).

    Det är bara att ta nya tag och försöka vara optimistisk även om man gång på gång blir besviken, men så länge man har ÄL så finns det hopp. Gott nytt år och så hoppas vi på syskon i höst åt våra små söner
  • LillaGry

    Pandarinen 10;e försöket 1 barn sedan tidigare

    MariaNathalie  3:e försöket 2 barn 


    LillaGry (39 år) 7:e försöket, 1 barn sen tidigare

  • LillaGry
    pandarinen skrev 2022-02-04 09:07:03 följande:

    Idag kom mensen, så ledsen, så besviken, så less... bryter snart samman. Försökt i över ett år nu, mår psykiskt dåligt av det här,,, förstår inte varför det aldrig blir vår tur. Första och enda barnet blev till på andra försöket.
    Pallar inte det här, funderar på om vi skulle må bäst av att bara acceptera det hela, ge upp, samtidigt gör den tanken så ont för vi vill så gärna ha ett barn till...


    Jag känner verkligen med dig, vi har försökt i sju månader nu, men ännu inget plus. Min menscykel är som en klocka så jag vet exakt när jag har ägglossning + att jag använder temp och ÄL tester. Jag tänker också varför är det inte vår tur snart? Men försöker också att tänka att blir det inte ett till barn så är det inte hela världen, vi har redan en fantastisk son. Men det funkar såklart inte, jag vill verkligen ha ett till barn. Och tiden tickar på, i slutet på året fyller jag 40, det är lite av en gräns för mig, hur länge ska man försöka innan man bestämmer sig för att ge upp drömmen om ett andra barn?
  • LillaGry

    Pandarinen (det går inte att citera just nu): jag förstår din frustration. jag skulle haft äl på måndag +/- 1 dag och började med äl tester i torsdags. Det var förvånansvärt starkt, men inte starkare än kontrollsträcket och jag såg detsamma på fredagen, men nu på morgonen hade tempen ökat och äl testet var jättesvagt. Inte lika off som cd 7 men så frustrerande då vi skulle massa sex i helgen och nu fick vi bara till det en gång, igår kväll och det kan ha varit försent  

  • LillaGry

    Hej alla ni som hänger i den här tråden. Det var länge sedan jag skrev något här, anledningen är att jag givit upp lite efter ett års försök för att bli gravid med ett andra barn. Jag fyller 40 i år och känner mig såklart lite stressad över det så jag var hos läkaren i förra veckan och fick rådet att sluta amma för att bli gravid. Mitt barn är över 18 månader så jag har ammat en eller max två gånger per dygn det sista halvåret och tänkt sluta vilket som. Men jag har aldrig tidigare hört att amningen/prolaktin kan ställa till det när man har regelbunden mens och ägglossning. Jag använder både äl tester och tempar så jag är rätt säker på att jag har ägglossning. Är det någon som har liknande erfarenheter eller hört något liknande? jag hoppas jag inte slösat värdefull tid att potentiellt bli gravid med att amma så länge. Men det är ju så mysigt och mitt barn har aldrig tappat intresse. Nu har jag i vilket fall slutat så jag hoppas på en graviditet snart.

  • LillaGry
    H0nd3ndär skrev 2022-06-21 23:15:44 följande:
    Jag har tyvärr aldrig kunnat bli gravid när jag ammat. Har haft regelbunden mens och ägglossning men lutealfasen har varit för kort. Vet flera andra med regelbunden mens, längre lutealfas men där det ändå varit svårt under amning. Det där prolaktinet är tyvärr en riktig bov. Sedan finns det ju naturligtvis andra som blivit gravida trots att de ammat. Men hur ens egen kropp reagerar på prolaktinet vet man ju tyvärr först i efterhand.

    Prolaktinet vart en av huvudanledningarna till att jag slutade amma både barn 2 och 3. Hade egentligen en dröm om att tandemamma men så blev inte fallet.
    Tack för ditt svar! Det ger mig en förhoppning om att det varit problemet. Jag har försökt googla lite men inte hittat något om detta så det känns skönt att höra att det är fler dom haft samma problem. nu hoppas jag det var värt att sluta amma så att jag kan få chansen att amma ett andra barn Innan jag blir för gammal.
  • LillaGry
    Brallans skrev 2022-09-01 14:09:45 följande:

     


    BIM-lista: 

    Symetrical 20/9 (7:e försöket, fjärde barnet)
    Brallans 23/9 (7:e försöket, andra barnet) 
    Medioker 30/9 ( 2:a försöket, tredje barnet) 


    Hej jag försöker hålla modet uppe och hoppar gärna in här. Jag har varit inne och skrivit några gånger i den här tråden (längesedan nu) men det blir mer sällan när det tagit så lång tid. Lycka till allihop! 

    BIM-lista: 

    LillaGry 19/9 (14:e försöket (3:e amningsfria), andra barnet)
    Symetrical 20/9 (7:e försöket, fjärde barnet) 

    Brallans 23/9 (7:e försöket, andra barnet) 
    Medioker 30/9 ( 2:a försöket, tredje barnet) 
  • LillaGry
    H0nd3ndär skrev 2022-09-02 07:14:39 följande:

    @LillaGry
    Jag har aldrig heller kunnat bli gravid när jag ammat. Det gjorde att det drog ut på tiden både efter barn 2 och 3. När jag väl slutat ammat sedan har det varit lättare. Denna gången tog det sig på 3e helt amningsfria försöket Solig


    Skönt att höra om fler i samma situation och jag hoppas att det oxå funkar för mig inom en snar framtid :) Jag trodde amning bara var ett problem för de som inte får tillbaka mensen, men jag har haft regelbunden mens sen mitt barn var 3 månader, men där hade jag fel. Läkaren jag träffade gav mig rådet att sluta amma och fortsätta försöka (på obestämd tid). 


    Hur lång tid tog det att bli gravid med dina barn inklusive amning? Jag känner att efter över ett års försök så sliter barnverkstaden på sexlivet, det är som ett nödvändigt ont som måste ske 2-3 gånger runt ett visst datum varje månad och efter det blir det inte så mycket mer. 


    Hur långt gången är du nu?

  • LillaGry
    pandarinen skrev 2023-11-09 19:43:38 följande:

    Försökt nu i tre år, min man vill inte mer, vi har en fantastisk son och stundvis tänker jag fördelarna med att ha ett barn, att jag kan lägga all fokus, kärlek, pengar, enegi på honom. Men det är också en djup sorg att han aldrig kommer få ett syskon, att vi bara kommer vara tre, att han inte har något syskon att dela upplevelser med, ägglossning idag och min man vill inte. Även om jag mer eller mindre gett upp senaste månaderna och börjat acceptera gör det så ont att missa denna chans. Tänk, ränk om det är idag jag hade kunnat bli gravid...


    Jag känner verkligen med dig. Vi har försökt nästan lika länge och har oxå en son sen innan. Vi bor utomlands och har ingen familj nära så ett syskon vore fantastiskt och jag vill så gärna gå igenom en graviditet och att ta hand om en liten bebis en gång till. Min senaste ägglossning var jag ordentligt förkyld och sex var inget jag hade lust med, men som du säger man kan inte  kasta bort en ägglossning, det är kanske nu det händer och det är ju en hel månads väntan till nästa chans. Men tror inte det funkade denna gången heller. Nu ligger jag här och väntar på att mensen ska kicka igång. jag hade bim igår (på min 41 årsdag) men den höll sig borta, men jag känner att den är på gång nu. Hoppas du kan få din man att ändra sig. jag tror inte helt de förstår hur det är för oss både psykiskt och fy med ägglossning, väntan och besvikelsen när mensen kommer.  
  • LillaGry
    Cocachins skrev 2023-11-27 20:06:27 följande:

    Jaha var ju på gyn idag, kändes tyvärr som att jag inte riktigt nådde fram. Sammanfattningsvis var svaret jag fick att om jag har en äl har jag tillräckligt med hormoner. och de två missed abortion jag haft inte har samband med progesteronbrist. Vid progesteronbrist skulle kroppen ha stött ut det direkt och inte att fostret dör och stannat kvar i magen. Men fick sen iaf ta blodprover (bara för att stilla min oro) men hon sa att det kmr inte visa något. Fick ta proverna direkt idag, är på cd 4 idag, frågade om det var en bra dag att ta progesteronprov på och fick svaret att det var perfekt. Läste sen på nätet när jag kom hem att progesteronprov bör tas cd 20?! Är nog för att man vill se att man haft äl och det stigit tänker jag. Så vet inte riktigt vad detta ska ge gaaah.. känns rätt värdelös med andra ord. Suck jag var lite hoppfull att komma framåt, att besöket skulle leda till nått, men känns snarare bara hopplöst. Fattar inte att jag efter 1,5 år inte kommit någonstans. 


    Hej, 
    jag har precis fyllt 41 och har försökt få ett andra barn sen 2,5 år tillbaka utan framgång. Vi bokade en fertilitetsutredning hos en privat gynekolog förra veckan och jag har aldrig känt mig dummare. Jag vet ju att fertiliteten går ner med ålder men min menscyke är som en klocka och jag har svårt att acceptera att åldern är den enda anledningen till att vi inte lyckas. vi har liksom inte missat en enda ägglossning på så typ 30 försök nu. hursomhelst så fick vi betala 2600 kr medan gynekologen berättade att vi (eller jag då) är för gammal och vi borde vänt oss till en ivf klinik för ett år sedan och hon kunde inte förstå varför vi inte gjort något åt saken. Det känns lite sorgligt att de inte kan värdera att det kanske kan vara andra orsaker till att det inte blir något, utan bara ålder. 


    vi ska inte göra ivf, tror inte jag pallar av en ekonomisk stress på detta också, men hur länge till ska man fortsätta att försöka? Och hur går det till när man slutar försöka? 

  • LillaGry
    EFW skrev 2023-11-29 11:22:04 följande:
    Men vilket tråkigt bemötande! De kan ju inte veta det för ens de fått svar på era prover kan man tycka. 🤔
    För det ingick väll provtagning också? 
    Ja jag tycker det, det är ju inte så att jag inte läst allt om fertilitet som kommit i min väg de senaste 2,5 åren. hursomhelst så ingår tester som tur är, men jag vet inte vad de kan tänkas göra, är man över 39 och eller har barn sen innan verkar det som att man bara får finna sig i det. Vi fortsätter på egen han i ett tag till och hopps på ett mirakel 😀
  • LillaGry
    Cocachins skrev 2023-11-30 00:07:14 följande:
    Ja precis , jag är helt med dig här. Jag önskar att det fanns något mellansteg mellan försöka själv och ivf. Tex lite hormoniell stöttning och boost av den naturliga äl. Måste väl finnas massa kunskap och läkemedel för det trodde jag, men verkar inte riktigt så. Jag känner mig inte redo för ivf, känns som en så stor grej med mkt i insats, både psykologisk insats och ekonomiskt.
    Det ska det finnas, eftersom vi inte är så sugna på ivf så skrev hon ut något som boostar ägglossning och gör att man kanske släpper två ägg istället för ett vilket kan öka chanserna. Jag ska hämta ut på apoteket på måndag så ska jag meddela vad dessa tabletterna heter. 
  • LillaGry
    Cocachins skrev 2023-12-02 20:52:58 följande:
    Åh tack! Ja skriv jättegärna vad det heter <3 Var det en gyn läkare, fertilitetsläkare eller bm som skrev ut? 

    Hej förlåt, men jag har helt glömt bort att jag skulle svara dig. Mellan mens och ägglossning så glömmer jag bort FL lite grann, men nu närmar det sig ägglossning så nu är jag tillbaka 😉. 


    Det var i alla fall en gynekolog som skrev ut Lentrozol som jag skulle ta dag 2-6 i cykel. Det är vad jag förstår vad som ges till kvinnor med PCO för att stimulera ägglossning. Jag läste också att äggen kan mogna lite bättre om det skulle vara så att man släpper ägg som inte är helt mogna. Jag har fått tabletter som räcker i ett halvår så jag tänker att vi får testa det och kanske ge upp drömmen om ett andra barn om vi inte lyckats inom den den tiden. 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida