• LJM91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Junii91 skrev 2021-10-26 12:27:12 följande:

    Behöver er hjälp! Vet inte vad jag ska tro..

    Jag har alltid väldigt regelbunden cykel, i princip alltid 28 dagar. De 2 senaste cyklarna har jag tagit LH test samt använt NC i 3 år så jag har bra koll. Min ÄL brukar vara dag 13-15 men oftast 14. Jag hade mens 5/9 (Exakt 3 veckor sedan). Ska ha mens om 1 vecka. I morse fick jag rosa blödning och har varit så varje gång jag gått på toa idag. Hade lite molvärk/mensvärk när jag vaknade som blev lite mer ju tiden gick, tog Alvedon kl 8.30 eftersom jag är på jobbet och vill inte riskera få jätteont om det är mensen.

    Till saken hör också att denna månad har jag inte tagit LH test och NC flyttade min ÄL. Min temp har också sjunkit och varit låg några dagar. Allt känns väldigt skumt!! Skickar bilder på allt så ser ni, lättare än att förklara i ord.

    Vet inte vad jag ska tro? Är det nidblödning? Är det mens?


    Svårt att säga tycker jag, det kan ju absolut vara nidblödning och din temp ser inte ut att vara under linjen heller. Det tråkiga svaret är väl att du får avvakta ett par dagar och se vad som händer. Det verkar ju onekligen tidigt att du får mens redan nu, eftersom lutealfasen inte ändras så mycket månad för månad så skulle du isåfall haft ägglossning en vecka tidigare vilket i princip är direkt efter mensen om jag inte tolkar dina bilder fel?
  • LJM91
    Junii91 skrev 2021-10-26 15:00:11 följande:

    Hade ÄL 15/10, 11 dagar sedan. Om NC stämmer dvs. Ja om det stämmer ska jag ha bim på fre men det känns så himla märkligt att det skulle vara så kort. Som sagt, 3 veckor sedan senaste mensens första dag.. men kan ju ta ett test och se iaf. :)


    Kan du skicka bild på bara denna månadens tempkurva? Blir lättare att se då :)
  • LJM91

    Usch idag har jag en riktigt deppig dag. Känner mig helt övertygad om att vi aldrig kommer lyckas bli gravida, har till och med googlat på IVF-kliniker och jämfört prislistor och läst omdömen. Trots att vi bara är på tredje försöket.. Hur ska man göra för att lyckas chilla lite? :(

  • LJM91

    Tack för era fina peppande ord, det är skönt att jag inte är ensam om att ha sådana här dagar <3 även om jag såklart inte önskar att andra känner som jag, för det är inga roliga känslor inte..

  • LJM91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-27 17:54:23 följande:

    Känner precis så som ni beskriver! Jag känner mig helt uppgiven nu för tror verkligen att mensen ska komma. Jag har googlat priser på fertilitetsutredningar och massa annat. Jag orkar verkligen inte med den ständiga besvikelsen. Har återigen tänkt på att bara strunta i det och acceptera ett liv utan barn. Är också bara på tredje försöket. Inte ens tagit gravtest än, har BIM på söndag. Blir bara så besviken när jag känner igen de hemska pms symtomen. Känner att mina sambo inte alls förstår mina känslor, och säger jag det till honom blir han ledsen för han tycker visst att han förstår, och det gör han kanske. Försöker också tänka att när det väl händer spelar inget annan någon roll, men det är som att det inte spelar någon roll vad jag är tänker. Jag försöker göra annat, kollar mycket på reality på tv?


    Skickar en stor kram till dig! Försöker trösta mig med att oddsen för att bli gravid någon gång, oavsett på egen hand eller med hjälp, faktiskt är ganska goda. Men det är svårt att finna tröst när det känns så hopplöst, jag vill inte ens tänka på hur deppig jag kommer bli om ett helt år hinner gå utan att något händer.. men isåfall får jag väl försöka hitta strategier för att hantera detta lite bättre, var man nu hittar dem någonstans haha.

    Håller tummarna för att dina symtom är graviditetssymtom och inte PMS! <3
  • LJM91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-31 08:22:49 följande:

    Mensen började idag. Negativt gravtest. Hittar verkligen inte BIM-listan, får väl leta igen sen, men gått jättelångt bak. Har nästa BIM 29/11 så det är sista chansen att bli gravid just nu under hösten som var målet. Men vi får sätta ett nytt mål annars.

    Hoppas ni har en fin helg! <3


    Vad tråkigt att mensen kom, håller tummarna för nästa månad <3

    Själv håller jag på att bli galen, vet inte om jag har ägglossat än. Tempen går upp och ner på ett sätt som den aldrig har gjort förr, idag var den hög igen så jag hoppas på att jag har ägglossat nu. Så himla seg väntan..
  • LJM91
    snøflinga skrev 2021-10-31 09:45:10 följande:

    Hej tjejer! Jag har inte varit så aktiv senaste månaden då jag känt mig rätt stressad kring allt med graviditeten så behövde stänga av lite. Idag kom mensen så kommer testa mer aktivt med ägglossningstester nästa månad.

    Jag har så extremt oregelbunden mens så jag kan inte riktigt förutspå varken ägglossning eller kommande mens. Jag tänkte testa CB ägglossningstest men är lite osäker på hur det fungerar och när jag ska börja testa.

    Ni som har använt er av CB, kan jag testa i en längre period för att va säker på att jag prickar in rätt dag? Ägglossning sker enligt app för mig inom loppet av 11 dagar ungefär, så tänker att jag behöver testa i kanske 14 dagar för att vara säker.

    Bilderna jag bifogar är från ena appen som stämt ganska bra tidigare och den andra från hälsoappen (iPhone) som stämt med mens på dagen nästan tidigare.


    Jag testade med clear blue advanced denna månaden, testade i 12 dagar i sträck och en 13e gång med en dags mellanrum på slutet. Så jag tror inte det är några problem att testa en längre period med testen :)
  • LJM91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-31 15:53:49 följande:

    Hjälp! :?( Har blivit jättenojig nu. Tänker på risken att jag ska ha haft klamydia för länge sen utan att veta och att jag i så fall kan vara steril. Det hände att jag hade oskyddat ibland i tonåren, så himla dumt. Testade mig någon gång men tror nog det hände efter testningen med. Som jag förstår det går det ändå att bli med barn med hjälp av provrörsbefruktning, stämmer det? Känner att jag i princip vill dö om det visar sig vara kört och att det är för att jag var så dum i tonåren. Jag var dessutom vilsen, ofta full och råkade illa ut. Jag hade inte ens roligt för det mesta.


    Jag har inga tips att ge tyvärr men det är ju bra att du har testat dig i alla fall ett par gånger, bara för att man har oskyddat sex får man ju inte klamydia per automatik tack och lov :) vet inte om det går att testa i efterhand på något sätt? Tråkigt att höra att du råkade illa ut i tonåren, det är en så himla skör och vilsen tid redan från början <3
  • LJM91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-31 16:47:47 följande:

    Nej, inte per automatik, men finns de jag legat med jag inte vetat så mycket om. Och det är tydligen en väldigt vanlig könsjukdom. Försöker hitta om man kan testa så många år senare, men hittar inte, bara varningar om att testa när man precis haft oskyddat samlag. Blir så rädd när jag läser om sjukdomen.

    Jag antar att man genom någon slags undersökning kan se om man har ärr på äggledarna, men vet inte om man bara kan ringa om be om sedan undersökning?


    Om du känner dig väldigt orolig hade jag ringt en barnmorska eller gynekolog imorgon, så kanske de kan ge råd :)
  • LJM91

    Försöker att inte analysera mående.. men idag och igår har jag känt mig så fruktansvärt trött. Är på ÄL+8 om jag ägglossade när jag tror att jag gjorde det, så det känns ju lite tidigt att få symtom oavsett. Men ändå kan jag inte låta bli att hoppas att det kanske är vår tur den här månaden!

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?