Inlägg från: Fyrklöverns |Visa alla inlägg
  • Fyrklöverns

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Chilins skrev 2022-08-02 21:37:05 följande:
    Ja gör det! Var en gammal tråd på familjeliv där man diskuterade saken. Min sambo skulle nog tycka att jag helt fått fnatt men det har jag :) så det är väl på tiden att han märker det haha :) 

    en annan fråga till er. diskussionen hemma ikväll handlade om kvalité på spermier och även om antalet förminskas om man har sex varje dag under en längre tid, tex typ 10 dagar. Är det någon som vet om sex alldeles för ofta minimerar antalet spermier eller försämrar kvalitén på något sätt så att det är svårare att bli gravid? Hittar egentlgien bara information på nätet om att om man som man har problem är det snarare bättre att ha sex varje dag men ni är ju min källa till bra svar nuförtiden så därför vill jag fråga er :) 
    Jag har läst så olika bud på det där. Dels att det är bättre att låta den mogna ordentligt och därför köra varannan dag istället, men sen säger många källor att det också rör sig om antalet simmare som ökar sannolikheten att bli gravid och att det därför är bra att ha det varje dag dagarna runt ägglossning. Intressant med den dokumentären Dalarna, jag måste se den så man kan få lite klarhet!

    Utifrån min erfarenhet så har vi på 9 försök inte lyckats bli gravida genom att ligga varje dag och blev gravida två försök på raken när vi började ligga varannan dag. Nu var det kanske inte bästa kvaliteten på spermierna ändå pga missfallet haha. Men kanske kan betyda nåt ändå. Vi kommer iaf fortsätta på den senare strategin när vi börjar försöka igen :)
  • Fyrklöverns
    Dalarna91 skrev 2022-08-03 20:01:54 följande:
    Tack, ska sova med täcke inatt för att se om jag får låg temperatur pga kallt i rummet. Är nog lite lång sökt men vi får se. 
    Vad tråkigt Dalarna, hoppas det var kylan i rummet och att tempen skjuter i höjden imorgon. Förhoppningsvis kommer de tidiga testen så det blir lite klarhet i det hela. Håller tummarna! 
  • Fyrklöverns

    Jag fick idag veta att min bästa vän är gravid igen, hon som hade utomkveds precis innan mig. Jag blev ändå genuint glad för henne skull för jag kan verkligen förstå oron att gå och vänta på första ultraljudet för att se om det sitter på rätt ställe. Det gav mig hopp att se att de blev gravida snabbt igen och att det satte sig rätt.


    Självklart skriker hela min kropp att jag också vill ha en frisk graviditet, det kommer man inte ifrån. Men jag ska försöka hålla fast vid hoppet att vi också kommer få en frisk graviditet en dag snart <3 Blev jättesugen på att köra igång igen och jag tror vi börjar i slutet av september när det gått exakt 3 månader sedan sprutorna :)

  • Fyrklöverns
    Chilins skrev 2022-08-03 22:55:06 följande:
    Åh.. vad härligt att höra att du blev genuint glad. Själv har jag extremt svårt att bli genuint glad när människor runtom mig som jag egentligen unnar bebisar blir gravida. Jag känner inte igen mig själv i just den delen. Så skönt att höra att du Känner så genuint. Så spännande när ni ska försöka igen :) känns det som en evig och lång väntan eller går det ganska bra? :) vi är snart inne på ett nytt försök? blinkande gubbe just nu. Påbörjat liggandet idag på CD 10. Varannan dag är planen apropå det du skrev ovan :) 
    Det var nog för att de gått igenom ett utomkveds också och har den förlusten bakom dig. När andra bekanta får barn eller visar sig gravida på sociala medier hugger det i hjärtat. Kändes iaf skönt att känna så för en gångs skull :) 

    Jag tyckte det var skönt hittills att ta det lugnt men nu känns det som att jag liksom bearbetat färdigt och känner mig redo, så det kliar i fingrarna haha. Självklart sitter rädslan i, och kommer vara jobbigt den dagen vi får positivt test igen, just i väntan på ultraljudet. Hur känner du där? <3 

    Gud vad spännande! Asså jag lever genom er nu, känner mig nästintill lika förväntansfull som att jag själv försöker! :D När förväntar du dig äl? Bara kör på varannan dag, hoppas det funkar för er också! 
  • Fyrklöverns
    Chilins skrev 2022-08-04 10:08:24 följande:

    Jag kan förstå om man haft ett utomkvedshavandeskap bakom sig också att man då kan unna den andra :) så skön känsla hur som helst. 


    åh jag förstår det!! Man vill ju bara vara gravid igen. Jag har ju blivit gravid efter mitt utomkvedshavandeskap men fick missfall så jag har ju behövt gå på de där ultraljuden och i vart fall fått svar att det fäst på rätt ställe även om det sen inte växte som det skulle och man såg aldrig något foster i hinnsäcken så därför känner jag mig inte så orolig för ett nytt utomkvedshavandeskap eller så men däremot orolig för nya missfall.. 

    Äl har varit lite oklar för oss efter missfallet, har blivit något senare än vad jag är van vid men förväntad ägglossning är i början av nästa vecka. Jag provar CB advanced denna gång och har än så länge bara blinkande smiley men hoppas på att få fast gubbe i helgen. Vi började som sagt ha sex igår och planen är att köra på varannan dag tills jag fått en tydlig temphöjning. Upplever att även temphöjningen Varit lite oklar efter missfallet, kanske är kroppen som inte hade hunnit hämta sig hundra procent. :) kul att du hänger här ändå trots att du mest går och väntar på att få börja igen! Hoppas att du plussar direkt!! :) en sommarbebis 2023 vore ju inte dumt :) 


    Förstår! Typiskt att oron aldrig släpper, alltid är det något som oroar.


    Lite jobbigt att kroppen inte är helt i fas, hoppas ägglossningen kommer nu som väntat iaf :) Ni har en stabil plan för månaden!


    Dels hänger jag kvar för jag får så bra stöd på FL särkilt i den här tråden. Man kan bara älta begränsat med vänner och familj. Ingen som kan förstå direkt vad man går igenom. Sen ger det mig tidsfördriv medan jag väntar :D
    Åhhh sommarbebis 2023 vore ju guld! <3 Min man är övertygad att det kommer bli barn snart efter vi börjar igen, att kroppen äntligen verkar fattat att man är i processen att föröka sig haha. Så jag lever på hans positiva anda :)  

  • Fyrklöverns
    Rewner skrev 2022-08-04 14:43:36 följande:

    Hade några dagar att läsa ikapp nu.

    Så trist med negativt test, Dalarna.

    Håller tummarna för att ägglossningen kommer snart, LJM. Är det första månaden du testar krämen?

    Vi är precis i synk denna cykel då, Pinkflower, spännande att följas åt. 

    Fyrklövern och Chilin: Jag bävar på ett sätt också lite för det som kommer efter ett plus, med koll att det sitter rätt och så. Tyvärr vet man ju nu att ett plus inte innebär att det har gått vägen på riktigt. Men någon gång måste det ju gå för oss också.

    Jag hade positivt på ägglossningstest i måndag så räknar med att ägglossningen varit nu och mitt beräknade BIM, 16 augusti, bör stämma bra. Fick kanske inte till det helt perfekt denna gången, men helt chanslöst är det inte och bara att få hoppas lite känns bra just nu. Har känt av en del molvärk senaste dygnet så det känns som att kroppen laddar upp för en rejäl skengraviditet iaf ...


    Haha ja det tar sin tid, kul att det är så mycket liv i denna tråd :) Mycket roligare än BIM-trådarna. 


    Förstår känslan av oro. Så sant det du skriver att ett plus på stickan inte är självklart att det blir barn trots att det kändes så tidigare. Men också sant att någon gång blir det ju barn för oss också :)

    Vad skönt att ägglossningen varit! Tråkig väntan nu, men alltid roligare när man är på den sidan om väntan :) Haha skengraviditeterna är ju för härliga. Vi får hoppas att det är på riktigt det du känner nu :)


     
  • Fyrklöverns

    Rewner: Börjat LCHF idag eftersom semestern är slut. Har redan sötsug haha! Men det ska tydligen vara väldigt bra diet för fertiliteten så jag hänger i nån månad. Nån mer som känner sig manad? xD

    Jag börjar också med Q10 som jag läst gynnar äggmognad och ägglossning, det är en potent antioxidant. Jag kör också med Inositol som många andra redan gör. Heja oss nu! Vi kör igång varannan efter mensen i september :)

    Någon som vet varför man kör Inositol enbart till äl? Jag har köpt Conceive plus ägglossningspiller eftersom jag trivs så bra med deras vanliga. Men funderar på om jag ska köra halva månaden bara då. 

  • Fyrklöverns

    Sophie hoppas på en nidis! Verkar lovande!! :D Håller tummarna :)

    Om det blir återkommande blödning efter samlag och du inte är gravid ska man dock kolla upp det.

  • Fyrklöverns
    Sofieodq skrev 2022-08-06 20:26:06 följande:

    Har någon av er haft förhöjd temp när gravtestet sen visat plus? Min temp är 37,5 och känt mig lite varm och snurrig senaste dagarna, vilket är något högt kan jag tycka, ca 6 dagar kvar till mens. 


    Tempen har hållit sig hög när jag plussat, dvs inte gått ner inför mens som den brukar göra annars. Men har inte haft riktigt så hög temp som du. Jag skulle se det som något positivt :) Kommer du testa tidigt? 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?