Inlägg från: Fyrklöverns |Visa alla inlägg
  • Fyrklöverns

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Välkommen tillbaka Pinkflower! Förstår frustrationen, särskilt eftersom du blev gravid relativt snabbt förra gången. Ni vet att ni varje fall kan få barn så kämpa på i några månader till. Sen har du ändå rätt att kolla upp det om du skulle vilja efter sommaren. Men hoppas att du hinner plussa innan! :)

  • Fyrklöverns
    Pinkfloweer skrev 2022-07-08 16:19:53 följande:
    Tack Fyrklöverns för dina peppande ord! Hann läsa igenom lite vad du gått igenom, fruktansvärt!! Vet inte ens hur jag hade tacklat liknande situation, så jag känner verkligen medlidande! Men så skönt att du börjar känna lite kämparglöd igen jag håller mina tummar för er när ni kan försöka igen! 
    Tack snälla! <3 Jag hänger kvar här och peppar er så länge, får leva lite genom er nu :) Hoppas på massa plus snart! 
  • Fyrklöverns
    Sophiee92 skrev 2022-07-08 20:47:28 följande:

    Vad härligt att höra att du mår lite bättre Fyrklövern <3 och tycker du är så gullig som fortsätter följa oss andra här, det uppskattas mycket :)

    Har också börjat känna av rejäl PMS här och börjat planera för nästa månads försök redan... Då ska vi minsann få till det fler gånger vid ÄL och tänkte även testa Bisolvon-metoden + D-vitamin boost igen. Denna månad så fick jag positivt ÄL test mitt under midsommarhelgen så lyckades bara få till det en gång.


    Tack fina <3 :)

    Jag ser också ett streck på ditt test! Det är tydligare än mitt var första gången jag plussade, min man kunde ej se det på rfsu testet, men det digitala visade gravid, det var BIM -5 eller nåt sådant. Så om du skymtar ett streck närmsta dagarna, släng inte kisset utan kör ner ett digitalt test i det :) Håller tummarna! 


    Dalarna: Beklagar att mensen kom! Prova med progesteronet nu kanske? Hoppas du lyckas kartlägga cykeln lite bättre nu med tempningen! Om det stämmer att lutealfasen är så kort så kanske lika bra köra på med krämen. 

  • Fyrklöverns
    Chilins skrev 2022-07-10 19:11:35 följande:

    Hej hörni :) vet inte om ni minns mig men jag har hängt med i denna grupp sen augusti förra året och har ett utomkvedshavandeskap och ett missfall i bagaget sen dess. Nytt försök nu. Lite försenad ägglossning efter missfallet så vi började lite väl tidigt men nu väntas ägglossningen vara imorgon då jag hade glad gubbe igår. Fick till det både igår och idag. Det får räcka för denna gång :) vill bara säga hej till er som är kvar i denna tråd och att jag håller tummarna för er! Snart måste det väl ändå vara vår tur Hjärta kram på er 


    Hej! Välkommen in i värmen <3. Beklagar vad du fått gå igenom. Nu är vi flera som har haft samma hemska upplevelser. Jag fick ett missfall i april och ett utomkveds i juni. Försökte först behandla med cellgifter (Methotrexate) och fick två sprutor men Opererades akut eftersom det brast ändå. Blev av med vänster äggledare och en liter blod. Måste ha uppehåll nu vad gäller graviditet i 6 månader sa dem pga cellgifterna. Ser att i övriga världen rekommenderas 3 månader så jag funderar på att börja försöka igen efter 4-5. Med tanke på att det tog oss nästan ett år att bli gravid har man ingen tid att slösa. Jag hänger kvar här i familjelivs mysigaste grupp tills dess och hoppas på massa plus från er kommande månaderna. 


    När fick du tillbaka mensen efter ditt utomkveds? Har den betett sig som vanligt sedan dess? 

  • Fyrklöverns
    Chilins skrev 2022-07-11 14:52:02 följande:
    Åh nej inte du också? tänk ändå vad sjukt att vi är flera i samma grupp som upplevt samma saker trots att ett utomkvedshavandeskap är så otroligt ovanligt. Jag skulle önska att det pratades om det mer? så jobbigt att du måste vänta så länge nu när det ändå blev operation :( jag blev också av med vänster äggledare men äggledaren hann aldrig brista vilket ju var skönt. Jag fick tillbaka mensen nästan 5 veckor efter operationen så det gick väldigt snabbt. Innan den graviditeten hade jag väldigt regelbunden mens, 28 dagar, men efter det har den varit allt ifrån 28 dagar till 33 dagars cykler Men det räknas ju fortfarande som regelbundet. Det var däremot lite svårt att räkna ut exakt vilken vecka jag var i när jag sen blev gravid eftersom vi inte visste när jag skulle ha mens Egentligen. Missfallet däremot blev en långdragen historia där jag efter nästan 2 månader från att jag tagit tabletterna för att starta missfallet fick veta att nu var allting ute. Efter det har jag hunnit ha en vanlig mens och nu inväntar jag bekräftelse på ägglossning som bör vara idag. Så nu hoppas jag igen? 

    Ja det är rätt sjukt haha! Men skönt att kunna ventilera tillsammans. Jag tycker också att det pratas för lite och blev så chockad när jag drabbades. 
    Aha okej, då kom mensen igång rätt snabbt ändå. Tråkigt att den började variera så mycket, frustrerande när den varit som en klocka Innan. Svårt att veta sin BIM då.
    Jag är så ledsen för din skull med det utdragna missfallet. Man vill ju att det bara ska vara över när det väl gått åt skogen så man kan börja om igen.
    Vad skönt att ni kan börja om nu igen, jag hejar på er! <3


    Jag har haft symtom på ägglossning nu i dagarna så det verkar vara på gång lite mer än två veckor efter operationen. Jag blev väldigt lättad eftersom jag inte haft min uppföljning med provtagning än, de ville ha det först nu på måndag, för att kolla så att hcg blivit 0, vilket jag tror att det är eftersom ett vanligt gravtest var  negativt häromdagen. Hoppas menscykeln kommer igång som vanligt sen och att man kan känna igen sin kropp. 

  • Fyrklöverns

    Beklagar att mensen kom Sophie <3 Nya tag nu, hoppas rosenroten hjälper! 

    Skönt att mensen slutligen kom Pinkflower så att ni kan börja om nu, måste kännas som en lättnad att vara startklar igen så att säga efter allt ni gått igenom. Hoppas det tar sig snabbt nu <3 

    Grattis till ägglossningen evelina! Skönt att vara på väg mot BIM nu och att köra på med progesteron som vi ju vet en graviditet behöver. Ni fick till det riktigt bra så jag håller tummar och tår! 


    Här verkar det vara ägglossning på gång, så skönt att börja känna igen kroppen!
    Vi bokade en sista minuten resa till mallis om två veckor för att komma bort från allt elände så det ska bli riktigt skönt. Jag ska passa på att dricka massa vin och bubbel nu närmsta månaderna när man ändå har uppehåll från fabriken haha :) 

  • Fyrklöverns

    Jusste evelinagra, min temp är också långsamt stigande efter äl. Läste nåt om det att det skulle heta slow rise BBT men verkar inte ha någon betydelse för fertiliteten vad jag kunde hitta. 

  • Fyrklöverns
    Pinkfloweer skrev 2022-07-17 19:03:08 följande:
    Tack för ditt svar! Haha jag fattar. Läkaren på gyn som skrev ut det sa att hon trodde det va progesteronbrist å sen gav hon mig detta receptet...kanske ska genomföra 2 kurer på raken endå och se eftersom det blev lite bättre några månader efter första kuren. Jag skulle kontakta igen om det inte hjälpte så kanske bra att genomföra dessa 2 som är kvar innan jag ringer..gud jag blir knäpp på allt sånt här som ska va problem när man väl ska försöka skaffa barn igen ! Kan det inte bara FUNKA liksom...haha....men gud va spännande för dig ljm jag håller alla tummar för att det e nu det händer för dig!
    Jag känner heller inte till behandling med primolut nor mot spottings men om man läser på FASS så verkar det användas vid mellanblödningar i cykler där man inte har ägglossning. Vet din gynekolog om att du försöker få barn? Det kan ju vara en annan förutsättning idag. Jag tänker också som någon annan skrev att det kan hjälpa dig tillfälligt men inte göra att problemet försvinner på lång sikt. Eftersom primolut nor inte används vid graviditeter eller om man vill bli gravid så skulle jag personligen skippa flera kurer nu och ringa gyn för att berätta att det inte funkade och be om utredning. Du kanske inte ens behöver vänta till september eftersom du redan har facit i hand att det inte hjälpte. Du behöver nödvändigtvis inte berätta att du missade sista kuren. 
  • Fyrklöverns
    LJM91 skrev 2022-07-18 21:30:24 följande:
    Nej det har jag inte, orkar inte se det där ensamma strecket på stickan. Nu tittade jag precis i spegeln innan dusch och tyckte ena bröstvårtan och vårtgården såg större ut och att jag kunde se flera blåa blodådror som jag inte brukar kunna, så givetvis tändes hoppet igen och nu kastas jag mellan hopp och depp hela tiden. De här dagarna innan BIM är helt klart den jobbigaste tiden för mig, tar nästan hellre att mensen kommer med besked än att den ligger och lurar runt hörnet.

    Åh jag förstår känslan när du var inne och läste i BF-tråden, det måste vara en väldigt tung känsla. Jag har varit inne och kikat i några sådana trådar och lekt med tanken på hur det skulle vara att gå med i en, men det måste vara betydligt jobbigare att faktiskt ha tillhört en. Håller med dig att hade man bara vetat att någon gång kommer det gå vägen, så hade det inte känts lika tufft. Är så glad över att ha den här tråden full av stöd när det är jobbigt <3
    Kämpa! <3 Håller tummarna att det blir stort fint plus och ingen mens :)
  • Fyrklöverns
    LJM91 skrev 2022-07-18 21:30:24 följande:
    Nej det har jag inte, orkar inte se det där ensamma strecket på stickan. Nu tittade jag precis i spegeln innan dusch och tyckte ena bröstvårtan och vårtgården såg större ut och att jag kunde se flera blåa blodådror som jag inte brukar kunna, så givetvis tändes hoppet igen och nu kastas jag mellan hopp och depp hela tiden. De här dagarna innan BIM är helt klart den jobbigaste tiden för mig, tar nästan hellre att mensen kommer med besked än att den ligger och lurar runt hörnet.

    Åh jag förstår känslan när du var inne och läste i BF-tråden, det måste vara en väldigt tung känsla. Jag har varit inne och kikat i några sådana trådar och lekt med tanken på hur det skulle vara att gå med i en, men det måste vara betydligt jobbigare att faktiskt ha tillhört en. Håller med dig att hade man bara vetat att någon gång kommer det gå vägen, så hade det inte känts lika tufft. Är så glad över att ha den här tråden full av stöd när det är jobbigt <3
    Kämpa! <3 Håller tummarna att det blir stort fint plus och ingen mens :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?