• Sophiee92

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Har BIM idag, men ingen mens i sikte. Skulle egentligen haft BIM redan i onsdags men NC flyttade upp den till idag söndag pga senare temphöjning än beräknat.

    Jag tog ett "testa tidigt" test i fredags men det var så blankt som det kunde bli. Så hade redan hunnit ställa in mig till 100% på att jag inte blev gravid denna månad... Har haft lite molvärk till och från i ca 1 v. men ingenting i brösten alls. Så konstigt för brukar ha rejäl mensvärk dagarna och framförallt dagen före mens + spänningar och svullnad i brösten några dagar innan, så känns inte direkt som att mensen kommer att komma idag men kan ju såklart ändras.

    Tror ni att det ändå kan finnas en chans att det tog sig denna månad eller är det liksom kört pga att testet var så blankt i fredags...?

  • Sophiee92
    Semlan3 skrev 2021-11-14 09:35:32 följande:
    Tänker att det inte är kört förrän mensen kommer? Hur många dagar efter äl är du på?, senast jag var gravid testade jag negativt på äl+13. Fast var ändå typ en skugga på testet på inte helt solklart. Gravid 1-2 på äl +15.
    Ja det är iof sant, men känns som så många plussar flera dagar innan BIM åtminstone med en liten skugga/tunt streck iaf så jag tänkte liksom att det var helt kört. Åh men hoppfullt ändå att du först plussade på ÄL+15, även om det fanns något där även vid +13. Jag var på ÄL+13 när jag testade senast (precis som du var) och idag är jag på ÄL+15. Har ett test kvar hemma så får bli att jag tar en nytt test imorgon bitti om jag ännu inte fått mens :)
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2021-11-14 09:56:13 följande:
    Precis så som du beskriver var det för mig när jag var gravid, så hoppet är absolut inte ute :)
    Är det sant? Låter hoppfullt! Idag har jag t.om haft en tampong inne på jobbet då jag bara väntat på mensen och dessutom haft lite mer mensvärk nu från och till, men har inte ens en tillstymmelse till blod ännu. Åh hoppas hoppas! Hur har det gått för dig?
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2021-11-14 19:00:39 följande:
    Den gången jag var gravid var jag övertygad om att mensen hade kommit minst 2-3 gånger varje dag i typ en vecka, men då var mensen alltså redan över en vecka försenad utan några som helst symtom. Först därefter kom ömma bröst och mensvärk :)

    Jag vet inte riktigt hur det går för mig, brösten började ömma så smått i eftermiddags så jag utgår från att det är mensen som är på gång för att undvika att bli besviken.. Men det är ju en tråkig inställning visserligen :P brukar dock ha ömma bröst i flera dagar innan mensen kommer och BIM är idag eller imorgon.. så vem vet :)
    Låter ju precis som mina symptom, fast just nu kan jag säga att mitt hopp om att det tog sig i princip är helt ute. Tog ett test nu på morgonen som nog måste anses som negativt, dock så var det faktiskt ett skuggstreck där (aldrig haft så innan utan mina har varit helt blanka) men tänker att nu när jag t.o.m har gått över en dag så borde väl strecket vara mycket starkare än så!?

    Idag är mensen alltså försenad 1 dag och molvärken är helt borta. Börjar nästan bli lite orolig faktiskt eftersom jag inte tror att jag är gravid och bara vill ha min mens nu. Är på CD 36 (!) idag, har aldrig haft så lång cykel tidigare... :(

    Men det låter ändå hoppfullt för dig ännu! Spännande att höra sen om mensen kom eller ej... :) Ja man känner verkligen in varje minsta symptom, och avsaknaden av symptom, blir snart galen av detta haha...
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2021-11-15 19:44:09 följande:
    Hoppet är inte ute förrän mensen kommer :) hur lång cykel brukar du ha? Kanske skuggstrecket är starkare imorgon eller på onsdag, håller tummarna för det!

    Ingen mens än så länge och den verkar inte vara på gång heller. Temp på 36,89 i morse vilket är väldigt högt för att vara mig.. Hade tänkt göra ett test idag men har skjutit upp det hela dagen haha, fattar inte varför jag är så motvillig att testa denna månaden..
    Hehe ja jag får se det så :P men visst borde väl strecket vara bra mycket starkare idag ifall det var positivt och inte bara en skugga? Köper eventuellt nya test imorgon och testar på onsdag morgon igen ifall mensen inte kommit då. Har i genomsnitt 30 dagars cykel och väääldigt regelbunden så känner inte riktigt igen mig i att mensen är så sen. Hur lång cykel har du i genomsnitt?

    Ah okej! Ja oj 36,89 låter högt tycker jag med, låter ju lovande :)... Haha vad roligt min temp är också fortfarande uppe över medellinjen, hade 36,51 imorse så inte så högt som du men ändå över linjen för mig. Men åh vad "starkt" av dig eller vad man ska säga :P jag hade aldrig kunnat hålla mig så länge. Planerar du att ta ett imorgon?
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2021-11-15 21:56:54 följande:

    Testade nu ikväll, tokblankt :( är på BIM idag så det känns kört denna månaden trots att jag inte har känt några tecken på att mensen ska vara på gång.. Dock var urinen väldigt utspädd, bara ljust ljust gul. Funderade innan jag doppade stickan om det ens var värt att testa, men tänkte att eftersom jag är på BIM borde det inte spela så stor roll?


    Åh förstår att det känns tungt :( Men visst kan det väl vara så att det ändå vad för utspätt för att visa något? Hur länge höll du dig innan du testade? Som du själv sa, hoppet är inte ute förrän mensen kommer :)

    Jag sitter här med värk i magen, både övre och nedre delen (brukar få så när mensvärken är som värst) men ännu inte mens i sikte...
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2021-11-16 16:24:23 följande:
    Jag hade nog hållt mig i kanske två timmar, vet inte om det är mycket eller lite? Jag hoppas såklart att det var för utspätt, igår var jag på ÄL+16, har min BIM på ÄL+15 eller 16 så det återstår väl att se om mensen dyker upp eller inte. Jag har aldrig haft en lutealfas på mer än 16 dagar så jag fattar inte riktigt vad det är som händer denna cykeln.. Om mensen nu ska komma är det ju lika bra att den bara kommer liksom!

    Har du gjort något test?
    Ja men det låter lite kort ändå med 2 timmar bara. Hoppas du får ett annat resultat om du tar ett nytt test. Annars känner jag precis som dig att mensen gärna får komma nu ifall man ändå inte är gravid! Den här väntan på mensen är väldigt jobbig!

    Har inte gjort något nytt test pga att jag inte hade fler hemma imorse men köpt ett nytt paket test så blir att ta ett imorgon bitti om mensen fortfarande är frånvarande.
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2021-11-16 19:54:34 följande:

    Fyra timmar hade jag definitivt inte hållit mig, klamrar mig fast vid den gnuttan av hopp :PTycker också väntan är jobbig, håller tummarna för att du plussar imorgon bitti!


    Hur har det gått för dig? Min mens kom sent igår kväll och låg hela natten med super jobbig molvärk och en värmekudde över magen :( känns lite tungt speciellt med tanke på att jag fick upp hoppet lite iom mitt ?spökstreck?... Men försöker också tänkte positivt och snart kommer en ny chans :)
  • Sophiee92
    Chilins skrev 2021-11-17 20:35:34 följande:

    Jag behöver stöttning nu.. efter utomkvedshavandeskapet känns allt så oändligt tungt. Glädjen över att mensen kom för ett tag sen har förbytts till oro och ångest. Sorg. Det är bara tungt nu. Det stärker mig mycket att läsa alla era stöttande kommentarer till varandra och att ni finns här. Vi hjälps åt <3


    Du får även av mig en stor varm kram <3
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?