• Sophiee92

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Pinkfloweer skrev 2022-02-07 22:48:07 följande:

    Hörrni, idag gråter jag.

    Känner att det här verkligen tagit ut sin rätt på mig idag. Var hos gyn men önskar jag inte hade gått dit ens. Enda positiva Var att jag fick göra cellprov....fick primolut nor utskrivet som jag lagt undan redan, vågar inte stoppa i mig det där efter vad som står om det, man kan ju inte ens bli gravid under tiden man tar det vad jag förstår. Ultraljudet sades såg bra ut, men jag vet inte om jag tror på det...för vad jag kunde se var det flera såna blåsor på äggstockarna, utifrån vad jag sett tidigare på bild hur pco äggstockar ser ut på ultraljud så såg mina ut likadant idag, och så har de inte sett ut innan men tydligen såg det bara bra ut....jag känner att jag tappat all ork och hopp nu och hur min önskan bara krossas framför mig i princip, så känns det nu. Det enda jag sitter med här just nu ikväll efter den här dagen är tårar som inte vill sluta rinna och blod i trosan...Men det kunde man tydligen få efter cellprov så det är väl precis som allt annat heter NORMALT....


    Förstår din uppgivenhet... Angående Primolut Nor, fick du dom utskrivna pga mensreglering? Jag fick äta dom för ca 1 år sedan pga att jag plötsligt fick oregelbunden mens med täta blödningar, behövde bara äta i 10 dagar, hur länge behöver du äta dom? Om det bara är en kort period så kanske man kan ta ett uppehåll från bebisverkstan under den tiden och sen sätta igång igen? Enligt min barnmorska så skulle Primolut snarare vara positivt för att bli gravid sen efter behandlingen <3
    Hur länge har du försökt? 
  • Sophiee92
    Pinkfloweer skrev 2022-02-08 08:45:16 följande:
    Jag fick primolut nor för att hon trodde jag hade progesteron brist , när jag förklarade hur jag småblöder i upp till 5 dagar innan mensen startar. Ska enligt henne ta dessa i 3 omgångar så 10 dagar i 3 månader framöver. Men när jag läser om detta så används det för att förskjuta mens, vid långdragna blödningar, eller mens som upphört helt. Så jag är bara rädd för att detta ska göra det värre för mig nu. Det är inte ens naturligt progesteron, utan fejkprogesteron så när man slutar blir högst troligt problemen tillbaka sen igen. Läst att många mår katastrofalt dåligt av de med. Hjälpte det dig? Och på vilket sätt menade din barnmorska att det skulle vara positivt för att bli gravid efter behandlingen? Vi går in på 7e försöket nu, men med progesteron brist och eventuellt inga ägglossningar ser jag bara resten av försöken som en meningslös transportsträcka de sista månaderna fram till vi kan söka hjälp.  
    Aha okej... Ja jag trodde också att man bara åt dessa vid mensreglering. Kan ingenting om progesteron brist så nu spånar jag bara, men det är ingenting man skulle kunna förbättra med ett naturligt preparat istället för Primolut? Låter tufft att behöva ta i hela 3 månader! Mitt besvär med täta blödningar upphörde helt efter behandlingen så på mig funkade dom väldigt bra. Mådde inte dåligt av dom heller. Jo hon sa att man kan öka chanserna till att bli gravid efter behandlingen, frågar specifikt pga att vi då planerade att påbörja våra bebisförsök ett par månader senare, jag har alltid varit väldigt rädd för att ta olika ?hormon? preparat. Men enligt henne skulle det som sagt bara vara positivt för kroppen att man gick in och reglerade blödningarna.
    Hur vet du att du ev inte jag ägglossning? :( Är det pga din ev progesteron brist? Har du provat att tempa? Då ser man ju svart på vitt om man har ägglossning varje månad eller inte.
  • Sophiee92
    Pinkfloweer skrev 2022-02-08 11:22:17 följande:

    Sophiee92: de sa inte varför det kunde underlätta bli gravid ? När man läser om det är det ju sånt fejk hormon som i preventivmedel...ser inte hur det ska gynna mina ägglossningar alls faktiskt :/ eftersom progesteron kommer av ägglossning så antar jag att man inte har nån vidare bra ägglossning alls om man nu har progesteronbrist .....allt känns skit bara just nu.


    Nja det sa hon nog inte direkt utan sa mer att det hjälper att bli gravid efter man reglerat mensen så den kommer som den ska igen. Men som sagt, jag hade ju ett lite annorlunda problem med kraftiga blödningar som behövde fixas. Hoppas verkligen det ordnar upp sig för dig :/ förstår att det känns tungt just nu. Tänker bara om det inte går att förbättra sin progesteronbrist med ett naturligt läkemedel istället?
  • Sophiee92
    Pinkfloweer skrev 2022-02-09 21:43:21 följande:
    Jag började med vulverines kosttillskott för att främja fertiliteten, samt försökt tänka på min kost, hittils vet jag ju inte hur det hjälper eller inte, men hade vart spännande att se denna månad innan man trycker i sig primolut nor för att kolla om det faktiskt gjort nån skillnad om spottings försvinner eller blir bättre ..
    Men skulle du inte kunna avvakta den här månaden då och se om det fått någon effekt? Förstår verkligen att du inte vill ta Primolut i 3 månader just nu... :/
  • Sophiee92
    Pinkfloweer skrev 2022-02-10 19:23:17 följande:
    Jag tänkte på det först med. Men idag ringde jag tillbaka till gynmottagningen jag hade varit på och fått dessa utskrivna på och frågade om dessa tabletter, vad som gäller egentligen, om den tar bort ägglossning och enligt läkaren där så gör den inte det, utan vi kan fortsätta försöka bli gravida även på primolut nor , att den bara ska reglera mensen och inget annat. Trodde verkligen den skulle ta bort min ägglossning men tydligen inte. Frågade även om fosterskador som jag läst om finns risk för med dessa tabletter om man nu skulle bli gravid men det sa de inte var någon fara eftersom tabletterna bara ska tas i 10 dagar och att risken är om man redan är gravid och tar tabletterna. Fick du aldrig veta detta när du fick primolut ? Tycker det e så konstigt att de säger olika isåfall ? Men jag får väl lita på detta nu då och ta tabletterna på måndag ..
    Ja men det var ju jätte bra nyheter! Jag tror du kan känna dig lugn med det svaret du fick. Menar du om jag aldrig fick veta att Primolut inte tar bort ägglossningen? Som sagt så var infon jag fick att den skulle reglera min blödning och att chansen att bli gravid efter behandling snarare kunde gynnas :) Jag tog ju dessa innan vi började försöka få barn så frågade inget om ägglossning eller risk vid en graviditet.
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-02-11 12:34:28 följande:

    Fortfarande ingen ägglossning här, CD36 idag så antingen blir det nytt rekord eller ingen ägglossning alls denna cykeln :(


    Nej men fyyy så jobbigt!!! Vet bara själv när ÄL kommit 1 vecka senare än beräknat för mig och bara DET har känts olidligt... Skickar en stor kram till dig <3 Kanske ÄL kommer så sent som här i dagarna, man vet ju aldrig!

    Visst tempade du också? 
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-02-11 20:00:47 följande:

    Tack för peppen! Mina två senaste ägglossningar detta året var på CD34, men jag har någon enstaka gång haft ägglossning så sent som typ CD40 så det är egentligen inget alarmerande :P men det är himla drygt att gå och vänta.. De digitala ägglossningstesten är ju galet dyra dessutom, men vågar inte sluta ta dem nu haha.. Hoppas verkligen att ett ägg är redo snart! Jag tempar också så jag kan bekräfta ägglossning :)


    Förstår att du inte vågar sluta ta dom nu hehe, är det CB digital advanced du kör? Vet dom är sååå dyra! Om du kör med advanced, hur länge har du haft blinkande gubbe? Ah skönt att du kan stämma av med tempen också :)
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-02-12 08:18:35 följande:

    Kan inte citera.. Stort grattis johannalainen!!

    Sophiee92, ja jag använder advanced, har haft blinkande sen CD18 så det blir 19 dagar idag.. Hade 15 blinkande förra månaden så egentligen är det inte ekonomiskt försvarbart för mig att använda dem hehe.

    Imorse hade jag dock en tempökning så det kan vara så att ägglossningstesten inte gav utslag denna månaden, varken advanced eller vanliga stickor.. Känns hopplöst om det var så att ägglossningen var igår fredag, hade senast sex i onsdags och även om jag vet att chansen finns ändå så hade det ju kännts bättre om vi hade haft sex torsdag eller fredag istället..


    Låter lovande med en temphöjning! Får vi se om den håller i sig. Nej men vadå, 2 dagar före ÄL är väl nästan optimalt? Min NC säger att jag har högst fertilitet två dagar före ÄL så tycker inte alls du behöver känna dig besviken om så är fallet, även om jag förstår att du velat få till några gånger till. Förra månaden kom min ÄL tidigare och vi prickade in 2 dagar EFTER ÄL förstod jag i efterhand haha...
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-02-12 22:27:05 följande:
    Tack för peppen <3 en och två dagar före ÄL ses väl som dagarna med högst chans egentligen, men av någon anledning känns det osannolikt att det ska vara så för oss :P har fått för mig att vi måste pricka in ägglossningsdagen för att lyckas.. Fick till det i morse också så om ägget släppte igår och sen är befruktningsbart 12-24 timmar så kanske det hjälpte till att öka chansen lite i alla fall.. Nu får vi väl se om tempökningen håller i sig eller vad som sker :)
    Förstår tanken, kan också ibland få liknande tankar. Skönt att ni fick till en dag till :) Har tempökningen hållit i sig?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?