• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • Dalarna91

    Jag mår bra. Ska börja med äl tester idag. 
    Har inte ens tänkt på julklappar. Låter dumt men mina syskonbarn har så mycket leksaker. 
    Jag sätter hellre inte pengar i deras sparkonto nu när dom är så små. Sen är vi många i familjen så leksaker kommer dom och få. 

    Som ljm skriver det är jobbigt när man velat ge alla i julklapp ett barnbarn och kusin. Jag hade ju planera på att göra det och drömde vad jag skulle ge. Sen kom mf. 
    Så är rädd julen kommer vara lite extra jobbig med tanke på det. Men försöker inte tänka så mycket. 

  • Sophiee92
    Fyrklöverns skrev 2022-11-24 11:40:42 följande:

    Sophie räkna inte bort chansen till naturlig graviditet, jag har läst om många som hört samma och sedan förbättrat kvaliteten och på några månader lycktas bli gravida på egen hand. Kör på bara! Ge det minst 3-4 månader. Under tiden kanske ni hunnit få IVF och bli gravida men för en tvåa så tror jag ni kommer ha väldigt goda chanser att lyckas på egen hand. Vad skönt att din äggreserv var bra och alla andra prover :) 


    Det är helt sjukt det som hänt, man måste vara otroligt klantig för att blanda ihop spermier från ett rutintest med spermier från en donator. Det hände för över 30 år sedan och man får verkligen hoppas att rutinerna är säkrare idag. 


    Tack för din pepp <3 gör mig lite lugnare att höra. Ja vi kommer köra på nu fram till januari och vårt första möte och jag ska försöka hitta bra info kring vad mannen ska äta för att förbättra kvalitén på spermierna. Har du eller någon annan koll på vilka kosttillskott som ska vara bra?
  • Sophiee92
    Vickan31 skrev 2022-11-24 13:47:10 följande:

    Sorry för radiotystnad, jag blev sjuk igen och den här gången var det corona som jag lyckats klara mig ifrån hela pandemin fram till nu. Så typiskt att första gången jag får se ett test med två streck så är det ett covid-test istället för ett graviditetstest, haha. Nu har jag i alla fall läst ikapp allt och är med igen. 


    Vad skönt att ni fått svar nu Sophie, då är man ju på ett sätt glad att man inte bara fortsatte på samma sätt år efter år utan att veta varför man inte plussade, även om det är jobbigt att höra att något inte är helt bra. Men som de andra säger så förnyas ju spermierna var tredje månad så med förändrad kost och livsstil kan ni säkert ha bättre chanser för naturlig graviditet framöver. Men så länge ser jag det som positivt att ni ska få hjälp med IVF <3 Och jätteskönt att dina värden såg så bra ut! Om du undrar något om IVF får du gärna fråga, jag är ju ingen expert såklart men jag har i alla fall gjort det en gång :) 

    Angående frågan om utredning och IVF som jag såg att ni diskuterade så tyckte jag personligen att det kändes skönt att lämna över ansvaret i händerna på experter, att få bekräftat vilka värden som var bra och vilka man skulle kunna få hjälp med. Det jobbiga var att smyga iväg från jobbet och hitta på bortförklaringar, men när jag berättade för min arbetsgivare att jag gjorde en IVF kändes allt mycket bättre (även om jag har full förståelse för att alla inte vill berätta för sin chef, jag vet inte om jag kommer att berätta om utredningen nu på mitt nya jobb tex). Jag hade en jättepositiv upplevelse av IVF:en jag gjorde i mitt förra förhållande vilket gör att jag inte känner mig rädd ifall jag behöver göra om det. Jag har dock full förståelse för att det kan kännas tungt och obehagligt, inte minst inför då det handlar om något helt nytt man inte gjort förut. Sen försökte jag tänka så här: tycker jag att någon annan är sämre eller misslyckad för att den måste göra en utredning/insemination/IVF? Självklart inte, så varför ska jag tycka att jag själv är misslyckad för det? Jag vet om flera nu som fått sina barn via IVF och jag är helt övertygad om att när barnet väl har kommit så tänker man inte på det på något annorlunda sätt hur den kom till, utan bara att man äntligen blev gravid och fick sitt efterlängtade barn. Angående säkerheten tycker jag inte man ska behöva vara orolig idag för att de slarvade en gång för över 30 år sedan (även om det är en skandal som inte får hända såklart) och när jag gjorde min IVF tyckte jag att de var extremt noggranna och förtroendeingivande, så jag skulle känna mig trygg <3

    Hoppas att ni alla mår så bra ni bara kan, vi är flera som inväntar ÄL kring söndag/måndag va? 


    Fy vad jobbigt att få corona nu, hoppas du snart är helt återställd.

    Ja exakt, är väldigt glad att det upptäcktes nu och inte om 1 år till... Samtidigt är jag glad att vi gav det så många försök på egen hand, nu känner vi oss redo för nästa steg. Åh tack, känns himla skönt att ha någon i denna grupp som gått igenom IVF tidigare, jag kommer ha hundra frågor haha! Och vad skönt att höra att du hade en sån fin upplevelse av IVF behandling du gjorde. Jag är egentligen paniskt rädd för allt som har med sprutor och behandlingar att göra men jag har nu sedan beskedet tidigare i veckan börjat omvärdera hur jag ser på detta med IVF och min egen rädsla. Jag känner mig faktiskt inte så orolig längre, utan egentligen bara otroligt lättad att vi äntligen ska få hjälp. Förstår verkligen vad du menar med att kunna lämna ansvaret i händerna på experterna och inte bära runt på hela ansvaret och bördan själv. Det ger mig en sinnesro för första gången på 15 månader.
  • Sophiee92
    Fyrklöverns skrev 2022-11-25 18:45:14 följande:

    Tjejer hur mår ni?
    Idag översvämmades jag av en enorm tomhet. Håller på och handlar julklappar. För varje år är barnskaran man ska köpa till allt större, medan ens egna familj ekar tom. Otroligt vilken kraft det finns i längtan. Hade jag inte haft barn runt mig så hade jag inte blivit påmind så ofta om det som saknas och då hade tillvaron blivit mycket lättare. Samtidigt kan man inte beskylla omvärlden för sitt mående.
    Skickar ut en bamsekram från mig till alla andra som också känner en tomhet just nu <3


    Tänker på dig fyrklövern och hoppas du mår lite bättre idag <3 det är så fruktansvärt när den där tomheten kommer över en. Jag har också känt många många gånger samma tomhet, jag har massvis med barn omkring mig (både vänners, syskons och eget bonusbarn) som jag ständigt försöker ge min kärlek till, samtidigt som det kan eka i mig av sorg att jag inte har något eget barn att ge till... Man får försöka tänka att det snart kommer vara även våran tur, så som vi kämpar! Stor kram tillbaka till dig <3
  • Fyrklöverns

    Tack mina fina tjejer för allt ert stöd och jättebra tips <3 Jag tar till mig allting.


    Sophie jag förstår din oro och rädsla inför sprutor och allt som har med ivf att göra. Samtidigt så kanske det känns lite lättare när experterna guidar en igenom allting, så känns det kanske inte som att kampen bara är ens egen. Det kommer gå jättebra för er, det ger så klart oss andra också hopp. 

    Dalarna vad ledsen jag blir, vi har nog alla känt att vi vill överraska med ett barn till jul, men du var den av oss som faktiskt hade en graviditet att glädjas över och överraska din familj med. Känner med dig så <3

    Snart tjejer så ska det bli vår tur också.

    Glad gubbe på testet igår och idag, så räknar med äl idag. Vi tajmade rätt bra denna gången, sex varannan dag fram till glad gubbe och nu bägge dagar på raken.

  • lipa3646

    Hej tjejer
    jag tänkte hoppa in i denna tråd igen, jag blev ju gravid i våras men lyckan höll inte i sig hela vägen då sonen föddes stilla i v 30. 
    nu inväntar jag att kroppen ska läka innan det är dags att försöka igen. Ni var så härliga förra försöket så vill gärna haka på er igen 

  • Vickan31

    Jag blir verkligen rörd över det ni skriver om tomheten när julen närmar sig utan en graviditet i sikte, att man köper julklappar till fler och fler barn i ens omgivning men att man känner att det aldrig blir ens egen tur. Jag tror att vi alla har tänkt den tanken, tänk om vi kunde få överraska nära och kära med ett graviditetsbesked i julklapp, och det krossar mitt hjärta lite att ni alla behövt kämpa så här länge <3 

    LJM: Bra idé att försöka fokusera på det man är tacksam för! Jag vet vissa som skriver en slags tacksamhetsdagbok där man listar typ tre saker varje dag som man är tacksam för, så det kanske jag borde testa. Tack för tipset och att du delar med dig av dina tankar och känslor!

    Dalarna: Till din fråga om det är många besök när man börjat en IVF-behandling. När jag gjorde min var det under 3-4 veckors tid ungefär 5 besök om jag minns rätt: uppstart med instruktion av sprutor, två ultraljud för att se att äggblåsorna växte som de skulle (det kan behövas fler än två ultraljud ibland), ett besök för äggplock (där de rekommenderar att man tar en sjukdag hela dagen) och sedan ett besök för återföring. P.S. Skickar en extra kram till dig nu när vi pratar om julen, och att ni var så nära som börjat drömma och planera om att kunna berätta för alla om en graviditet <3 

    Sophie: Tack snälla du <3 Det låter ju jättebra, att du/ni får känna att ni gav det så många försök på egen hand så att nu är ni redo för att få experthjälp. Bara att känna att man är på en väg framåt kan ju vara hoppfullt, och sedan är det ju inte säkert att ni behöver göra en IVF för ni kan såklart alltid fortsätta försöka hemma också under väntetiden. Haha du är så välkommen med alla hundra frågor :) Och jag måste bara säga att jag beundrar dig extra mycket som vill göra det här trots att du är spruträdd och så. Hittar man en klinik och läkare som känns trygga, varma och förtroendeingivande så kommer allt att kännas så mycket bättre, och jag hoppas verkligen att du får det fina bemötandet jag fick under min behandling.  

    Fyrklöverns: Vad roligt, då ägglossade vi båda igår :) Jag missade att ta tempen men ÄL-testerna säger att det var igår och det kändes i kroppen som att det stämmer. Håller tummarna så mycket för dig!

  • Vickan31
    lipa3646 skrev 2022-11-28 09:32:30 följande:

    Hej tjejer
    jag tänkte hoppa in i denna tråd igen, jag blev ju gravid i våras men lyckan höll inte i sig hela vägen då sonen föddes stilla i v 30. 
    nu inväntar jag att kroppen ska läka innan det är dags att försöka igen. Ni var så härliga förra försöket så vill gärna haka på er igen 


    Hej och välkommen tillbaka! Jag har inte följt dig tidigare då jag är bland de nyare i gruppen, men jag ville bara säga att även om det är jättefint att få följas åt och få allt fantastiskt stöd som just den här gruppen erbjuder så önskar jag förstås att du inte hade behövt komma tillbaka till gruppen på det här sättet. Jag beklagar verkligen det du varit med om, jag kan inte ens föreställa mig hur det måste kännas och jag önskar helhjärtat att allt ska gå bra för dig nu framöver <3 
  • lipa3646
    Vickan31 skrev 2022-11-28 12:13:54 följande:
    Hej och välkommen tillbaka! Jag har inte följt dig tidigare då jag är bland de nyare i gruppen, men jag ville bara säga att även om det är jättefint att få följas åt och få allt fantastiskt stöd som just den här gruppen erbjuder så önskar jag förstås att du inte hade behövt komma tillbaka till gruppen på det här sättet. Jag beklagar verkligen det du varit med om, jag kan inte ens föreställa mig hur det måste kännas och jag önskar helhjärtat att allt ska gå bra för dig nu framöver <3 
    Hej Vickan
    tusen tack för dom fina orden. Den smärtan som blir när man förlorar ett barn vill jag inte ens beskriva me ord och skulle inte ens önska min värsta fiende den smärtan.
    jag Hoppas att vi alla får njuta av en bebis nästa år :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?