• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • Sophiee92

    Kan tillägga, har fortsatt SUPER ömma bröst. Sen hade vi sex på CD15 som senast denna cykel så kan omöjligt var gravid  då det ju borde visar vid det här laget ifall ÄL kom där ett par dagar senare...

  • Vickan31
    Fyrklöverns skrev 2022-12-05 18:44:04 följande:

    Vad bra att du kommit igång med provtagningen! :D 

    Idag fick jag plötsligt väldigt ömma bröst, hoppas det är ett tecken som vanligt hahah.. Annars mår jag rätt så bra i mig själv men blir så påverkad av frågor. Nu frågade en vän hur det går och man känner att man inte frågar sånt när man vet vad den personen varit med om. Jag mår jättebra så länge ingen påminner mig om vårt misslyckande. För jag har det så himla bra med allt annat i livet och känner att jag äntligen är på en bra plats nu. 


    Hur mår du? <3


    Ja verkligen :D

    Ooh vad spännande, jag håller tummarna för att det är ett riktigt bra tecken! Alltså fy vad jobbigt, jag tror att vi alla här tyvärr känner igen oss i att få jobbiga frågor, hintar och pikar om när vi ska skaffa barn och hur det går :( Vissa vet ju inte vad vi går igenom och frågar på, men det är nästan märkligare som du skrev att personen vet om men ändå frågar? Det är säkert av välvilja och omtanke, men man önskar att din vän skulle förstå att om du hade ett bra besked så hade du berättat det för din vän utan att hen behövde fråga, för att frågorna kan bli en stress.

    Jag mår bra, vaknade med ömma bröst jag också men annars känner jag inte av någonting i kroppen direkt. Hatar den här väntan på BIM, känns som en evighet och visste inte om mig själv att jag var så här otålig förrän jag började försöka bli gravid, haha XD 
  • Vickan31

    Nu har jag tjuvkikat lite på 1177 där resultatet från gårdagens progesteron-prov precis har dykt upp (AMH-resultatet har inte registrerats än): jag hade 74 nmol/L på CD22, och det står som referensintervall att det ska ligga mellan 5,8-76 under lutealfasen. Någon som har några tankar om mitt värde? Känner att jag inte kan så mycket om progesteron.

    LJM91: Vad bra med högre temp ju, och jag visste inte det där med progesteronet och ömma bröst så då hoppas vi såklart att det här var en superägglossning du fick! :D Håller verkligen med dig om det där med okänsliga frågor, men det låter som att du brukar ge ett bra svar! Jag kommer alltid på flera timmar senare vad jag borde ha sagt, haha!

    Dalarna: Ja det känns bra att ha fått ta proverna nu :) Spännande med din temp!

    Sophie: Oj vilken märklig cykel! När mensen är så pass sen hoppas man såklart på ett plus, och det hoppet släpper jag inte i första taget <3 Men kan det vara så att din ägglossning varit senare den här månaden då? Fast samtidigt låter det ju märkligt att din cykel plötsligt skulle bli så lång som 34 dagar. Så frustrerande att gå och vänta och inte få något svar ännu! Inte för att skrämma dig, men en gång hoppade min kropp över en ägglossning och då kom inte mensen förrän en månad senare. Hoppas såklart att det inte blivit så för dig, men om det skulle vara något sånt så sa i alla fall barnmorskan jag pratade med då att det inte är något konstigt om man hoppar över en ägglossning per år eller så. Men eftersom du känner av värk i kroppen så tror jag ändå att någonting är på gång, antingen mens eller en graviditet. Fortsätter att hålla tummarna för att ditt plus dyker upp! <3 

  • Dalarna91

    Sophie; jag vet den känslan när mensen inte kommer som den ska! Jag brukar ligga stabilt på 30 dagar +- någon dag. Men jag har också plötsligt haft 40 dagar. Ingen aning varför, ingen ändring i livsstil eller något som skulle kunna förklara. 
    De är som kroppen bara älskar att göra en frustrerad och lite förbannad.

    Vickan; du tog progrestron 1 vecka efter ägglossning? 
    Varför tror du att du inte har så högt? 

  • Vickan31
    Dalarna91 skrev 2022-12-06 16:09:09 följande:

    Vickan; du tog progrestron 1 vecka efter ägglossning? 
    Varför tror du att du inte har så högt? 


    Ja men precis. Jag menade inte att jag inte har så högt (i så fall vet jag inte vad jag skrev, haha), för enligt referensintervallet ligger jag ju inom spannet för det som ska vara normalt, så jag tolkar det som något bra och att jag inte behöver oroa mig för progesteronet? :) 
  • Dalarna91
    Vickan31 skrev 2022-12-06 16:29:51 följande:
    Ja men precis. Jag menade inte att jag inte har så högt (i så fall vet jag inte vad jag skrev, haha), för enligt referensintervallet ligger jag ju inom spannet för det som ska vara normalt, så jag tolkar det som något bra och att jag inte behöver oroa mig för progesteronet? :) 
    Jag tolkar det som du inte behöver någon progrestron kräm :) 
    Skulle jag ta prov och de visar högt skulle jag ha svårt att tro på det. Då jag ibland har haft spotting, lite kortare lutealfas och har aldrig ömma bröst. :P
  • LJM91

    Så himla märkligt Sophie, tog du ägglossningstest eller tempade så du kan säga när ägglossningen var? Annars kanske den har kommit senare än vanligt eller hoppat över en månad? Det sägs ju att de flesta har någon cykel utan ägglossning varje år.

    Vad skönt att progesteronet ligger inom referenserna Vickan, dessutom i det högre intervallet vilket jag tänker borde vara positivt :) hoppas du får AMH-värdet snart! Är så nyfiken på andras AMH eftersom jag själv också har testat det :P

  • Sophiee92

    Vad skönt att ditt progrestron var inom det normala Vickan :) då kan du ju släppa den oron iaf.

    Ja detta är super märkligt verkligen. Mensen har inte kommit idag heller och ingen mensvärk alls längre. Saken är ju att jag började få ömma bröst vid CD18 ungefär så då tänkte jag att ÄL måste varit? Vet ni ifall kroppen kan hoppa över en ÄL men ändå ge typiska symtom så som äl-smärta och svullnad/ömma bröst? Just nu känns det som att mensen aldrig ska komma, så sjukt konstig känsla haha... Ger en hopp även om jag förstår att det är kört med tanke på negativa tester.

  • Sophiee92

    Fortfarande ingen mens i sikte och morgonen sticka var negativ.

    Dalarna, vet du ifall du fick äl senare än vanligt när in cykel blev 40 dagar plötsligt? Jag har ju varken tempat eller testat så ingen aning egentligen när ÄL varit, har utgått ifrån att mina plötsligt ömma bröst tydde på progrestreron höjning och att äl då varit... 

  • lipa3646

    Vickan vad skönt att du hade ett bra värde :) 
    sophie kan du haft en senare äl? Eller tempar du och har Sten koll? 


    igår tog jag ett gravtest för att få det bekräftat att all hcg är ute ur kroppen och det var neg så nu kan man äntligen börja om :) 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?